2021-11-15 255 views
上堂前仲有啲時間又有啲肚餓,仲去左食下午茶拉麵~估唔到拉麵都有Tea Set,價錢非常實惠!包一個拉麵,小食同飲品!我自己就揀左 B 餐拉麵就麻麻地,個雞白湯雖然濃味但自己唔係咁喜歡!炸雞就唔錯!
上堂前仲有啲時間又有啲肚餓,仲去左食下午茶拉麵~

我自己就揀左 B 餐

2021-11-13 185 views
|辛辣炙燒豚肉味玉拉麵|湯底微辣,味道質感好濃厚,足夠麵條掛滿湯汁,上面除左溫泉蛋,仲有炙燒豚肉五花腩,加上蔥花超吸引~|辛口唐揚炸雞|即叫即炸好香口,外脆但內裡滿有肉汁,肉質好嫩滑,帶少少辣粉同七味粉調味,好惹味~|廣島風擔擔拉麵|偏少湯,比較似沾麵,同樣湯底好濃郁稠杰,掛晒落拉麵好食,溫泉蛋味道同流心效果一流,加有肉碎、花生粒、蔥,中日混合呢個特色又唔錯喎~|蜜瓜酒|香濃蜜瓜味但偏甜,一邊食拉麵一邊飲味道都好配合~|綠茶可樂|好得意有可樂味得嚟又有綠茶味~
|辛辣炙燒豚肉味玉拉麵|

|辛口唐揚炸雞

|廣島風擔擔拉麵|

|蜜瓜酒|
香濃蜜瓜味但偏甜,一邊食拉麵一邊飲味道都好配合~

|綠茶可樂|
好得意有可樂味得嚟又有綠茶味~

2021-11-11 121 views
霸嗎拉麵今日放工好得閒,約埋家姐去食個拉麵先,因為呢間見到好多次,都想試好耐!廣島風擔擔拉麵因為我唔係食得辣,但見到呢隻係新出,當然要試試啦,亦叫職員轉小辣。當真真係唔算好辣,仲接受到。而隻蛋係流心蛋,唔錯。不怕單一人前醬燜雞叉燒辛辣雞湯拉麵叉燒幾厚,咬落去口感唔錯,幾淋,脂肪比例唔高,所以幾好味。湯底感覺上比擔擔麵微辣一些。但辣味唔會停留係口腔停留太耐。沙拉炸餃子兩隻正常大小嘅餃子,炸得幾脆口而又有肉汁。食落唔錯。
霸嗎拉麵

廣島風擔擔拉麵
不怕單一人前
醬燜雞叉燒辛辣雞湯拉麵

沙拉炸餃子
兩隻正常大小嘅餃子,炸得幾脆口而又有肉汁。食落唔錯。
2021-11-07 121 views
豚肉拉面就食得多,但檸檬口味嘅拉麵就真係未試過,呢排天氣仲係勁熱,一於試吓檸檬口味豚肉拉麵,睇吓口感係咪真係冇咁油膩,霸嗎拉麵位於屯門巿廣場嘅頂樓,每晚收工經過都會大排長龍,可想言之個質素一定有返咁上下,估唔到同幅相一樣,真係有檸檬喺上邊,食落去有微微地嘅酸,可以減去豚肉嘅油膩感,湯底同樣亦都冇咁濃,非常開胃,唔覺唔覺都可以食晒一碗,另外我哋仲叫咗餃子,外表煎到脆卜卜,但個餡都仲係非常Juicey, 唔知檸檬豚肉拉麵係咪限定,而家香港一連365日都咁熱,得閒食一碗都唔錯!
2021-10-17 207 views
屯門市廣場都有唔少拉麵店,呢日黎到霸嗎拉麵,見到佢有期間限定的特別口味,就試一試先呢日時間都算早,未有太多人等候,店員好快就安排到入座拉麵未上之前,就想食下開胃小食呢份辣汁唐揚炸雞,每件都大大塊,鬆脆可口,咬開仲係熱辣辣,雞肉多汁,而且辣味好夠!愛食辣既人一定會滿足濃厚醬油豚角拉麵,豚角份量多,而且軟嫩,吸收晒醬油湯的味道,但整體唔會太鹹期間限定:辛辣檸檬豚肉拉麵,見到呢個配搭真係好得意微微既檸檬酸味混入了辣湯,形成酸辣既感覺。而豚肉細滑,唔肥膩,表面既微焦增加左風味麵條亦彈牙另外,呢到只需$20就可以叫一份替玉,男士們唔需要擔心份量唔夠

呢日時間都算早,未有太多人等候,店員好快就安排到入座

拉麵未上之前,就想食下開胃小食

期間限定:辛辣檸檬豚肉拉麵,見到呢個配搭真係好得意
麵條亦彈牙

2021-10-08
Type of Meal
Dinner
2021-09-29 195 views
今日同先生出來下午茶,他說想吃拉麵,由於我本人對麵食一般般,就叫左一個拉麵下午茶再加炸雞。味道先不說,老公食完就話胃不舒服,又想去廁所,我以為他消化不好。點知,由吃完回家一路肚痛到凌晨,中間屙左幾次,屙到pat pat都痛埋! 而本人亦有肚痛,肚屙,不過無先生甘嚴重。 (可能拉麵主要他食,我只夾左一箸) 一間食肆,味道唔好可以改進,但是由於出品質量令到食客肚屙肚痛,就真係好有問題!試問甘樣叫人以後仲感唔感幫襯!
2021-09-28
$60 (Tea)
2021-09-08 169 views
而家香港食日本拉麵真係好方便,很多拉麵專門店開放式廚房睇到師傅煮麵 落單好簡單,可選麵條硬度或濃淡,交單後約10分鐘內上菜大致上跟返日本風格,湯底濃度,麵條都依日本分店製作方法設有吧台位置或4人座位濃厚豬骨豚肉玉子拉麵 辛辣炙燒豚肉拉麵加炸雞小食3碗麵都係特濃湯底,只係配唔同既食材湯底係豬骨濃湯,味道入口濃香滑順口感,濃而不油膩既重口味之選,的確好飲湯頭濃稠杰身,更易掛湯麵條上,麵身選用曲線有彈性之餘爽口 玉子蛋芯半熟狀態係流心既 叉燒片係經過炙燒,個肉面帶微焦更香口,煮得極淋身之餘唔會好肥膩炸雞皮薄包住無骨雞肉 香脆可口之餘有肉汁Shop 3233, 3/F, Phase 1,Tuen Mun Town Plaza, 1 Tuen Shun Street, Tuen Mun平均消費$100 評分8/10
而家香港食日本拉麵真係好方便,很多拉麵專門店
大致上跟返日本風格,湯底濃度,麵條都依日本分店製作方法
設有吧台位置或4人座位
濃厚豬骨豚肉玉子拉麵
辛辣炙燒豚肉拉麵加炸雞小食
3碗麵都係特濃湯底,只係配唔同既食材
湯頭濃稠杰身,更易掛湯麵條上,麵身選用曲線有彈性之餘爽口
炸雞皮薄包住無骨雞肉 香脆可口之餘有肉汁

平均消費$100
評分8/10
2021-09-06 127 views
最近無得去旅行 無得番出「鄉下」Shopping 之餘,更加慘係無得去食日本野引起就會想食下拉麵,即刻同女朋友走去食番個霸嗎拉麵,貪佢唔駛排隊又叫做唔錯咁樣一去到就有得坐低 但係俾人話我肥咗 所以最後無食到拉麵,而係散叫左一碗湯底,一碟炒野菜,兩隻溫泉玉子同埋一碟紅燒豚肉,自制左一碗「拉麵」俾自己雖然無食到麵底,但係都可以食到佢個個湯底好濃郁,好香豚骨味。而野菜以芽菜為主,好爽,用黎當「麵」豚肉真係好好食,一碟有四塊,太多食唔哂啦至於玉子正常野 無咩特別總結係一間唔錯既拉麵店用黎解解思「鄉」情
一去到就有得坐低
而野菜以芽菜為主,好爽,用黎當「麵」
豚肉真係好好食,一碟有四塊,太多食唔哂啦
至於玉子正常野 無咩特別
總結係一間唔錯既拉麵店用黎解解思「鄉」情
2021-08-30
$120 (Dinner)
2021-09-03 166 views
屯門市中心拉麵嘅選擇都有唔少,不過霸嗎每次都係我嘅首選!平日晚飯時段都要等一陣位,好在隔離就係大電視,可以睇住奧運等!(嘻)今晚有卡位坐,好寬敞~仲可以望到拉麵廚房好忙碌!一坐低就有冰凍檸檬水飲,讚!點左期間限定嘅檸檬豚肉拉麵,瀨戶內海檸檬原汁+新鮮厚切檸檬+濃郁湯頭!配搭好清新好醒胃!拉麵麵質好順滑~好啱我口味!豚肉係用低溫慢火浸煮,再用明火灸燒,脂香味好突出又唔會太肥膩!大大塊但好易咬得開~非常唔錯!另外點左石燒鰻魚飯,一上菜已經聞到鰻魚嘅焦香味!鰻魚肉好肥美~用石鍋上要小心熱喔!等咗一陣先食,有好香口嘅脆卜卜飯焦!超讚!拌開炒蛋同蔥花食到唔停口~推介!追加左+$18嘅沙律唐揚炸雞!雞肉炸得外脆內嫩,個人比較喜歡配沙律醬,會開胃惹味啲~值得一提嘅係幾個店員阿姨都超好禮貌同服務!要跑兩邊樓面都仲好好耐性同心機照顧食客!見到我哋兩個人食仲主動比多隻碗我地分食物~謝謝款待!

今晚有卡位坐,好寬敞~仲可以望到拉麵廚房好忙碌!
一坐低就有冰凍檸檬水飲,讚!

沙律唐揚炸雞

沙律唐揚炸雞
  • 沙拉唐揚炸雞
2021-08-30 80 views
今日星期日同老公黎拍拖,行到市中心好多人,好熱鬧! 我們想找間餐廳食下少少嘢,老公想食拉麵,最後見這間食評多人like, 所以試一試唔算好多客人,環境都幾舒服,木椅木枱,不過比較窄一點;燈光開明,安靜環境餐廳簡單易選,客人自行點畫所需要的更有不同調味料,又是自己配搭(雞叉燒辛辣雞白湯拉麵)老公點了少辣,味道剛剛好又惹味;雞叉燒好滑又入味,有一件是雞卷;更有木耳絲、青蔥粒;拉麵軟硬剛好(炙燒豚肉拉麵)味道比較濃郁,但唔會好咸;炙燒豚肉肥瘦一層一層,好軟腍的口感;筍片我唔太好,食了幾片,拉麵口感都唔錯(唐揚炸雞)點拉麵加+18可配唐揚炸雞,可3選1醬汁,老公話想試,所以點了燒烤醬汁;但可惜是不熱的,我覺得炸雞一定要熱先好食,老公話味道唔錯,加上唔乾,但唯一是唔熱,咁就減了分

餐廳簡單易選,客人自行點畫所需要的

更有不同調味料,又是自己配搭

(雞叉燒辛辣雞白湯拉麵)
雞肉辣拉麵

(炙燒豚肉拉麵)
火炙叉燒拉麵

雞肉辣拉麵
火炙叉燒拉麵
  • 雞叉燒辛辣白雞湯拉麵
2021-08-04 314 views
見疫情好返少少便和家人出去行街, 食嘢輕鬆吓! 今日去了屯門市中心, 經過頂層的霸嗎拉麵, 見到門口餐牌有新菜式及特別推介,環境也不錯所以入去試吓~ 經理很NICE, 說湯底可選少油, 麵更可以選軟/硬度, 很細緻~炙燒豚肉味玉拉麵, 賣相唔錯有大大件豚肉再配上溫泉蛋, 入囗即溶旦黃味道甘香,豚肉肉質淋軟帶上少許肥膏,湯底豬骨味濃,入口一點也不肥膩!辛辣隻燒豚肉味肉拉麵這個湯底有驚喜, 辛辣令人食指大動,適合辛辣控~ 豚肉配上Q彈拉麵也是一個不錯的配搭~野菜雞白湯拉麵唔想食太多肉鍾意食蔬菜的家人,ORDER了這清新雞湯底配雜菜, 又是另一番風味. 最後ORDER了一個炸雞, 是沙拉糖醋炸雞($38) 推介非常抵食,五件大大炸雞,外脆內軟,一咬落去肉汁便流出來, 再配上沙拉非常惹味滿足肚子 .

辛辣隻燒豚肉味肉拉麵

野菜雞白湯拉麵

• 雞叉燒味玉雞白湯拉麵
  • 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
2021-08-03 178 views
排隊半個鐘,最後食咗碗翻熱日本包裝即食拉麵!等於超市買果啲!好無誠意仲要賣90幾蚊!日式拉麵最緊要係個湯,新鮮整係會想連湯都飲埋,但係我覺得呢間係全味精開出黎,偏濃味可惜只有好唔天然嘅味精味,係過份味精果隻!食咗頭幾啖已經頂唔順好喊好口渴,食唔到落去,叉燒有陣雪藏味,似煲完湯嘅瘦肉,乾瘦,感覺未經處理好似淨咁煲熱佢,係有兩大塊但難食!個麵同即食拉麵一樣,仲有啲鹼水味,全部嘢都係翻熱好失望,一定唔會再幫襯!

2021-07-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
2021-07-17 207 views
今日去屯門市中心行街,見到大部份商鋪都已經大執位,今次去了唯一不變的~霸嗎拉麵。香蒜辣野菜炙燒豚肉湯拉麵!炙燒過的豚肉,非常香口,而且十分厚,好有滿足感,入口即溶。辛辣湯底味道濃郁,配上大量炸蒜片,非常惹味,另外加咗芽菜和韭菜,不會感到油膩!另外還點了一個招牌拉麵,濃厚豬骨豚肉玉子拉麵,食完之後冇口渴既感覺,流心蛋做得剛剛好,另外還有大量竹筍,味道和福岡吃到的一樣!辣汁唐揚炸雞,炸雞加上秘製辣椒醬,辣得過癮,雞炸得外脆內嫩,水準之作,食得辣嘅朋友可以一試!人均消費約$100能吃到正宗日本拉麵很不錯了!

香蒜辣野菜炙燒豚肉湯拉麵!

辣汁唐揚炸雞炸雞加上秘製辣椒醬,辣得過癮,雞炸得外脆內嫩,水準之作,食得辣嘅朋友可以一試!

人均消費約$100能吃到正宗日本拉麵很不錯了!
$100 (Dinner)
2021-07-02 436 views
今日同friend一齊行屯市諗緊食咩啦,諗咗好耐都冇結論,跟住有個friend就話不如食霸嗎拉麵la,佢就話上次食過好好食嘅,咁咪入咗去試下囉,跟住就揀咗個灸燒豚肉味玉拉麵麵質硬身,同埋餃子,炸雞,嗰碗麵簡直係唔知講咩好來形容,你可以諗下一碗麵有幾多樣嘢佢有淨係得一嚿嘅豚肉啦,冇蛋味嘅蛋啦,一個普普通通嘅麵啦,碗湯啦同埋啲竹筍蔥花嘅,你估都估唔到成碗嘢可以係冇味㗎,估佢都估唔到成碗嘢最好食嘅竟然係啲筍,大佬豬骨湯呀得一個傑字完全冇豬骨味,隻蛋係做到糖心嘅但係完全冇蛋味囉,話嚿豚肉巴閉喇得個諗字,成碗嘢嘅味道依家回想起除咗淨係啲筍有味成碗嘢係可以冇味,當時唔敢同啲friend講好難食費事佢唔開心呀,嘩真係難食到想講粗口,個炸雞仲勁仲食到粉,佢啲辣醬我只可以講唔啱我口味囉本人都食得幾辣下嘅,成餐嘢最滿意就係嗰個餃子幾juicy多汁不過就冇乜用啦35蚊得嗰五舊,唉真係呢間嘢貼錢比我都唔會再食,後會無期^^
灸燒豚肉味玉拉麵
2021-06-22
$100 (Dinner)
2021-06-19 250 views
近期愛上食拉麵, 今晚相約友人去食餐廳裝潢仿似一般的日式拉麵店,以木為主,排有大紅燈籠,座位又坐得舒服餐牌也有好多選擇, 而且仲可選麵嘅軟硬度、配菜…走蔥走荀,仲可少油tim, 隨你喜歡最後我哋叫咗一碗期間限定,感覺幾吸引決定試吓, 另一碗野菜味噌雞白湯拉麵和炸雞小食呢碗期間限定-香蒜辣野菜炙燒豚肉湯拉麵, 它的蒜味超強, 湯底又夠濃, 辣度又唔算好辣, 炙燒豚肉好厚身, 有咬口得嚟又唔會太肥腻, 食得出真材實料野菜味噌雞白湯拉麵-呢碗湯底香而不咸, 雞肉好嫩滑, 野菜又多, 有芽菜、木耳絲和紅蘿蔔絲, 啱晒食素或健康人士食最後加多$18有款炸雞小食,炸雞係即叫即炸,雞肉外脆內軟, 好juicy, 再配上沙律醬更惹味
近期愛上食拉麵, 今晚相約友人去食