2017-04-04
以前都有去過喜來稀肉其他分店,都覺得不錯,但係因為有一排好多人去,變左限時,就無再去喇。今次再黎,同朋友聚一聚。灣仔分店地方闊落,枱同枱中間有好大空間,可以同朋友好舒服咁傾計。掛住傾同食,唔記得影相添~4個朋友叫左一個牛嘅set(壹頭牛),可以燒下。我地仲有叫2個石鍋飯(石鍋拌飯,魚籽石頭鍋拌飯),一個湯,同一個煎餅。因為我地上網訂枱,每人有一個free drink。壹頭牛套餐幾好食,有5款肉,雖然個餐係2人套餐,份量都足夠我地4個人每樣都試到一至兩件。我地掛住講野,有D牛肉燒得耐左,不過都唔會好硬,唔錯!外圍嘅蛋係可以不斷添,我地覺得泡菜味好食D,另外個芝士味唔太突出。個蛋我地都食左3轉!湯有少少海鮮,有蜆,有半隻蟹。味道一般,同其他地方嘅湯差不多。煎餅比外面韓式餐廳嘅煎餅大,料都幾足,蔬菜算多。好香,味道好好。石鍋拌飯放得太耐先食,熱到鍋底有飯焦,變左D飯有少少硬。後加嘅魚籽石鍋拌飯幾好食,有好多魚籽,啖啖都有魚籽,仲有紫菜添。下次再去!
下次再去!