2021-02-19
話說喺上環工作完, 就喺附近搵一間餐廳食brunch。首先講係一間好抵食嘅brunch, 佢係首先黎一袋麵包, 已經有黑醋同埋olive oil預備好, 麵包係外脆內軟非常之好食, 一點都不馬虎。前菜揀了Bresaola, 好喜歡入面夾著住芝士olive同埋蕃茄, 最重要是佢哋汁酸酸地夾埋一齊食非常之好味。而意粉揀左 Pappardelle, 一大特色的就係意粉自家手工製, 第一感覺食落去嘅時候好爽口, 意粉推到好薄身, 非常之好味。至於醬汁如果你唔鍾意食太多芝士, 可能你會覺得鹹了些, 未必適合你, 最喜歡入面有菠菜同埋walnut非常之夾呀。最後甜品我當然是揀我最喜歡的terimisu, 非常之好味呀, 又唔太甜, 有咖啡的味道, 我整杯都食光。