2022-10-08
忙完一排,分享番之前慶祝生日既omakase餐廳先依間真心推介俾大家,食物新鮮又好味唔洗講,職員service非常好,如果大家有event或生日要慶祝,黎依度一定會有good memory❤️好喜歡個birthday screen呢,現場得我同朋友仲有几個職員,感覺好private,個樣係screen放到几大都唔尷尬😂最重要壽星女小明係個日好開心🤣Business Lunch Omakase $680/位以依個咁抵既價錢有咁excellent既服務真係抵讚!如果想氣氛好d仲可以點karaoke唱歌添,開熱鬧party或者想靜靜地食個飯都無問題呢!尖沙咀地段好方便,一上到餐廳,感覺好温暖又舒適首先黎個前菜黑梅貝配南瓜豆腐黑梅貝肉爽又鮮甜,南瓜豆腐好滑仲有d魚籽配埋一齊食添!北海道毛蟹肉蒸蛋蒸蛋香又滑,面頭仲有絲絲鮮甜蟹肉,正!之後就到刺身有赤貝同水八爪,橙紅色既赤貝望落已經好新鮮,食落好彈牙又鮮甜,水八爪嫩滑又帶點爽甜,上面再加上絲絲鮮甜蟹肉,伴有昆布、水葵,仲有一隻整成蝴蝶狀既昆布,再灑上清新柚子皮!另一道刺身係剝皮魚肉質好有口感感覺好有骨膠原,仲用魚肝mix埋蔥苗整成魚肝醬,又滑又香,
Business Lunch Omakase $680/位
首先黎個前菜黑梅貝配南瓜豆腐
黑梅貝肉爽又鮮甜,南瓜豆腐好滑仲有d魚籽配埋一齊食添!
北海道毛蟹肉蒸蛋
蒸蛋香又滑,面頭仲有絲絲鮮甜蟹肉,正!
之後就到刺身
另一道刺身係剝皮魚
肉質好有口感感覺好有骨膠原,仲用魚肝mix埋蔥苗整成魚肝醬,又滑又香,同剝皮魚刺身一齊食非常美味!
接著就係季節料理
係以柚子醃漬再燒熟既太刀魚,魚肉鮮嫩,加几滴青檸汁更帶出鮮味!
然後就到重頭戲la,9款發辦壽司!師傅首先俾客人睇下之後會食到既壽司食材,睇見款款都咁新鮮,已經流曬口水😂
最得意既係石門貝
係新鮮到會慢慢收縮,要把握最新鮮時間食,好爽口鮮甜啊
深海池魚食落陣陣魚油滲出好嫩滑
最正就係青森懸大間野生中拖羅
魚肉又肥又多魚油夠厚身,魚香係口中回味好耐😋
北海道海膽都好正
滿滿香濃海膽好滋味!野生鰤魚入口即溶好嫩滑!
左口魚又白又通透,嫩滑又鮮味!
秋刀魚魚味好濃郁好正!
仲有海膽甜蝦都係我好喜歡既壽司呢,蝦鮮滑,加埋少少海膽,鮮上加鮮!
食到依度已經好飽,再黎手卷!
係三文魚籽拖羅魚蓉手卷啊,拖羅魚蓉好綿滑加上粒粒微咸三文魚籽,perfect!
之後再飲個美味味噌湯!
最後上埋個綠茶雪糕做甜品
吹埋生日蠟燭,依個生日omakase好完美呢!