2023-07-29
抵食海鮮雞煲邊爐🦐🐔🥘📍位置:尖沙咀山林道38號銀座38 12樓(另設分店:西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖)🍽特點:高性價比無限時任食雞煲海鮮🐓🦐🥘🌟推薦菜:海鮮拼盤 🐟🦐🥘💰價錢:人均消費$305💯評價:可以一次過滿足哂3️⃣個願望嘅餐廳😋一開始打頭陣嘅係雞煲🐓 職員有教要點煮(煮8️⃣分鐘之後先食得⌛️)可以無限添加,我覺得如果四個人就食一Round已經好夠,如果唔係食唔到之後嘅~ (有朋友多啲人一齊去食,食咗成 4 ROUND,所以好DEPENDS你哋本身自己嘅食量!👬🏻👫🏻👭🏻)之後就到海鮮拼盤! 呢個海鮮拼盤係包括鮑魚、蟶子、扇貝、海蝦、花蜆、龍躉同烏冬,賣相十分吸引,打卡一流! 🦐🐟🧑🏻🍳不過其實我覺得比想像中冇咁驚艷😂全部海鮮都新鮮,但係無好食到不得了嘅感覺🙊同埋我覺得反而係望落好普通嘅烏冬,就有驚喜,好好食😂烏冬因為吸晒啲海鮮嘅汁,所以好好食!🙈第三輪就係令到佢嘅燉湯打邊爐🥘我哋今次揀咗涼瓜花膠湯,冇咩涼瓜味,反而係唔知點解我覺得有少少胡椒味。幾好飲嘅,不過就真係唔係花膠湯嘅嗰種味道。😔😬同埋可能已經係食到第三輪嘅關係,其實打邊爐上面都食唔到好多,
📍位置:尖沙咀山林道38號銀座38 12樓
🍽特點:高性價比無限時任食雞煲海鮮🐓🦐🥘
🌟推薦菜:海鮮拼盤 🐟🦐🥘
💰價錢:人均消費$305
💯評價:可以一次過滿足哂3️⃣個願望嘅餐廳😋
一開始打頭陣嘅係雞煲🐓
職員有教要點煮(煮8️⃣分鐘之後先食得⌛️)
不過其實我覺得比想像中冇咁驚艷😂
全部海鮮都新鮮,但係無好食到不得了嘅感覺🙊
同埋我覺得反而係望落好普通嘅烏冬,就有驚喜,好好食😂
烏冬因為吸晒啲海鮮嘅汁,所以好好食!🙈
第三輪就係令到佢嘅燉湯打邊爐🥘
幾好飲嘅,不過就真係唔係花膠湯嘅嗰種味道。😔😬
同埋可能已經係食到第三輪嘅關係,其實打邊爐上面都食唔到好多,我哋淨係飲完湯已經飽哂!🤰🏼🤰🏻🫄🏾🫄🏿
如果未夠飽嘅話可以喺佢嘅食物櫃上面揀!
種類有好多,有丸同蔬菜等等。🥗🥬🥒🥔🌽
最後最後仲有贈送嘅椰汁燕窩食非常滋味😋