2022-09-25
-茶碗蒸 一入口感非常滑溜🤤配上北海道毛蟹絲襯托茶碗蒸蛋香,感覺更加鮮味-鱈魚白子 今次係第一次試白子🙈滑嫩肥美嘅感覺喺口裏面散開,配搭埋酸汁味道會更清爽-秋季時令 秋刀魚刺身 一拎出黎個擺盤已經好吸引!好似一塊樹葉非常精緻🌿,秋刀魚咬落質感濃郁,加埋薑芽點Wasabi醬油口感更加清爽,帶豐富魚油香-鱲魚燒 絕對係驚喜之作!❤️魚皮咬落香脆,入口仍保留豐富魚汁,魚味濃郁有口感-石貝 - 今次都係第一次試!肉與偏厚實,口感食落都比較爽口、鮮甜-中拖羅 - 作為拖羅愛好者嘅我見到滿佈油花就知道一定唔錯,咬落滲出一陣魚油香😋超級肥美!-赤鯥壽司 到左秋季係赤鯥嘅季節,係日本料理會選用嘅高級用魚!經過炙燒滲出陣陣魚油,脂香滿溢,入口即溶-白海膽 份量十足!!海膽肉質望上去已經肥厚飽滿,味道鮮甜回甘-拖羅手卷 師傅即時捲起親手遞俾我地☺️材料好豐富,加埋黃瓜喺裏面幾有咬口,感覺冇咁膩😋-最後上埋味噌湯同甜品,甜品可以簡豆腐 / 紅豆雪糕,雪糕充滿奶香味🤤好Creamy,我鍾意❤️
茶碗蒸
鱈魚白子
秋季時令 秋刀魚刺身
鱲魚燒
石貝
- 今次都係第一次試!肉與偏厚實,口感食落都比較爽口、鮮甜
中拖羅
赤鯥壽司
白海膽
份量十足!!海膽肉質望上去已經肥厚飽滿,味道鮮甜回甘
拖羅手卷