2017-11-07 616 views
Brunch係buffet形式 有冷盤 熱食 甜品 飲品 bla bla bla (hkd208 per adult)冷盤有好多選擇 除左Parma ham同cheese之外 仲有好多唔同既salad 仲有水牛芝士蕃茄 煙三文魚 凍蝦等等等 可以任拎食幾多都得!熱食反而種類無咁多 有肉丸 意粉 烤乳豬 蕃茄湯等等可以額外加main 可以唔洗一定全部入座既人都加 我地加左個pizza margherita crispy得黎仲有好多mozzarella cheese 甜品方面最中意tiramisu tart同焦糖燉蛋另外仲有得整一大球既棉花糖添Brunch 由11:30-15:00 可以慢慢chill下 食下傾下計 而且環境都好舒服 仲有個bar area添
(hkd208 per adult)
可以任拎食幾多都得!

熱食反而種類無咁多
有肉丸 意粉 烤乳豬 蕃茄湯等等

甜品方面最中意tiramisu tart同焦糖燉蛋

另外仲有得整一大球既棉花糖添

2017-11-06 530 views
放工約咗幾個朋友仔黎到金鐘太古廣場嘅Operetta,餐廳主打特色意大利菜,環境優雅,適合同朋友敘舊頭盤叫左一個Sardine 'in saour' and Sicilian red prawn,沙甸魚有驚喜,沒有我預期的魚腥味,加埋新鮮嘅大蝦,值得一試聽左職員介紹,主菜叫左個pasta set share,set 有3個pasta ,抵食之選Pappardelle lamb ragout羊肉不會太羶,個人覺得有點似牛腩,入口鬆化Campofilone tagliolini lobster龍蝦肉配搭茄汁,小小酸酸地,非常開胃Gnocchi mushroomspasta 口感煙韌,有點似年糕,加上蘑菇同忌廉,非常配搭

Pappardelle lamb ragout
羊肉不會太羶,個人覺得有點似牛腩,入口鬆化

龍蝦肉配搭茄汁,小小酸酸地,非常開胃

Gnocchi mushrooms
pasta 口感煙韌,有點似年糕,加上蘑菇同忌廉,非常配搭
Dinner
個人推介指數分8.5(10分為滿分)-地點優越方便, 環境氣氛高雅, 是情侶談心的好地方. 食物方面, 每一個細節也能做出水準, 名副期實是酒店級水平. 再翻閱餐牌, 價錢又遠在酒店之下, 即使宴請對方, 既不會被投訴, 也不會肉痛吧. 踏入十月, 心情特別興奮, 又是生日的好月份. 正日現在務必給小三(愛囡), 太太特意為我提做準備了一個二人世界的好時光, 在此我得感謝太太一年為我和家人的默默付出. 今晚太太安排了坐落在PP的餐廳, 環境非常舒適, 格調布置優雅. 各人更可透過 中間有個大玻璃看看廚房的運作, 筆者所見, 廚房有條不紋, 非常整潔, 這大既就是做好料理的基本原素. 先來的是我心愛的面包, 除了上枱時也是暖暖地, 筆者也能食出那是目家製的出品. 特別是左上角的脆片, 不用沾什麼, 入口又香又脆. 作為面包控, 我坦白的說我前後了三SET 面包, 自己也覺得有點兒過份, 但是真的很好食. 我們沒點太多食物, 所謂貴精不貴多. (其實是食面包也飽了三成)先來的是我視之前菜的 Ravioli Ricotta Cheese and Spinach - 芝士肉醬意式菠菜雲吞老實說

老實說, 很少品嚐過今好食的意式雲吞, 那肉醬味道很濃郁, 混和了香軟的意式芝士, 香味在口內定留良久. 作為芝士控的我, 非常喜歡. 雲吞
本身軟硬適中, 簡單說就是 al dente.  不過, 說實話, 這濃郁組合實對某些人來說有點兒膩, 筆者認為伴以這裡的面包來吃, 口感更豐富, 分淡味道, 能照顧不吃太濃味的朋友們吧.

接著來的又是芝士控的恩物, CALZONE PROVOLONE - 半圓形包餡PIZZA
良久前也吃過這像是個飛碟的PIZZA, 好像一個舞枱. 外皮脆脆的如餅干, 內裡的芝士和火腿厚厚的填充了大部分的空間.
一咬下去, 又脆又軟, 芝士可以從口中拉長一米長. 太太一邊說我失禮, 一邊開懷大笑. 吃完這個PIZZA, 實在滿足, 也停止了再點面包.

最後來的重頭戲, 就是看待應的手藝也值回票價
OVEN BAKED ITALIAN SEA BRASS 完條烤意大利海鱸魚
待應會在你面前把已烤熟的魚(原條)起肉, 再混和香草黑欖油, 薯仔和車厘茄.  (感覺在高級酒店般)
老實說, 肉質沒我想像中結實, 但很柔軟和滑, 又是令一樣滋味. 太太很是喜歡.
沾上略有調味的香草欖油, 少少咸香的感覺, 很能帶出魚本身的鮮味.

最後怎少得了甜品, 是一個雪萉, 就是賣相也一流了. 雖沒有生日歌, 但在這環境以雪萉作結, (不太甜), 是最好不過吧.

用膳後感, 以這價錢能享受這裡高質的食物, 地点和環境, 實在是大滿足. 謝謝太太為我的安排.
2017-10-03
2017-11-01 513 views
lunch time想在金鐘搵間可以坐得舒服的餐廳食晏,所以就揀了operatte。因為有book位,一去到就有位。那裡環境舒適,而且地方大,所以枱同枱間有一定距離,不會聽到隔離枱講乜。我點了traditional minestrone soup及linguine vongole...個湯有啲似雜菜湯,不過無一般咁濃味、咁多herb及唔辣,都好飲的。而個linguine個寬條麵煮到啱啱好,不過味道偏淡,所以覺得普通。因為顧住傾計,未有問友人點嘅嘢好唔好食。總結,這裡的食物份量比較小,男人可能會唔夠飽。另如以這個價錢,我會選擇去灣仔其他小店。

因為顧住傾計,未有問友人點嘅嘢好唔好食。

2017-10-31
$230 (Lunch)
2017-10-30 438 views
My wife and I decided to grab a quick cheap lunch in Pacific Place, so we weren't expecting much. I was late and my wife had already ordered, and the appetizers had already been served by the time I arrived.The environment was ok. Two men sat down and ordered just after I arrived.Apparently, after we had finished the appetizers, the waitress served our main courses to the two men next to us, who happened to order the same main courses.Needless to say, we ordered first. So I kindly asked the w

Needless to say, we ordered first. So I kindly asked the waitress to check on our order. She came back and said they needed another 5 mins. I said ok - not like there was anything we could do.

Then another waitress came by and quite impolitely said "We just need another 5 minutes ok? Sorry!" and walked away before we could even respond. Perhaps she saw the disgruntled look on my wife's face and didn't want to apologize sincerely.

15 minutes later, our food arrives. The lasagne looks like it had been through a radioactive meltdown and the chicken my wife ordered was not fully cooked.

Not bothering to eat this rubbish, I asked for the bill and left immediately.

Not recommended. Better go to McDonalds for a happy meal than this.
$250 (Lunch)
  • McDonalds Happy Meal
2017-10-29 359 views
在Operetta 的Menu上我們可以找到為人熟悉的意國佳餚,除了薄餅與義大利麵外,還有多款的酥餅,全以優質的時令食材炮製。今晚同朋友經過終於忍唔到都要入去試試佢先,佢地裝修優雅,近入口處就有Bar枱,見到d外國人Happy Hours...目的就想食正宗意大利野,接待員靚女 ,帶我地進入餐廳 地方寬闊 燈光調得較陰 好有情調 情侶好適合嘆意大家菜同談心。自家麵包 暖笠笠好好味 不過留肚食主菜 磨菇湯 香滑菇味濃 配麵包粒乾 吸收湯味好正 份量亦可以share添Linguine Vongole材料用上鮮蜆肉,虾肉,白酒同埋西蘭花葉 賣相十分滿分 味道都好出色 食材新鮮 蜆肉無沙 味濃 配左西蘭花葉 新鮮可口 Veal Ossobuco 特色菜風味燉牛膝 Gremolata是一種義大利式的醬汁,主要是以巴西里,大蒜,檸檬皮絲,橄欖油組成..這醬汁適合用於肉類,海鮮和蔬菜中, 所有材料切碎泡入橄欖油中,味道爽口又多加了一份檸檬的清香.. 再加埋Risotto好精彩 好好味

自家麵包 暖笠笠好好味 不過留肚食主菜

磨菇湯 香滑菇味濃 配麵包粒乾 吸收湯味好正
份量亦可以share添

Linguine Vongole
材料用上鮮蜆肉,虾肉,白酒同埋西蘭花葉

Veal Ossobuco 特色菜

$350 (Dinner)
  • 燉牛膝 Veal Ossobuco
2017-10-28 3374 views
因為見朋友食過,覺得個sunday brunch好得,所以我急不及待同老公黎食不過我地就唔到brunch 開始時間,12點幾先黎到入坐後,環境寬敞舒適,裝潢華麗,仲有玻璃牆可以望到廚師在工作,好有趣落左order後,侍應話可以出去拎野食,我地就開動啦brunch包括冷盤,熱食,沙律,棉花糖,甜品我地亦叫左一個main, Pizza margherita, 勁多 mozzarella cheese, 係幾傳統既意式pizza,餅底薄,餅邊焗得空心而又香脆冷盤種類繁多,有我喜愛的既parma ham, 芝士,凍蝦,水牛芝士蕃茄,煙三文魚,各式各樣沙律等凍蝦大隻得黎,肉質爽口彈牙,但只係refill左一次,然後轉左第二款冷盤蕃茄湯好fresh好濃味,天然味道熱食有肉醬意粉,肉丸,兩款醬汁濃郁,千層麵表面有層厚厚芝士,十分滋味較特別既係烤乳豬,可惜皮太韌,唔似廣東式乳豬咁脆卜卜甜品方面,貴精不貴多,款款精美,最喜愛焦糖燉蛋,燉蛋添加伯爵茶味,味道更濃郁,而且焦糖衣超脆Tiramisu tart,朱古力味濃郁之外,忌廉亦好幼嫩對於整個brunch都好滿意呢

不過我地就唔到brunch 開始時間,12點幾先黎到

落左order後,侍應話可以出去拎野食,我地就開動啦
brunch包括冷盤,熱食,沙律,棉花糖,甜品

蕃茄湯好fresh好濃味,天然味道

熱食有肉醬意粉,肉丸,
兩款醬汁濃郁,千層麵表面有層厚厚芝士,十分滋味

較特別既係烤乳豬,可惜皮太韌,唔似廣東式乳豬咁脆卜卜

甜品方面,貴精不貴多,款款精美,

Tiramisu tart,朱古力味濃郁之外,忌廉亦好幼嫩

對於整個brunch都好滿意呢
$250 (Lunch)
2017-10-25 369 views
星期日放假對自己好少少,揀了一家位於金鐘的餐廳。餐廳位於金鐘太古廣場,感覺高級。室內空間寬敞,整個感覺也很舒服,特別其中一角的裝修十分雅緻。一進餐廳已經見到好多食物,沙律,主食,湯,甜品,飲品應有盡有。食物的形式都以西式為主。芝士,火腿,豬手,肉丸,意粉,還有好多精緻的甜品。如果只吃自助餐,其實只需$208 (Antipasti desert buffet)。只係試晒每一種食物相信都已經好足夠。它的蘑菇湯也值得一試,又香又濃。如果想再吃好一點,可以選擇Main +$130,一樣有好多不同的選擇。Beef filet "Rose of Parma" styleHam Parmesan Lambrusco 牛肉和火腿配合得好,入口香腍,醬汁濃郁,非常出色。如果想放假鬆一鬆,這裡的食物和環境絕對適合。
星期日放假對自己好少少,揀了一家位於金鐘的餐廳。

只係試晒每一種食物相信都已經好足夠。
它的蘑菇湯也值得一試,又香又濃。
Ham Parmesan Lambrusco
牛肉和火腿配合得好,入口香腍,醬汁濃郁,非常出色。
如果想放假鬆一鬆,這裡的食物和環境絕對適合。
2017-10-21
Lunch
2017-10-25 283 views
太古廣場俾人的印象比較高級,實際上商場設計真係唔錯,幾好行,買唔買野悉隨尊便,隨便行吓都好舒服,A M C戲院附近有一間意大利菜叫做Operetta,我今晚食咗,啲嘢真係好食,百零蚊個前菜、意粉或薄餅,兩百幾字四百幾主菜,呢度呢啲價錢很合理。我哋兩個人叫咗四樣嘢,食得好豐富。麵包可以無限量添加,真係好,三款麵包都有質素,送來仲係暖嘅。兩個前菜造型好靚,生吞拿魚好嫩,味道又鮮又甜,配薄脆食好夾;令一款係紅蝦沙甸魚,材料靚,龍蝦半生熟,廚師似乎鍾意甜甜地酸酸地嘅醬汁做法,呢樣又係咁嘅味。仲食咗 Carbonara spaghetti,蛋黃醬汁同其他嘅唔同,感覺非常豐富,最特色喺嗰塊煙肉,炸得非常脆非常薄,不過味道真係幾鹹。仲有隻招牌烤雞,又真係考得好好,皮脆肉嫩,隻雞唔係好大隻,有半隻份量,但我認為叫一隻先至夠。今晚每人花費四百三,可以慢慢坐,值得的。

我哋兩個人叫咗四樣嘢,食得好豐富。

今晚每人花費四百三,可以慢慢坐,值得的。

平日出街食飯特別輕鬆,相約舊同事食飯聚一聚話咁易,想搵間西餐靜靜地食飯傾計的確幾困難,幸好舊同事好推介,依間位於金鐘太古廣場內一樓既西餐廳,雖然店鋪門面唔似地下既餐廳咁有派場,但勝在一到店門口店員已經企係門口友善問我地幾多位,已經被服務打動,安排左我地坐卡位座店員亦禮貌問我地想飲咩,整理好枱上既餐具擺位,非常貼心。諗左好耐,叫左三款菜式大家一齊share食,先食麵包醫下肚仔先,麵包食落好香好軟熟,食完店員亦幫我地refill,終於等到主菜出場啦Mussels Cassrole (400g)青口分別有四種唔同既醬汁比你選擇,當中有平時比較常食到既洋蔥忌廉汁、甜蕃茄汁,而白松露汁同辣醬汁都係甚少食到,所以我地揀左要Arrabbiata Spicy Sauce店員一送上枱,即時開蓋,已經聞到陣陣香味,青口大隻厚肉,每隻開哂蓋沾滿辣醬汁,食落好鮮甜,完全無苦澀味,辣醬汁唔算好辣,輕微辣度愈食愈惹味,辣汁亦可配沾麵包咁食,味道一流,好好食啊Smoked salmon tartare依款煙三文魚他他淨睇賣相十足藝術品一樣,靚到唔捨得食,煙三文魚切粒拌左少少醋同橄欖油,面頭放左鵪鶉蛋整個拌匀再食,入

Mussels Cassrole (400g)

Smoked salmon tartare
整個拌匀再食,入口肥美帶嫩滑口感,配脆塊食唔錯喔

Australian Wagyu Striploin
終於等到主角澳洲和牛西冷扒出場,落單個時已先前講好唔好太熟,怕口感太過乾身,估唔到不負眾望
用力輕輕一切開,入面仍然呈粉嫩色,流住滿滿既肉汁
入口牛肉味非常濃郁,軟熟不粘牙,軟硬度適中,咀嚼個時滿口都係肉汁香氣,真係整得相當出色,色香味俱全,同我係歐洲所食過既味道完全係一樣,非常有水準既一道美味佳餚

整體而言,餐廳無論服務質素、食材、環境都係一流,有賓至如歸既感覺,食物質素非常有水準,環境空間感大且有情調,比人感覺食得舒服自在,的確係性價比高既水準西餐!
Dinner
2017-10-23 1520 views
今晚約左媽媽妹妹同姨甥仔去金鐘食意大利野 環境舒服夠大 枱距夠寬私隱高 其實係金鐘睇戲時發現這餐廳的 終於有機會去食啦 Reception靚女 禮貌地帶我們入坐 安排坐卡位 感覺讓人舒服 內裡裝修帶點優雅 坐下後提供Menu同遞上麵包盒 有三種類 暖暖的又係home made 特別好味 小朋友已急不及待食得津津有味 Calzone Provolone其實係意大利街頭常見嘅糕點 外形似大餃子 配料Mozzarella芝士 蕃茄醬 鹹火腿和百里香都幾巨型 侍應會分好四份送上枱比我地分享 味道鹹火腿較鹹 不過好好味 芝士還會拉絲 有蕃茄醬中和 好好味呀 內餡甚豐富 烤得皮脆仆仆 Linguine Vongole 呢個用左偏意粉 好多蜆 仔仔飽滿 蝦肉 白酒同西蘭花葉濃濃鮮茄味 麵質較硬 媽媽食左之後話可以淋些 其實我就覺得彈牙 不過淋些較適合老人家Spaghetti fish roe "Carbonara" style 呢個意粉用上幾款魚子煮的 三文魚子 烏魚子魚子醬 以Carbonara汁煮 每條麵都掛滿汁 香濃但帶少許腥味 不過係可以接受的 真係幾特別 半隻燒春雞 用上迷迭香做醬汁 完美

Calzone Provolone

Linguine Vongole
呢個用左偏意粉 好多蜆 仔仔飽滿 蝦肉 白酒同西蘭花葉

呢個意粉用上幾款魚子煮的 三文魚子 烏魚子
真係幾特別

半隻燒春雞 用上迷迭香做醬汁 完美配搭 雞肉嫩滑還保留肉汁 雞皮燒到脆仆仆食落一點肥膩感也沒有 連骨都一咬即碎 個汁係靈魂 提升都雞嘅鮮味 還配上燒過嘅蔬菜 好好味又健康 賣相都有9分以10分滿分

蘑菇忌廉湯
味道比我想像淡 但就好滑 感覺係隔左d蘑菇碎 其實有點碎粒可添嚼口 配脆脆面包粒 都好可口 最緊要係熱辣辣送上

$300 (Dinner)
2017-10-17 208 views
上次無位坐外面酒吧位有happyhour,第2杯酒半價,今次訂餐廳裏面,侍應說坐餐廳内是無此優惠。今次侍應記得第一時間傳上暖暖麵包,枱面花花瓦樽載着橄欖油,倒出來有無香味,無留意,以為一般貨色,一點,一咬,好甘香一路點一路食,手又陏口又動,到點菜,麵包差不多食完!侍應收咗麵包籃,不久,另一侍應望望我們張枱,再遞上第二篮,yeh, 又有得食,哈哈哈!operetta salad, 上面一塊香脆煙肉,羅馬生菜,火箭菜…最特別是粒粒紫黑色珠珠,好似三文魚子,但裏面是梅汁,卜卜,幾特別。因時久遠,只記得露筍濶條麵,香滑,calzone,是摺咗pizza,大煎餃,外脆熱辣辣,內裏芝士夾唔記得餡。

好甘香
一路點一路食,手又陏口又動,到點菜,麵包差不多食完!

青綠花點瓦樽載橄欖油
calzone
2017-09-22
$300 (Dinner)
青綠花點瓦樽載橄欖油
calzone
2017-10-17 204 views
餐廳算高級, 大間, 坐得舒服基本上無咩野問題一開始會俾小小包點食下, 算比較鬆軟,我幾中意,份量有點多, 食完的話好易會飽,要注意.和牛, 大廚算整得不錯, 樣靚,熟度都岩岩好,偏厚身, 咬落去會有小小爽口既感覺,不算軟身.汁比較濃, 夾埋濃郁既肉味,係味道感觀上會比較刺激.半隻雞, 雞肉肉質好幼,比較可口,味道唔算濃, 中中間間, 主要係口感肉質比較出色,觀感上都係整得好有心思.不過我比較中意牛多d.整體服務一流, 基本上無咩問題可以指出,價錢中高.

餐廳算高級, 大間, 坐得舒服基本上無咩野問題

一開始會俾小小包點食下, 算比較鬆軟,
我幾中意,份量有點多, 食完的話好易會飽,要注意.

和牛, 大廚算整得不錯, 樣靚,熟度都岩岩好,
偏厚身, 咬落去會有小小爽口既感覺,
半隻雞, 雞肉肉質好幼,比較可口,
味道唔算濃, 中中間間, 主要係口感肉質比較出色,
觀感上都係整得好有心思.不過我比較中意牛多d.

整體服務一流, 基本上無咩問題可以指出,
價錢中高.
2017-10-16
2017-10-14 1012 views
早聽朋友推介說Sunday Brunch buffet 不錯,於是便找個周日和媽媽過來試試。首先先拿杯Fruit Punch, 有別於平時有氣酒做法,這裡fruit punch更有鮮榨果汁感覺,更加Fresh, 橙和西柚味很強。前菜區有沙律bar、多款ham & cheese . Parma Ham夾蜜瓜仍舊是最佳配搭,風乾火腿的咸香和淡淡油香配上又甜又多汁的蜜瓜,很好味,我們也食了不少!熟食有乳豬、千層麵和肉丸等。其中乳豬是我較喜歡的,豬皮烤得香脆,但豬肉卻保留肉汁和咬口,混和香料很惹味。千層麵面頭鋪滿芝士,很香,而且免治牛肉肉味也算突出,不過多食便飽肚了。我們也加了一份Main Course,所以熱食只是淺嘗即止。主菜選擇了玫瑰牛柳,從名字上已經覺到吸引特別,原來是意大利特色菜之一。牛柳一層一層地捲上Parma Ham, 令每一口的牛肉也有火腿的咸香味,牛鮮味提升,加上牛肉鮮嫩,相輔相成。就連底下的牛油薯蓉也磨得幼滑,混和牛肉燒汁也更覺惹味!終於到我最期待的甜品啦!甜品種類眾多,有伯爵茶Creme brulee、藍莓芝士蛋糕、栗子慕絲蛋糕、奶凍、泡芙等等。我當然要每款也試試。伯爵茶

首先先拿杯Fruit Punch,

前菜區有沙律bar、多款ham & cheese .

伯爵茶焦糖燉蛋很美味,伯爵茶味很突出,而焦糖脆皮很薄,混合燉蛋食很好。

而Raspberry Cream Puff 泡芙一般,但紅桑子filling 酸度很足夠,酸酸甜甜,中和飽濟感。

Chocolate Tiramisu Tart亦是另一亮點,造型很特別,底層的海棉蛋糕完全吸收咖啡酒的香味,加上朱古力脆珠和撻皮也很香脆,層次感很豐富。

另一款White Chocolate Cassis 也令我很滿意,白朱古力很香,但當中的藍莓紅桑子醬很fresh, 酸酸的很開胃,表面的朱古力脆珠和crumble 也和慕絲很配合。

當我已覺滿足的時候,店員竟問我們要不要食雪糕!雪糕有4種口味:雲尼拿、朱古力、紅桑子和開心果。

我們只點了最後兩味。一紅一綠很漂亮。這裡Gelato質素很高,紅桑子雪糕很冰涼很fruity,質感很雪葩,而且紅桑子味道很突出,很酸很刺激,卻又很開胃,喜歡酸的朋友不可錯過!而另一款開心果味則較Creamy , nuts的香味四溢,可見開心果是真材實料。 可惜我們已很飽,不然定會再encore吧!

整體來說,以金鐘區來說,這𥚃的性價比很高,特別是Parma ham和甜品更時推薦!
2017-10-13 1515 views
餐廳位於PP,係得呢個商場開的餐廳,應該都有番咁上下檔次,是次選址呢間餐廳,都係因為好友生日,咁我就揀間近佢公司,又不失格調的餐廳啦門口有好大張吧檯,整幅牆放滿不同的酒,呢個AREA岩晒係PP番工的打工仔們,辛苦左一日落黎HAPPY HOUR,飲番杯輕鬆一下,行到入去就係用餐的地方,環境舒適優雅,又唔會高級到令人有唔自然的感覺食物選擇不多不少,令我呢個選擇困難症不至於要諗爆頭都諗唔到食咩,意菜要找到的東西都可以搵得到高格調的西餐廳大多都會提供餐前麵包,這裡一籃有幾款,有脆、有軟、有硬橄欖油已經一早預備好係檯上任用,食麵包最佳拍檔一定係橄欖油,我亦都不客氣地沾上不少同吃CORTESE LEMONADE ($38)LEMONADE幾時都咁無得輸,就咁飲落唔太酸,加左幾塊新鮮檸檬令效果更好Mushroom Soup ($90)其實我地只係叫左一份湯,但餐廳好細心,將湯分成兩碗,咁我地就唔洗好狼狽咁SHARE,Mushroom Soup將磨菇打到變成蓉,香味完全溶合係湯入面,質感唔算好濃調,唔會飲完就飽晒,喜歡的可以配上脆多士一齊食OPERETTA SALAD ($150)沙律同樣地我地只係叫
CORTESE LEMONADE ($38)
Mushroom Soup ($90)
OPERETTA SALAD ($150)
沙律同樣地我地只係叫左一份,但就幫我地分成兩碟,沙律只要菜夠新鮮爽脆就一定無得輸,有羅馬生菜同火箭菜,仲有煙肉同軟芝士
LAMB PAPPARDELLE ($180)
羊呢樣野真係好個人喜好,而我就係好鐘意食羊的那一群,羊肉的份量好多,將羊肉燉煮到淋晒再拆成碎肉,闊條麵係手作麵,口感比一般的好得多,呢碟麵愛羊之士必叫
TONNO ($170)
記得係歐洲的時候,成日都食PIZZA,貪佢又大份又平又好味,番到香港唔係咁容易搵番o個種質素的PIZZA,這裡的PIZZA令我諗番起那邊即焗薄批的美味,批邊好脆,中間有唔少的火箭菜、TUNA、Mozzarella Cheese,用TUNA做PIZZA比較少見,呢個組合拼埋一齊又幾好味WOR
2017-09-25
$345 (Dinner)