2021-10-27 27 views
平時食慣迴轉壽司🍣,發現megabox日和號刺身、壽司半價!你無聽錯無睇錯!入去試試先😍!🍣款食都幾多!大部分一客有兩件,劃紙仔order!單點三款刺身🐽🐽係帶子控,半價甘抵忍唔住叫咗兩份!厚切油甘魚新鮮肥美,非常滿足❤️!🍣壽司叫咗海膽軍艦海膽鮮甜唔腥,紫菜入口仲脆架👍🏻!吉列炸生蠔、吉列炸蝦炸粉唔算厚,做得唔錯!稻荷蟹籽沙律、劍魚腩、油甘魚、帆立貝、火炙左口魚邊、鰻魚半價🍣唔會將價就貨👏!稻荷原來係腐皮!八爪魚🐙小丸子估唔到小丸子都有半價🤩!熱辣辣上枱,配埋木魚碎幾夾!白桃乳酸梳打藍柑桔梳打
平時食慣迴轉壽司🍣,發現megabox日和號刺身壽司半價!你無聽錯無睇錯!入去試試先😍!
🍣款食都幾多!大部分一客有兩件,劃紙仔order!
單點三款刺身
🐽🐽係帶子控,半價甘抵忍唔住叫咗兩份!
厚切油甘魚新鮮肥美,非常滿足❤️!
🍣壽司叫咗海膽軍艦
海膽鮮甜唔腥,紫菜入口仲脆架👍🏻!
吉列炸生蠔、吉列炸蝦
炸粉唔算厚,做得唔錯!
稻荷蟹籽沙律、劍魚腩、油甘魚、帆立貝、火炙左口魚邊、鰻魚
半價🍣唔會將價就貨👏!稻荷原來係腐皮!
八爪魚🐙小丸子
估唔到小丸子都有半價🤩!熱辣辣上枱,配埋木魚碎幾夾!
白桃乳酸梳打
藍柑桔梳打
2021-10-27 27 views
是日同HONEY去IKEA買野,上到去十樓,見到日和号現在做緊半價壽司同刺身優惠,餐廳入面好大 座位夠舒服,除左壽司,連刺身,小食,都系半價,真的好吸引同HONEY點左三文魚腩,油甘魚,劍魚腩同埋帶子刺身另外都點左炸八爪魚丸壽司點左火炙三文魚腩,6寸三文魚壽司, 火炙柚子胡椒帆立貝,三文魚籽,海膽,香蔥吞拿魚腩,吉列炸蝦,6寸三文魚壽司真的好吸引,長長的6寸三文魚,真的食埋舊飯都仲有三文魚食,軍艦系列當中的三文魚籽,海膽,香蔥吞拿魚腩真的唔錯,吉列炸蝦原隻蝦上,另外刺身方面,我同HONEY都覺得三文魚腩,油甘魚,劍魚腩都唔錯,炸八爪魚丸正常水準,飲品方面點左白桃乳酸梳打,熱柚子茶,整體來說,半價真的好抵食,平時去元X食都咁上下,仲要哩度系半價,又坐得舒服鐘意食日本野都可以一試!
是日同HONEY去IKEA買野,上到去十樓,見到日和号現在做緊半價壽司刺身優惠,
餐廳入面好大 座位夠舒服,

除左壽司,連刺身,小食,都系半價,真的好吸引
同HONEY點左三文魚腩,油甘魚,劍魚腩同埋帶子刺身
另外都點左炸八爪魚丸

軍艦系列當中的三文魚籽,海膽,香蔥吞拿魚腩真的唔錯,

炸八爪魚丸正常水準,

飲品方面點左白桃乳酸梳打,熱柚子茶,

鐘意食日本野都可以一試!
2021-10-26
  • 6寸三文魚壽司,
2021-10-26 449 views
聽講Mega Box 10日和號有折頭,壽司刺身小食仲做緊半價,心思思想去食壽司, 作為長期糧美, 咁抵當然要食, 地點又唔係遠。餐廳大, 座位間又寬闊, 大人細路一家黎食都坐我舒服。既然有半價, gam 就款款半價壽司都叫下喇! 吞拿魚壽司, 6吋長三文魚壽司、火炙左口魚壽司、油甘魚壽司、劍魚壽司同鰻魚壽司, 仲有唔同款式的軍艦, 海膽、三文魚籽、芥辣八爪魚等等, 件件壽司都即叫即握, 新鮮度已經100分!! Super.6吋長三文魚壽司夠晒肥美, 而且三文魚真係超長, 一件已經等如平時的兩件,好抵呀。帆立貝壽司, 鮮甜不在話下吧鰻魚壽司,以火烤輕輕燒過,香味令人食指大動。海膽軍艦,質感細膩,入口即溶香蔥吞拿魚腩碎軍艦吞拿魚腩夠肥美,粉粉嫰嫰嘅感覺,好味。火炙胡椒帆立貝比普通帆立貝 多了一層烤過的滋味,質素高。三文魚籽鹹香鮮甜 海水咸香在口裡爆發另外刺身叫咗三文魚, 油甘魚劍魚同帶子,三文魚刺身色澤鮮明,無一食落就知新鮮肥美,劍魚肉質堅挺光滑, 仲好鮮甜油甘魚 魚味濃,滿口甘香帶子肉質爽滑,食起來鮮甜美味另外仲叫左 都係半價的 章魚小丸子即叫即燒,一口size非常ok梅子青檸梳打同

帆立貝壽司, 鮮甜不在話下吧

鰻魚壽司,以火烤輕輕燒過,香味令人食指大動。

海膽軍艦,質感細膩,入口即溶

香蔥吞拿魚腩碎軍艦
吞拿魚腩夠肥美,粉粉嫰嫰嘅感覺,好味。

火炙胡椒帆立貝
比普通帆立貝 多了一層烤過的滋味,質素高。

三文魚籽

鹹香鮮甜 海水咸香在口裡爆發

另外刺身叫咗三文魚, 油甘魚劍魚同帶子,

三文魚刺身色澤鮮明,無一食落就知新鮮肥美,

劍魚肉質堅挺光滑, 仲好鮮甜

油甘魚 魚味濃,滿口甘香

帶子肉質爽滑,食起來鮮甜美味

另外仲叫左 都係半價的 章魚小丸子

即叫即燒,一口size非常ok
梅子青檸梳打同士多啤梨梳打都 清涼爽快。

呢間餐廳呢種質素呢個價位可以encore多幾次都無問題啊!
2021-10-25 26 views
平時食日本野不嬲都唔平,呢間做緊半價,好抵食!壽司/ 軍艦 (每款$18-$52)有幾款特別推介,好中意吉炸蝦同吉列炸蠔,炸粉唔會厚岩岩好,仲有蛋黃醬,冇咁漏。仲有幾款火炙過既都唔錯,火炙過後更加可以食到啲油脂香,尤其係火炙左口魚。軍艦之中,香葱吞拿魚腩碎好好味,吞拿魚蓉好軟綿。刺身 (每款$62-$78)三文魚腩 ($78) • 吞拿魚 ($68) • 帶子 ($64) • 油甘魚 ($74)油甘魚同三文魚腩好肥美,帶子都幾鮮甜。八爪魚小丸子 ($38)有4粒,每粒都幾足料又熱辣辣,而且配埋啲醬汁同木魚碎都唔錯。白桃乳酸梳打 ($32) • 檸檬梳打 ($32)兩杯都幾好飲,白桃乳酸梳打有啲似益利多。唔想飲咁甜嗌檸檬梳打就岩晒,好fresh!~餐牌嘅刺身同壽司軍艦都半價,人均都係二百幾,食到好飽!
平時食日本野不嬲都唔平,呢間做緊半價,好抵食!

壽司/ 軍艦 (每款$18-$52)

刺身 (每款$62-$78)
油甘魚同三文魚腩好肥美,帶子都幾鮮甜。

八爪魚小丸子 ($38)

白桃乳酸梳打 ($32) • 檸檬梳打 ($32)

~餐牌嘅刺身壽司軍艦都半價,人均都係二百幾,食到好飽!
去厭左連鎖店食壽司既話,你可以去去九龍灣Megabox既日和號壽司料理!🍣 多選擇之餘,而家刺身同壽司都做緊單點半價promotion❣️仲唔大叫特叫!我地叫左..刺身:三文魚腩、劍魚楠、油甘魚同帶子好新鮮,而且份量都多,唔錯😋..壽司:火灸三文魚、花之戀、芒果花之戀、鰻魚、火灸柚子胡椒帆立貝、吉列炸蝦、海膽軍艦、螺肉軍艦、稻荷蟹子沙律、稻荷吞拿魚沙律全部壽司都好得好好食!火灸系列好焦香好特別、炸蝦炸得香脆、稻荷系列原來係腐皮包住內餡同壽司飯,好足料!..小食:八爪魚小丸子即係章魚燒,炸粉唔會好多,八爪魚好爽,最鍾意連埋上面既木魚同沙律醬同燒汁,好好食!..飲品:梅子青檸梳打、巨鋒梳打飲品唔錯,好解渴😌 不過梅子青檸梳打,梅味重,飲唔到青檸味🤣 當係梅子梳打就ok🤪..呢度既卡位坐得好舒服,食物都上得快,環境乾淨,大家來開megabox行街可以來呢間試試🤩
去厭左連鎖店食壽司既話,你可以去去九龍灣Megabox既日和號壽司料理!🍣 多選擇之餘,而家刺身壽司都做緊單點半價promotion❣️仲唔大叫特叫!我地叫左.
刺身
三文魚腩、劍魚楠、油甘魚同帶子
好新鮮,而且份量都多,唔錯😋.
小食:八爪魚小丸子
飲品:
梅子青檸梳打、巨鋒梳打
2021-10-19
  • 壽司
今晚跟家人來到megabox, 選了一間以日本列車做主題的日式餐廳, 餐廳內有部分座位參考了日本JR的設計,車廂、座椅、扶手都跟真的列車不相伯仲,猶如置身在日本🇯🇵剛好餐廳現在刺身壽司有半價優惠!!真的是非常超值😍😍首先點了4款刺身,分別有三文魚腩、劍魚腩、帶子、油甘魚。魚類都很新鮮👍🏼另外有多款壽司跟軍艦選擇😋😋跟大家說印象較深刻的幾款。6寸三文魚壽司🍣,份量相當足,口感豐富😋 火炙柚子胡椒帆立貝壽司,咸咸既柚子味配合帆立貝既鮮味,相當配合☺️☺️吉列炸生蠔壽司,必點!! 熱騰騰外脆內軟~小食點了章魚小丸子, 份量剛好。飲品點了兩杯梳打,沒想到那麼大杯👍🏼👍🏼 巨峰乳酸梳打&梅子青檸梳打,酸酸甜甜,非常透心涼~ 推薦度:7/10回頭度:7/10食物味道:7/10性價比:8/10
剛好餐廳現在刺身壽司有半價優惠!!真的是非常超值😍😍

推薦度:7/10
回頭度:7/10
食物味道:7/10
性價比:8/10
2021-10-23 44 views
係九龍灣行完街,想食下壽司,就試吓日和號,因為晚市半價壽司promotion 同埋刺身都係半價,好抵食。壽司火炙三文魚腩$16、帶子、北寄貝$16、甘海老$19、鰻魚$17、帆立貝$19、七味火炙鱈埸蟹棒$16、火炙柚子胡椒帆立貝$19、開頭以為一碟一件,原來係一碟兩件,以半價價錢來講好抵食。軍艦海膽$26、芝麻八抓魚$10、北寄貝沙律$11、三文魚子$26、分量充足,用料足,紫菜脆。刺身三文魚腩(四片)$39、甘海老(4隻)$32、北寄貝(6片)$31、帶子(6片)$32、份量充足,新鮮程度尚可。小食炸八爪魚丸4粒$19炸到金黃鬆脆,裡面有八爪魚粒,加上沙津醬yummy。整體而言非常抵食,份量很充足,職員服務態度很好,店舖仲有其他嘢食包括拉麵及小食。

軍艦
小食
炸八爪魚丸4粒$19
炸到金黃鬆脆,裡面有八爪魚粒,加上沙津醬yummy。

2021-10-22 27 views
最近見到日和號壽司店做緊半價單點壽司優惠,就約咗喺九龍灣返工嘅朋友放工後一齊去食!我都係第一次去呢間壽司店,但係我朋友話已經去過好多次,所以佢對呢間餐廳有信心!刺身價位約HK$52-78,壽司價位約HK$18-52不等,今次我哋叫咗12款壽司,四款刺身,及兩杯梳打,都只係五百幾蚊!真係超級抵!今次叫左四款魚生,包括有三文魚腩,吞拿魚,甘海老及帶子!帶子同三文魚腩都好新鮮,味道好鮮甜!另外仲叫咗12款壽司,特別推介吉列蝦,六吋三文魚壽司,稻荷吞拿魚沙律壽司🤤🤤🍤佢哋嘅吉列系列都做得幾好,外層炸得好鬆脆,而且食落一啲都唔油!🍣成日都覺得三文魚壽司上面嘅魚生太少,呢個六吋長嘅壽司就啱晒我啦🥳🥳但都係覺得三文魚再厚啲會更加好🤣🤣🐟一開始喺度諗咩叫稻荷吞拿魚沙律壽司,原來係用腐皮包住吞拿魚沙律嘅壽司,食落甜甜地但同時又有鹹鹹地嘅味覺,真係好岩我胃口!

2021-10-18 33 views
日和號壽司料理 📍九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖環境:🐣🐣🐣🥚🥚服務:🐣🐣🐣🥚🥚🌸 鹽燒三文魚頭飯 $78 有三文魚刺身3片,湯🥣,前菜(中華沙律🥗)熱飲一杯味道:🐣🐣🐣🐣🥚三文魚頭燒得剛剛好,外皮好脆,入面又唔會燒得好乾👍🏻👍🏻又唔會太咸👍🏻👍🏻三文魚肉都好多🌸芝士鮮茄豚骨湯豬軟骨讚岐烏冬$88 包壽司2件 熱飲一杯味度:🐣🐣🐣🥚🥚豬軟骨幾林👍🏻但芝士加蕃茄食起上黎都幾漏推薦度:🐣🐣🐣🥚🥚
日和號壽司料理

🌸芝士鮮茄豚骨湯豬軟骨讚岐烏冬$88 包壽司2件 熱飲一杯
味度:🐣🐣🐣🥚🥚
豬軟骨幾林👍🏻但芝士加蕃茄食起上黎都幾漏

推薦度:🐣🐣🐣🥚🥚
位於九龍灣嘅日和号壽司料理上年尾推出咗半價優惠,因為大受歡迎餐廳將優惠期一將延長 😆 今日終於有機會試下超抵日式料理 😍半價優惠包括刺身、壽司、軍艦、卷物類等超過50等食品 🤩我嗌咗油甘魚、帶子、吞拿魚、北寄貝刺身 🐟 另外仲點咗火灸鱈場蟹壽司、6吋三文魚壽司、左口魚邊壽司、海膽軍艦、三文魚子軍艦、芝士蟹子軍艦等壽司、軍艦 😋 同埋炸八爪魚丸、巨峰乳酸梳打、藍柑桔梳打 😆 今次嗌嘅嘢食水準幾平均,味道唔錯 😛 性價比算中上,可以再去食 😬

半價優惠包括刺身壽司、軍艦、卷物類等超過50等食品 🤩

我嗌咗油甘魚、帶子、吞拿魚、北寄貝刺身 🐟

同埋炸八爪魚丸、巨峰乳酸梳打、藍柑桔梳打 😆

2021-10-14 75 views
行完街想食壽司,見呢間未食過就試下,唔使點等就有位,坐低見重有半價好開心落order,等緊上壽司嘅時候,頭頂照住我哋枱嘅射燈閃下閃下好似想壞,我哋覺得咁樣閃住對眼好唔舒服就問下個staff可唔可以熄咗照住我哋果盞燈,或者換枱?佢話熄就有難度,換枱而家都難,咁我哋見當時枱枱都有人坐的確好難,我哋諗緊走唔走嘅時候,跟住個staff就話一係我幫你轉一轉盞燈嘅方向,咁我哋覺得佢都盡量處理就算啦,當其時壽司都上枱就食住等,邊食邊等都唔見佢過黎處理就心諗可能太忙唔記得,於是再提提果個staff,佢答我「ok,等一等」就走開,我哋重諗緊佢係唔係要搵嘢隊盞燈,點知又係一路都當無件事,我哋就知佢只係虛應我根本無諗過處理,我見有兩張枱埋咗單,就叫應該係店長嘅過黎同佢講你個同事應承我處理但又無做嘢,佢都係講同一番話,咁我話你可唔可以幫我換枱呢?咁閃住對眼好唔舒服,佢話有難度就走咗去,我果下真係著咗火,咁一開始講清楚,未上壽司前我可以選擇唔食食第二間,而家即係上晒嘢食逼我一定要食,請問係咩服務質素呢?你覺得全程閃下閃下食會開心咩?做唔到就唔好應承,你做咗改善唔到我都唔怪你,但你呃我就完全接受唔到,我好少俾負評,但你咁樣嘅處理手法就好有問題。呢間絕無下次囉👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2021-10-14
2021-10-13 51 views
依家餐廳做緊期間限定壽司/刺身半價優惠🥳就算做緊promotion食物嘅質素都有一定嘅水準 冇話hea住俾你🥰🍣 6吋三文魚壽司 三文魚大大塊 鮮味十足😋親子花之戀 三文魚加上三文魚籽 稲荷蟹籽沙律壽司 吉列炸蠔壽司 炸蠔鮮甜飽滿🦪火炙左口魚邊壽司 左口魚邊入口即溶 帶有濃郁焦香味🔥帆立貝壽司 帆立貝肉質厚實 鮮甜😍火炙柚子胡椒帆立貝壽司 柚子胡椒幾重味 食落好重胡椒味 更帶出帆立貝嘅鮮味😋香蔥吞拿魚腩蓉軍艦 芝士蟹籽軍艦芥辣八爪魚軍艦 芥末味超濃 食埋勁攻鼻🤣海膽軍艦 味道鮮甜 一啲臭味都冇 呢個價錢值呀🥳🐟 帶子 肉質爽口 油甘魚 食落甘甜 充滿魚油香劍魚腩 每啖都充滿魚脂香 入口即溶 口感柔軟😍甘海老 口感 嫩滑 鮮甜🍙章魚小丸子 外皮好脆同香口 入面熱辣辣🔥士多啤梨梳打 飲落好清爽 🍓白桃乳酸梳打 味道似可爾必思🙈💰人均消費:~HKD 260

🍣

士多啤梨梳打 飲落好清爽 🍓
白桃乳酸梳打 味道似可爾必思🙈

💰人均消費:~HKD 260

2021-10-13 440 views
阿仔係鐵路迷,所以一直都好想食呢間日和号壽司料理,不過之前見過幾次都要等位,難得今日平日夜晚嚟到唔使等位,就一於入去幫襯。入面嘅裝修富有日本鐵路特色,小朋友就最鍾意。原來依家做緊單點刺身、壽司半價優惠,所以我哋盡情咁點餐,完全唔需要睇價錢。刺身就揀咗帶子、油甘魚、八爪魚同甘海老,半價後每款只需要$26起,真係好抵食。我哋真係點咗勁多壽司,包括有吞拿魚壽司、胡麻醬火炙帆立貝壽司、七味火炙鱈場蟹壽司、火炙三文魚腩壽司、稻荷蟹籽沙律壽司、火炙左口魚邊壽司同鰻魚壽司。半價後嘅壽司每碟只係10幾蚊,真係平到不得了。其中六吋三文魚壽司半價後只需要$19,仲平過食刺身。吉列炸蝦壽司($18)原來係即叫即炸,所以分開上碟,非常新鮮。另外仲叫咗一系列嘅軍艦,包括三文魚籽軍艦、芝士蟹籽軍艦同埋海膽軍艦,同樣即叫即做,所以紫菜非常香脆。其中八爪魚小丸子都有半價優惠,阿仔就最鍾意。既然咁抵,就一於叫返兩杯梳打,白桃乳酸梳打同埋梅子青檸梳打都好清新又唔會太甜。呢度嘅壽司刺身唔單止抵食,店員嘅服務亦都好好,所以呢餐我哋都覺得好滿足!
入面嘅裝修富有日本鐵路特色,小朋友就最鍾意。
原來依家做緊單點刺身壽司半價優惠,所以我哋盡情咁點餐,完全唔需要睇價錢。
其中六吋三文魚壽司半價後只需要$19,仲平過食刺身
6吋長三文魚
吉列炸蝦
軍艦
其中八爪魚小丸子都有半價優惠,阿仔就最鍾意。
八爪魚小丸子
梳打
吉列炸蝦
很多香港人對日本文化和事物有熱切的追求和愛慕,例如飲食🍜、音樂🎵、動漫📚等等。我其中一樣最喜歡的日本事物,就是日本的電車🚉記得先前由京都市區坐電車到嵐山的情景:由城市至近郊,一幕幕的自然風景,依然歷歷在目👀可惜,現時還未有機會重新感受這人間天堂式的迷人景致😖這間在九龍灣MegaBox的日式餐廳,就透過彷製的日本列車場景,在一定程度上能令客人想去先前旅行的種種回憶,猶如置身於日本🇯🇵🎌不過,食物方面真的不敢恭維:當日享用的午膳,完全與日本的美食完全不同層次😑🏞環境以日本的鐵路作主題🚞:在門口已見到一頭彷制的JR列車車頭,餐廳會定新期展示不同的動畫、音樂、電影等日式流行文化的主題,不過我們用膳當日可能剛巧更換主題中,所以JR車頭空白一片🙈而餐廳內的部份座位也參考日本列車的車廂設計🚇,座椅、扶手等設計也與真的列車不相伯仲,頗具特色。在現時未能出外旅遊的日子,這裡的設計格局也許能一解大家的鄉愁🥲🏞🗾🍝食物當日的午市套餐有拉麵🍜、刺身壽司🍣、壽喜燒🥩和丼飯以供選擇。不幸地,我們選擇了刺身丼作午餐,結果這餐飯完全不享受,完全可以用痛苦來形容🤢🤮1. 粒粒角切魚生丼($82)🔸魚生色澤陰淡,感覺不新

🏞環境

🍝食物

1. 粒粒角切魚生丼($82)
🔸魚生色澤陰淡,感覺不新鮮:特別是三文魚和吞拿魚,不但鮮味欠奉,而且有腥臭味 😵🤮;Wasabi 應該是在冷藏櫃拿出來,雪得頗硬和很結實。醋飯的飯粒很硬和很實,非常難咬和嚥下🤥
粒粒角切魚生丼

2. 海膽海鮮丼($108)
🔸海膽味道一般,色澤暗啖;大部份刺身不新鮮;魚籽的味道頗奇怪,像鹹蛋的味道😧
海膽海鮮丼

3. 柚子蜜🍊
🔸柚子醬落的不夠多,沖的很淡,非常難喝

4. 菊花薑蜜🍯
🔸薑味重,有淡淡的菊花味🌼

💁🏻‍♀️服務
餐廳職員服務一般,不算太差。

不過餐廳在清潔擦枱時用的漂白水氣味太強勁,充斥着整間餐廳,嚴重影響食慾🤢🤮

👀總結
可能有人認為$100以下的刺身丼,其新鮮程度必然有限,將貨就價。但我覺得食物出現異味,是完全不能接受🙅🏻‍♂️事後回想,如果我們當時選擇的午餐是拉麵或壽喜燒,情況可能會好好多🙍🏻‍♂️

無可否認,門口的JR電車的確是餐廳的gimmick ,但真是只此一次。今次的經歷過後,除非餐廳的食物質素有很大程度的改善,否則就算我多喜愛電車都好,都很難說服自己再去用餐🤧🤧

———————————————————————

餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤
回頭率:🐤
店舖可達度:🐤🐤🐤
2021-09-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2021-10-11 28 views
今日去九龍灣紅點睇滑冰比賽,見到隔離有間半價抵食的日和號,於是帶左小孩一齊入去試;我第一時間叫左刺身有三文魚腩,油甘魚,帶子,北寄貝,都好新鮮,又鮮甜;壽司🍣叫左三文魚,火炙柚子胡椒帆立貝,吉列炸生蚝系我最鐘意,蠔好鮮甜,小孩🧒最鐘意親子花之戀,都是用三文魚做,另外叫左小食系八爪魚小丸子🍡,基本上咩味壽司都有,品種繁多,好多選擇,令鐘意食壽司的人唔使林食咩,要咩有咩,飲品叫左白桃乳酸梳打,味道好特別,而叫左一杯熱飲系菊花薑蜜,加上依家做緊半價,好抵食,鐘意食壽司的朋友可以去試下