2022-05-08 949 views
本身book咗7:30餐廳食飯咁就約咗個好耐冇見嘅朋友見面,諗住帶佢去食好啲,睇做OpenRice 頁面上其中一間推介餐廳話分量多抵食咁就book左來試吓。點知就中咗伏。一上到去勁多人等,原本以為咁多人等實冇死啦,點知原來呢間餐廳都幾多問題。首先前台姐姐無啦啦話呢間餐廳冇酒供應而且慳限食飯時間得90分鐘。我唔知佢煮嘢食使唔使用用酒啦,但佢個drink menu 基本唔使睇,冇理由唔記得續酒牌嫁。booking 果時又唔講明,擺明專登㗎啦。咁冇辦法,無奈下都只能接受,前台姐姐話幫我哋安排咗坐露天位置,咁大熱天時梗係爭取坐室內啦,最後都成功爭取到。一坐低梗係手快快叫咗嘢食,叫咗生蠔豬手同牛扒。諗住得90分鐘時間,梗係要快啲叫等佢快啲嚟。我同啲朋友都算叫有耐心等左30-40min都唔出聲,到最後等左45min(8:15)忍唔住叫人。侍應姐姐同我地講話,因為廚房嗰個人唔識開生蠔🦪所以要我地等咁耐。本身我以為出咗啲咩事,但佢比呢個解釋我真係得啖笑。開生蠔其實唔係咩特別技能,其實我真心想問佢,會唔會有第二個廚師識。咁侍應姐姐好心咁話不如上左熱食先。咁食西餐不嬲都係頭盤跟住主菜。你會唔會食咗甜品先食

一坐低梗係手快快叫咗嘢食,叫咗生蠔豬手同牛扒。諗住得90分鐘時間,梗係要快啲叫等佢快啲嚟。我同啲朋友都算叫有耐心等左30-40min都唔出聲,到最後等左45min(8:15)忍唔住叫人。侍應姐姐同我地講話,因為廚房嗰個人唔識開生蠔🦪所以要我地等咁耐。本身我以為出咗啲咩事,但佢比呢個解釋我真係得啖笑。開生蠔其實唔係咩特別技能,其實我真心想問佢,會唔會有第二個廚師識。咁侍應姐姐好心咁話不如上左熱食先。咁食西餐不嬲都係頭盤跟住主菜。你會唔會食咗甜品先食主菜。我朋友已經等咗九個字咁佢頂唔順覺得肚餓,就叫咗個小食炸雞先。

點知原來小食炸雞都可以出晒事🍗,佢個炸雞又order 起計5min就上左我地枱。820pm終於有一樣食物上到枱。咁來到我食到一啖仔個雞皮,心諗有啲熱嘢食下。我朋友食左一大啖開始皺眉頭,佢同我講話入邊啲肉係凍嘅。我即刻放低我手上面嘅雞,露出一個尷尬嘅神情🥲。我朋友開始有啲嬲,佢即刻叫咗個男侍應過嚟,咁侍應哥哥當然同我哋講話換過/取消,我哋當然講取消。諗都諗到佢哋啲雞未解凍就炸,如果唔係唔會凍,起碼最裏面啲雞肉會係熱,用返啲唔解凍嘅雞再炸多次咪一樣。

8:25pm由入餐廳起計等咗一個鐘到,我同朋友叫做六隻生蠔終於比到我地🥲,生蠔本身質素冇乜問題,但問題係非常之多蠔殼碎。我就覺得你話唔識開蠔用咗好多時間唔緊要,但係基本沖洗都應該要做下嫁。我由張相上邊肉眼見到都有蠔殼碎,照計如果洗過應該唔會咁樣。咁佢照上我無辦法,唔通叫佢返去再洗一次咩。

8:37我終於其餘兩樣熱食都到左。咁豬手都唔難食但都唔係特別出色不過不失。牛扒本身order咗5成熟,咁大家都知牛扒真係好難控制㗎,朋友切開一睇7成咁。牛扒都正正常常係個廚師控制唔到5成都算可以原諒。

一間餐廳最重要係食物服務其次先係裝修。前面兩樣最重要如果唔重視其實都唔會做得耐。我隱約記得我食咗第一啖豬手,有個收銀姐姐已經比張單我 ,我同佢講啲嘢食啱啱先到,佢話想我埋咗張單先。咁我知佢九點要埋數如果唔係會遲收工,咁我都真係冇嘢講。最後,雖然佢冇同我講話我話左90min要我走,但都破壞咗我同好耐冇見朋友食飯嘅氣氛,希望呢個只係我嘅個別例子,想反映俾餐廳知。
2022-05-01 661 views
約咗朋友嚟呢間食個dinner,好推薦佢哋嘅戶外枱,吹下風chill住吹水真係好舒服!食物方面亦表現不俗,他他整得好精緻,豬手更加係十分大份😂四個人都爭啲食唔曬~值得一提嘅係佢哋嘅酒類飲品做得好精緻好靚,打卡啱曬!
值得一提嘅係佢哋嘅酒類飲品做得好精緻好靚,打卡啱曬!
放工後與幾位同事去摸摸酒杯底chill一chill,同事就選了來Poseidon。我們7pm左右到達,客人不多,可選室內或戶外座位。見天氣不算冷,就選坐戶外座位。戶外的幾幅花牆和搖椅都好適合打卡。既然店名叫Poseidon,自稱為海神,那海鮮菜式必不可少!除了打卡able的海神珍珠號外,也有簡簡單單的海鮮拼盤可選。其中有同事不吃生蠔,所以我們選熱葷,烤龍蝦及海鮮拼盤~~~另選幾道小食,有香辣波板雞翼﹑香烤薯皮及香烤薯條。香辣波板雞翼,雞翼弄成仿如波板糖的形狀,方便食用。雞翼面層鋪有大量炸蒜,微辣之餘,夠香又惹味!雞翼外皮脆,而肉質嫩滑帶點肉汁。香烤薯皮,一客4件,每件都烤得金黃,充滿薯仔香氣。面層的煙肉碎加上芝士,鹹鹹香香,煙肉不會太乾硬。蘸點酸忌廉來吃,增添酸爽感,感覺沒那麼膩滯。香烤薯條,薯條份量都幾多,配茄汁及黑松露醬。薯條熱焫焫又夠脆口,好香薯仔味~~薯條微微鹹香,蘸黑松露醬來吃,份外滋味!!烤龍蝦及海鮮拼盤,海鮮用料十分豐富,有半隻炭燒龍蝦﹑虎蝦﹑扇貝﹑魷魚﹑三文魚﹑藍青口及蜆,每款海鮮都好鮮味!龍蝦與虎蝦的肉質爽口。稍嫌三文魚過熟一點,不夠嫩滑。海鮮拼盤的醬料是Cajun

香辣波板雞翼
香烤薯皮
香烤薯條
烤龍蝦及海鮮拼盤
烤龍蝦及海鮮拼盤,海鮮用料十分豐富,有半隻炭燒龍蝦﹑虎蝦﹑扇貝﹑魷魚﹑三文魚﹑藍青口及蜆,每款海鮮都好鮮味!龍蝦與虎蝦的肉質爽口。稍嫌三文魚過熟一點,不夠嫩滑。海鮮拼盤的醬料是Cajun Sauce (肯瓊醬),帶點微辣之餘,又有陣香料味,格外惹味!伴碟還有大量蔬菜,香腸及蒜蓉多士,多士夠脆又香蒜蓉味,再增添一點飽肚感。
點了兩瓶白酒,大家都飲飽食醉,滿足而歸。

不愧為海神波賽頓,所炮製的海鮮菜式不負其名。店員服務慇切健談,整個用餐過程良好~~~
2021-12-13
$520 (Dinner)
香辣波板雞翼
香烤薯皮
香烤薯條
烤龍蝦及海鮮拼盤
2022-02-18 4582 views
相約J在尖沙咀dinner, 大家都想食西餐,最後揀Poseidon Resturant & Bar, 好期待!餐廳置有相當大的露台卡位, 燈光柔和浪漫, 座位寬敞, 風涼水冷,好Chill好舒服!海鮮軍艦$698 ~呢隻玻璃海盗船燈光閃閃,而且五光十色,十分吸晴,令人好開心,好驚喜!不同的海鮮放置在玻璃杯仔中,4款海鮮各有特色, 鮮甜又美味。愛爾蘭生蠔~共有十二隻, 愛爾蘭生蠔雖然不算大隻 , 但肉質飽滿爽口, 海水味非常濃郁, 附上三種汁, 分別是 wasabi sake, 海盜whisky和香檳sake汁, 酒味不太濃郁, 但能提昇生蠔的鮮甜味。磯燒鮑魚配三文魚籽 ~一杯有半隻磯燒鮑魚,共有四杯, 鮑魚鮮嫩彈牙,大大隻, 汁煮十分入味。三文魚籽大大粒,卜卜脆, 鮮甜甘香。Cocktail蝦~共有4杯, 凍蝦新鮮爽甜, 配西芹和甜辣蕃茄醬,又fresh又滋味。鱘魚黑魚子蟹肉他他~共4杯,鮮甜的蟹肉加上牛油果粒粒,鱘魚黑魚子和金箔, 鮮甜到不得了, 真是回味無窮。Salmon Tartare & Cavier$138~ 以紅菜頭,煙三文魚和藜麥造成, 煙三文魚的煙燻味香濃,配紅菜頭

sake汁, 酒味不太濃郁, 但能提昇生蠔的鮮甜味。

三文魚籽大大粒,卜卜脆, 鮮甜甘香。

Salmon Tartare & Cavier$138~ 以紅菜頭,煙三文魚和藜麥造成, 煙三文魚的煙燻味香濃,配紅菜頭和藜麥非常健康美味。

最上一層鋪滿鱘魚黑魚子,入口甘香,粒粒飽滿圓渾,以金箔作點綴,十分矜貴。

Char-grilled US Prime Rib Eye Steak10oz$348~
美國Prime肉眼表面焦香,肉質比較有咬口,牛味香濃, 肉汁豐富,配菜有西蘭花,車厘茄,椰菜花,粟米和薯角。

Truffle and Cheese Pizza$148~餅底十分鬆脆, 黑松露和芝士味非常香濃,正!
Type of Meal
Dinner
  • 海鮮軍艦
  • Char-grilledUSPrimeRibEyeSteak
  • Truffle&ChessePizza
  • 鱘魚黑魚子煙三文魚他他
2022-01-04 692 views
我這天希望吃一些精細的料理,不想大魚大肉,所以這晚只品嚐了飲品、海鮮拼盤及另外一道前菜。飲品是榛子朱古力無酒精特飲。我覺得它味道不錯,但並不是很特別,是尋常好喝的朱古力飲品。這晚的主菜就是這個海神珍珠船。我看到它的一剎有被它的排場震撼到。也許因為臨近聖誕,我覺得閃爍的燈光份外的迷人。雖然吃完生蠔後覺得有點眼暈,但這個食物擺盤讓我很高興!這艘海鮮船配搭上三款含酒精的醬汁,我偏好柚子香檳汁,覺得它味道清新。而4款前菜中,我最喜歡鮑魚及魚籽杯,原因有二。一,每杯裡頭有半隻鮑魚以及大量蟹籽,雖是一口份量,但超級滿足!二,它的調味稍重,味道縈繞不散,非常適合一邊聊天,一邊慢慢品嚐。再來的前菜是鱘魚黑魚子煙三文魚他他。我覺得這道菜的美味不能言喻。它的用料很昂貴,但價格不離地。它的食材配搭得宜,口感及味道都很棒!整體來說,這晚我品嚐了一份味道及視覺效果都很驚艷的海鮮大餐!
2022-01-02 547 views
而艘船超級吸睛, 閃下閃下, 又標曬乾冰煙咁~係真係幾打卡able既😝首先艘船有一打生蠔, 6隻南非生蠔, 6隻愛爾蘭生蠔, 附上三款含酒精既醬料, 分別係威士忌, 柚子味香檳 同清酒不過本身d生蠔已經好重海水味, 又creamy又清甜, 所以個人覺得就咁食d生蠔已經好好味😋然後有四杯魚子醬蟹肉沙律, 蟹肉好夠味, 再配上dd柚子醬, 好好味😝之後有四杯無酒精既bloody mary配大蝦, 大蝦好爽, 醬汁可以飲既, 酸酸甜甜, 超開胃😆最後有四杯魚子醬鮑魚配蟹肉醬汁鮑魚好入味, 仲好爽口彈牙, 正😍而艘海鮮船係幾打卡able, 可惜要$698, 貴左少少, 只係物有所值不過都好味既, 可以一試
而艘船超級吸睛, 閃下閃下, 又標曬乾冰煙咁~
係真係幾打卡able既😝

首先艘船有一打生蠔, 6隻南非生蠔, 6隻愛爾蘭生蠔,
附上三款含酒精既醬料, 分別係威士忌, 柚子味香檳 同清酒
不過本身d生蠔已經好重海水味, 又creamy又清甜,
所以個人覺得就咁食d生蠔已經好好味😋

然後有四杯魚子醬蟹肉沙律,
蟹肉好夠味, 再配上dd柚子醬, 好好味😝

之後有四杯無酒精既bloody mary配大蝦,
大蝦好爽, 醬汁可以飲既, 酸酸甜甜, 超開胃😆

最後有四杯魚子醬鮑魚配蟹肉醬汁
鮑魚好入味, 仲好爽口彈牙, 正😍

而艘海鮮船係幾打卡able,
可惜要$698, 貴左少少, 只係物有所值
不過都好味既, 可以一試
2021-12-30 499 views
今日聖誕節bk了這間餐廳是因為看了廣告有一架會著燈的seafood boat,訂座時要落訂二百都冇所謂一年一次可能好多人訂,一去到就order 左seafood boat、卡邦尼意粉、牛扒、煙三文魚他他同兩杯cocktail ,seafood boat黎到嘅時候喷曬煙咁好盞鬼點知攞起個生蠔杯佢話可以滴啲酒落去,一食願來一啲都唔好食隻蠔超超超細加多幾滴酒都唔覺得好食左加檸檬汁好過兩個人食一人可以食6個 生蠔杯因為啲蠔勁細食完6隻都唔覺得食左咁已經好希望仲有三款杯一個係泰式蟹肉柚子杯,顧名思義就係蟹肉加柚子仲有一個係血腥瑪莉蝦杯所謂嘅血腥瑪莉就係茄汁加幾滴酒,個茄汁同點生蠔嗰隻茄汁係一模一樣嘅再加隻蝦咁囉仲有係最難食嘅日式磯燒鮑魚加蟹籽仲有唔知咩汁,個汁好杰撻撻酸酸地咁嗰隻磯燒鮑魚得半隻仲要係Aexx買69蚊有八隻嗰隻,隻船真係好搵笨$698一隻船裹面啲野二百蚊都俾多佢,其他意粉牛朳同煙三文魚他他都可以唔難食但嗰兩杯都幾貴嘅cocktail真係好難飲一杯要$128又係貴得黎唔值一杯藥水一杯勁苦成餐埋單要1700都食唔飽呢間野性價比極低講完冇下次
成餐埋單要1700都食唔飽呢間野性價比極低
講完冇下次
2021-12-25
$1700 (Dinner)
2021-12-27 311 views
今年聖誕大餐揀左海神做主題既餐廳,門口有大大隻龍蝦📸 卡位背板好高,坐得好舒服好有私人空間👍🏻👍🏻 牆上亦都掛左好多靚畫,環境好有氣氛😍1️⃣海神珍珠號 $698 + 三文魚子海膽杯 $299黎到一定要叫既招牌船😆 又乾冰又燈真係無得輸🤩🤩 隻船包括左12杯新鮮生蠔杯,生蠔夠新鮮,生蠔有三種醬配,泰絲卡單一純麥威士忌,日本酒芥末汁同日本柚子香檳汁,個人就覺得日本酒芥末汁係最夾,威士忌最唔夾搶哂生蠔鮮味😊 而生蠔size有幾隻好細略厭扣分😅 4杯金箔魚子醬泰式蟹肉杯,呢個好好味,杯杯裝滿蟹肉配魚子醬🤩 4杯血腥瑪麗雞尾酒酒大蝦杯,隻隻蝦都爽口彈牙👍🏻 4杯蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯,鮑魚好淋入哂味😋我仲加左海膽杯,一板非常肥大既海膽平均塞滿4杯,超正😝😝2️⃣香煎蟹餅 $158蟹餅煎到外脆內軟,蟹肉好多,加埋芒果汁仲正😬3️⃣炭烤10安士美國肉眼扒配烤雜菜及燒汁 $348叫左5成既牛扒,控制得好好,夠juicy重肉味🤤

1️⃣海神珍珠號 $698 + 三文魚子海膽杯 $299

2️⃣香煎蟹餅 $158
蟹餅煎到外脆內軟,蟹肉好多,加埋芒果汁仲正😬

3️⃣炭烤10安士美國肉眼扒配烤雜菜及燒汁 $348
叫左5成既牛扒,控制得好好,夠juicy重肉味🤤
2021-12-24 269 views
早陣子和同事為了一個project 搏殺了一段時間,今天終於大功告成,當然要去放鬆一下,一齊去食好西。海神珍珠號($698)這個一定要推介給人,一大隻船,有冰霧,仲有閃燈效果,Bling Bling 在眼前,每款美食都是用小杯盛載,好方便食用。總共有四款食品,包括:-(1)新鮮生蠔杯x 12杯;(2)金箔魚子醬泰式蟹肉杯 x 4杯;(3) 血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯 x 4杯;(4)蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯 x 4杯。新鮮生蠔杯店員介紹有3⃣️款特別醬汁配合生蠔一起:(1)日本酒芥末汁;(2)日本柚子香檳汁;(3)泰絲卡單純麥威士忌。我就較為喜歡威士忌醬汁,比較能提升蠔的味道!金箔魚子醬泰式蟹肉杯 賣相好吸引,裡面有好多蟹肉,再加埋黑魚籽同香箔,配合泰式醬汁,好清新口感和味道。血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯蝦頗大隻、鷄尾酒味道似茄汁,甜甜酸酸。蟹肉醬汁鮑魚配魚子鮑魚煙煙銀韌、下面有魚子就咸咸地。烤脆豬手配薯蓉;酸椰菜及蜜糖芥末汁($248)這款下酒也是非常之好,豬手真的烤得好香脆,仍然能夠保留到肉汁。沉魚黑魚子煙三文魚他他 ($138)可能有金箔的關係,外貌顯得矜貴。最底層係紅菜頭蓉,對上係煙三文魚蓉,配上

海神珍珠號($698)
總共有四款食品,包括:-
(1)新鮮生蠔杯x 12杯;
(2)金箔魚子醬泰式蟹肉杯 x 4杯;
(3) 血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯 x 4杯;
(4)蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯 x 4杯。

新鮮生蠔杯

金箔魚子醬泰式蟹肉杯

血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯
蝦頗大隻、鷄尾酒味道似茄汁,甜甜酸酸。

蟹肉醬汁鮑魚配魚子
鮑魚煙煙銀韌、下面有魚子就咸咸地。

烤脆豬手配薯蓉;酸椰菜及蜜糖芥末汁($248)

沉魚黑魚子煙三文魚他他 ($138)
可能有金箔的關係,外貌顯得矜貴。最底層係紅菜頭蓉,對上係煙三文魚蓉,配上鱘魚黑魚子,口感非常豐富。

Tropical Princess ($88)
這杯mocktail 集合多款生果:熱情果、🍍、🍊、🍋同薄荷茶,好似飲水菓茶的味道!

The Pearl (88)
朋友揀咗另外一杯mocktail就有🥭、🍍、🥥奶同糖漿,因為同事晚上不可以飲茶, 驚瞓唔着喎!🤣🤣

2021-12-16
Type of Meal
Dinner
2021-12-23 270 views
同朋友仔慶祝生日,佢又喜歡食海鮮,諗住搵個有氣氛又可以食好西嘅地方,於是搵咗呢間Poseidon上到嚟坐低,見到有彷畫,都幾有情調。好,坐低睇吓有咩好食先。海神珍珠號,隻船真係閃令令架,用酒杯載住食物都幾得意,生蠔有12 shooters,蟹肉醬汁鮑魚魚子x 4,金箔魚子醬泰式蟹肉x 4,血腥瑪莉雞尾酒大蝦x 4,份量4個人食都夠。大蝦新鮮大隻呢個魚子泰式蟹肉,食落有絲絲蟹肉加埋魚子口感好清脆。仲有3款醬汁。海神Pizza,個Pizza 又唔貴囉,已經係大批,分到8件,每件最少有一粒大蝦。卡邦尼意粉,個意粉幾煙韌,唔錯。

上到嚟坐低,見到有彷畫,都幾有情調。

好,坐低睇吓有咩好食先。

大蝦新鮮大隻

呢個魚子泰式蟹肉,食落有絲絲蟹肉加埋魚子口感好清脆。

仲有3款醬汁。

卡邦尼意粉,個意粉幾煙韌,唔錯。
2021-12-22 202 views
又到聖誕又到聖誕,大時大節當然要食餐好順便去影下相喇晚餐當然要好味又igable 喇餐廳分室外同室內,見天氣唔算凍就決定簡左室外Chill下,室外仲有靚靚花牆 見到隔離枱食緊海神珍珠號,又好似幾多款式同好岩打卡所以我們都跟住叫海神珍珠號好華麗,船上掛滿24隻杯,配合燈一閃一閃好靚有12杯生蠔+生蠔沒有經過任何調味,帶有淡淡海水味餐廳配搭了3款醬汁(威士忌/日本酒芥末汁/柚子香檳汁)令生蠔更加提鮮有層次4杯魚子醬蟹肉杯+4杯蟹肉雞汁鮑魚魚子杯+4杯 bloody mary 大蝦3款都好吸引,蟹肉杯配上柚子好fresh鱘魚黑魚子煙三文魚他他煙三文魚,紅菜頭,魚子醬,黎麥一層層鋪上口感極豐富,好清新,做前菜可以開開胃口豬手嘩!king Size!仲要切好是一舊舊,正阿懶人之選豬手最緊要皮脆而肉唔乾身,佢做到👍Poseidon's treasure打卡之選,待應溫馨提示準備定相機👍一打開冰氣即刻升起好仙景❤️寶盒入面裝住幾款水果左邊杯係RUM酒,可以接自己喜好添加
又到聖誕又到聖誕,大時大節當然要食餐好順便去影下相喇
晚餐當然要好味又igable 喇

海神珍珠號

好華麗,船上掛滿24隻杯,配合燈一閃一閃好靚
有12杯生蠔+
生蠔沒有經過任何調味,帶有淡淡海水味

4杯魚子醬蟹肉杯+4杯蟹肉雞汁鮑魚魚子杯+
4杯 bloody mary 大蝦
3款都好吸引,蟹肉杯配上柚子好fresh

鱘魚黑魚子煙三文魚他他

豬手
嘩!king Size!仲要切好是一舊舊,正阿懶人之選
豬手最緊要皮脆而肉唔乾身,佢做到👍

Poseidon's treasure
左邊杯係RUM酒,可以接自己喜好添加

2021-12-21 227 views
老公話佢發現高質西式海鮮餐廳好適合我地慶祝結婚3週年,餐廳位於尖沙咀,有室內&室外位置,室內位置佈置得十分靚,有花花牆,同埋一d燈飾,好有情調。 當晚唔太凍,而且室外都有暖爐,所以我地就簡左坐室外啦。餐廳名叫得做海神,主打菜一定係海鮮啦!我本來一心想要去食生蠔,但見到佢有海鮮拼盤,二話不說就轉左軚啦😛二人海鮮併盤($298)一上黎真係嘩一聲,真係好靚,侍應仲會提你要準備定手機打卡。海鮮分量唔少,2隻生蠔,4隻大餐,2隻大大翡翠螺,仲有一堆蜆,青口,另外配有3隻醬比你配黎食。生蠔雖然唔算肥但大隻,口咸細滑帶有淡淡海水味。海蝦&螺都唔會過老唔會韌,爽彈鮮甜。最值得讚既係蜆&青口,預先用蒜蓉炒香再雪凍,好香口好好食。鱘魚黑魚子煙三文魚他他($138)鋪面既魚子醬絕不手緊,大量~仲加咗金箔做裝飾,更顯矜貴。最特別嘅係鋪底用上紅菜頭,估唔到同煙三文魚既咸香又幾夾喎,仲更加突顯岀甜味,加分。一口一啖,我覺得我食既係“幸福”。巴馬火腿火箭菜比薩($168)12吋既pizza,一份6件,比較薄底,包邊焗得香脆可口,parma ham 大大塊,同火箭菜真係十分配,但略嫌調味單調了一點,醬汁唔夠多,所以食

二人海鮮併盤($298)

鱘魚黑魚子煙三文魚他他($138)

巴馬火腿火箭菜比薩($168)
12吋既pizza,一份6件,比較薄底,包邊焗得香脆可口,parma ham 大大塊,同火箭菜真係十分配,但略嫌調味單調了一點,醬汁唔夠多,所以食落有小小乾。

烤脆豬手配薯蓉($248)
呢度既豬手令我有驚喜,豬手唔係死咸,比起岀面黎講算淡,加脆肉嫩,配埋個芥末醬清新可口。最正係個薯蓉,creamy得黎食到牛油香,好味。食到有d漏既話可以食一淡酸椰菜,即時解漏,可以再食過!但沙律菜就mama地,無source所以無乜味。整體黎講真係好好食。

呢度一定要介紹一下佢哋嘅野飲,顏值滿分,打卡一流,令我既少女心大爆發。
olympic($98) 成杯Tiffany blue, 上面有一層蛋白泡,仲有一啲花瓣喺上面做點綴,未飲都已經覺得正。

Poseidon's Treasure ($128), 以寶盒盛載住,十分夢幻。一堆冰上載有一杯雪碧,一小杯rum,另外仲有一d生果,最特別既係你可以跟據自己既口味調較一杯屬於你既cocktail。味道不算太濃,較適合女士享用。

最後上埋預先訂左既Brownie overbroad $108,order 時預先請求幫忙寫上anniversary既祝賀字句。甜品賣相十分吸引,微暖既brownie外脆內軟,朱古力味濃郁,夾有少量nuts,增添口感。配上雲尼拿雪糕,食得好滿足,好睇又好食。開心開心🥰🥰

2021-12-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$700 (Dinner)
Celebration
Anniversary
  • 海鮮併盤
  • 鱘魚黑魚子煙三文魚他他
2021-12-21 266 views
去酒吧餐廳最緊要好玩,所以飲品食物必需有創新,海神珍珠號有唸頭,既有乾冰霧煙、亦有七彩閃燈,四款 shooter 杯海鮮食品皆至少有四杯,四個人分享啱啱好。海神珍珠號($698)新鮮生蠔杯x 12 血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯 x 4金箔魚子醬泰式蟹肉杯 x 4蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯 x 4生蠔杯放在最頂,易先吃,可配三款酒精成份醬汁:日本酒芥末汁日本柚子香檳汁泰絲卡單純麥威士忌個人最喜歡威士忌,因為酒味最濃,日本酒芥末的辣可以更強,柚子香檳汁甜甜地有佢特式。若然想由淡至濃,接下來應該是血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯,酸酸甜甜的。金箔魚子醬泰式蟹肉杯添了鹹香。一步一步來,醬汁鮑魚鹹鹹地,夠實在。 先喝了兩款無酒精雞尾酒,再想吃甚麼。Tropical Princess ($88)雜錦果汁口味,橘子的香酸,混了少許薄荷茶,添加清新The Pearl (88)未做完芒果冰沙,因為成份有芒果及椰奶,亦有菠蘿。沉魚黑魚子煙三文魚他他 ($138)很喜歡黑魚子煙三文魚他他的組合,兩種鹹香、與鮮味交替。烤脆豬手配薯蓉 $248酒吧餐廳內這類食物唔會差,烤得皮脆不乾有肉汁,薯蓉夠滑。戶外餐區佈置得很漂亮,可惜吸煙人士不少

海神珍珠號($698)
新鮮生蠔杯x 12
血腥瑪麗雞尾酒大蝦杯 x 4
金箔魚子醬泰式蟹肉杯 x 4
蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯 x 4

生蠔杯放在最頂,易先吃,可配三款酒精成份醬汁:
日本酒芥末汁
日本柚子香檳汁
泰絲卡單純麥威士忌

金箔魚子醬泰式蟹肉杯添了鹹香。

一步一步來,醬汁鮑魚鹹鹹地,夠實在。

先喝了兩款無酒精雞尾酒,再想吃甚麼。

Tropical Princess ($88)
雜錦果汁口味,橘子的香酸,混了少許薄荷茶,添加清新

The Pearl (88)
未做完芒果冰沙,因為成份有芒果及椰奶,亦有菠蘿。

沉魚黑魚子煙三文魚他他 ($138)

很喜歡黑魚子煙三文魚他他的組合,兩種鹹香、與鮮味交替。

烤脆豬手配薯蓉 $248

酒吧餐廳內這類食物唔會差,烤得皮脆不乾有肉汁,薯蓉夠滑。

戶外餐區佈置得很漂亮,可惜吸煙人士不少,我們無福消受,還是選擇在餐廳內,氣氛很好,過了一個愉快的晚上。
2021-12-19 161 views
樣樣俱備的餐廳 滿足你所需~✨烤雞薯蓉想像是小春雞. 想不是來了是小春雞的母親。正好, 今天是肌腸轆轆的日子。雞雞的外皮烘得十分香脆, 也不會是厚厚的皮, 怕肥但又忍不全的吃光光。肉質未至於十分鮮嫩, 但也不會十分的”鞋”最驚喜的是底層綿綿的薯蓉, 吃不到薯粒, 令人忍不住的一吃再吃!自問刷得的人推介!✨蟹肉蕃茄海鮮意粉正常發揮, 沒有很驚人的味道, 就是配合起來好吃餸菜份量不少, source 夠, 意粉的軟硬控制得宜是人人都岩食的菜式, 吃多多也不會溜✨Drinks = old fashion這環境冇理由沒有不飲的份兒吧點了old fashion, 簡單的ingredients 最易看到bar tender的手簡單一點就是 不會過甜, 酒味偏重(我很like), 醒胃 好酒!✨加分位: 環境餐廳環境十分寛廠, 不會人擠人的感覺即是只是我和友人2人, 但分配了大大的卡位不是chill chill的餐廳, 但絕對可以令你high起來心情relax的餐廳哦!來cheers 一杯!
樣樣俱備的餐廳 滿足你所需~

✨烤雞薯蓉
想像是小春雞. 想不是來了是小春雞的母親。
正好, 今天是肌腸轆轆的日子。
肉質未至於十分鮮嫩, 但也不會十分的”鞋”
自問刷得的人推介!

✨蟹肉蕃茄海鮮意粉
正常發揮, 沒有很驚人的味道, 就是配合起來好吃
餸菜份量不少, source 夠, 意粉的軟硬控制得宜
是人人都岩食的菜式, 吃多多也不會溜

✨Drinks = old fashion

這環境冇理由沒有不飲的份兒吧

✨加分位: 環境

餐廳環境十分寛廠, 不會人擠人的感覺
即是只是我和友人2人, 但分配了大大的卡位
來cheers 一杯!

2021-12-18 138 views
一早訂左位去無室內位,得番門口個張完全唔係人坐,最都係坐室外,唔好既係吸二手煙。黑魚子他他:呢個我最想試,味道唔錯,好香, 比想像中細,上面個層黑魚子好好味新鮮又香,三文魚和洋蔥好合加埋最低層既紅菜頭甜甜地食落好新鮮感覺,最低有cream,凍凍地,夏天食比較好。熟海鮮併盤:等左成個鍾先有得食,唔知流單定點,隔離來到食埋野都未來,食住風吸住二手煙,係我火都想走時就來,令我失望,一、佢價錢貴,二、好鹹,三、唔新鮮四,蝦燒濃,又辣,味道似鹹既醬加埋辣炸蒜,唔好食。總之一早走。龍蝦湯:好結,唔錯,龍蝦味差少少,Tropical Princesses: 呢杯好解渴,飲到好濃橙茶,菠蘿和芒果味,酒成份極少。。桃茶: 用日本茶包沖,好香。

龍蝦湯:好結,唔錯,龍蝦味差少少,

。桃茶: 用日本茶包沖,好香。