2025-01-07
半島漁港/阿翁火鍋館📍:將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-104號舖🚗:將軍澳地鐵A2出口 步行8分鐘📞:+852 2368-3588💲:~HKD100/head for dimsumFood quality✔️:鮮蝦菜苗餃、流沙奶黃包👌🏼:半島水晶蝦餃、蟹籽燒賣皇、瑤柱火腿灌湯餃、蠔皇鮮竹卷、百花釀魚肚、蒜蓉蝦春卷、鮮蝦腐皮卷、蜜汁叉燒腸粉❌:椰汁紅豆糕總結:🤔話說我爸同我講想去半島飲茶 我打咗嗰突 後尾發現此半鳥非彼半島 真係令人貽笑大方 今次嚟飲茶🫖所有小點都正正常常 唔貴合理又幾好食 唔怪得咁爆場🤔蝦餃 燒賣皇同灌湯餃都大舊足料👍🏼🤔蠔皇鮮竹卷 百花釀魚肚同蜜汁叉燒腸粉都唔錯👏🏼🤔炸物嘅鮮蝦腐皮卷同蒜蓉蝦春卷就比較普通😋比較推薦係鮮蝦菜苗餃同流沙奶黃包 前者飽滿蝦都大粒 後者流沙包流沙效果一流😜😨好大間酒樓同埋超爆場 繁忙時段要輪候 服務就太忙冇咩人留意到你 舉手要舉一段時間先有人理你🫨
📍:將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓L1-104號舖
🚗:將軍澳地鐵A2出口 步行8分鐘
📞:+852 2368-3588
💲:~HKD100/head for dimsum
Food quality
✔️:鮮蝦菜苗餃、流沙奶黃包
❌:椰汁紅豆糕
總結: