2022-10-19
呢間餐廳位於西洋菜南街,距離附近地鐵站只有大概5分鐘路程,相當方便。好耐嘅裝飾花咗唔少心思,天花掛咗好多唔同顏色嘅燈籠,成間餐廳都以木為裝飾,仲有好多鯉魚嘅標誌,令到成間舖頭好有日本嘅感覺,好友去咗日本嘅感覺☺️第一碟叫咗海鮮沙律。海鮮嘅種類都唔少,有三文魚粒,吞拿魚粒,飛魚子,油甘魚粒,仲有兩隻蝦。蔬菜新鮮而且甘甜,仲會有配一個沙律醬,非常清新開胃☺️之後叫咗個照燒魷魚筒。份量非常足夠,而且魷魚燒得又唔會好老,好韌,相當有口感。由於面仲會諗想燒汁,識落非常可口。☺️呢啲係一個自家製照燒章魚小丸子。一碟有八粒章魚燒,店舖應該係模仿緊東京風嘅章魚燒,表皮係炸嘅,咬落好脆口,上面放滿左木魚塊同埋加上左頭後嘅醬汁,十分配合☺️打開一半嘅章魚燒入邊有一粒章魚,仲有唔同嘅配料,十分抵食☺️最後叫咗一碟雜錦天婦羅。呢啲天婦羅都有好多材料分別有三隻蝦,茄子塊,南瓜塊,番薯塊。點少少白蘿蔔蓉再點埋醬汁一齊放入口,十分美味☺️食完咁多嘢,飲番一杯清清嘅日本茶,消滯都唔錯☺️
食完咁多嘢,飲番一杯清清嘅日本茶,消滯都唔錯☺️