2020-09-12 278 views
剛剛昨天食完呢餐晚飯,簡直不知所謂,師傅全程黑面,D野食又冇秩序咁出,在我地面前同D同事嘈交。講真,食鐵板燒坐吧枱當然想廚師同客人有交流但呢間餐廳全程冇對話,全程對住個師傅黑面我哋食到都唔開心因為佢一路煮一路鬧啲食物又冇程序禁出。又熱食,又凍食。一定唔會再次幫襯,因為除咗師傅態度環境又非常狹窄洗手間又污糟,見到把枱面放碟度有蜘蛛網非常之恐怖。我覺得根本呢間係吹出嚟如果有人食個話好味的話。自己本人覺得非常之假。嚴重中伏
2020-08-24 381 views
老公今日出去佐敦髮品店買返工用品,經過見到S2鐵板燒全新推出毛蟹套餐🦀 ,價錢好吸引,由原價HK$1,688 ➡️優惠價HK$488🤩 ,佢即刻買返黎屋企俾我食😍 #2人在家蟹宴 相當豐富🎊➊ 樂師傅特色海膽醬煮原隻北海道毛蟹 (1隻) ➋ 自家製清酒磯煮鮑魚 (2隻)➌ 赤蝦刺身 (2隻)➍ 北寄貝刺身 (4片)➎ 白玉豚刺身 (2片)➏ 赤背刺身 (2片)➐ 原條蒲燒鰻魚飯 (1條)➑ 日本純米大吟釀 (1瓶)毛蟹肉感鮮味,配埋海膽醬好特別!刺身好新鮮,鮑魚濃味又彈牙,鰻魚飯條鰻魚大大條,配埋 頂級大吟釀簡直係一絕!除咗呢個餐之外,佢午市有d餐都做緊半價優惠,另外又有外賣優惠,真係比平時抵食好多丫😌

#2人在家蟹宴 相當豐富🎊
➊ 樂師傅特色海膽醬煮原隻北海道毛蟹 [330g] (1隻)
➋ 自家製清酒磯煮鮑魚 (2隻)
➌ 赤蝦刺身 (2隻)
➍ 北寄貝刺身 (4片)
➎ 白玉豚刺身 (2片)
➏ 赤背刺身 (2片)
➐ 原條蒲燒鰻魚飯 [130g] (1條)
➑ 日本純米大吟釀 [720ml] (1瓶)

2020-08-24
TakeAway
$244 (Lunch)
2020-08-24 203 views
趁著佢套餐做緊半價優惠,計落都幾抵食。呢間餐廳位於佐敦,住九龍區就比較就腳。門口真係好有日本居酒屋feel,入面環境都有啲深夜食堂嘅feel,夜晚去氛圍更加好。我同朋友都係揀咗:A5和牛北海道原隻粒貝套餐 整個set嘅設計都俾人感覺幾好,食得幾舒服。服務都幾親切,套餐內容設計都唔錯,分量安排都係啱啱好,唔會太飽。覺得最好味當然係A5和牛,和牛係薄燒,配上水蜜桃爆珠,好新穎特別。火候控制得岩岩好,牛肉滑嫩,牛味香濃,煎鵝肝都唔遜色於主菜,口感綿滑香濃。配上生果好解膩。其他菜式都幾好,就不一一評價了。防疫方面都做得幾好,有消毒酒精和口罩套提供。令人都食得幾放心。
趁著佢套餐做緊半價優惠,計落都幾抵食。
呢間餐廳位於佐敦,住九龍區就比較就腳。
我同朋友都係揀咗:
A5和牛北海道原隻粒貝套餐
整個set嘅設計都俾人感覺幾好,食得幾舒服。
火候控制得岩岩好,牛肉滑嫩,牛味香濃,
煎鵝肝都唔遜色於主菜,口感綿滑香濃。配上生果好解膩。
其他菜式都幾好,就不一一評價了。
防疫方面都做得幾好,有消毒酒精和口罩套提供。
令人都食得幾放心。
依家有四個鐵板燒套餐都做緊半價,折左之後大概$350-$400一位,睇返有咩食嘅話就覺得性價比好高,每一個套餐都包括時令沙律、三點刺身盛合、主菜、S2特色黃金炒飯、燒野菜、特色紙包花膠蜆湯同埋甜品!其實每款套餐都好吸引,有三至四款鐵板燒主菜,同埋食物係即叫即燒,如果坐吧枱嘅話仲可以近距離睇師傅嘅手勢,不過就會比較重油煙🙈**********<北海道原隻毛蟹紐西蘭羊架套餐> $3901️⃣北海道原隻毛蟹(兩食)2️⃣時令貝類3️⃣紐西蘭香煎羊架4️⃣日本原隻鮮魷魚筒呢個套餐嘅重點一定係原隻毛蟹,出邊買一隻自己煮都要幾百蚊,所以呢個餐真係超抵!係依度食仲要幫你拆好啲殼,啲蟹肉一撩出黎就食得,不過因為係燒嘅關係就會有啲乾!個蟹蓋就裝住左蟹膏再加芝士焗,味道都幾突出🤤另外個燒帆立貝好香牛油味,而且肉質好嫩!原隻燒魷魚筒同樣地調味都做得唔錯,所以都好推介!而個羊架食落都啲羶味,不過都正常嘅🤣**********<A5和牛北海道原隻粒貝套餐> $3901️⃣澳洲M9和牛厚燒2️⃣北海道原隻粒貝3️⃣法式煎鵝肝配時令水果呢個套餐嘅重點係燒和牛,今次師傅揀嘅係澳洲和牛厚燒,不過個人覺得個肉質有啲韌

時令沙律
S2特色黃金炒飯
特色紙包花膠蜆湯

**********
<北海道原隻毛蟹紐西蘭羊架套餐> $390
1️⃣北海道原隻毛蟹(兩食)
2️⃣時令貝類
3️⃣紐西蘭香煎羊架
4️⃣日本原隻鮮魷魚筒

北海道原隻毛蟹(兩食)
日本原隻鮮魷魚筒
紐西蘭香煎羊架

**********
<A5和牛北海道原隻粒貝套餐> $390
1️⃣澳洲M9和牛厚燒
2️⃣北海道原隻粒貝
3️⃣法式煎鵝肝配時令水果

呢個套餐嘅重點係燒和牛,今次師傅揀嘅係澳洲和牛厚燒,不過個人覺得個肉質有啲韌,同埋油份唔重無juicy嘅感覺😢

反而個燒粒貝同鵝肝就有驚喜,個粒貝加左青瓜同蟹子一齊燒,雖然粒貝係切片但係都好有咬口!而鵝肝都好大舊,有creamy嘅口感,配埋哈密瓜食仲可以減輕油膩感🤪
澳洲M9和牛厚燒
法式煎鵝肝配時令水果
$450 (Lunch)
北海道原隻毛蟹(兩食)
日本原隻鮮魷魚筒
2020-08-22 114 views
👧🏻😋👅🍽✨.#S2鐵板燒 👍🏻送貨準時👍🏻包裝精美👍🏻性價比極高.🍣🍱🍛🍜🦀#四人前 特盛蟹宴原價HK$2,988 優惠價HK$8881️⃣原隻北海道毛蟹 (2隻) 配 樂師傅特色海膽醬✨日本毛蟹香港好少見✨毛蟹肉比較soft勁襯d海膽芝士醬✨好貼心俾埋濕紙巾.2️⃣自家製清酒磯煮鮑魚 (4隻)✨平時唔係好鐘意食鮑魚嫌冇乜味,S2用sake磯煮勁入味好香!3️⃣赤蝦刺身 (4隻)4️⃣北寄貝刺身 (4隻)✨大大隻好新鮮!.5️⃣原條蒲燒鰻魚飯 (1條)稲庭芝麻冷烏冬麵 (1客)✨鰻魚燒得好好! 少少脆邊勁正.6️⃣日本純米大吟釀 (2瓶)✨酒我就唔係好飲得日本16% alcohol但酒鬼話正喎, 有兩枝咁多就送俾佢啦.7️⃣ 本身menu 冇既:送左幾塊劍魚同我最愛既赤貝,好正呀!回頭率100% 😍.🖤🧡🖤海膽110g $138✨價錢唔算好平但食完就覺得物超所值✨分左五份每份都有好幾舊好襟食✨因運送都要D時間店家好細心用左有窿窿既兜隔走D水, 我地仲好蠢用左個兜裝豉油裝極都冇晒既XD✨總之就高質叫個二人餐/四人餐高度推薦追加海膽.#佐敦美食 #佐敦好西 #hkfoodie #tgead日式 #tgead外
👧🏻😋👅🍽✨
#S2鐵板燒
👍🏻送貨準時
👍🏻包裝精美
👍🏻性價比極高
🍣🍱🍛🍜🦀
#四人前 特盛蟹宴
原價HK$2,988 優惠價HK$888
1️⃣原隻北海道毛蟹 [330g] (2隻) 配 樂師傅特色海膽醬
✨日本毛蟹香港好少見
✨毛蟹肉比較soft勁襯d海膽芝士醬
✨好貼心俾埋濕紙巾
2️⃣自家製清酒磯煮鮑魚 (4隻)
3️⃣赤蝦刺身 (4隻)
4️⃣北寄貝刺身 (4隻)
✨大大隻好新鮮!
5️⃣原條蒲燒鰻魚飯 [130g] (1條)稲庭芝麻冷烏冬麵 (1客)
✨鰻魚燒得好好! 少少脆邊勁正
6️⃣日本純米大吟釀 [720ml] (2瓶)
🖤🧡🖤
海膽110g $138
✨價錢唔算好平但食完就覺得物超所值
✨分左五份每份都有好幾舊好襟食
✨總之就高質叫個二人餐/四人餐高度推薦追加海膽
#佐敦美食 #佐敦好西 #hkfoodie #tgead日式 #tgead外送
2K
 晚市禁堂食令又延長一星期😟想食得豐富D都唔係無辦法😍最近S2 鐵板燒就推出左 #北海道毛蟹🦀 2人前 / 4人前套餐🍴包埋日本純米大吟釀🍾加$138仲可以嘆埋加拿大海膽💛係屋企都可以食得好豐富😝====—====—====—====—【🇯🇵2️⃣人前在家蟹宴🦀($488)】🦀原隻北海道毛蟹1隻(330g)配樂師傅特色海膽醬🇯🇵毛蟹來自北海道雄武沖出產🦀蟹肉飽滿🤩味道濃郁🥰蟹膏鮮甜👍🏻 配埋樂師傅調製嘅特色海膽醬食落好yummy😛🍶自家製清酒磯煮鮑魚2隻新鮮的鮑魚加入鰹魚片、日本醬油、清酒、味醂及水煮成濃郁湯汁,再以以文火烹煮至腍浸汁至少一晚,難怪相當入味😜🦐赤蝦刺身(2隻)極甜美的蝦肉🦐豐腴甘香的蝦膏😝爽彈口感都讓人印象深刻,吃不停口🤘🏻🐚北寄貝刺身(4片)北寄貝味道甘甜🤩肉質肥厚 口感極佳😉🐠白玉豚刺身(2片)白玉豚呈奶白色🍼新鮮肥美🐟甘香爽嫩吃完後香氣徘徊在口腔中歷久不散😋🧡赤貝刺身(2片)👍🏻肉質爽厚 味道更鮮甜 令人再三回味😋🐟🔥原條蒲燒鰻魚飯(130g)重量級嘅鰻魚份量,肥美肉厚,肉質外脆內嫩,白飯配埋鰻魚同芝麻真係好滋味😍🍾日本純米大吟釀(720g)大吟釀散發華麗的撲鼻香味👃

====—====—====—====—

【🇯🇵2️⃣人前在家蟹宴🦀($488)】

🦀原隻北海道毛蟹1隻(330g)配樂師傅特色海膽醬
🍶自家製清酒磯煮鮑魚2隻

🦐赤蝦刺身(2隻)

🐚北寄貝刺身(4片)

北寄貝味道甘甜🤩肉質肥厚 口感極佳😉
🐠白玉豚刺身(2片)

🧡赤貝刺身(2片)
👍🏻肉質爽厚 味道更鮮甜 令人再三回味😋

🐟🔥原條蒲燒鰻魚飯(130g)

🍾日本純米大吟釀(720g)
大吟釀散發華麗的撲鼻香味👃🏻入口濃郁 芳醇味香❤️
====—====—====—====—
2020-08-16
  • 原隻北海道毛蟹
2020-08-16 175 views
太耐冇出街,夜晚又禁堂食仲煩同朋友去邊度慶祝生日,打開黃店app 見做緊折 仲要係同路人,緊係落力懲罰吓啦!嗌咗個餐set 同埋海膽杯個set第一道菜 就見到個侍應從雪櫃攞刺身出來,整定雪定都唔緊要,上到埋台 成隻蝦黑色嘅,大佬呀…仲霉霉地臭添,諗住算啦 都係前菜啫 主菜好食咪得囉。跟住開始見師傅煮, 疫情之下去唔到日本啫,都唔好當我傻架,太名貴我可能唔識 ,但cheap cheap哋果d我都識分嘅,碟原隻粒貝 一睇就知係 爭鮮貨色啦!求其加幾粒青瓜蟹籽就係到扮原隻粒貝?唔怪得5折啦,但咁嘅食材五折 我都嫌貴。好啦,跟住又來多個海膽杯, 點知又係 金玉其外 敗在絮中,睇就幾好睇,一食 頂!海膽腥到個阿媽都唔認得,仲話海膽達人? 知唔知醜呀?入面嘅所謂18層海膽杯 就係d魚生 塞哂係個杯到 大雜燴,咁就叫海膽杯,d魚生 仲要勁重雪味 ,賣成3舊幾水,朋友都忍唔住 即刻要去 啷口。諗住算啦, 食埋個炒飯 飲埋碗湯就走,點知原來好戲 真係 係後頭, 嗰碗所謂嘅紙包湯 又係腥臭,真係想知個廚師係咪冇味覺?咁大陣味都聞唔到? 真係忍唔住 同朋友即刻埋單走人, 可一不可再,絕無下次, 啲好評都
太耐冇出街,夜晚又禁堂食
嗌咗個餐set 同埋海膽杯

諗住算啦, 食埋個炒飯 飲埋碗湯就走,點知原來好戲 真係 係後頭, 嗰碗所謂嘅紙包湯 又係腥臭,真係想知個廚師係咪冇味覺?咁大陣味都聞唔到? 真係忍唔住 同朋友即刻埋單走人, 可一不可再,絕無下次, 啲好評都唔知點樣嚟嘅,以後食嘢真係要先睇 劣評。
2020-08-08 124 views
🇭🇰S2 鐵板燒·我哋已經食外賣食到癲咗 繼上次我哋外賣片皮鴨之後我哋今次見呢間鐵板燒有個二人餐好似幾抵食就嗌左黎試😈😈·二人前在家蟹宴$488·原隻北海道毛蟹呢一個幾出色😍😍唔好睇佢好似細細兜咁 其實佢入邊嘅肉都幾多 而且佢有幫你整開咗啲蟹 食起上黎比較方便😎佢肉質都唔錯 幾重鹹鮮味 而且佢個海膽醬都幾夾 仲有啲芝士超邪惡 食落去真係超惹味 而且佢個蟹蓋有攞咗少少蛋落去 都幾特別 而且仲要超多蟹膏 開心🦀️·清酒磯煮鮑魚赤蝦刺身北寄貝刺身·佢個鮑魚都整得幾好食 幾彈牙而且幾大粒😎之後佢個赤蝦刺身又係大大隻咁 食落幾鮮甜 肉質都唔錯 個北寄貝刺身就一般啲啦 都係平時嗰啲水準咁啦🤔·日本純米大吟釀佢呢個套餐仲包埋一支酒 不過因為我哋兩個人飲唔晒 所以我哋就諗住之後同屋企人先再飲😌我之後飲完就再同大家分享唔好飲啦 不過佢個包裝都真係幾靚 似係ok既😈·📍佐敦偉晴街29-37號地下6號舖
🇭🇰S2 鐵板燒
二人前在家蟹宴$488
二人在家蟹宴

清酒磯煮鮑魚
赤蝦刺身
北寄貝刺身
日本純米大吟釀
📍佐敦偉晴街29-37號地下6號舖
$250 (Dinner)
二人在家蟹宴
  • 北海道原隻毛蟹
2020-08-06 143 views
依家餐廳做緊套餐半價,原價780。抗疫措施好好,有消毒酒精,口罩套,一次性筷子頭。點左和牛套餐,有刺身前菜,大分鹅肝,大螺,燉湯,和牛,黑松露/鵝肝/蟹膏炒飯(由師傅拍板) ,美味又抵食,服務都好好。
呢間日本🇯🇵居酒屋🏮位處佐敦, 聽聞大廚樂師傅曾經親身去過幾間著名既日本料理拜師學藝, Bar檯位仲可以超近距離欣賞樂師傅用鐵板炮製美食既精湛廚藝👨🏻‍🍳每個套餐都係好吸引既日本🇯🇵高級食材&料理😳 和牛🥩、豚肉、龍蝦🦞😲 剩係睇餐牌已經感受到有幾豐富, 沙律🥗 刺身, 主菜, 食事, 吸物同甜品🍮 不得不讚當晚唯一既服務員💁🏻 態度一流💯👨🏻‍🍳A5和牛北海道原隻粒貝套餐 $780/一人前🏮前菜: 煙鴨胸沙律🥗、三點刺身盛合🏮主菜: 澳洲🇦🇺M9和牛厚燒配水蜜桃🍑爆珠切成粒狀既一口牛真係好易入口😋 配上香蒜片帶黎香脆既口感😌 加埋水蜜桃🍑爆珠一齊放入口竟然係如此地夾😳🏮主菜: 北海道原隻粒貝粒貝幾爽幾有咬口😉 青瓜🥒好清新☘️ 上面仲有好多魚籽🥰 食落好有層次而且份量真係好多🙈🏮主菜:法式煎鵝肝🦢配時令水果(💯推介no.1)鵝肝煎得好金黃且帶點香脆💥 咬落好肥美好多油脂🤤 多士同樣香脆💥 仲有好清甜既哈密瓜🍈同藍莓爆珠幫手解解膩😎🏮食事: 黃金炒飯、焗雜菌🍄🏮吸物: S2特色紙包花膠蜆湯🥣 (💥最特別)幾特別既菜式😳 師傅用膠袋包住花膠蜆湯喺鐵板煮滾直接上菜😲 大大粒冬菇仲印左樂師傅嘜

👨🏻‍🍳A5和牛北海道原隻粒貝套餐 $780/一人前

🏮前菜: 煙鴨胸沙律🥗、三點刺身盛合
煙鴨胸沙律、三點刺身盛合

🏮主菜: 澳洲🇦🇺M9和牛厚燒配水蜜桃🍑爆珠
澳洲M9和牛厚燒配水蜜桃爆珠

澳洲M9和牛厚燒配水蜜桃爆珠

🏮主菜: 北海道原隻粒貝
北海道原隻粒貝

🏮主菜:法式煎鵝肝🦢配時令水果(💯推介no.1)
法式煎鵝肝配時令水果

🏮食事: 黃金炒飯、焗雜菌🍄
黃金炒飯、焗雜菌

🏮吸物: S2特色紙包花膠蜆湯🥣 (💥最特別)
S2特色紙包花膠蜆湯

幾特別既菜式😳 師傅用膠袋包住花膠蜆湯喺鐵板煮滾直接上菜😲 大大粒冬菇仲印左樂師傅嘜頭😆
S2特色紙包花膠蜆湯

🏮甜品: 泡芙☺️
泡芙
食完真係超級滿足呀>.< 由頭盆一路食到甜品, 完全無預計過會咁豐富, 食到一半已經好飽😵 一人錢絕對足夠二人前呀🙈 恍如置身於日本🇯🇵居酒屋🏮既氛圍&感覺😌 咩咩🐑紀念日呀📆、大時大節黎絕對唔會失禮😌 仲會有一種值得既感覺添🥰 疫情過後再黎晚市堂食吧!
$780 (Dinner)
  • 法式煎鵝肝
  • 泡芙
2020-07-17 173 views
呢間S2鐵板燒係我第二次黎食上次黎食既時候係疫情爆發之前今次再黎,套餐價格大調整左,對食客黎講當然係好事啦但都反映左社會情況已經去到好嚴峻既地步,餐廳需要大劈價黎維持營運其實對成個香港經濟生態唔係一件好事希望疫情快啲過去啦今次黎試左第二款套餐 - 海膽焗原隻龍蝦帆立貝海鮮套餐套餐內容勁豐富除左沙律、刺身之外, 主菜當然有海膽醬芝士焗龍蝦、黑松露帆立貝、脆皮煎鰻魚啦呢3款主食真係正到呢....我寫緊呢篇食評都流哂口水....份海膽醬芝士焗龍蝦本身諗住唔會太大份量點知原來超乎我想像....份量勁多仲有勁豐富既芝士拉絲同海膽醬, 味道超級濃郁龍蝦啖啖肉, 食落彈牙又鮮甜, 真係超正個脆皮煎鰻魚都好掂!!外皮煎得又薄又脆, 鰻魚肉身肥厚嫩滑平時食燒汁煎鰻魚就食得多, 咁樣煎法都係第一次, 估唔到都幾好食其他菜式都表現合格有餘食完真係會覺得好飽肚既, 唔會係食完得5成飽個種下個月朋友生日, 到時再帶佢黎食靚野先
呢間S2鐵板燒係我第二次黎食
上次黎食既時候係疫情爆發之前
今次再黎,套餐價格大調整左,對食客黎講當然係好事啦
其實對成個香港經濟生態唔係一件好事
希望疫情快啲過去啦

今次黎試左第二款套餐 - 海膽焗原隻龍蝦帆立貝海鮮套餐
套餐內容勁豐富

份海膽醬芝士焗龍蝦本身諗住唔會太大份量
點知原來超乎我想像....份量勁多
仲有勁豐富既芝士拉絲同海膽醬, 味道超級濃郁
龍蝦啖啖肉, 食落彈牙又鮮甜, 真係超正

個脆皮煎鰻魚都好掂!!
外皮煎得又薄又脆, 鰻魚肉身肥厚嫩滑

其他菜式都表現合格有餘
食完真係會覺得好飽肚既, 唔會係食完得5成飽個種
下個月朋友生日, 到時再帶佢黎食靚野先
Type of Meal
Dinner
2020-07-16 200 views
先分享一段小插曲,一個月前喺openrice訂枱,註明為朋友慶祝生日,竟然當日到達食店前廿分鐘收到食店職員電話,話因為太好生意,賣淨鮑魚餐,問我介唔介意,如果介意可以取消booking,但我臨時臨急諗唔到同朋友改去邊度食生日飯,唯有照去。所以如果真係想食某個餐,訂枱時註明會安全啲。鮑魚餐原價$680,午市優惠半價$340連原價加一$68,即係每位$408,都抵食。青檸花旗參茶,味道幾特別,感覺清新。沙律冇特別,合格。刺身解凍程度剛好,新鮮個人覺得西京醬太鹹,銀雪魚鹹咗少少。鮑魚釀入去骨雞翼再用牛肉卷起,三樣食材煮熟嘅時間需時唔同,但有處理得好好,有心思,好味芝心和牛漢堡扒,好味,但食咗一件已經飽。蟹膏炒飯好味過鵝肝炒飯焗什菌好香牛油味,飽都要食。好彩個湯唔係好鹹,花膠蜆湯係搵唔到花膠甜品係雪糕泡芙結論,$408一客鐵板燒係好抵又好食,一人食一客可以飽到夜晚,可以再去。

所以如果真係想食某個餐,訂枱時註明會安全啲。

青檸花旗參茶,味道幾特別,感覺清新。

沙律冇特別,合格。

刺身解凍程度剛好,新鮮

個人覺得西京醬太鹹,銀雪魚鹹咗少少。

芝心和牛漢堡扒,好味,但食咗一件已經飽。

蟹膏炒飯好味過鵝肝炒飯

焗什菌好香牛油味,飽都要食。

好彩個湯唔係好鹹,花膠蜆湯係搵唔到花膠

甜品係雪糕泡芙

2020-07-11
$408 (Lunch)
Celebration
Birthday
2020-07-06 84 views
The layout is a traditional Japanese restaurant setting inside. The three of us enjoyed a wonderful evening there last week. I had the A5 Wagyu & Foie Gras set. It was a very generous meal of a mix of quality seafood, as well as wagyu beef and fried rice & soup. The price was a bit on the steep side but it was all worth it.The chef there were very accommodating as to special request of the food served. Every piece of food I was served was quite fantastic and I couldn’t even decide what I liked t

The chef there were very accommodating as to special request of the food served. Every piece of food I was served was quite fantastic and I couldn’t even decide what I liked the most. The A5 Japanese beef was so juicy and tender, it just melts in my mouth.

Teppanyaki highlight items – A5 beef, Foie Gras, Crab Roe Fried Rice and the soup was quite interesting also.

Wonderful to watch the food being cooked right in front of you. A fair price, given the quality of the food and service.
Type of Meal
Dinner
S2鐵板燒位於柯士甸站附近,地點比想像中方便,附近就是柯士甸和九龍站的豪宅呢。一坐低,店員便送上花旗參青檸茶,新穎的配搭,青檸味好香!作為前菜,店員推介18層海膽杯($368),呢個應該幾受歡迎,見到其他好幾台客人都有點呢。賣相好有趣,值得拍照,材料好豐富,面頭有燒白飯魚脆片、黑魚子,北海道紫海膽,再下去有沖繩海葡萄、帆立貝、明太子沙律、牡丹蝦,之後又有海膽,櫻花魷魚、凍磯煮鮑魚、藍鰭吞拿魚拖羅蓉、北海道粒貝、三文魚子、然後又係海膽,北海道松葉蟹肉、底層是鮮海帶碎,可謂一次過滿足你n個願望。A5和牛北海道原隻粒貝套餐$780睇完menu覺得套餐係抵食d,又唔駛諗。時令沙律係鴨胸豆腐沙律,配車厘茄及芝麻醬。三點刺身盛合有三文魚、北寄貝及蝦。都係正常冇乜特別嘅嘢。主菜就開始變得澎湃了,主菜有三款,先來的是法式煎鵝肝配時令水果,鵝肝超大塊,半溶狀,油香重,伴以哈密瓜及酸甜爆珠解油膩。再來北海道原隻粒貝,好大的貝殼!而且份量好大,蟹子青瓜炒粒貝,香味夠,粒貝和青瓜都爽口。再來A5和牛薄燒配水蜜桃爆珠,層層薄牛包著蔥同埋炸蒜片,連埋有廚師嘜頭的多士,是創意菜式。這時來了一盤燒野菜,解解濃厚的肉類

一坐低,店員便送上花旗參青檸茶,新穎的配搭,青檸味好香!

A5和牛北海道原隻粒貝套餐$780

這時來了一盤燒野菜,解解濃厚的肉類帶來的飽足感。

吃完三個有份量的主菜已好飽了,還有S2特色黃金炒飯,材料可選蟹子/三文魚/黑松露/蟹膏/鵝肝/牛肉/煙肉/櫻花蝦,我的是蟹膏,飯粒粒粒分明,細蔥加添了口感,味道偏咸濃味。

然後還有焗雜菌,份量真的好多啊。

吸物有S2特色紙包花膠蜆湯,真的比較少見呢,湯包內有冬菇、鮮味大蜆、秋葵及海帶,是咸鮮味濃的湯品。

最後,精選季節性甜品是急凍泡芙,超超超飽的一餐...! 真係要食兩個半鐘先食得哂啊。
個甲羅燒超難食! 得個咸字!呢個和牛海膽多士 分開食還可以 不過其實唔夾龍蝦無肉 勁唔抵 唔知食緊咩海膽雪糕食到想嘔 成個餐好似$1800左右,好唔值,最好食竟然係紀念日送的芝士蛋糕,好後悔紀念品黎左呢到食

個甲羅燒超難食! 得個咸字!

呢個和牛海膽多士 分開食還可以 不過其實唔夾

龍蝦無肉 勁唔抵 唔知食緊咩