2019-03-02 89 views
香港隨時想食咩都有,放假一睡醒就好想打邊爐,又想食刺身、海鮮,上網搵到日日涮有齊哂我想食既野,即刻換衫出左旺角食,地點非常方便首先叫左個湯底;骨膠原雞湯 和 泡菜豬骨湯 食火鍋都可以補補D骨膠原,正!簡左美國頂級牛小排再升級食刺身拼盤+海鮮盛合A仲有自助區任飲任食海鮮盛合非常新鮮;有南非龍蝦、海蝦、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔,又大隻又新鮮龍蝦同蟹都有膏咖😍好鮮味美國頂級牛小排;肉質鮮嫩牛味濃郁自助吧仲有好多野食,丸類菜類都有超過50款,有d係好小見,連熟食都係好小地方食到既炮椒雞翼尖😍
香港隨時想食咩都有,
放假一睡醒就好想打邊爐,
又想食刺身、海鮮,
上網搵到日日涮有齊哂我想食既野,
即刻換衫出左旺角食,地點非常方便

首先叫左個湯底;
骨膠原雞湯 和 泡菜豬骨湯
火鍋都可以補補D骨膠原,正!

簡左美國頂級牛小排
再升級食刺身拼盤+海鮮盛合A
仲有自助區任飲任食
海鮮盛合非常新鮮;
有南非龍蝦、海蝦、花甲、
扇貝、鮑魚、桶蠔,又大隻又新鮮
龍蝦同蟹都有膏咖😍好鮮味

美國頂級牛小排;肉質鮮嫩牛味濃郁

自助吧仲有好多野食,
丸類菜類都有超過50款,
有d係好小見,
連熟食都係好小地方食到既炮椒雞翼尖😍

今晚想去食放題,諗住開開心心食。點知門口阿嬸態度已經極差,攞左飛又唔知,聽到話食最平 $178 又唔高興,攞左飛15 分鐘都無叫,點知有三個人 walk in 就即刻有位,我話「吓?我等左幾個字都未有位」,佢完全唔知攞飛部機既存在,問「攞左飛未」,吓。。。部機無提示既話要黎做咩?9:30 pm 宵夜時段每位平 $60,9:15 pm 問佢 佢死都話有位架喇 正價,我話等宵夜又即刻帶位,之後又要企住等多 5 分鐘,再同佢講要番宵夜個阿叔又勁臭串,最後走人祝佢關門大吉👍🏻👍🏻👍🏻 個老闆真係有睇光 請到啲咁既伙記,遲早倒米!
個老闆真係有睇光 請到啲咁既伙記,遲早倒米!
2019-03-01 357 views
上次去過日日涮美孚店之後一直念念不忘。~~最近知道原來旺角也開了分店!Happy friday的晚上就約埋老友去涮餐勁旺角日日涮新開不久,位於創興廣場6樓,地點相當便利外面的自助食品區火鍋料應有盡有,而且還有數款即食前菜,岩曬我呢d餓抵,非常貼心出前一丁和辛辣麵是原包的!飲品種類超多,揀飲品時都要諗一諗,認真花多眼亂餐廳毫不吝嗇,任飲啤酒也有幾款,連貴價的嘉士伯也有!雪糕櫃正正常常,最尾店員會給hagadaz/movinpick雪糕紙,每人可以點一個我們今次選了$368@的頂級牛小排放題。包剌身任食和精選海鮮拼盆A/B第一次上枱的魚生會是廚師發板,吃完後可以追加其他款式,分別有三文魚、劍魚腩、甜蝦、北寄貝、帶子、赤貝、油廿魚、稀靈魚、立魚、呑拿、八爪魚和黃金魷魚美國牛小排肉味濃郁又有𡁻口,結果我們不停追加而海鮮盛合就點了A和B款各一,望落非常大睇頭!海鮮也十分新鮮,鮑魚上枱時還會郁的,好生猛!湯底就點了日式和牛清湯和豆乳湯這裡的海鮮真心無得輸🐟🦀🦞🦐🦑象拔蚌鮮甜爽口,回味無窮花甲咬下Q彈,有清清的口感鮑魚仔口感滑稽,鮮味無比龍蝦肉質結實,每一口都飽滿多汁奄仔蟹爆滿金黃羔,每一口都是綿綿
上次去過日日涮美孚店之後一直念念不忘。~~

最近知道原來旺角也開了分店!
Happy friday的晚上就約埋老友去涮餐勁

旺角日日涮新開不久,位於創興廣場6樓,地點相當便利

出前一丁和辛辣麵是原包的!

飲品種類超多,揀飲品時都要諗一諗,認真花多眼亂

餐廳毫不吝嗇,任飲啤酒也有幾款,連貴價的嘉士伯也有!

我們今次選了$368@的頂級牛小排放題
包剌身任食和精選海鮮拼盆A/B

美國牛小排肉味濃郁又有𡁻口,結果我們不停追加

而海鮮盛合就點了A和B款各一,望落非常大睇頭!
海鮮也十分新鮮,鮑魚上枱時還會郁的,好生猛!

湯底就點了日式和牛清湯和豆乳湯

這裡的海鮮真心無得輸🐟🦀🦞🦐🦑
象拔蚌鮮甜爽口,回味無窮

花甲咬下Q彈,有清清的口感

鮑魚仔口感滑稽,鮮味無比

龍蝦肉質結實,每一口都飽滿多汁

奄仔蟹爆滿金黃羔,每一口都是綿綿的感覺,非常邪惡又滋味,肉質也很肥美,認真啖啖肉

次次去日日涮都食到捧住個肚走,今次當然沒有例外
2019-01-29
$400 (Dinner)
2019-02-28 155 views
由於太耐冇執筆,食完呢間"日日涮"~~又令我想提筆嘅衝動!!!當你行行吓街個肚響起嘅時候,個心就想食嘢,對眼就會四圍望吓睇吓有咩食,隻脚就自自然然就行咗去有嘢食嘅地方,在旺角街頭很隨意地仰頭一望,到處都有食市,有選擇困難症嘅我該點揀好呢?! 唯有同朋友一齊各提出不同方案,研究研究,有的提出想食牛,也有的想打吓扁爐,就係咁樣我們最終便決定去呢間日式牛火鍋店。 先講講~~趁早未多人嘅時候,我們便在不需等位的情況下便很容易坐了張卡位,裡邊環境與一般日式火鍋店差不多,感覺良好!在不費唇舌下,店員便清楚簡單地介紹了餐牌上的各種套餐的分別。以親民價格品嘗齒頰留香的「澳洲和牛」與油花均勻的「美國肥牛」,品嚐下先…………肉質嫩滑,肉色夠鮮紅又夠光澤,牛味重,口感柔軟,牛肉的香味充足分佈在每片肉內,必食無異!美國肥牛的油脂分佈平均又肥美,真的零舍不同!跟餐的豬肉片與雞肉片,雖然沒有牛肉片來的驚艷,但個人覺得還算不錯,嫩度水準仍在。作為我們都是海鮮迷的原因,再配合咪"海鮮盛合",就是完美和滿足。送上來的時候覺得挺有氣派的,海鮮也很豐富,尤其是看到那隻龍蝦更是非常期望啊!除了龍蝦外還有草蝦、鮮蚵、花蜆、帆立

澳洲和牛
美國肥牛的油脂分佈平均又肥美,真的零舍不同!
美國肥牛
豬肉片、雞肉片
作為我們都是海鮮迷的原因,再配合咪"海鮮盛合",就是完美和滿足。送上來的時候覺得挺有氣派的,海鮮也很豐富,尤其是看到那隻龍蝦更是非常期望啊!除了龍蝦外還有草蝦、鮮蚵、花蜆、帆立貝、蟶子、青口還有活鮑魚。無可否認在有所要求之下的確無令我們失望,鮮甜味足。
海鮮盛合
蝦肉很新鮮而且又大又甜又有彈性,爽口至極,看其挺直的形態便知一二。
草蝦
呢個龍蝦個頭都相當的厚實,重點係非常的新鮮美味啊,真的有點不太想那麼快食完。
龍蝦
肥美的帆立貝,又係鮮味呀!喜愛吃帆立貝的朋友絕對是食得過癮!
帆立貝
Other Info. : 牛與海鮮的相遇,就是不能錯過的選擇。當然配以優質的原食材,加上價錢合理,大家可以輕鬆試試看。
2018-12-20
$350 (Dinner)
美國肥牛
海鮮盛合
草蝦
龍蝦
帆立貝
2019-02-25 95 views
約左朋友尼打邊爐,一早訂左位,所以都5洗點等坐底之後有條件like左page呀果d可以送和牛尼到分好左之後,嘩 雖然係送既但好好食,有油香味,肉質嫩滑,不得了任食刺身夠凍,而且種類都大路,基本食開既魚都有,吞拿魚以而家既放題尼講質素算好,5太多筋,整體都爽口揀左泡菜湯同骨膠原雞湯,泡菜湯就夠味5錯,但雞湯就同清湯無分別,無咩味而且都5見d膠係邊牛肉有得fill, 肉質好味而且薄切快熟,雞呀豬呀果d都5錯外面仲有菜呀面呀同甜品,價錢就比普通既貴少少,二百幾蚊,但質素都確實對得住個價錢值得推介小插曲,5知係咪經理(藍色衫)?見到負責執碟既同事疊到亂晒發左下脾氣,講真就5影響我對尼到既推介,但希望都真係可以令佢知道,就算同事有錯都好都5好推野發洩同咁大聲,真係當堂比佢嚇到彈起仲有好彩無人行緊果到,5係整親就麻煩
約左朋友尼打邊爐,一早訂左位,所以都5洗點等
坐底之後有條件like左page呀果d可以送和牛

揀左泡菜湯同骨膠原雞湯,泡菜湯就夠味5錯
,但雞湯就同清湯無分別,無咩味而且都5見d膠係邊

值得推介

仲有好彩無人行緊果到,5係整親就麻煩

2019-02-23
$273 (Dinner)
2019-02-24 50 views
中午在旺角睇完戲,揾地方醫肚,朋友提議打邊爐,去左一直都想試下的日日涮,呢間店在美孚都有間分店,成日都有見到宣傳單張。120分鐘午市火鍋放題,有8款湯底可以選擇,每人自選牛肉一款,不同牛肉不同價錢。然後仲有黑豚肉同雞肉。自助美食區有超過30款火鍋料,還有自助甜品區和自助飲品。升級加錢就有刺身拼盤同海鮮拼盤。座位寬敞,環境衛生清潔,坐得舒服。我地揀左日式豆乳湯底同小魚蕃茄湯底,豆乳煮海鮮,蕃茄煮牛肉,味道超級好。我地另加錢要海鮮拼盤。蝦好鮮甜!波士頓龍蝦,肉質鮮甜彈牙,好厚實!比想像中仲要好!估佢晤到!帶子好新鮮,大粒又鮮甜。選了澳洲和牛,和牛達到A3 級數,物有所值。靚靚雪花紋,肉質嫩滑柔軟,不油膩,好易入口。朋友揀左牛小排,一睇d雪花就好吸引。肉質上等。另外仲有黑豚豬同雞肉,質素相當不錯。刺身拼盤也新鮮豐富。

座位寬敞,環境衛生清潔,坐得舒服。

我地另加錢要海鮮拼盤。

帶子好新鮮,大粒又鮮甜。

朋友揀左牛小排,一睇d雪花就好吸引。肉質上等。

另外仲有黑豚豬同雞肉,質素相當不錯。

刺身拼盤也新鮮豐富。

2019-02-21
Type of Meal
Lunch
  • 澳牛
  • 海鮮拼盤
2019-02-16 112 views
餐廳喺旺角創興廣場,佔足一層,空間感十足,自助餐區都寬闊啲,唔駛迫嚟迫去,食得舒服。【美國頂級牛小排 正價$368】120分鐘任叫牛小扒之外,仲有黑毛豬豚肉同雞腿肉+刺身任食+火鍋料任食+海鮮盛合+任飲。有八種湯底選擇,日式和牛清湯淡淡哋唔怕遮蓋食材味道;日式豆乳湯就稍嫌太淡,豆乳味唔夠突出。出去睇吓自助區。飲品有咖啡機,飲品除咗罐裝仲有支裝。火鍋料有啲都幾特別,芝士獅士狗、漿爆芝士球啱晒芝士迷,亦有日式shabu shabu比較少見嘅炸魚皮、響鈴;仲有一包包嘅出前一丁、辛辣麵添~刺身就係剔紙仔任叫,除左必食三文魚吞拿魚外,北寄貝好爽好juicy,劍魚腩就夠油香,新鮮高質。美國頂級牛小排,油脂都幾豐富,淥完仲係入口嫩滑。配角嘅黑毛豬豚肉、雞腿肉都亦都不錯。海鮮盛合有兩種選擇,我哋叫咗A、B各一。有齊南非龍蝦(每位半隻)、海蝦、花甲、扇貝、鮑魚、桶蠔、爆膏奄仔蟹(每位半隻)、海蝦、沙白、蟶子皇、貴妃蚌、青口。隻龍蝦雖然已經切開咗半隻,但啲手腳觸鬚仲郁架,超新鮮;桶蠔亦相當大隻,淥完都冇乜縮水;蟶子皇夠大條,好鮮甜;其他扇貝、鮑䙳、貴妃蚌都夠高質。三百幾蚊有齊靚肉刺身任食,再加靚海鮮,CP

出去睇吓自助區。飲品有咖啡機,飲品除咗罐裝仲有支裝。

三百幾蚊有齊靚肉刺身任食,再加靚海鮮,CP值都算高。想再平啲可以非繁忙時間去,有早鳥、夜割優惠,仲有最抵嘅深夜割優惠,夜晚11點後入座只係$268仲要無限時,啱晒蒲完旺角嘅夜鬼去食。
2019-02-12 133 views
刺身海鮮加邊爐@日日涮 旺角彌敦道601號創興廣場6樓 日式放題競爭激烈,只有刺身壽司及日本食物,好像已滿足不了胃口,加上打邊爐就頓時更吸引了。海鮮拼盤一份,包括原隻龍蝦,新年要食蝦,就全年哈哈哈。海鮮一定要鮮才肉質彈牙同有鮮甜味,一大盤岩曬鐘意食海鮮架朋友仔,佢都大讚。任食肥牛,就算似我不好吃牛,仲有黑毛豬,那脂肪分佈唔肥又多了份肉汁更嫩口!生酮友最開心就是食半肥瘦肉類。其他邊爐都一定有,不同類別架丸啦,餃子,蔬菜,炸魚皮等等,我好愛炸魚皮架,就咁食脆卜卜任食刺身,類別多,基本上一定會挑肥美三文魚,吞拿魚,我唔食刺身都可以把它變熟,沉湯弄熟都得。Movenpick Ice-cream 每人一杯,吃完再食甜品是女生必要的!仲可以係自助冷櫃拎日式小甜點及飲品。
刺身海鮮加邊爐@日日涮

旺角彌敦道601號創興廣場6樓

2019-02-10 1130 views
中學同學生日,要跟她食生日飯。地點選定在旺角,在餐後可以逛街,重溫學生那些年的時光。先參考網上團購:搵餐廳!這家有百二分鐘午市火鍋放題優惠,而且網頁上的食物款式寫得很詳細,圖文並茂。八款湯底可供選擇,肉類四選二,送刺身拼盤,自助美食區有超過30款火鍋料,還有自助甜品區和自助飲品。生日飯,就鎖定在這家。 午市期間,客人不多,座位很寬敞,環境比滿分。樓上鋪,就是有這種優勢。選了鍋底及肉類後,同學先去自助區看看。  日式豆乳及昆布鰹魚湯底。另加錢要海鮮拼盤。  原來海鮮和刺身是隨機款式。同學建議按食物味道的濃淡順序來享用火鍋料,先把海鮮下鍋,然後才放肉類。 那麼就先處理海鮮。  蝦當然是鮮甜!波士頓龍蝦:蝦肉鮮甜又爽口彈牙,而蝦膏把整鍋豆乳湯底都染成黃色了!  貝殼類:沙白花甲青口蟶子   帶子連著三角形的青色殼,跟圓形的扇貝形帶子有不同。   大隻生蠔灼熟後,會有一陣甘味。 鮑魚仍是活生生的,即係仲識郁,滋陰的鮑魚,我來也!  多款海鮮都要除殼,幸好有骨碟。  再來把耐煮的丸類下鍋,慢慢煮至大滾,才調回最細的火力~~浸靚靚牛肉。  美國頂級牛小排  似安格斯,紅多白少,肉味為主。浸熟的方式
中學同學生日,要跟她食生日飯。
地點選定在旺角,在餐後可以逛街,重溫學生那些年的時光。
先參考網上團購:搵餐廳!
生日飯,就鎖定在這家。
午市期間,客人不多,座位很寬敞,環境比滿分。
樓上鋪,就是有這種優勢。
選了鍋底及肉類後,同學先去自助區看看。
日式豆乳及昆布鰹魚湯底。
另加錢要海鮮拼盤。
原來海鮮和刺身是隨機款式。
日式豆乳及昆布鰹魚湯底
日式豆乳及昆布鰹魚湯底
那麼就先處理海鮮。
蝦當然是鮮甜!
海鮮拼盤-波士頓龍蝦
波士頓龍蝦:
蝦肉鮮甜又爽口彈牙,而蝦膏把整鍋豆乳湯底都染成黃色了!

貝殼類:沙白花甲青口蟶子

帶子連著三角形的青色殼,跟圓形的扇貝形帶子有不同。
大隻生蠔灼熟後,會有一陣甘味。
鮑魚仍是活生生的,即係仲識郁,滋陰的鮑魚,我來也!
多款海鮮都要除殼,幸好有骨碟。

美國頂級牛小排
似安格斯,紅多白少,肉味為主。浸熟的方式,可保牛肉嫩滑。
澳洲和牛
紅白相間,不規則的脂肪跟肉質纖維天然地相融在一起。
就因為脂肪的存在,浸熟後,澳洲和牛應該會更滑。
牛肉可在二邊鍋底浸熟,豬肉也要以浸熟的方法。
黑毛豬豚肉
個人覺得:
豬肉放在豆乳湯底會比較美味。
因為同學少食牛肉,所以雞肉交由她一人獨享。
嚐過大量肉類,當然要食大量青菜。
自助區有多款青菜,粉麵,瓜果,菇&丸。
於棄逹辛拉麵和丁麵,獨選烏冬,沾柚子醋和胡麻醬。
烏冬-柚子醋&胡麻醬
巨大飲品櫃內多款飲品,比較喜歡樽裝烏龍茶,前後取二樽了。

享用過美味午餐後,去旺角行街街。
結果滿載而歸!
Type of Meal
Lunch
Celebration
Birthday
海鮮拼盤-波士頓龍蝦
黑毛豬豚肉
烏冬-柚子醋&胡麻醬
傳說中。。。在油麻地有一幢「傳奇地標亅,Tower裏面全部都係好吃嘅各式「放題亅同埋「火鍋放題」。。。 為咗查證事實嘅真偽, 福福郎今天就攜同「特工隊長亅外甥 一起來到這裏「深入虎穴亅, 為大家揭露不為人知的「為食真相亅, 滿足一眾為食達人的貪吃願望。「 今天我們要試的,是一間新開的日式火鍋放題。亅 餐廳位於大樓的六樓全層, 地方好闊落,沒有一般日式放題因為擺枱太密, 枱和枱之間欠缺空間和沒私隱度的問題。 由於我們實在是太期待了,所以 早了半個小時到達 ,做了他們今天的第一枱客人,還因為早,可以自選靚座位!!這家新開的火鍋店,果然做足research 同準備功夫,了解到食客 不喜歡擠迫和沒私隱的「 pain points / 痛點亅,從而針對其他火鍋店的弱點而改善,good work!「報告隊長!今天的火鍋食材真的很豐富, 我們今個lunch一於以來自美國的牛小排做主打。」 好!午市就先試這個中價丶 性價比看來很高的「中階亅火鍋放題套餐吧!為了滿足外甥的貪吃願望 ,我們還加叫了一個。。。他看到鄰桌也有叫的 。。。「海鮮盛合」做 back up後援, 裡面有龍蝦丶蟹丶 連殼帶子丶蜆丶珍珠

為了滿足外甥的貪吃願望 ,我們還加叫了一個。。。他看到鄰桌也有叫的 。。。「海鮮盛合」做 back up後援, 裡面有龍蝦丶蟹丶 連殼帶子丶蜆丶珍珠蚌丶生蠔丶蝦丶青口。。。 各式海鮮應有盡有,甚是豐富!!

除此以外 , buffet 檯還有數款前菜丶數十款配料丶麵食和青菜供我們選擇, 汽水櫃又有十數款茶品丶 酸梅湯 丶汽水任揀任飲。。。今天真的要變身為「大胃王」了!

經過2小時 衝鋒陷陣 , 我們大致上把所有敵軍都擊落到肚子裡了! 飲飽食醉,食埋個home made雪糕先!!今日有芋頭味和朱古力味,一於一人食一款,正。

唯一美中不足的:就是吃的時間只有120分鐘, 以星期六要來 enjoy 的悠閒火鍋午餐來說,感覺上有一點趕。

但是,服務員的態度:是親切和誠懇的。。。

因為夠鐘時,店員只是叫我們先埋單,也沒有趕我們走, 讓我們得以悠閒地把雪糕吃完。

「好,夠鐘收隊了。亅 歡樂的時間真是過得特別快,let's go!😆😆

。。。🦉

+ ==============================
立即訂閱我的食評吧!福福郎想 跟你分享上班族的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅啊!

Relax,and just subscribe!

。。。🦉

2019-02-09
$280 (Lunch)
Celebration
Chinese New Year
  • 海鮮盛盒
  • 美國頂級牛小排
2019-02-05 133 views
天氣咁凍,就好想去打下邊爐,就約左幾個朋友一齊黎左呢間日日涮,去到發現做緊promotion ,仲有刺身任食!入到去 地方都好乾淨,食物都擺得井井有條,唔會好亂咁!刺身選擇都多,有三文魚腩、甜蝦、吞拿魚腩同帶子等等,雖然係放題 但質素我覺得都唔差,夠新鮮!除左刺身之外仲有海鮮,有海蝦、龍蝦仲有鮑魚同貝類,夠大隻之餘,仲新鮮!最正既一定係美國特級肥牛,油花令仲肉質軟唔粗,果然肥牛係打邊爐必備!配料仲有好多丸類,炸魚皮超香脆,好推薦大家食!佢地既飲品櫃都好多選擇,所以絕對搵到你想飲既野!甜品佢地有乳酪、豆腐花、仲有5星酒店自助餐先有既哈根達斯,超值呢!我地都十分滿意,下次一定會再黎!

2019-02-03 111 views
平時都有食開唔吅仼食邊撈,依間質素唔錯價錢平,under $200邊撈算心唔錯。地方就脚啱曬一班人收工就去食,openrice book 位方便,地方够大又有卡位坐推薦
推薦
2019-02-03 113 views
呢間打邊爐任食嘅環境好企理出面擺放嘅蔬菜好高質素除咗大路嘢,仲有秋葵同蟲草花呢啲特別選擇公仔麵係出前一丁,就連辛辣麵都有!啤酒都多款過人 🍻【海鮮盛合】有 A、B 兩款我哋一半人揀 A,一半人揀 B呢個係四人份量,睇落勁多海鮮 😍【波士頓龍蝦】都幾大隻啲肉鮮甜彈牙 🦞【鮑魚】一樣係大大隻非常新鮮爽甜!【桶蠔】無得彈,滾完都咁巨 size 😚食落好 creamy,超正剩係呢個海鮮盛合已經好滿意~ 🤣【美國頂級牛小排】油花分布平均肉質鮮嫩,牛肉味都幾濃郁 😌【黑毛豬豚肉】比較薄身啲不過口感好軟滑【雞腿肉】厚身滑嫩 👍🏻【刺身拼盤】水準都唔錯而且都有成 12 種刺身揀,又有得任叫【甜品】有 Haagen Dazs 同 Movenpick 雪糕出面仲有其他雪糕雪條等等~

呢間打邊爐任食嘅環境好企理
出面擺放嘅蔬菜好高質素
除咗大路嘢,仲有秋葵同蟲草花呢啲特別選擇
公仔麵係出前一丁,就連辛辣麵都有!
啤酒都多款過人 🍻

【海鮮盛合】有 A、B 兩款
我哋一半人揀 A,一半人揀 B
呢個係四人份量,睇落勁多海鮮 😍

【波士頓龍蝦】都幾大隻
啲肉鮮甜彈牙 🦞

【鮑魚】一樣係大大隻
非常新鮮爽甜!

【桶蠔】無得彈,滾完都咁巨 size 😚
食落好 creamy,超正

剩係呢個海鮮盛合已經好滿意~ 🤣

【美國頂級牛小排】油花分布平均
肉質鮮嫩,牛肉味都幾濃郁 😌

【黑毛豬豚肉】比較薄身啲
不過口感好軟滑

【雞腿肉】厚身滑嫩 👍🏻

刺身拼盤】水準都唔錯
而且都有成 12 種刺身揀,又有得任叫

出面仲有其他雪糕雪條等等~
2019-02-02 629 views
旺角一間新開張的火鍋店有2小時火鍋放題+精選5款刺身任食+海鮮盛合,價錢蠻抵的所以就約朋友一起來吃啦日日涮在創興大廈六樓,佔了全層地方大所以座位寬闊不會很擠,而且新開張地方十分乾淨企理值得一讚。中間放了一張超大的自助吧枱,豪邁地放了整整數十樣的火鍋配料,應有盡有,也不少新鮮蔬菜,光是丸類已經七、八款,有很多特色的丸類例如薑汁豬肉丸、蟹粉包、咖哩包心丸等等。而飲料選擇眾多,啤酒汽水放滿了一排雪櫃,放眼望去非常壯觀!前菜有三款分別是泡淑雞翼尖、紅油包菜和雲耳青瓜,也是自助任吃,拿了碟雲耳青瓜嚐嚐,很爽脆而且酸酸辣辣的很開胃刺身是廚師精選,有三文魚、甜蝦、吞拿魚、帶子、劍魚腩和油甘魚湯底有八款,我們選了骨膠原雞湯和日式豆乳湯雙拼肉類有美國肥牛、頂級牛小排、雞腿肉、黑毛豬豚肉任點,食肉獸表示很滿足海鮮盛合來了~人多的好處是可以試多點款式,所以各點了A和B,可以吃齊南非龍蝦、鮑魚、扇貝、桶蠔、花甲、海蝦、爆膏奄仔蟹、蟶子皇、貴妃蚌、沙白和青口,這個海鮮拼盤真的豐富得不得了,看到已經令人興奮海鮮非常新鮮~南非龍蝦很鮮甜爽滑,肉質彈牙。奄仔蟹的膏非常甘香,一啜滿口膏香,正~其他的如扇貝、桶蠔等也很肥

刺身廚師精選,有三文魚、甜蝦、吞拿魚、帶子、劍魚腩和油甘魚

湯底有八款,我們選了骨膠原雞湯和日式豆乳湯雙拼

海鮮非常新鮮~南非龍蝦很鮮甜爽滑,肉質彈牙。奄仔蟹的膏非常甘香,一啜滿口膏香,正~其他的如扇貝、桶蠔等也很肥美飽滿,真材實料呢

吃點蔬果,栗米超甜又多汁,炸魚皮脆卜卜很惹味

自助吧也有甜點雪糕雪條任吃,我們的套餐還有哈根大師或MOVENPICK雪糕一杯,完美的句點~這裡食物選擇真的多到目不暇給,肚子只有一個,有些都未吃到已經飽了,已決定下次再來吃過!
  • 海鮮盛合
2019-02-02 428 views
已經好久沒有吃火鍋了,今天去完運動,當然想大吃一頓,然後就來了這放題,因為這裡除了有刺身跟牛豬肉外,還有超多丸類可以任拿!外面任拿櫃面的盛況,從來沒見過那麼多任吃的*飲品也是任拿,刺身剛好好地放在冷藏櫃,這也是可以任點的啊~這就是我們的刺身,質素不錯喔~晚上黃金時段248,連一盤超豐盛海鮮拼盤則368。有沙插,蟶子,蠔,鮑魚,龍蝦,亦有花甲,蜆和蝦,這盤昂貴海鮮才$120,其實非常抵吃~外面也有些頭盤可以拿來吃~那個桂花番茄不俗,甜中帶酸,值得推介一下~點了小魚番茄湯跟骨膠原雞湯,不過除了顏色之外,味道分別不大。看,任吃的牛豬肉非常不錯,雪花的樣子很美觀~吃下去也是不用多嚼,絕不失禮。豬肉也是薄片快熟,非常適合我這些心急的人~最最重點,最後有MOVENPICK跟HAAGEN DAZ雪糕一個可選,選擇也比外間多,竟然有雜莓味跟咖啡味可以選?馬上就選了一個來試試,果然不同一般的耶~

外面任拿櫃面的盛況,從來沒見過那麼多任吃的*
飲品也是任拿,刺身剛好好地放在冷藏櫃,這也是可以任點的啊~

這就是我們的刺身,質素不錯喔~

晚上黃金時段248,連一盤超豐盛海鮮拼盤則368。

豬肉也是薄片快熟,非常適合我這些心急的人~

$405 (Dinner)