2017-01-18
冷冷夜經過新都城上海婆婆, 見佢有好多間分店, 又味食過, 就同男朋友去試下食啦~ 入邊環境唔錯…燈火暗暗而裝潢又有點上海味道,真係令我想起以前同男朋友去上海旅行既甜蜜日子。同友人試左花雕醉雞, 婆婆小籠包,松子黃魚同黃金4季豆花雕醉雞 $68好濃既花雕味,而且冷冰冰,拎黎做前菜一流, 但係因為酒味太濃唔係太岩我男朋友食, 所以佢MAMA地, 所以要我食晒婆婆小籠包 $36好好味~一籠4個岩岩好, 小籠包個底仲有簿簿青瓜鋪低, 好貼心唔洗怕痴低, 皮簿得黎又唔會穿,真係好考功夫!黃金4季豆 $68平時出街食飯我我一見到黃金蝦就一定會叫, 因為實在太野味。今次係上海婆婆見到黃金4季豆就一定要試下睇下好唔好食啦。上菜時熱騰騰一食落口感覺好溫暖有種家的感覺既feel,真係唔係講笑, 而且大約70$就可以食到甘好味既黃金系列食品, 真係好抵同埋下次一定一定會再食呢個菜~~~~~超級推介同大愛<3松子黃魚 $168呢個菜我都係第一次食, 而且係一道好考功夫既菜 因為松子黃魚要先把魚肉切開起骨而又唔可以切斷魚皮, 呢個菜可算是酸甜適中,魚肉外脆內嫩, 顏面鮮艷, 令我食得好開胃, 又唔油膩
同友人試左花雕醉雞, 婆婆小籠包,松子黃魚同黃金4季豆
花雕醉雞 $68
呢個菜我都係第一次食, 而且係一道好考功夫既菜 因為松子黃魚要先把魚肉切開起骨而又唔可以切斷魚皮, 呢個菜可算是酸甜適中,魚肉外脆內嫩, 顏面鮮艷, 令我食得好開胃, 又唔油膩。我敢保證呢一條係我食過價錢合理而又好食既魚。