2024-07-29
Book呢間餐廳個陣見佢以retro黑膠做主題覺得好特別,加上見佢d食物都好吸引,OpenRice訂位又有85折優惠就去試下啦。Welcome drink - 接骨木花薑啤配湯力泡沫Trio starter - 紅蝦桂花青瓜果凍伴黑魚子,青檸柚子松葉蟹肉水晶脆殼,伏特加西瓜·刁草忌廉發達芝士·竹炭芝士脆片用menu隻黑膠做碟上頭盤,盤上嘅starter都好好食, 值得一提個伏特加西瓜唔好單獨食因為加左伏特加所以會偏苦。Soup - 蘑菇湯,椰香紅菜頭湯兩款都好濃,而且侍應係會即場倒湯落碟,真係好似食fine dining咁👍🏻Main - 慢煮法式鴨胸牛肝菌意大利雲吞 ,西班牙杜洛克豬鞍,香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯西班牙杜洛克豬鞍 - 朋友點七成,自己點全熟,但侍應上錯左😅 食左一半我地決定都係調轉番。個人覺得全熟比較實,而七成比較juicy d,兩款配搭埋個汁就剛剛好。至於配菜焗薯,得sour cream同香草單調左d,如果可以加番芝士/煙肉/加番少少鹽係薯仔到就好啦~ 不過蘸埋個汁食係ok嘅。香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯 - 試左一啖覺得呢個最好食!Trio desser
Welcome drink - 接骨木花薑啤配湯力泡沫
用menu隻黑膠做碟上頭盤,盤上嘅starter都好好食, 值得一提個伏特加西瓜唔好單獨食因為加左伏特加所以會偏苦。 Soup - 蘑菇湯,椰香紅菜頭湯
兩款都好濃,而且侍應係會即場倒湯落碟,真係好似食fine dining咁👍🏻 Main - 慢煮法式鴨胸牛肝菌意大利雲吞 ,西班牙杜洛克豬鞍,香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯
香草芝士烤龍蝦海膽忌廉汁意大利飯 - 試左一啖覺得呢個最好食! Trio dessert platter - 豆腐芝麻柚子撻,紅棗桑椹意式冰沙,青梅酒薄荷氣泡水
好refreshing 嘅 ending,最鍾意豆腐芝麻柚子撻,好特別。 Outro - 65%熱朱古力
見佢寫outro本身以為dessert drink 但呢杯飲品係同starter一齊上,所以到最尾就凍曬~ 最後大家捧住個肚出去,大家都食得好飽好滿足
p.s. 晚餐得呢個tasting menu無a lart carte