2019-08-30
今晚放工嚟到銅鑼灣行街 朋友就話想食平d 於是我地就諗到台灣野 見到網評話吾錯就嚟左 地點係位於小巷角落 舖頭地方好大 燈光逞暗黃色 裝飾好有田園風 成個感覺好舒服😊因為時間都尚早 舖頭大概有五至六枱客人 睇完menu 我同朋友就叫左兩個主食 肉燥香蔥鹽酥雞乾拌麵加麻辣 肉燥排骨麵 三個小食: 台灣夜市小拼盤 麻醬淋青菜 椒鹽脆薯 乾拌麵賣相好吸引 食落果然好麻 麻辣汁果然夠惹味😛 再撈埋肉燥青瓜絲 生菜🥬真係食吾停 鹽酥雞炸得好香酥 雞件都無雪藏味😋朋友就叫左個清湯麵去解膩 排骨同樣炸到爽脆 完全吾會油淋淋咁😋 每個主食份量都吾少 食左d我地都飽飽地夜市拼盤有台灣腸 鹽酥雞 炸花之丸 炸豆腐 炸物熱辣辣 入口吾會過乾 椒鹽甘薯其實係黃番薯嚟架 炸皮好有口感配埋軟綿綿的番薯真係好夾😍我同朋友分別叫左熱台灣奶茶同奶蓋阿薩母 奶蓋咸香 奶茶吾太甜 整體呢間小店食物質素都好高 尤其炸物令我地都喜出望外 而且定價吾太高 大推俾各位中意食台灣野食的朋友!
三個小食: 台灣夜市小拼盤 麻醬淋青菜 椒鹽脆薯