2022-04-07 131 views
之前一直都有聽過有人介紹呢一度嘅拉麵好好食,今次我自己就去咗試吓呢一度嘅醬燜雞叉燒味玉拉麵!不得不介紹嘅就係呢一度嘅湯底真係非常之濃郁,係好香濃嘅雞湯味道!而且加上呢一度嘅雞肉叉燒外皮非常金黃香脆!食落去嘅時候好香嘅味道,真係好吸引

嘩!有冇搞錯呀?完全唔抵食!係霸嗎拉麵 Bari-Uma 叫個外賣,$94一個咁細嘅鰻魚飯?價錢都貴貴哋架啦,但啲飯少到好似下午茶個飯咁呀!鰻魚又得半條!🤬🤬🤬🤬🤬🤬一定冇下次!
嘩!有冇搞錯呀?完全唔抵食!
🤬🤬🤬🤬🤬🤬一定冇下次!
石燒鰻魚飯
2022-03-17
Delivery
$94 (Dinner)
雖然禁咗晚市,好彩仲可以食午市,仍然食到心愛嘅拉麵🍜😍..咁濃郁嘅湯底,而家睇返相都流口水.🍜明太子豚角特濃牛乳味增拉麵$108新出嘅期間限定拉麵😍 湯底係由濃郁嘅北海道特濃4.3牛奶🥛制成,好香滑☺️加埋粟米更加香甜🌽明太子量很足,豚角也很香口,非常足料超推薦的☺️🍜 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵$98然後就係我百吃不厭嘅辛辣炙燒豚肉味玉拉麵佢嘅辣湯真係好出色🌶食到成個人都發熱叉燒好大塊,又厚身,油香好出溏心蛋嘅流心都做得好好,每次必點👍🏻
雖然禁咗晚市,好彩仲可以食午市,仍然食到心愛嘅拉麵🍜😍

咁濃郁嘅湯底,而家睇返相都流口水

🍜明太子豚角特濃牛乳味增拉麵$108
明太子量很足,豚角也很香口,非常足料

超推薦的☺️

🍜 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵$98
然後就係我百吃不厭嘅辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
佢嘅辣湯真係好出色🌶食到成個人都發熱
叉燒好大塊,又厚身,油香好出
溏心蛋嘅流心都做得好好,每次必點👍🏻

2022-02-12
$100 (Tea)
2022-02-17 115 views
最近霸嗎出左明太子系列既拉麵🍜同埋小食🍖身為麵食達人既小編即刻去左食!!☺️佢個明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵既湯就好似牛奶咁😏勁多明太子撈埋落d湯度 令到個湯既味好特別初初都驚牛乳會好膩... 點知一d都唔會!!而且配料勁多~ 豚角入味又軟硬分明大量粟米 蓮藕好脆而且甜甜地 手羽餃子釀明太子就岩哂d懶人🤣佢冇骨之餘仲釀左大量明太子入去外皮做到好酥脆😍期間限定~ 要食就快啦🤩📌霸嗎拉麵📍尖沙咀金巴利道26號地舖📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3233號舖📍中環德己立街22號地舖
最近霸嗎出左明太子系列既拉麵🍜同埋小食🍖
身為麵食達人既小編即刻去左食!!☺️

佢個明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵既湯就好似牛奶咁😏
勁多明太子撈埋落d湯度 令到個湯既味好特別
初初都驚牛乳會好膩... 點知一d都唔會!!
而且配料勁多~ 豚角入味又軟硬分明

📍尖沙咀金巴利道26號地舖
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓3233號舖
📍中環德己立街22號地舖
2022-02-15 102 views
明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵 $108 最近霸媽出左期間限定牛乳味噌湯底,選用北海道特濃牛乳4.3,令湯頭女滑好creamy,濃郁湯頭配上硬度適中幼身直麵,好掛汁,好好味。配料有一大湯匙日本福岡明太子,同牛乳湯底好夾,明太子分量好多略咸左啲啲,另外角豚肥瘦分明,很有咬口。特別喜歡個糖芯蛋,我可以吃十顆🤤🤤🤤蛋黃靚靚燈色,爆流心,蛋白也有調味,超級正。雞叉燒雞白湯拉麵 $85雞湯也很濃郁,相對牛乳味噌湯清甜,雞叉燒大大塊,肉質嫩滑,幼麵很彈牙,煮得剛剛好,湯也沒有糊掉,很好吃。
明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵 $108

雞叉燒雞白湯拉麵 $85

2022-02-13 55 views
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽1.明太子豚角牛乳味噌拉麵2.不怕單一人前套餐:雞叉燒辛辣雞白湯拉麵+ 沙拉炸餃子+ 雀巢檸檬茶🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔼 明太子豚角牛乳味噌拉麵係期間限定,湯底乳白色好夢幻,熱氣緩緩升上,令人好想飲一啖入口湯底因為加咗牛乳好順滑🤤另一方面,湯底會變得比較濃郁,啲湯汁更易掛上麵條到。拉麵拌有明太子,蘆筍、角切豚肉、炸藕、原隻糖心蛋、粟米爐,餡料大埋頭,食完會好滿足。 我係蛋控,餡料最鐘意食原隻糖心蛋,蛋汁係口腔爆出令人欲罷不能,另外食時可撈少少明太子一齊食,更添咸香味🔼 不怕單一人前套餐有齊拉麵、小食、飲品,係滿足嘅套餐,一路食開豚肉叉燒嘅我,今次試吓雞叉燒,入口肉質厚實,但好嫩滑,湯底係辛辣湯,佢嘅辛辣真係有啲料到😆,鍾意食辣應該鍾意食呢碗。小食炸餃子加咗沙拉汁,入口更輕盈,中和油膩感。🔼埋單二百幾
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
1.明太子豚角牛乳味噌拉麵
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

🔼埋單二百幾
2022-02-11 52 views
無端端好想食拉麵, lunch time嘅時候就走咗去自己一個試吓呢一間霸嗎拉麵!叫咗一個明太子豚肉牛乳拉麵!整體來講呢度嘅拉麵都幾香,牛乳嘅味道都算幾香濃,而且飲得出好滑嘅味道!幾推介嘅係呢度嘅拉麵,非常入味,而且軟硬適中!好啱我自己嘅口味!價錢就同一般平時食拉麵嘅餐廳差不多,如果想試吓食牛乳湯底嘅話可以過嚟呢度試吓!

役情來襲,又來晚市禁堂食,唯有吃午歺,見屯市霸媽新推饗宴の明太子,最好明太子獨特味道,就來一試外賣還有優惠呢,85折或送炸雞😬😬明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵 $108北海道4.3牛乳製成的味噌湯底, 掛在幼細的拉麵上.!味玉係流心蛋,蛋白位置帶有少少甜味,幾特別另外點了一人歺 $108 唐揚炸雞 炸得脆身,雞肉嫩滑😝😝配埋汽水雞叉燒雞白湯拉麵湯底質素是不錯的, 因為有食過一D拉麵店, 湯底好油, 味精好重, 霸嗎拉麵絕對唔係呢種, 雞肉嫩滑厚肉, 入口鬆化, 不錯。拉麵還有蔥粒同木耳絲,令拉麵口感更豐富!好大碗👍👍很有日本風味,下次夜晚來外賣,羅返個優惠🤣🤣

外賣還有優惠呢,85折或送炸雞😬😬

明太子豚角特濃牛乳味噌拉麵 $108

另外點了一人歺 $108
唐揚炸雞 炸得脆身,雞肉嫩滑😝😝配埋汽水

雞叉燒雞白湯拉麵

很有日本風味,下次夜晚來外賣,羅返個優惠🤣🤣
Type of Meal
Lunch
2022-01-16 115 views
創立於2003年的「霸嗎拉麵 」是日本廣島起家的連鎖拉麵店,以「秘製醬油濃厚豚骨湯底」,自家製麵條及炙燒厚切豚肉馳名位於屯門市廣場的這家店,燈光篇昏黃,佈置裝橫也很有日本風格「辛辣炙燒豚肉味玉拉麵」秘製湯底用豬骨、雞骨和大量蔬菜熬煮10小時以上,辛辣味剛好沒蓋過湯底,自家製幼麵麵條掛湯,最打動我的是炙燒過的厚切三層肉,肉質軟嫩可口,油脂豐厚帶有炙燒香氣,溫馨提示:怕肥膩者勿試「雞叉燒味玉雞白湯拉麵」早期行過見到雞白湯成日賣曬,對此期望較高,可惜未符合預期,湯頭濃郁,雞味濃厚,但比較似清雞湯,雞叉燒相對炙燒豚肉亦較失色
以「秘製醬油濃厚豚骨湯底」,
自家製麵條及炙燒厚切豚肉馳名

位於屯門市廣場的這家店,
燈光篇昏黃,
佈置裝橫也很有日本風格
辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
雞叉燒味玉雞白湯拉麵

「辛辣炙燒豚肉味玉拉麵」
秘製湯底用豬骨、
雞骨和大量蔬菜熬煮10小時以上,
辛辣味剛好沒蓋過湯底,
自家製幼麵麵條掛湯,
最打動我的是炙燒過的厚切三層肉,
肉質軟嫩可口,
油脂豐厚帶有炙燒香氣,
溫馨提示:怕肥膩者勿試

「雞叉燒味玉雞白湯拉麵」
早期行過見到雞白湯成日賣曬,
對此期望較高,
可惜未符合預期,
湯頭濃郁,雞味濃厚,
但比較似清雞湯,
雞叉燒相對炙燒豚肉亦較失色
$90 (Lunch)
辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
2021-12-26 68 views
天氣又轉冷,即刻同朋友黎屯門市廣場既霸嗎拉麵食返碗熱騰騰既拉麵,餐廳好有日式風味,餐廳用黑色同紅色為主。我地叫咗雞义燒白湯拉麵,雞叉燒嫩滑而肉好厚,個湯底清新鮮甜,同平時食開既豬骨湯有啲唔同,不過一樣咁好味😋仲有期間限定既廣島風擔擔拉麵,豬骨濃湯做湯底味道濃郁,加入麻醬,花生碎同辣肉醬,少少嘅香辣味。唐揚炸雞(2件),酥脆嘅雞皮入面有勁多肉汁嘅熱辣辣雞肉,加D檸檬汁一齊食好好食。雖然每枱都有一壺冰水,但係我地都叫咗雀巢檸檬茶

雖然每枱都有一壺冰水,但係我地都叫咗雀巢檸檬茶
2021-12-10 942 views
天氣寒冷,晚上跟家人到拉麵店吃碗拉麵。以紅黑為主的日式裝潢,門口放着餐牌,推介限定款式拉麵,限定款式每每帶來驚喜。有別於過往不同款式的拉麵,這次是擔擔麵。店內坐滿了人,餘下吧台座位,剛巧有人用餐完離座,我們便坐在卡位中。看到門外的餐牌有新產品,點了一碗廣島風味擔擔麵($95)嚐嚐。湯底味道比平時吃的其它拉麵濃郁中,鹹味較重。相較拉麵,我較喜歡這擔擔麵的麵條,更能掛上濃郁的湯底,加上本身有如麵線般柔滑,麵上放上豬肉碎粒,一口麵一口豬肉碎粒,呈現麵條與豬肉碎間不同的口感。碗邊還放了一隻流心蛋,流心度跟餐牌上的一樣。花生粒是擔擔麵必備的點綴,麵中的花生粒多,配上比花生粒軟稔卻帶着相似爽口的西蘭花,令整碗麵的口感做得很好。然後點了一個怕單一人前($108),包括一碗拉麵、一碟小食和一罐汽水。拉麵六選一,選了炙燒豚肉拉麵。豚肉軟腍大塊,拉麵掛上相對柔滑而濃郁的湯底。與擔擔麵不同的是這碗加了軟稔中又帶點爽脆的味荀,口感更配合微爽的拉麵。小食選了沙拉炸餃子,炸餃子最重要還是熱燙香口,頂層的沙律醬令餃子更開胃,也能提升餃子的味道,中和炸餃子的油膩感。雀巢檸檬茶的甜抵消拉麵的熱燙,這個怕單一人前的一人餐

雀巢檸檬茶

雀巢檸檬茶的甜抵消拉麵的熱燙,這個怕單一人前的一人餐比單點的划算得多。
2021-12-02
$102 (Dinner)
沙拉炸餃子
價錢貴,以為味道會有保證,但其實非常普通。個湯頭感覺同一般超級市場買返去自己煮無分別,一d都無豬骨香味同膠感,我去其他拉麵店習慣食完麵會飲幾啖湯,呢間我一啖都唔想飲。唯一可以俾like係隻蛋。份量少,男人的話肯定要加麵,我本身唔大食都唔飽要加麵。最值得一提係d員工個個掛住吹水,叫佢地做野好似阻住佢地傾計咁,尤其係收銀個後生女,一路埋單一路同隔離果個吹水吹到忘我境界,問多佢一句個樣唔耐煩到想鬧人咁。唔明憑乜要收人加一。呢間野絕對唔會有下次。
份量少,男人的話肯定要加麵,我本身唔大食都唔飽要加麵。
呢間野絕對唔會有下次。
  • 味玉
2021-11-15 255 views
上堂前仲有啲時間又有啲肚餓,仲去左食下午茶拉麵~估唔到拉麵都有Tea Set,價錢非常實惠!包一個拉麵,小食同飲品!我自己就揀左 B 餐拉麵就麻麻地,個雞白湯雖然濃味但自己唔係咁喜歡!炸雞就唔錯!
上堂前仲有啲時間又有啲肚餓,仲去左食下午茶拉麵~

我自己就揀左 B 餐

2021-11-13 185 views
|辛辣炙燒豚肉味玉拉麵|湯底微辣,味道質感好濃厚,足夠麵條掛滿湯汁,上面除左溫泉蛋,仲有炙燒豚肉五花腩,加上蔥花超吸引~|辛口唐揚炸雞|即叫即炸好香口,外脆但內裡滿有肉汁,肉質好嫩滑,帶少少辣粉同七味粉調味,好惹味~|廣島風擔擔拉麵|偏少湯,比較似沾麵,同樣湯底好濃郁稠杰,掛晒落拉麵好食,溫泉蛋味道同流心效果一流,加有肉碎、花生粒、蔥,中日混合呢個特色又唔錯喎~|蜜瓜酒|香濃蜜瓜味但偏甜,一邊食拉麵一邊飲味道都好配合~|綠茶可樂|好得意有可樂味得嚟又有綠茶味~
|辛辣炙燒豚肉味玉拉麵|

|辛口唐揚炸雞

|廣島風擔擔拉麵|

|蜜瓜酒|
香濃蜜瓜味但偏甜,一邊食拉麵一邊飲味道都好配合~

|綠茶可樂|
好得意有可樂味得嚟又有綠茶味~

2021-11-11 118 views
霸嗎拉麵今日放工好得閒,約埋家姐去食個拉麵先,因為呢間見到好多次,都想試好耐!廣島風擔擔拉麵因為我唔係食得辣,但見到呢隻係新出,當然要試試啦,亦叫職員轉小辣。當真真係唔算好辣,仲接受到。而隻蛋係流心蛋,唔錯。不怕單一人前醬燜雞叉燒辛辣雞湯拉麵叉燒幾厚,咬落去口感唔錯,幾淋,脂肪比例唔高,所以幾好味。湯底感覺上比擔擔麵微辣一些。但辣味唔會停留係口腔停留太耐。沙拉炸餃子兩隻正常大小嘅餃子,炸得幾脆口而又有肉汁。食落唔錯。
霸嗎拉麵

廣島風擔擔拉麵
不怕單一人前
醬燜雞叉燒辛辣雞湯拉麵

沙拉炸餃子
兩隻正常大小嘅餃子,炸得幾脆口而又有肉汁。食落唔錯。