2024-03-15
之前聽過朋友介紹,有次食飯行過呢度覺得啲野食都幾吸引,好想入去食,今次終於搵到時間,即刻約埋💁♂️去試試!入到去見到好多日式擺設,好有feel 雖然係lunch omakase menu,不過原來晚市都可以叫,由前菜、刺身、壽司、茶碗蒸、湯到甜品都包晒,好抵食,而且食物質素都唔錯, 好抵食,只係$398/位,所以我地就叫左呢個,位置係坐係吧枱位,可以即刻欣賞到師傅製作既畫面,正! 🟠 前菜:サラダ & 茶碗蒸し (沙律 & 菜碗蒸)酸酸地,好開胃。茶碗蒸啲蛋嫩滑,入面仲有大大粒帆立貝,好吸引! 🟡 刺身 5点(刺身5款)入面有鮟鱇魚乾 、生蠔海膽、赤貝卷同埋油甘魚 等等,有齊唔同口感,而且夠晒新鮮!我最鍾意就係生蠔海膽,呢個配搭無得輸😋😍一啖放入口勁滿足😍🤩 🟢 寿司5貫 (壽司5件)全部都係師傅一整完就放係我地面前!深海池魚、金目鯛新鮮好味,特別係海膽,甜到呢😍😍😍 一啲腥味都無好好食呀,我直頭想即刻買一版返屋企食! 🔵 手巻き1本 (手卷)滿滿既拖羅係個卷入面,加埋芝麻好惹味🔴 デザート(甜品) 食到最後點可以少左個甜品呢,蕨餅唔會過份死甜,煙煙韌韌咁,為呢個晚餐作一
🟠 前菜:サラダ & 茶碗蒸し (沙律 & 菜碗蒸)
🟡 刺身 5点(刺身5款)
🟢 寿司5貫 (壽司5件)
🔵 手巻き1本 (手卷)
滿滿既拖羅係個卷入面,加埋芝麻好惹味
🔴 デザート(甜品)
食到最後點可以少左個甜品呢,蕨餅唔會過份死甜,煙煙韌韌咁,為呢個晚餐作一個完美既句號😘