2021-01-26 104 views
沙田石門新開左間手抓海鮮店,食材每日新鮮運到,餐廳仲有水缸養住不同海鮮,當中既手抓海鮮餐非常受歡迎,因為多料同埋夠鮮味☺️分別有龍蝦、蟹、鮑魚、翡翠螺等等,除左手抓海鮮餐,仲有日式壽喜燒餐都相當多人點👍🏻牛肉選用頂級美國安格斯,肉味香濃.今次下午時段去有下午茶餐,叫左份壽司盛合 $68有6件壽司,擺盤都幾靚,有食用花做點綴😍當中既甜蝦我覺得係最好食,有手指尾咁大條,好爽脆好好味,其他款式仲有三文魚、希靈魚、鰻魚等等,鰻魚都唔錯,如果多點汁就更好🤤

2021-01-15
$68 (Tea)
2020-12-12 198 views
呢間餐廳個名甘攪鬼。睇個名就知食Seafood架啦😛。Menu入面🈶️4個選擇。No.1-No.4。🔴手抓海鮮餐🟠火鍋海鮮餐🟡壽喜燒套餐🟢牛豬雞火鍋套餐想烚烚下又想乜都🈶️。❤️多多揀咗🟠火鍋海鮮餐。食物包羅萬有。款式有18款。真係嘩咗一聲🤩。湯底🈶️三款選擇。分別係長崎昆布湯/走地鮮🐔湯/重慶麻辣湯。我揀咗昆布湯。貪佢清清地。簡單食到海鮮嘅鮮味。媽咪揀咗手抓海鮮餐。味道可以自己揀。想惹味d揀咗港式避風塘味道🤪。仲有*大中小辣*可以揀。海鮮惹味又新鮮👏。除咗海鮮仲有蒜蓉包同炒粉。👉🏼👈🏻其實一個人食真係飽。飽。飽🤰🏻。每款套餐包埋雪糕。真係飽到抽筋筋☺️。
呢間餐廳個名甘攪鬼。睇個名就知食Seafood架啦😛。
Menu入面🈶️4個選擇。No.1-No.4。
🔴手抓海鮮餐
🟠火鍋海鮮餐
🟡壽喜燒套餐
🟢牛豬雞火鍋套餐
每款套餐包埋雪糕。真係飽到抽筋筋☺️。
2020-12-12 191 views
Seafood ghost 一直都想試手抓海鮮好耐,見依間好評連連就試下餐廳除左手抓海鮮仲有又有火鍋類,可以同時食,好鬼邪惡😂😂小編決左定自取回家慢慢食手抓海鮮餐有五款調味可供選擇(避風塘/牛油/南瓜/黑胡椒/泰式香辣)我個人推薦避風塘小辣,味道唔太辣同惹味😋雖然係一人份量,一啲都唔一人😂😂大量不同種類海鮮一個人係完全食唔晒😂 龍蝦肉彈牙、肉蟹好大隻,蝦爽口🤤味道好夠套餐跟蒜蓉包👍🏻👍🏻反到屋企都仲脆餐湯南瓜湯👍🏻一啲都唔求其,非常濃厚堂食仲會跟雪糕,真係好滿足😊
Seafood ghost
一直都想試手抓海鮮好耐,見依間好評連連就試下

手抓海鮮餐
有五款調味可供選擇(避風塘/牛油/南瓜/黑胡椒/泰式香辣)
龍蝦肉彈牙、肉蟹好大隻,蝦爽口🤤味道好夠
套餐跟蒜蓉包👍🏻👍🏻反到屋企都仲脆
餐湯南瓜湯👍🏻一啲都唔求其,非常濃厚
堂食仲會跟雪糕,真係好滿足😊
2020-12-10 129 views
🌟Seafood Ghost🌟主打🦀海鮮餐,另外亦有壽喜燒套餐,同時滿足海鮮愛好者及食肉獸!🦀手抓海鮮餐 $298 我哋揀咗🌶港式避風塘口味🧄,內含🦞龍蝦、🦀蟹、🦐蝦等,配充滿🧄炸蒜嘅避風塘炒料,香口惹味!🤩🥩壽喜燒套餐 $238安格斯牛🥩軟嫩可口,牛味濃郁! 其他食材吸收牛肉及湯底嘅精華,每一啖都好滋味,推介!👍🏻💗Somersby Apple Cider Crush $48水蜜桃味乳酪梳打飲品 $32

🦀手抓海鮮餐 $298

🥩壽喜燒套餐 $238

水蜜桃味乳酪梳打飲品 $32
推薦指數:🤩🤩🤩🤩Seafood Ghost 😂見到個名咁攪笑,已經未食先開心。座位超闊落坐得舒舒服服👍🏻壽喜燒套餐 HK$238Sukiyaki 一向都係我至愛😛呢個套餐超豐富,牛肉、本菇、洋蔥、金菇、紹菜、豆腐、唐萵、京蔥等等!有專人幫手先用牛油脂燒一燒個鍋,牛肉油脂平均分布係鍋面,將落京蔥洋蔥。店員仲細心到幫手打好生雞蛋,用黎點牛肉😗牛肉都幾高質,油脂含量岩岩好!壽喜燒甜甜地嘅湯底,混合埋牛肉嘅鮮味再點雞蛋漿好正🥰仲有日本御飯同葛絲,非常豐富🤤 蔬菜種類都幾多,而且超乾淨新鮮!個壽喜燒甜道剛好,索哂啲汁嘅蔬菜特別甜😛推介呀手抓海鮮餐 HK$298睇個名都已經流口水,手抓海鮮,自選口味😗我地就揀左夠唒惹味嘅港式避風塘,辣辣地勁多炸蒜😁😁一上盤香噴噴呀,有龍蝦、蟹、蝦、青口、鮑魚、沙白、翡翠螺🤤😝勁多海鮮都係二百幾!海鮮全部都勁新鮮,要大讚嘅係全隻肉蟹🦀大大隻好有肉,啲避風塘味係完全入唒蟹肉到,連殼都lam埋😬龍蝦肉爽口,鮑魚非常彈牙。仲有好多蔬菜,炒香嘅三色椒,椰菜花,最特別係椰菜點miso醬幾有驚喜👍🏻仲有脆卜卜嘅蒜蓉包。正呀,石門真係愈來愈多好野食😛掂呀
推薦指數:🤩🤩🤩🤩

壽喜燒套餐 HK$238

手抓海鮮餐 HK$298

正呀,石門真係愈來愈多好野食😛掂呀
2020-12-07 106 views
作為超級海鮮迷☺️留意到石門一間新開專門吃海鮮的餐廳,當然要第一時間來嚐嚐🤩海鮮套餐有超多種類的海鮮🦀🦞🦐🦑,我和朋友笑說今餐準備吃到痛風👵🏻👨🏻‍🦳👉🏻食物:4.5/5整體海鮮新鮮、而且份量多👍🏻 即使是一人餐,份量大到兩個女生可以分享吃。▪️火鍋海鮮餐海鮮方面有龍蝦、肉蟹、蝦、鮑魚、沙白、大元貝、魷魚、翡翠螺🤩,另還有安格斯肥牛及黑豚豬梅肉各一碟、雜菜及烏冬等,非常豐盛🥰海鮮全部都新鮮又大件,輕輕一淥已鮮味十足,連肥牛的牛味及油香都不錯,整個套餐都頗高質👍🏻▪️手抓海鮮餐海鮮種類方面與火鍋海鮮餐不相伯仲,不過較重口味,適合愛香口濃味食物的人。我們選了新加坡黑胡椒口味,惹味而辣度較低。配料還有粟米、蒜蓉包、意粉及三色椒,超飽肚!

👉🏻食物:4.5/5

▪️火鍋海鮮餐

▪️手抓海鮮餐
2020-11-30 1253 views
同男朋友成日去石門搵好西,之前見佢叫屎_鬼已經plan好一定要食(⊙v⊙)-手抓海鮮餐|💰298🌟本地龍蝦|肉蟹|草蝦|綠青口|鮑魚|沙白|魷魚|翡翠螺|粟米|菜|意粉🌟仲有餐湯|蒜蓉包|雪糕.醬料方面我哋揀咗港式避風塘少辣炸蒜超香帶少少辣,超級惹味🦞龍蝦啲肉超易搣開而且又夠厚肉又濃!🦐蝦頭有炸過,又香又脆口好多龍蝦殼同蝦殼比我食晒🤣🦀肉蟹多肉得來仲要係鮮甜!個鉗超多肉仲有牛油粟米同埋意粉都索晒味,超飽肚.份量超多,而且好新鮮,都好多海鮮種類!蔬菜都索晒啲汁超好食,有手套衛生又方便.醬料口味有🌟新加坡黑胡椒、港式避風塘、泰式香辣、蒜蓉牛油、日本南瓜,好多選擇.餐湯都超好飲!龍蝦菇湯龍蝦🦞味超濃!點蒜蓉包超夾!蒜蓉包就咁食都鬆脆又重蒜油味-🐮壽喜燒套餐|🌟238牛肉肉味好濃,又大片🐮一開始仲有油脂同洋蔥燒鑊,成個湯更加香電磁爐一直加熱,成身成到暖笠笠點埋蛋汁食更滑更滋味,店員仲會幫手打蛋蔬菜、菇有多款、仲豆腐、冬粉等等超多料又好食ε-(´∀`; )同埋個汁真。高質.🍻1664|💰68.🍑水蜜桃味乳酪梳打|💰32.最後甜品有🍨 Movenpick雪糕,好抵食呢-海鮮餐黎講,佢真係好抵好高質

手抓海鮮餐|💰298
🌟仲有餐湯|蒜蓉包|雪糕
醬料方面我哋揀咗港式避風塘少辣
炸蒜超香帶少少辣,超級惹味

🦞龍蝦啲肉超易搣開而且又夠厚肉又濃!
🦐蝦頭有炸過,又香又脆口
好多龍蝦殼同蝦殼比我食晒🤣
🦀肉蟹多肉得來仲要係鮮甜!個鉗超多肉

仲有牛油粟米同埋意粉都索晒味,超飽肚
份量超多,而且好新鮮,都好多海鮮種類!
蔬菜都索晒啲汁超好食,有手套衛生又方便

🐮壽喜燒套餐|🌟238
牛肉肉味好濃,又大片🐮

一開始仲有油脂同洋蔥燒鑊,成個湯更加香

電磁爐一直加熱,成身成到暖笠笠
點埋蛋汁食更滑更滋味,店員仲會幫手打蛋
蔬菜、菇有多款、仲豆腐、冬粉等等

超多料又好食ε-(´∀`; )同埋個汁真。高質

🍻1664|💰68
🍑水蜜桃味乳酪梳打|💰32

最後甜品有🍨 Movenpick雪糕,好抵食呢

海鮮餐黎講,佢真係好抵好高質!餐廳闊落好坐,除左海鮮,仲有好多款式揀ε-(´∀`; )
工作關係去了平時好少去既石門見到呢間餐廳門口有好大個Iron Man! 就吸引左我地過去睇下~見到menu有手抓海鮮食, 好似好吸引咁, 就入去試下啦~手抓海鮮餐配餐湯 (粟米湯) 同蒜蓉包粟米湯味道唔錯, 唔會好水好淡味蒜蓉包都好脆好香蒜香牛油味手抓海鮮有好多味道揀! 15/16添~超大盤~滿滿的海鮮! 一份有成隻蟹、半邊龍蝦、鮑魚、扇貝、青口、蝦、魷魚圈… 全部都唔係細size, 啖啖肉! 正~仲有配意粉、花菜、粟米等等…超級豐富!港式避風塘沾滿蒜酥香味~新加坡黑胡椒辣辣地, 夠惹味!!海鮮都入晒味, 可以完全唔洗點醬~水蜜桃味乳酪梳打酸酸甜甜, 食完濃味野可以完全解到渴!Apple Cider Crush 唔洗多講, 雖然有酒精但超易入口, 送海鮮一流!食完已經超飽, 仲有MovenPick雪糕做甜品~ 冇得輸!!
工作關係去了平時好少去既石門
見到menu有手抓海鮮食, 好似好吸引咁, 就入去試下啦~

手抓海鮮餐配餐湯 (粟米湯) 同蒜蓉包
粟米湯味道唔錯, 唔會好水好淡味
蒜蓉包都好脆好香蒜香牛油味

手抓海鮮有好多味道揀! 15/16添~
超大盤~滿滿的海鮮!
一份有成隻蟹、半邊龍蝦、鮑魚、扇貝、青口、蝦、魷魚圈…
全部都唔係細size, 啖啖肉! 正~
仲有配意粉、花菜、粟米等等…超級豐富!
港式避風塘沾滿蒜酥香味~
新加坡黑胡椒辣辣地, 夠惹味!!
海鮮都入晒味, 可以完全唔洗點醬~

水蜜桃味乳酪梳打酸酸甜甜, 食完濃味野可以完全解到渴!

之前去過石門就知原來依度咁多餐廳,星期六踩完單車就去咗食新開嘅「Seafood ghost」,個名好搞鬼👻。由於餐廳好大,好快有位。其實我覺得呢度有啲似某專食Shake Shake海鮮嘅餐廳,因為有賣手抓海鮮同有張大餐紙。雖然似,但呢度抵食好多👍,而且仲有得打邊爐添。手抓海鮮餐($298),雖然話係一人份,但其實份量超多,海鮮種類亦好豐富。海鮮餐有包是日餐湯:蕃茄湯,味道正正常常。餐廳有提供手套畀我哋落手抓嚟食🖐,咁食先最滋味!海鮮包括本地龍蝦、肉蟹、草蝦、綠青口、鮑魚、沙白、魷魚以及翡翠螺。餐牌列出嘅海鮮以外,好似仲有扇貝。🐚當中以翡翠螺最為驚喜。而🦞龍蝦半隻就係當中價值最高!另外值得一提係大大塊蒜蓉包,口感超脆又入味🤤。手抓海鮮有五款口味揀,包括新加坡黑胡椒、港式避風塘、泰式香辣、蒜蓉牛油以及我揀選咗嘅日本南瓜🎃,食落味道唔錯,但唔知點解感覺有啲酒樓中式風,哈哈。海鮮以外,仲有唔少蔬菜,包括粟米🌽、三色椒、洋蔥以及日本椰菜,唯一挑剔係椰菜好生好似未熟咁。比較意想不到係海鮮籃下低仲有意粉,非常飽肚。壽喜燒套餐($238),🍲套餐又係好豐富,感覺亦唔係一人份。套餐包一大碟牛肉、一大兜蔬
手抓海鮮餐
壽喜燒套餐
壽喜燒套餐($238),🍲套餐又係好豐富,感覺亦唔係一人份。套餐包一大碟牛肉、一大兜蔬菜、雞蛋同白飯🍚。
牛肉肉味幾濃🐮,每塊大大片。店員建議先食肉,但原來牛肉唔係淥熟食,而係燒熟食。店員們好好人,會主動幫我哋煮,但其實自己落手整都OK。餐紙下低原來係有電磁爐㗎!
牛肉沾蛋汁食🥚,正😋。
食完肉請店員加湯,咁就可以淥蔬菜,蔬菜有多款菇🍄、豆腐同葛絲等。不過我食完海鮮同肉都已經飽咗九成,成鍋菜畀哂朋友食。
飲品方面,我哋要咗Somersby Apple Cider Crush($48),以及蘋果味乳酪梳打($32)。定價唔貴,味道亦幾好🍎。
最後就係跟餐嘅Movenpick雪糕🍨,並唔係平嘢。
總括嚟講,我哋食咗一頓性價比高又豐富嘅晚餐,有海鮮又有牛食🦀🐂🦑🍽。餐廳面積大,座位闊落,適合聚餐!
2020-11-14
$330 (Dinner)
2020-11-24 158 views
一直都覺得石門好多野食🙈咁啱友人話唔想去人多既地方,就決定黎石門呢間seafood ghost聽個名都知係主打海鮮🦞我地揀左火鍋海鮮套餐同手抓海鮮套餐,兩個餐都分別有龍蝦、肉蟹、大蝦、鮑魚、魷魚、翡翠螺、蔬菜、菇同粟米😆勁多海鮮!而呢度既海鮮都好新鮮,蟹仲有勁多膏添🤩手抓海鮮餐有幾個味道揀,咁我地就揀左辣既港式避風塘口味,大量蒜蓉加上鮮甜既海鮮,真係勁惹味!🤤火鍋我地都係揀左辣既麻辣湯底🤣除左啱啱講既海鮮,火鍋仲有安格斯牛同頂級黑毛豬🐷 安格斯牛不得了,入口即溶牛味重!好好食☺️飲品方面我地叫左apple cider同蜜桃乳酪,大杯重料,👍🏻下次想約多d朋友再黎

下次想約多d朋友再黎

星期六晚餐wz老公, 食咩好呢?揾個屋企附近又方便嘅地方-MTR石門一出就係嘅Seafood Ghost, 趁等位時睇下大概食mug先: 咦, 有幾種風味嘅手抓海鮮, 海鮮Hotpot, 牛/豬/雞Hotpot同埋壽喜燒揀, 除此之外仲有d特色單嗌Happy Share!🍴手抓海鮮🦞餐 (HKD298)嘩!!! x3唔該! 意想不到咁豐富咁多款海鮮呢, 8款海鮮當中, 半邊龍蝦, 肉蟹, 草蝦真心大大件整得又入味, 剝殼都剝到手軟. 鮑魚同魷魚🦑超爽口, 青口, 帶子一搣離殼. 🍴Li個手抓海鮮類似喺美國食過Cajun Style嘅一大袋海鮮, 黎到香港將佢稍為改左presentation之餘仲增加左好幾款風味: 新加坡🇸🇬黑胡椒, 港式避風塘<超入味, 巨多脆葱蒜, 又唔會油淋淋👍🏻推介>, 泰式香辣🔥. 唔食辣嘅朋友亦可go for日本南瓜或者蒜蒸牛油. 正呀!🍴壽喜燒套餐 (HKD238)店員細心幫我地用一舊牛脂肪起”鑊”, 再Dip生雞蛋🥚make sure我地搞得掂先行開. 一碟8片高質牛肉片片都好長好大塊, 而且油花分佈得好均勻, 食落係濃濃嘅肉香味道. 🍴

🍴
手抓海鮮🦞餐 (HKD298)
手抓海鮮🦞餐

嘩!!! [好•大•盤•呀!!!]x3唔該! 意想不到咁豐富咁多款海鮮呢, 8款海鮮當中, 半邊龍蝦, 肉蟹, 草蝦真心大大件整得又入味, 剝殼都剝到手軟. 鮑魚同魷魚🦑超爽口, 青口, 帶子一搣離殼.

🍴
壽喜燒套餐 (HKD238)

壽喜燒套餐

蔬菜🥬一大盤車上黎, 各款veggie都咁新鮮, 用sukiyaki汁淥熟黎食勁好味, d娃娃菜本身勁甜...成件事送飯一流🍚. 我仲發現店員會好留心每枱啲鍋嘅情況, 話說我地食完牛肉未加sukiyaki汁時, 俾細心店員發現就濃底, 即刻幫我地加汁👍🏻.

🍴
本來已經好滿足, 最後仲有真材實料雪糕嘅代表Movenpick食, 又要講: 好正呀!!
🍴
Apple Cider(HKD48), 水蜜桃🍑味乳酸梳打(HKD32)

一枝Somersby倒插喺杯冰真係零舍好飲der~ 而我杯乳酸梳打嘅水蜜桃🍑味夠突出, 梳打比例做到唔會死甜, 推介!
2020-11-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$339 (Dinner)
  • 手抓海鮮餐
最近沙田石門開咗間海鮮店💖作為海鮮迷嘅我梗係要即刻去試下啦😁一入到門口就覺得真係好海洋周圍都有船、水泡呀,連燈都係魚型最吸引緊係佢哋兩個主打嘅海鮮餐啦,一個係手抓海鮮餐,一個係火鍋海鮮餐,298蚊有咁多嘢食,我個人嚟講係覺得幾抵,最重要係質素都幾好講咗個手抓海鮮餐先,首先會有是日精選餐湯,我哋今日係龍蝦湯, 龍蝦湯非常濃郁、一啲都唔鹹、好香、好有龍蝦味,非常好飲之後就係嗰個大大盤海鮮啦入面真係有好多嘢,有龍蝦、鮑魚、肉蟹、 翡翠螺、魷魚、草蝦、青口啦揀咗新加坡黑胡椒做調味料胡椒,唔太鹹 少少辣 夠哂香,非常惹味仲有意粉打底 絕對唔使驚唔夠飽另外仲有個火鍋海鮮餐雖然就冇咗個龍蝦湯但係有安格斯肥牛睇落去有雪花,油脂分佈比例好,食落口就知係好野同埋黑豚豬梅肉都係好味既海鮮都係非常新鮮特別係龍蝦,龍蝦膏多肉實仲有鮑魚呢兩杯都係signature佐多角玉梅酒(左)梅香撲鼻,同係日本居酒屋飲ロック割り差不多梨園香梨果酒(右)好清新好refershing好貼心仲有一條大圍裙畀你唔會食到周身都係火鍋調味料都係呢啲啦,不過唔使調味料我都已經覺得走地鮮雞湯好好味最後仲有movenpick雪糕,正斗

最近沙田石門開咗間海鮮店💖

作為海鮮迷嘅我梗係要即刻去試下啦😁

一入到門口就覺得真係好海洋

周圍都有船、水泡呀,連燈都係魚型

之後就係嗰個大大盤海鮮啦

仲有意粉打底 絕對唔使驚唔夠飽

另外仲有個火鍋海鮮餐雖然就冇咗個龍蝦湯但係有安格斯肥牛
睇落去有雪花,油脂分佈比例好,食落口就知係好野

同埋黑豚豬梅肉都係好味既

海鮮都係非常新鮮

特別係龍蝦,龍蝦膏多肉實

仲有鮑魚

呢兩杯都係signature
梨園香梨果酒(右)好清新好refershing

好貼心仲有一條大圍裙畀你唔會食到周身都係

最後仲有movenpick雪糕,正斗
2020-11-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 佐多角玉梅酒
  • 梨園香梨果酒
  • 手抓海鮮餐
  • 火鍋海鮮餐
2020-11-18 192 views
沙田區美食真多!呢間seafoodghost 好有特色,海鮮新鮮,放題價錢但幾有質素,份量又多,手抓海鮮(避風塘味)$298蒜味十足,唔算好辣但好有風味😍!入邊嘅龍蝦同蟹件都超大件,配埋避風塘炸蒜喺面超級正😍,而入邊嘅意粉亦好香好惹味!手抓海鮮非常特別而且唔常見,推介大家嚟呢度試吓🤣海鮮火鍋$298海鮮盤份量十分澎湃😍!真心見到好驚喜😂😂!另外仲附送一碟牛肉和豬肉❤️,要一讚牛肉雪花好靚,滑而鮮嫩😍,龍蝦肉好紮實鮮甜😗,啖啖肉好正😍,另外仲有好多蔬菜,兩個套餐食到最尾都會送movnpick 雪糕😛🙋‍♀️:好有特色,質素都唔錯,好適合同朋友慶祝😛,重點係賣相超級引,見到都好開心🤣🤣🤣,可試一試❤️

手抓海鮮(避風塘味)$298

海鮮火鍋$298

兩個套餐食到最尾都會送movnpick 雪糕😛
2020-11-16 230 views
星期六一早約幾左班朋友踏單車,大家相約在石門食個早餐就開始出發,先到京瑞廣場搵食,入到商場立即俾個1:1 Iron man 吸到左,大家立即入去坐低睇下有咩食先正常既早餐選擇呢度都有,見到有個幾特別嘅黑松露炒蛋厚多士,二話不說就叫來試吓先,來到都幾有驚喜,師傅好慷慨地放了一大匙黑松露醬炒蛋上面,個炒蛋好滑呀,配黑松露真係絕配,價錢仲要好親民,$32仲包埋杯即磨咖啡真係超值中嘅超值我已經諗住下星期再來幫襯
我已經諗住下星期再來幫襯
2020-11-15 204 views
Coffee Shop,大排檔,酒吧,美式快餐,西餐廳,估唔到碩門京瑞仲可以持續引入新餐廳仲要係手抓海鮮啊!一大盤海鮮要用到手去食先至夠滋味,星期五放工同同事去大快朵頤就最暢快。京瑞一期新餐廳Seafood ghost 主打手抓海鮮但除左手抓海鮮,仲可以打邊爐, 壽喜燒都可以, 每一份套餐都 勁足料,叫少少已經擺到成張檯都係,而且配套齊全,比埋圍裙你,就唔怕d醬 彈到周圍係。超大的一盤手抓海鮮有幾款醬料可以揀, 今次我揀咗港式避風塘, 坐喺廚房隔離即刻聽到師傅 把海鮮落鑊的聲音。 滿滿的蟹,大蝦, 螺,龍蝦,沙白 青口,魷魚盡在眼前, 配料還有蒜蓉包,意粉,椰菜花,粟米和三色椒等等, 一個人非常肯定吃不完 。 各款海鮮先走個油, 滿滿鮮味已經鎖實。 龍蝦肉質爽彈, 而且還大少少羔,有驚喜。 大蝦口感紮實。 所有食材充分吸收港式避風塘的蒜蓉味, 而且帶少少辣超級惹味的。另外還叫了一客壽喜燒, 材料又是超級豐富的,靚牛肉已不用多說, 還有份量勁多的豆腐,紹菜, 冬菇,京蔥,葛絲, 金菇及本菇另外還跟玉子及御飯, 又係超多份量的一客套餐。 店員會幫忙用牛油起鑊, 用秘製醬汁燒兩燒牛肉已經可以
Coffee Shop,大排檔,酒吧,美式快餐,西餐廳,
估唔到碩門京瑞仲可以持續引入新餐廳
仲要係手抓海鮮啊!一大盤海鮮要用到手去食先至夠滋味,
星期五放工同同事去大快朵頤就最暢快。
京瑞一期新餐廳Seafood ghost 主打手抓海鮮

而且配套齊全,比埋圍裙你,就唔怕d醬 彈到周圍係。

滿滿的蟹,大蝦, 螺,龍蝦,沙白 青口,魷魚盡在眼前,

各款海鮮先走個油, 滿滿鮮味已經鎖實。

龍蝦肉質爽彈, 而且還大少少羔,有驚喜。 大蝦口感紮實。

另外還叫了一客壽喜燒, 材料又是超級豐富的,

另外還跟玉子及御飯, 又係超多份量的一客套餐。
 店員會幫忙用牛油起鑊,

用秘製醬汁燒兩燒牛肉已經可以入口,滿滿牛油香味超吸引人。

另外餐廳也有角色有酒精及冇酒精飲品供應, 迎合大小朋友。

不得不提的是, 跟餐還附有movenpick雪糕, 為這餐 畫上圓滿的句號。