自從同男朋友同居之後就少見父母,襯今日放假就請佢哋嚟呢度食大閘蟹放題,孝順一下順便自肥😝呢度嘅放題超豐富,食完飽到捧住個肚🤰🏻無限任食有肉類、海鮮、即叫即蒸點心、串燒、炸物、單骨雞翼、雪糕同雪條🤩🔥大閘蟹超級新鮮大大隻😍有啲白膏漿住個口好滋味!海鮮拼盤非常豐富,有日本帶子、廣島蠔、蟹棒、青口、虎蝦、蜆同螺。蜆肉飽滿冇沙泥,帶子極具彈性又唔腥👍🏻‼️推薦呢個蕃茄湯鍋‼️配任何食材都咁夾,酸甜恰到好處,濃郁味美😋雖然係任飲無酒精飲品同指定啤酒,但都叫咗枝軍令純米大吟釀俾老豆🥰因為知佢鍾意飲清酒,但又唔太喜歡偏甜嘅。呢款就啱晒佢,酒味偏辛口,市面較為罕見。

2022-09-30 177 views
餐廳提供多款湯底,包括清湯、甜豉油湯、泡菜湯、蕃茄湯、中華辣湯、豚骨湯、胡椒雞湯(可免費升級)我哋揀咗清湯同甜豉油湯,清湯昆布鰹魚風味十足🐟而甜豉油湯就比較似壽喜燒口味,帶出肉類自身鮮甜!估唔到放題都有咁高質素嘅牛肩胛🥓呢個牛肩胛肥紋均勻,牛味非常濃厚,牛魔王必試!單骨雞翼意外地有好多特別口味🤩包括蒜蓉牛油、芝士、蜜糖、黑椒、士匪、水牛城、麻辣。最愛蒜蓉牛油雞翼,蒜香脆口兼備。食咗咁多肉當然要出去拎返啲蔬菜均衡一下,金菇同雞脾菇清甜爽口,作為今餐嘅結尾,超滿足🥰
食咗咁多肉當然要出去拎返啲蔬菜均衡一下,金菇
同雞脾菇清甜爽口,作為今餐嘅結尾,超滿足🥰
話說上星期喺社交平台見到呢間日式放題有任食大閘蟹,忍唔住腥咗俾同為蟹迷嘅朋友🦀不出我所料,佢即刻回覆叫我快啲訂位😝食得出餐廳有挑選過大閘蟹,隻隻肉質飽滿又爆膏,加上任食真係過足口癮!各位蟹迷唔好錯過,畢竟過咗呢個季節又要等到下年㗎喇😫🌟牛肩胛肉質帶有咬勁但一啲都唔韌,牛味極之濃郁🐮配搭胡椒雞湯,唔需要額外再點任何醬汁,經已甘甜鮮香十足!😋😋😋🌟任食海鮮超多款🤩當中最令我難忘嘅係鮑魚同帶子,鮑魚腍滑爽身又juicy,帶子厚肉滑溜且鮮甜。今次用餐體驗唔錯🥰店員服務態度好,上菜速度快。食物款式包羅萬有,放題嚟講絕對係水準之上!
2022-09-29 134 views
今餐有口福了,家姐請食飯,仲要係任食大閘蟹海鮮火鍋放題($408/位)🥳相馬日式火鍋(西環)空間感大,裝修別致有格調,掛咗唔少工業風燈泡做裝飾。大閘蟹雖然任食,但斤兩十足絕無嬉場🤩臂壯膏肥,肉滑清甜,同家姐食到停唔到口!湯底有得免費升級做胡椒雞湯,咁我哋梗係冇執輸啦🤣湯頭馨香濃郁,滋補暖胃。推薦大家再落埋雞腿肉,肉味同雞湯相輔相成,鮮香無比,肉質軟嫩又juicy。順帶一提,餐廳而家做緊加購優惠,凡惠顧大閘蟹海鮮火鍋放題,即可享用$10/3支Hoegaarden Rosee (250ml)。咁抵,我當然唔會錯過😝飲落一啲都唔苦,甜甜哋易入口又清爽,好適合女士~
2022-09-28 135 views
同朋友farewell,仼食大閘蟹套餐,蟹細仔,有啲仲臭,得小部分食得,完全唔新鮮。服務員倒蟹殻會檢查有無食晒成隻。末食完就order會返轉頭提醒顧客。普通打邊爐就還可以,鮑魚ok,蝦就完全唔新鮮,燒波蘿好似係叮熱就算咁,完全唔係燒既味道。肉都還可以。如果去,就剩係普通火鍋ok law。時間夠五分鐘前就已經提你幾次要走交枱。另外,服務態度差,叫左大閘蟹餐,蟹到都唔會理你大無工具,服務員好似見你唔到,成日皺眉頭黑面。感覺好差

2022-09-28
平時星期六日放假,最鍾意去唔同餐廳食好西😆。今次黎到呢間相馬日式火鍋。果然無選錯!  😅一去到,見到餐廳店內既空間著重清新特色,俾人舒服休閒既感覺👘。飲品方面,我叫左杯{初吻}💋。 帶有甘香回味😘。 誠意推介👍❤️{海鮮}海鮮肥美嫩口,爽滑彈牙,味道非常濃郁,十分滋味👍🏻。❤️{牛肉}牛肉最緊要新鮮🔥!牛肉唔肥但亦味道夠濃😇,咬落非常有口感。👍🏻❤️{蕃茄湯}因為減肥所以諗住叫蕃茄湯,試左一啖完全返唔到轉頭☺️。個蕃茄湯底集香口、新鮮、鲜甜於一身,口感超正!🍴❤️{任食菜類}各款蔬菜新鮮乾淨,真係好滋味!❣️值得一提係餐廳裝修好有特色,以休閒日式設計打造,令人心情好放鬆! 而且上菜速度快🏃🏼‍♀️,店員殷勤有禮,非常推介!😚

❤️{任食菜類}各款蔬菜新鮮乾淨,真係好滋味!
早幾日同屋企人慶祝生日🥳,就帶咗佢地去呢間位於西環既相馬日式火鍋試吓新野😋😋呢間日式火鍋氣氛幾好,人流又多,但每張枱之間又有D 距離,抵讚!👍入到去一坐低, 點左我最鍾意既👍海鮮👍,食材滋潤肥美,同埋好鮮甜,爽脆可口,好滿足👍!之後叫夾左d👍菇類👍。菇菇鮮甜, 特別一提係個海帶,夠厚身好好味😋。 我地叫左👍甜豉油湯底👍。湯底清清地, 唔會搶左材既鮮甜, 齒夾留香! !😉另外,呢個草草牆設計幾特別,設計令人特別覺得溫暖柔和,最岩打卡😁。店內環境都乾淨闊落,冷氣夠凍,岩曬夏天食火煱都無問題🤩埋單時發現有得食👍大閘蟹👍,唉呀,而家先見到,但食飽啦,唯有下次啦😎總結: 😋味道:4.5/5👔服務:4/5🧹衛生:5/5😄回頭率:5/5☺️推介: 5/5

總結:
😋味道:4.5/5
👔服務:4/5
🧹衛生:5/5
😄回頭率:5/5
☺️推介: 5/5
2022-09-23 317 views
前兩日同個朋友去開西營盤整d野,之後就去醫下肚 發現👀有間日式火鍋放題,又有大閘蟹🦀食!!! 二話不說就入咗去啦。 😋😋入到去, 立即叫大閘蟹🦀!!!大閘蟹生猛足稱,肉滑清甜,肥美滋潤,係口感同味蕾上既享受!🤤🤤🤤超多野食,拎左d丸同菇類,丸類彈牙厚實,每一口都好有層次😋 而菇類種類繁多,新鮮,同埋洗得乾淨。抵贊!🤗🔥介紹一下個美國特選牛肩胛。抵食!牛肉肉質嬌嫩🐮,新鮮可口,認真推介👍!仲有胡椒雞湯,胡椒香,雞味濃,令樣樣野都煮好好味,好正。整體來講,呢間嘢食真係性價比好高,又抵食👍

整體來講,呢間嘢食真係性價比好高,又抵食👍
鍾意食日式火鍋既我,喺網上見到呢間餐廳評價幾好, 就立即約埋friend齊齊去試試啦~🤤😋我地要左個美國特選牛肩胛餐,入面有包括海鮮,但我地今次主力叫肉類,有幾樣野一定要推介俾大家。 😍美國特選牛肩胛🐮牛肩胛肉色澤鮮紅,肥瘦平均,同時又有幼滑入口即溶既細膩,非常推薦! 😆雞腿肉🐔雞肉肉質軟嫩、且好大件,啖啖肉,口感柔嫩🤤推介!豚肉🐷豚肉肉質爽口滑嫩,豐滿既肉質,厚而不膩。切功亦係用心之作!😋仲有啤酒🍺!!!夠凍,真係好正,絕對係人間天堂😁呢個胡椒雞湯其餘係店員推介。我地三心兩意,所以佢推介呢個湯底! 🤗胡椒粒粒分明,同白濃既雞肉互相配合,口感非凡!😁下次我哋會試吓其他野,特別係大閘蟹,而且一定會介紹多D 朋友幫襯🤭

美國特選牛肩胛🐮
雞腿肉🐔
雞肉肉質軟嫩、且好大件,啖啖肉,口感柔嫩🤤推介!
豚肉🐷

仲有啤酒🍺!!!夠凍,真係好正,絕對係人間天堂😁

2022-09-22 215 views
朋友突然好想食日式火鍋, 甘就一齊去試下呢間位於西營盤既既相馬日式火鍋啦。 🤤一入到去, 環境舒適乾淨,服務員有禮貌, 夏天熱辣辣,仲問我地要唔要叫拎左野飲先, 真係好細心呀~😚叫左幾款野食,我地今次重點叫海鮮, 重點想講下鮑魚~~ 鮑魚好新鮮,每一口都是滿滿的鮮味,鮮甜肥美,非常非常滋味!😋我地仲加左大閘蟹😍。大閘蟹蟹膏肥,隻隻帶膏,鮮甜肥美,個賣相亦好好睇,打卡岩晒!😋今次我地叫左胡椒雞湯。少少辣,但好香,非常滋味,推介。 🥳呢間相馬日式火鍋既任飲汽水同任食蔬菜款式都好多🥰,食品又好新鮮,下次有機會一定會帶唔同朋友黎幫襯~👫👭👬

叫左幾款野食,我地今次重點叫海鮮, 重點想講下鮑魚~~

今次我地叫左胡椒雞湯。少少辣,但好香,非常滋味,推介。 🥳
2022-09-22 161 views
岩岩完成左個大Project, 同事們話要打邊爐飲啤酒慶功🍺🍺,近近地就去左西營盤,知道有間相馬日式火鍋平靚正,一於決定係佢啦。因為叫左好多野,甘我就寫下我最鍾意既食物啦😋😋首先係大閘蟹,蟹膏特別豐富,肉滑清甜,絕對不能錯過!😋之後出場係丸丸丸!!!作為一個愛丸之人,拎左好多,哈哈開心!丸丸質感厚實,唔係Cheap cheap  丸,推介!👍🏻👍🏻Then 我想講下個豚肉🐷,肥瘦相間分布均勻細致,口感柔嫩,所以特別好味!餐廳提供好多唔同飲品自己拎,是日重點: 啤酒!!! 一個字---「正」!🤭🤭總括而言,呢間相馬日式火鍋會再去。期待下次完project 再同班同事一齊去!😊

首先係大閘蟹,蟹膏特別豐富,肉滑清甜,絕對不能錯過!😋

琴日喺ig見到friend去咗食呢間火鍋店,好似幾吸引,今日同朋友收咗工之後就過咗嚟食,果然賣相佳味道好!💛💛💛《各款口味單骨雞翼》🎉雞翼只有一條骨,好易脫🛎🛎,皮脆肉嫩,好滑好多肉汁,一次試晒唔同口味,飽嘗特色風味。😌🔝✔️《串燒拼盤》🎉有燒魚餅,免治雞肉棒,金菇肥牛卷,豚肉村,燒粟米,大頭蝦。😍😍燒味重,炭烤後特別香脆,尤其大頭蝦肉Q彈爽口,蝦膏都好多。肥牛新鮮惹味,口感豐富有層次!!!➿➿《日式炸物》🎉酥脆輕盈嘅麵衣,❣️包裹住豐美嘅海鮮和蔬菜,💞脆脆嘅口感令人難以抵抗。😘邊度有美食邊度就有我🤭,下次同屋企人再嚟食過,讚讚讚!😎🔥📢
《各款口味單骨雞翼》🎉
《串燒拼盤》🎉
夏天食火鍋其實都有另一番滋味,配上清涼消暑嘅飲品,簡直係一級享受😎,以下食物好建議大家試吓:🚩🔝🔝大閘蟹極濃甘香黏黏緊緻,⚡️回味無窮,👅蟹膏結實鬆化,甘香無比,啖啖都充滿蟹汁,蟹腳肉結實。🥢✋🏻🔝🔝美國特選牛肩胛肥紋均勻,肉汁豐富,♣️口感Q彈有嚼勁🆙,牛肉風味香醇♨️♨️,口感極佳。😏💝💛🔝🔝各款口味單骨雞翼雞翼入味又帶陣陣鹹香,🍗蒜蓉牛油雞翼好脆,有蒜味又有鹹香,嫩滑可口,十分開胃。🥄🍴整體而言,食物水平高有保證,回頭率高,推薦指數9/10!❣️
🔝🔝大閘蟹
🔝🔝美國特選牛肩胛
🔝🔝各款口味單骨雞翼
2022-09-19 188 views
做完運動好肚餓😈,經過左呢間火鍋店,香氣喺門口都聞到😋,上網睇原來有好多人都有黎食過。🤞🏻😍特別推薦:日式炸物好豐盛,好多料,酥脆嘅口感好正👍🏻,見到就令人垂涎欲滴😎,食落唔會好多油,簡直係人間美味🤩蕃茄湯,湯底香濃清甜,🉑💜天然健康,完全食到蕃茄嘅鮮甜,酸酸地好開胃。美國特選牛肩胛,👅食起嚟軟嫩適中,肉質特別結實,極具彈性,肉汁都好豐富,打邊爐最佳之選。❤️‍🔥我個人最鍾意嘅就係炸物,超級多料,樣樣都好有特色,唔會食厭,其他食物價錢都合理,果然係一間上品火鍋店。😻😻💯
2022-09-19 156 views
心血來潮想食火鍋,喺openrice見到好多人推薦呢間,於是慕名而來。🥰😍經典首選——🔷胡椒雞湯~~營養又養胃,飲過嘅人都會覺得好驚喜,剩係得白胡椒粒、鹽等等就可以整出咁美味嘅湯底,特別鮮甜。😚😚🔷大閘蟹~~嗱,嚟呢度點可以唔食大閘蟹,蟹膏特別豐富、蟹肉肥美,帶來舌尖上的美味,蟹肉肥美豐腴,實在銷魂。🔥😋🔷優質豚肉~~豚肉不油膩,肉質鮮嫩,再配合火鍋湯底,肉身吸收湯汁,脂香汁滿,真係好正!👏🏻👍🏻🔷美國特選牛肩胛~~多汁嫩口,🤭🤭肉質有嚼勁,口感軟Q,肉質香氣重,係最頂級嘅選擇。😻🤤所有食材滿滿誠意💓,令人食到唔停口,💜環境舒適乾淨,服務好好👍🏻,想食火鍋可以嚟試吓呢間。🎀🎉