週末和屋企人去飲茶,食物質素一般,未食完嘢就被部長叫我哋盡早埋單,3:30左右已經被叫四至五次,仲熄埋燈趕客,垃圾服務. 唔怪得知香港人唔留港消費,商量不正下樑歪。
唔怪得知香港人唔留港消費,商量不正下樑歪。
2024-09-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
2024-09-11 138 views
首先,我們在等待入座時已經等了將近45分鐘,並且在叫到籌號後,當我們到前台打算拿票入座時,職員卻以我們只有五人為由拒絕讓我們入座,要求我們繼續等。我不明白這樣的規定,明明已經叫了籌號卻不讓入座。當我們試圖了解情況時,職員以敷衍的態度回應:「算啦算啦,入啦,五個人咁鍾意坐大枱。」當我們終於入座後,有另一位職員來整理桌面。我的家人提醒她地上有一灘污積,因為地點在走廊,擔心其他客人會滑倒。但該職員卻以惡劣的態度回應:「見唔見我地好忙呀,都比你地坐左大枱啦!」然後她隨即離開。之後,她帶來的清洗碗碟的兜跌了在地上好幾次,幸好有其他職員注意到並提醒她該用具不衛生。當我們詢問該職員的名字時,她拒絕告知。我們又去詢問另一位經理,但他的回應同樣敷衍,聲稱會處理此事,卻不願意立即給予我們任何具體的解答。我要求知道該職員的名字,但他似乎假裝沒有聽到,便轉身離開了

2024-09-08
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2024-08-05 579 views
服務態度非常惡劣,食物質素差,服務態度差,不論是經理或是員工或是送遞食物,都是差,只會跟相熟客人友善,對其他客人一律置之不理,還會說客人閑話,或對罵客人!對相熟客人可以不用搭枱,其他嘅一律都需要搭枱!1. 門口帶位員工冇禮貌,相熟客人不需要等位,直接入座,2. 經理級,隨機幫忙,首選相熟客人,其他一律視而不見!3.普通員工, 反而比較好,因為冇得選擇做與唔做!4.送遞食物員工, 牛肉需要黑醋,佢同我講話我麻煩要求多🤯5.收錢員工, 也是相對比較好,但似收數多過收錢!總括來說,整體全間酒樓都是非常差,不會再由下一次,嚴重差評!
服務態度非常惡劣,
食物質素差,服務態度差,
不論是經理或是員工或是送遞食物,
都是差,只會跟相熟客人友善,
對其他客人一律置之不理,
還會說客人閑話,或對罵客人!
對相熟客人可以不用搭枱,
其他嘅一律都需要搭枱!

1. 門口帶位員工冇禮貌,
相熟客人不需要等位,直接入座,
2. 經理級,隨機幫忙,首選相熟客人,
其他一律視而不見!
3.普通員工, 反而比較好,
因為冇得選擇做與唔做!
4.送遞食物員工, 牛肉需要黑醋,
佢同我講話我麻煩要求多🤯
5.收錢員工, 也是相對比較好,
但似收數多過收錢!

總括來說,整體全間酒樓都是非常差,
不會再由下一次,嚴重差評!
2024-08-05
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Tea
2024-08-01 759 views
得閒黎呢頭行,夜晚想打邊爐,呢間門口位姐姐又好熱情咁介紹,見佢講得幾詳盡,又會送鮑魚,價錢又唔貴(8點半後有8折),就試下入到去,發現食小菜嗰邊人多過打邊爐呢邊,打邊爐連埋我都係得3張枱。送嗰啲野,佢地開頭話有選擇,但係埋左枱後就話冇哂,我比佢地呃左入黎囉😵‍💫😵‍💫不過黎嗰隻鮑魚幾大隻,同去婚宴食嗰啲差不多,味道唔錯,不過食完會比較濟😅😅(但係當初見有燕窩選,點知之後得返鮑魚一樣,sosad😑😑)另外送嗰碟刺身併盤,睇上去都ok送嗰碟牛肉好靚,幾新鮮,好味👍不過再要既話就要加錢,我都係要普通嗰啲算。不過之後任食嗰啲牛就差啲,但都ok既配菜區都有唔小選擇,菜都算新鮮個鍋都可以選,仲比我地食鴛鴦湯底,算係咁成餐正常,感覺唔錯👍不過好多送既野,2選1變送剩一樣,呢樣就差啲,尤其隻鮑魚,食完都唔洗食太多其他野啦🙄🙄🙄
另外送嗰碟刺身併盤,睇上去都ok
配菜區都有唔小選擇,菜都算新鮮
個鍋都可以選,仲比我地食鴛鴦湯底,算係咁
送既鮑魚
肥牛
刺身
2024-06-27
送既鮑魚
肥牛
刺身
2024-07-01 668 views
今日假期,忙就一定系㗎啦!但將啲脾氣發喺客人身上,簡直要不得,話說今日飲早茶!第一輪食完成枱面都係嘢,諗住再叫嘢食,於是叫個侍應執吓嘢,叫咗幾次都當聽唔到(可能喺房入面啦),唔緊要自己黎啦!啱啱拎出去嘅時候就撞見個侍應入嚟就叫住佢幫手執嘢啦,佢一句話"我唔得閒"(語氣極之晦氣,面又黑)但見佢個手乜都冇拎到,點樣唔得閒呢?莫非佢嘅工作只係入嚟巡房?今時今日咁嘅服務態度怪不知香港人多數選擇北上消費啦!

2024-06-29 520 views
今天屋企聚會去了半島叫了個套餐,春日迎夏歡喜宴一圍。之前食過這間酒樓的套餐,都覺得可以,但今次這個套餐,可以說十分差,大蝦球伊面,蝦球無味,翡翠炒彩鳳蚌片,超咸,完全唔掂。沙律海鮮卷,完全好少沙律,唔好食。紅燒竹笙海皇翅,完全唔熱,燒鵝亦都比以前差,冇乜味道。飄香荷葉飯,飯質太軟身,太淋,唔好食。今晚餐廳冇乜人,唔知廚師在做乜嘢,完全唔比心機做餐。所以以後都唔會再去,超難食,我知點解噤多人上大陸食飯。今晚這間餐廳已經唔算多人,但廚師唔知攪什麼,完全唔掂。
2024-06-29
2024-05-12 809 views
今日母親節!訂了套餐加龍蝦!六時三十分入坐!六時四十五分上菜!未到十分鐘!上了四個菜!當時巳叫停勿上菜!再過五分鐘!再上兩個茶!部長只回應無法停!下次仲會再去?埋單六千!食到一肚氣!知道為何港人北上!沒有服務可言!食物味道一般!完全欠服務!八時十分巳走人!亦沒有人在門外等!唔知點解趕客食得咁快!
2024-04-18 996 views
屋企人生日,呢度咁啱有生日優惠 5人以上壽星免費,就試吓質素如何。🔸蠔皇鮑魚扣玉掌本身中式酒樓格局,中菜應該唔會太差,鮑魚入味鴨掌夠腍,兩樣都正常。🔸極級牛頸脊🐮呢碟牛頸脊望落非常靚!油脂均勻牛味仲好濃郁😍🔸刺身拼盤🐟雖然刺身好肥美,但怕肚痛嘅貓奴都係食熟食好啲🤭🔸海鮮拼盤配給一人一件嘅海鮮都好新鮮,放題形式嘅海鮮算係正常🦐另外亦有好多配料任叫任夾,蔬菜、丸類、麵食等等。總括嚟講火鍋料算唔錯,不過衛生就有待改善。🐾貓奴足跡🐾🌐半島漁港/阿翁火鍋館 (將軍澳)📍將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-104號舖
蠔皇鮑魚扣玉掌
🔸蠔皇鮑魚扣玉掌
🔸極級牛頸脊🐮
呢碟牛頸脊望落非常靚!油脂均勻牛味仲好濃郁😍
刺身拼盤
🔸刺身拼盤🐟
雖然刺身好肥美,但怕肚痛嘅貓奴都係食熟食好啲🤭
海鮮拼盤
🔸海鮮拼盤
配給一人一件嘅海鮮都好新鮮,放題形式嘅海鮮算係正常🦐

🐾貓奴足跡🐾
🌐半島漁港/阿翁火鍋館 (將軍澳)
📍將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-104號舖
2024-04-05
2024-04-13 675 views
點心尚可,服務差差差到一個點,有得揀都唔再去。由入去個接待姐姐開始西面,點心就尚可,但冇驚喜。埋單時2個收錢呀姨西面西到上天花板。同經理講都廢,態度咪又係差到一個點。
2024-04-13
TakeAway
2024-04-01 606 views
去食晚飯, 啲野食成粒鐘都未到, 催左佢兩次, 到第二次催佢, 一個似係經理既人就埋黎話 我已經幫你催左 整都要8-10分鐘, 話佢地者係漏單又話唔係 仲話咁你仲想我點 已經催左將軍澳呢間野 唔會有下次
仲話咁你仲想我點 已經催左
將軍澳呢間野 唔會有下次
今晚決定同屋企人嚟呢度打邊爐,凍凍地啱晒🤭因為依間唔限時,所以屋企人食先,食住等😎多人食飯傾偈唔限時啱晒👍🏻店員好好服務態度,仲不停幫我哋收碟👍🏻刺身拼盤,海鮮盤,雞煲有少少刺身可以打邊爐之前食食,刺身係放題水準。仲有雞煲食,可以唔使強行食晒先打邊爐👍🏻揀咗個唔辣嘅皮蛋芫荽湯底阿翁極級牛頸脊手切肥牛同埋牛頸脊,揀咗牛頸脊,只有一碟,黎到又真係幾靚,仲幾好食,呢度6人分量都算多👍🏻我覺得特別出色係鱔片👍🏻👍🏻我地一致都覺得好食,重複叫咗好多次🤣我哋琴日有用佢個生日優惠,多個五個人,生日嗰個人唔使錢,同埋平日食都幾抵👍🏻
今晚決定同屋企人嚟呢度打邊爐,凍凍地啱晒🤭

店員好好服務態度,仲不停幫我哋收碟👍🏻

刺身拼盤,海鮮盤,雞煲
有少少刺身可以打邊爐之前食食,刺身放題水準。仲有雞煲食,可以唔使強行食晒先打邊爐👍🏻揀咗個唔辣嘅皮蛋芫荽湯底

阿翁極級牛頸脊

我覺得特別出色係鱔片👍🏻👍🏻
我地一致都覺得好食,重複叫咗好多次🤣

2024-03-12
Celebration
Birthday
  • 鱔片
2023-11-17 1857 views
行過買半斤叉燒外賣加餸。落單前已叫佢俾D薑蔥。攞外賣時發現冇俾,同門口企堂講要薑蔥。佢竟然答話只係鷄先有,你叉燒要俾錢先有 🤣。你開間酒樓咁小家,我買$80叉燒攞個薑蔥要收錢?!咁多香港人北上消費唔係冇原因,你班香港飲食業究竟知道死字點寫未?Btw, 叉燒水準一般。

Btw, 叉燒水準一般。
TakeAway
2023-10-01 1805 views
酒樓前台有3個阿姐, 睇住個客㩒到票號碼之後, 完全冇出聲話已經截咗茶市, 直至等咗5分鐘冇人理, 埋去問佢先話已經完咗, 仲要一句唔好意思都冇,垃圾酒樓,以後都唔會幫襯!
2023-09-19 1763 views
平時都有嚟飲茶,不過經常爆滿,所以侍應服務麻麻地。呢日係星期一晚市,兩個人叫咗$1燒鵝,俾咗下庄,而且有蠟燭慶住,唔怕凍咗啲肥油凝固。估唔到呢個$1燒鵝都唔求其,幾好食喎!除咗燒鵝,都有雞或乳豬揀。另外叫咗芥菜胡椒豬肚湯,熱辣辣好好飲👍蜜桃菠蘿咕嚕肉啲肉肥瘦適中,都好好味!晚市唔多客,侍應都好好招呼。最後送紅豆沙。埋單連茶芥加一及兩支啤酒,大約$400。茶市點心都唔錯嘅,呢區啲茶客都集中喺呢間。
平時都有嚟飲茶,不過經常爆滿,所以侍應服務麻麻地。

估唔到呢個$1燒鵝都唔求其,幾好食喎!
除咗燒鵝,都有雞或乳豬揀。

另外叫咗芥菜胡椒豬肚湯,熱辣辣好好飲👍
蜜桃菠蘿咕嚕肉啲肉肥瘦適中,都好好味!

晚市唔多客,侍應都好好招呼。最後送紅豆沙。
埋單連茶芥加一及兩支啤酒,大約$400。
茶市點心都唔錯嘅,呢區啲茶客都集中喺呢間。
2023-09-18 1141 views
食物質素ok,但係人手嚴重不足, 希望有待改善, 適逢媽媽生日, 簡簡單單食餐飯唔知係咪當日係好日呢, 除咗冇得book位我哋六點鐘已到達,可能因為有百日宴,所以人手不足?西澳🦞龍蝦伊麵🍜, 唔錯熱辣辣幾好食竹笙扒上素, 有芽菜/紅蘿蔔/粟米芯 /秀珍菇 /金針/雲耳 /西蘭花 (唔係咁熟)/ 除咗冬菇係有味之外全部都係冇乜味道🙈, 健康之選😅涼瓜斑球籃煲, 個煲都熱辣辣 今次啲🥒凉瓜, 係熟嘅好爽口瑤柱海皇羹寫菜的時候 店員已通知,啲碗碟唔夠用, 唔會換, 冇人斟水,自己去拎水壺叫咗桃包食曬成餐飯,足足等咗差唔多45分鐘先到🤪

西澳🦞龍蝦伊麵🍜, 唔錯熱辣辣幾好食

涼瓜斑球籃煲, 個煲都熱辣辣 今次啲🥒凉瓜, 係熟嘅好爽口

叫咗桃包食曬成餐飯,足足等咗差唔多45分鐘先到🤪

2023-09-16