2019-09-25
山林道多隱世高質小店一向都知,但原來仲有一間咁高級的Fine dining餐廳。店面好華麗,係非常搶眼的紅色。大廚亦甚有來頭,係四季酒店的廚師,認真高級。店內感覺好Chill,有高級餐廳的感覺但又唔會令人覺得拘謹。一坐低就有豐富的麵包籃迎接,真happy。款式好多,又軟又熱,食法亦都有幾種,令人好滿足。一面食麵包,一面慢慢睇佢地豐富的menu,大部份都好有特色,令人心大心細,樣樣都想試下。沙津又脆又fresh,感覺清新又健康。三文魚同吞拿魚波波,非常有特色。芝士、魚子、刺身,每一樣的味道都好突出,但又配合得唔錯。海膽同龍蝦,兩樣都係我的最愛,加埋一齊簡直係停唔到口啊!牛小排頗高質,而最特別係配牛骨髓,脂香味濃。最後一道菜亦令我哋非常驚喜,威靈頓牛柳都食過好幾次,威靈頓鹿肉就第一次食。呢道係一道非常高難度的菜色,而大廚就掌握得非常之好,效果好出色。鹿肉剛剛好熟透又唔係會過硬,酥皮脆脆地,裏面乾身又唔濕。成件事係完美咁展示左師傅的功力!高質環境、高質食材、高質廚藝,成就真正的高級餐廳。
一坐低就有豐富的麵包籃迎接,真happy。
款式好多,又軟又熱,食法亦都有幾種,令人好滿足。
沙津又脆又fresh,感覺清新又健康。
海膽同龍蝦,兩樣都係我的最愛,加埋一齊簡直係停唔到口啊!
牛小排頗高質,而最特別係配牛骨髓,脂香味濃。
高質環境、高質食材、高質廚藝,成就真正的高級餐廳。