Restaurant: SP Horizon
Info:

2024-01-31 200 views
白石角都有性價比高的餐廳😋可能因為人流唔多,每間餐廳都要出盡辦法吸客呢間中菜廳係價錢底得來,食物質素又幾高喎我地4個人食的晚飯套餐只是$498,有以下5款菜🖐🏻🦐上湯大蝦球伊麵:有6隻大蝦球,並配以西蘭花,個伊麵味道幾鮮,恰到好處,好快已經被我地清哂。🍲即日足料靚湯:當晚的湯是茶樹菇粟米紅蘿白豬骨燉湯,好入味,好鮮甜。🐟清蒸沙巴龍躉:夠嫩滑。套餐包埋2個自選小菜,我地選左:🥦西蘭花炒帶子:有4-6粒大大粒的帶子,都幾厚肉,而且食落鮮味,西蘭花炒得適中,熟中帶嫩。🦴蜜餞欖角一口骨:呢個係驚喜之作,上枱的時候嫌棄佢賣相麻麻,點知食落原落先讚,個皮炸得好脆身,加埋甜甜地的醬汁,令人想食多幾舊。除左套餐之外,我地仲叫左個新鮮黑草羊煲🐐,$328一份大大份,羊肉煲得好軟腍,枝竹馬蹄不可少,再加配上大大盤生菜,食到好飽。
白石角都有性價比高的餐廳😋
可能因為人流唔多,每間餐廳都要出盡辦法吸客
呢間中菜廳係價錢底得來,食物質素又幾高喎

我地4個人食的晚飯套餐只是$498,有以下5款菜🖐🏻

🐟清蒸沙巴龍躉:夠嫩滑。
套餐包埋2個自選小菜,我地選左:

2024-01-28 174 views
今日我地去左係沙田科學園依間中菜館,呢間餐廳出名係食片皮鴨,如果大家有興趣要提前打電話去訂!因為名額有限每日得幾隻!原價係$388,而家做優惠$168一隻/$88半隻!而我地叫左下面幾個菜式試試:上湯蝦球伊麵 $188依碟好夠份量,材料有西蘭花,帶子同埋蝦,佢有芝士撈埋一齊食,唔錯!蒜蓉炒白菜仔 $118依碟炒菜好香,而且有好多條菜,一定夠食!蜜椒薯角牛柳粒 $148依個有蜜糖,甜甜地好好食!推介當中既薯角!就算青椒都夠味!鮮蟹肉粟米羹 $168食到唔少既蟹肉,所以都足料!清清地岩晒飯前食!加一服務費茶位 $19/位薈聚軒 (沙田)沙田白石角香港科學園科技大道西17號19W大樓1樓106-107號舖

而我地叫左下面幾個菜式試試:
上湯蝦球伊麵 $188

蒜蓉炒白菜仔 $118
依碟炒菜好香,而且有好多條菜,一定夠食!

蜜椒薯角牛柳粒 $148
依個有蜜糖,甜甜地好好食!推介當中既薯角!就算青椒都夠味!

鮮蟹肉粟米羹 $168
食到唔少既蟹肉,所以都足料!清清地岩晒飯前食!

加一服務費

茶位 $19/位

薈聚軒 (沙田)
2024-01-27 144 views
為食妹難得今日去飲茶🫖🔸二人蝦餃每隻都飽滿,皮滑多餡,蝦都好大隻🔸二人燒賣有好大隻蝦,足料多餡🔸二人菜苗餃皮夠曬薄呀,入面充滿勁多豆苗餡🔸二人咸水角外層炸得好堅韌,餡料味道不淡🔸二人雪山叉燒飽外層鬆脆有微微甜味,叉燒餡味道適中😋🔸二人炸鮮奶外表精美金黃酥脆,牛奶夠曬滑而味道不甜👍🏻🔸佛跳牆灌湯餃🥟灌湯餃嘅皮不厚,湯汁味道好好,餡料都好足料嫁,好有滿足感呀🔸鮑魚雞粒穌原隻鮑魚,及肉類配鬆化嘅酥皮,精美既點心🔸避風塘魷魚鬚味道惹味,有少少辣,炸得好香脆,外層但粉又唔會厚👍🏻🔸椒鹽雞軟骨軟骨脆脆的口感咬起來不會太硬我最鍾意呢度係有二人份量可以叫,平時好多時如果兩個人飲茶就會叫唔到好多嘢食,但因為佢有二人份量,我就可以食好多嘢啦😍
為食妹難得今日去飲茶🫖

🔸二人蝦餃
每隻都飽滿,皮滑多餡,蝦都好大隻

🔸二人燒賣
有好大隻蝦,足料多餡

🔸二人菜苗餃
皮夠曬薄呀,入面充滿勁多豆苗餡

🔸二人咸水角
外層炸得好堅韌,餡料味道不淡

🔸二人雪山叉燒飽
外層鬆脆有微微甜味,叉燒餡味道適中😋

🔸二人炸鮮奶
外表精美金黃酥脆,牛奶夠曬滑而味道不甜👍🏻

🔸佛跳牆灌湯餃🥟
灌湯餃嘅皮不厚,湯汁味道好好,餡料都好足料嫁,好有滿足感呀

🔸鮑魚雞粒穌
原隻鮑魚,及肉類配鬆化嘅酥皮,精美既點心

🔸避風塘魷魚鬚
味道惹味,有少少辣,炸得好香脆,外層但粉又唔會厚👍🏻

🔸椒鹽雞軟骨
軟骨脆脆的口感咬起來不會太硬

2024-01-27 77 views
呢間餐廳片皮鴨做緊優惠啊!只需$168 一隻或$88半隻😎但可惜今次都係沒有緣份試到🥹提提大家 要提前打電話去訂!因為名額有限每日得幾隻🫢原價$388上湯蝦球伊麵 $188呢個好大碟!有白灼西蘭花做半碟 上面大大隻帶子同埋蝦好正啊😎用芝士撈住食 重點唔會太重味 我鐘意~蒜蓉炒白菜仔 $118咁的價錢當然有一定份量啦 係3-4人份量 食菜都會飽! 蜜椒薯角牛柳粒 $148呢個好食啊!甜甜地😆好開胃 牛柳粒都好冧 重點係薯角都超冧🙌鮮蟹肉粟米羹 $168超大份 兩個人食都每人三碗!係新鮮蟹魚👏好好食~加一服務費茶位 $19/位薈聚軒 (沙田)沙田白石角香港科學園科技大道西17號19W大樓1樓106-107號舖

上湯蝦球伊麵 $188

蒜蓉炒白菜仔 $118
咁的價錢當然有一定份量啦 係3-4人份量 食菜都會飽!

蜜椒薯角牛柳粒 $148

鮮蟹肉粟米羹 $168
超大份 兩個人食都每人三碗!係新鮮蟹魚👏好好食~

加一服務費

茶位 $19/位

薈聚軒 (沙田)
2024-01-10 372 views
今日同朋友一家喺科學園附近踩單車,踩到攰就喺附近搵野食!人多就最啱食中菜,叫幾樣餸share食,又可以試下唔同嘅菜式,於是就揀左呢間薈聚軒!環境上黎講喺好乾淨,有氣派,我地去嘅時間尚早,唔洗等位,坐咗一陣之後,都見到開始有啲人龍,所以如果大家去食,bk定枱就好啲🤭求其一餐 $498上湯大蝦球伊麵蝦球都有8,9粒,麵底彈牙,唔會黐埋一舊!配埋啲醬,味道喺滿意👍即日足料老火湯真材實料,好好飲!而距地喺(不)埋個湯渣上碟!一煲都分到4大碗湯!清蒸沙巴龍躉 1斤好有鮮味!都唔多骨!可以啖啖肉!正!玫瑰豉油雞半隻店員介紹話一定要試!食落好入味但又唔鹹,雞肉仲好鮮嫩😇燒汁薯仔牛柳粒牛柳粒份量多!火喉控制得好好,一啲都唔韌!味道甜甜地!幾好味!片皮鴨 1隻 $168好多鴨肉,而啲皮仲喺膽嘅!每一片鴨肉都好正!無多餘嘅肥肉!大概都包到16片左右!只皮好薄!

求其一餐 $498
上湯大蝦球伊麵

即日足料老火湯

清蒸沙巴龍躉 1斤
好有鮮味!都唔多骨!可以啖啖肉!正!

玫瑰豉油雞半隻
店員介紹話一定要試!食落好入味但又唔鹹,雞肉仲好鮮嫩😇

燒汁薯仔牛柳粒

片皮鴨 1隻 $168

2023-12-30 369 views
極度難食片皮鴨,粉紅色鴨肉,上碟後一會滲出血水,皮不脆,厚厚一層脂肪,便宜莫貪,好很失望,不明白好評從何而來,被欺騙了,第一次光顧亦是最後一次,一生人吃過最難吃的北京填鴨,真的難吃得很咬一口也是對味蕾的恥辱,詢問經理為何鴨肉絲粉紅色回答說是專登煮成八成熟上菜,我孤陋寡聞,我從沒有吃過粉紅色的北京填鴨,我真的很喜歡吃北京填鴨,但是今天這個北京填鴨真的是真的不好吃,真的不好吃,真的是難吃,真的是難吃得很
2023-12-30
$130 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2023-12-27 262 views
放假唔洗湊小朋友,我地選擇左踏單車去科學園,中午開始出發,踏到入科學園剛好到左下午茶時間,我同老公搵左間酒樓撑枱腳呢間酒樓好貼心咁有二人前點心,唔洗擔心叫得多食唔曬🔹️龍蝦湯脆皮鮮竹卷炸到脆脆嘅鮮竹卷配鮮甜龍蝦湯,味道好夾🔹️鳳凰粘米雞將糯米雞兩面煎香,再配上鮑魚,好特別嘅食法🔹️佛跳牆灌湯餃灌湯餃超大隻,佛跳麵材料非常豐富,湯汁鮮甜🔹️千絲脆皮炸鮮奶,薑汁千層軟糕,桑寄生茶🔹️蝦餃,燒賣,牛肉球,鳳爪
呢間酒樓好貼心咁有二人前點心,唔洗擔心叫得多食唔曬

🔹️龍蝦湯脆皮鮮竹卷
炸到脆脆嘅鮮竹卷配鮮甜龍蝦湯,味道好夾

🔹️鳳凰粘米雞
將糯米雞兩面煎香,再配上鮑魚,好特別嘅食法

🔹️佛跳牆灌湯餃
灌湯餃超大隻,佛跳麵材料非常豐富,湯汁鮮甜

🔹️千絲脆皮炸鮮奶,薑汁千層軟糕,桑寄生茶

🔹️蝦餃,燒賣,牛肉球,鳳爪

2023-12-22 252 views
店名:薈聚軒地址:沙田白石角香港科學園科技大道西17號19W大樓1樓106-107號舖同屋企人係科學園附近玩完,估唔到科學園原來都已經開左好幾間餐廳,不過要餵飽一家大細既肚仔,最好就係去食中菜圍飯😊叫幾個餸大家坐埋一齊食就已經好開心😄又夠晒飽肚入到餐廳,餐廳環境好靚,地方寬敞,天花板有幾盞圓形大吊燈,睇落好有時尚感,好新淨,有氣派☺️餐廳職員服務態度好好👍見我地揀餐有困難都會主動俾建議睇咗一陣,就叫咗一個晚市套餐「求其一餐」$498,套餐包一個上湯大蝦球伊麵、即日足料老湯、清蒸沙巴龍躉、同埋可以係24款小菜餸入面自選2款,咁我地就叫咗燒汁薯仔牛仔粒,玫瑰豉油雞半隻,再另外加多咗隻片皮鴨$168 😋😋上湯大蝦球伊麵有6粒大大既蝦球,西蘭花,麵既份量亦相當多同埋好好味!!一啲都唔馬虎,蝦球大大粒好有鮮味😄😆即日足料老湯係每人一碗,好入味,湯仲係熱辣辣,呀女都自己不停飲,唔洗我地餵,哈哈清蒸沙巴龍躉條魚大大條,夠4-5個人食,無咩魚骨😊搭配清蒸既烹調方式,可以保留海鮮的鮮甜味道!而且肉質鮮嫩,口感彈牙,入口即化!!好味燒汁薯仔牛柳粒而牛柳粒為主角,作為配角既薯仔都燒得好好味,薯仔燒到外脆內軟,
店名:薈聚軒

上湯大蝦球伊麵

清蒸沙巴龍躉

燒汁薯仔牛柳粒
而牛柳粒為主角,作為配角既薯仔都燒得好好味,薯仔燒到外脆內軟,再加埋獨特既燒汁,真係好正!牛柳粒肉質食得出好優質,每粒既大小都切到恰得好處,容易放落口慢慢食😋整體好滿意,牛柳既鮮嫩同薯仔既脆嫩交織埋一齊,口感好豐富👍👍

玫瑰豉油雞
豉油雞既雞肉既好鮮嫩,切成小塊,然後用豉油、薑蒜等調味料醃制,每舊雞肉都好入味

片皮鴨又係一碟好有誠意既超水準作品👍👍淨係個擺碟已經好有心機,擺到好似花咁,而鴨肉真係件件都有肉,唔會淨係得d皮或者骨,每一件鴨肉都切得好均勻細膩!鴨皮燒得好脆,搭配甜甜既醬汁,每一啖都好享受😍超正👍👍
平時好少食中餐🥢今次我地去左薈聚軒呢間雖然係科學園內知名既高級中菜廳但聽朋友食過𝑺𝒉𝒂𝒓𝒆價錢合理 水準亦唔錯👍🏻宜家堂食仲做緊片皮鴨優惠~ 所以過去試下🦆粵式片皮鴨堂食優惠$168一隻/ $88半隻 (原價$388) 價錢相當吸引🤩重點係好少地方可以嗌半隻片皮鴨!半隻一家人食份量剛好~表皮脆卜卜 鴨肉亦好腍 配埋青瓜🥒葱同哈密瓜🍈食口感好𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉一𝑫都唔滯😋質素絕對對得住價錢有餘👍🏻🧆豉汁帶子蒸豆腐平時我地都唔食豆豉 但見隔離枱嗌左賣相好靚就叫黎試下🤣估唔到食落口豆豉味唔算重 帶子唔韌亦好鮮甜 豆腐好滑 餸飯一流!🫛蜜豆百合炒蝦球🦐呢碟係嗌比女女食😆佢鐘意食菜~蜜豆炒得啱啱好 有咬口得黎又夠腍 蝦球新鮮大大粒又爽口 雲耳百合襯托出鮮味✨🥥椰香棗皇糕媽咪至愛💕一上枱就聞到香甜紅棗味 口感煙煙韌韌 帶淡淡椰香 食落亦唔會太甜 做飯後甜品啱晒❣️當日我地5點幾6點去到唔洗等位即刻入座不過好快餐廳就𝑭𝒖𝒍𝒍 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆😂好多都係𝑩𝒐𝒐𝒌左枱或者一家大細過黎食餐廳環境開揚 樓底高 裝潢高雅 坐得好舒服非常適合一大班屋企人黎聚餐🍴過黎之前記得打電話黎𝑩𝒐𝒐𝒌枱想食片皮鴨記得𝑩𝒐𝒐𝒌枱果陣訂埋~售
平時好少食中餐🥢今次我地去左薈聚軒

豉汁帶子蒸豆腐
蜜豆百合炒蝦球
椰香棗皇糕
2023-12-12 215 views
薈聚軒位於沙田白石角科學園內星期五相聚咗個好朋友去E間酒樓食中菜呀💕💕我哋點了幾個小餸、有蒜蓉粉絲蒸蟶子啦,無花果咕嚕肉啦,蜜椒薯角牛柳粒,魚香肉碎茄子煲同埋燒雞,哈哈..我哋好像有點大食添😂😂一入去我又幾喜歡依間酒樓喎,帶點高級感覺,環境亦好乾淨企理💕💕至於食物質素呢…幾好唔錯㗎🍭🍭等我講吓個蒸蟶子吖,都好大隻而且用蒜蓉嚟蒸好好味,用嚟送飯一流🩵可以食多兩碗飯🤫🤫咕嚕肉煮得幾好㗎唔會太酸😝😝啱啱好,而且又有我喜愛嘅無花果,原來用無花果煮都好夾好好味㗎🩵🩵真心覺得個牛柳粒廚師煮得好味好香口,肉質一啲都唔韌,連啲薯仔都整得有蜜椒味,性價比高🌟🌟下次一定會再點返呢個餸🩷我喺出面D小餸館好怕嗌魚香茄子煲,因為D師傅多數整得好油膩🤣🤣但係E間酒樓就煮得唔油膩,煮得好好味,正正🩷🩷好值得推介推介👍🏻👍🏻用來餸飯亦都好正、可以食到兩碗飯🫣🫣燒雞肉質幾好幾好,口感好滑㗎😙😙而且啲皮重好脆㗎😝😝怕肥都照食🤣🤣除咗食物質素同價錢外,服務員俾人感覺都好緊要㗎,我覺得E間酒樓嘅服務員質素都幾好唔錯吖,會主動幫我哋換碟亦都無黒面,上菜速度亦都好快,又會主動送兩碗綠豆沙糖水俾我哋做甜品👍🏻👍🏻估唔到連送嘅綠豆沙
薈聚軒位於沙田白石角科學園內

除咗食物質素同價錢外,服務員俾人感覺都好緊要㗎,我覺得E間酒樓服務員質素都幾好唔錯吖,會主動幫我哋換碟亦都無黒面,上菜速度亦都好快,又會主動送兩碗綠豆沙糖水俾我哋做甜品👍🏻👍🏻估唔到連送嘅綠豆沙都有質素煲到少少起沙yummy yummy🩷🩷
而且小菜份量好足都幾大碟,好適合一家大細、朋友聚會去食,而且就係仲有得免費泊車優惠💕💕開心開心😊😊
下次都好想試吓中午去飲茶💕💕💕💕💕
蜜糖薯仔牛柳粒

蜜糖薯仔牛柳粒
2023-12-12 146 views
天氣涼涼哋最啱踩單車,踩完單車之後就喺科學園附近搵食,見到呢間主打粵菜的酒樓,裝潢氣派十足,環境亦很寬敞。本身想叫佢過片皮鴨價錢好吸引,但點知好早已經賣晒,下次要早啲預訂。咁唯有試佢其他海鮮套餐,價錢都抵食,啱晒一家人聚會。師傅以現代烹調手法及生猛海鮮等優質食材,製作足料美味的點心及傳統菜式。$458海鮮組合B1. 清蒸老虎斑一斤:大條足稱虎斑魚肉質地鮮嫩,以薑絲、蔥段和少許醬油提升鮮味2. 薑蔥美國桶蠔:大大隻蠔,肉質飽滿鮮嫩,有海水味。蠔的鮮味和薑蔥的香氣完美地融合,送飯一流3. 蒜蓉蒸蘇格蘭聖子4隻:新鮮聖子肉質肥美,爽口彈牙,配埋蒜蓉蒸粉絲,非常惹味!加左碗白飯連茶介加一$600內埋單。
$458海鮮組合B
加左碗白飯連茶介加一$600內埋單。
2023-12-12 109 views
由於朋友BB岩岩出世,所以今日我哋帶埋Mina, 去朋友位於科學園的屋企探小Baby! 去到夜晚,由於朋友剛生完BB, 唔可以同我哋出外晚餐,我哋唯有自己解決, 我問Mina今晚想食咩,佢話想食蒸魚,咁朋友就介紹左薈聚軒!今次點左以下4款菜式:🌟無花果咕嚕黑豚肉 $158無花果咕嚕黑豚肉,黑豚肉與無花果的甜味和酸味形成了美妙的對比。這道菜的口感豐富,味道獨特,配合埋咕嚕醬一齊,開胃又好味,Mina食左一大碗🌟芝士蝦球伊麵$189我同Mina爸都係芝士控,所以點了這道菜,芝士蝦球伊麵由新鮮的蝦球和意大利伊麵組成,並以芝士為主要調味料。蝦球經過處理後鮮嫩多汁,伊麵則煮得彈牙。芝士的濃郁口感與蝦球的鮮甜相得益彰🌟清蒸沙巴龍躉$98這道菜以清蒸的方式烹調,清蒸可以保留了龍躉的原汁原味,搭配一些鮮嫩的蔥和薑絲,再配埋蒸魚2寶,熟油同鼓油,龍躉的鮮味出晒嚟,呢度菜係Mina要求點的,佢最鐘意食魚所以佢食得好開心。🌟鹽燒大連鮑魚 $158 這道菜將鮑魚椒鹽,進行燒烤,然後灑上椒鹽及配料!燒烤完都能夠保持食材的鮮味和口感。鮑魚口感鮮嫩多汁,鮑魚的甘甜和鹹鹹的鹽味,非常配合,而且大連鮑魚咬口較淋,將佢剪

今次點左以下4款菜式:
🌟無花果咕嚕黑豚肉 $158

🌟芝士蝦球伊麵$189

🌟清蒸沙巴龍躉$98

🌟鹽燒大連鮑魚 $158
這道菜將鮑魚椒鹽,進行燒烤,然後灑上椒鹽及配料!燒烤完都能夠保持食材的鮮味和口感。鮑魚口感鮮嫩多汁,鮑魚的甘甜和鹹鹹的鹽味,非常配合,而且大連鮑魚咬口較淋,將佢剪碎後,Mina都食到。

2023-12-03
$200 (Dinner)
2023-12-11 135 views
假日嘅時候同屋企人一齊去大圍踩去大埔,途經科學園,就係科學園嗰度休息吓,食下野再起行,今次叫咗啲點心同埋小菜同埋炒粉麵,酒樓都幾多人,所以大家都要一早訂位,或者早啲去霸位啦點心方面:蝦餃燒賣好大粒,而且一籠有四粒,一家四口一人一粒,叉燒腸皮好滑,叉燒餡都都好滿至於炸物方面炸鮮奶&炸鮮蝦春卷,都炸得好鬆軟小食方面叫咗個椒鹽豆腐,好惹口食唔停口😲仲有鹵水乳鴿,lunch 食乳鴿好吸引炒粉麵方面,我哋就叫咗平時喺酒樓好少見嘅咕嚕蝦球脆麵,咕嚕蝦球配脆麵,脆卜卜嘅麵再配上咕嚕醬,蝦球都好大粒,好yummy 😀

至於炸物方面炸鮮奶&炸鮮蝦春卷,都炸得好鬆軟

1K
2023-12-11 66 views
公司搬到科學園後, 繼續遍尋園區內美食! 平常很少在科學園晚飯, 是日要加班, 與同事一起到樓下試試我們想試很久的片皮鴨! 6pm 大家還未下班, 我們是第一枱客可以任意揀位坐, 6:30pm開始陸續多人啦, 下次訂位比較好! 粵式片皮鴨半隻 $88 ~ 熱辣辣的鴨件, 皮脆肉嫩鮮味十足, 不會一口油之餘沒有膻味, 鴨皮有少誰肉連著, 口感十足! 香軟的麼麼皮, 包著鴨件, 京蔥絲、青瓜絲及哈密瓜絲, 再加上鴨醬, 一口一滋味! 海鮮組合 $458!! 蒜蓉銀絲蒸蘇格蘭蟶子 ~ 4隻! 大大隻蟶子, 肉很Q彈, 粉絲吸滿鮮味, 很滿足! 薑蔥焗美國桶蠔 ~ 足一桶份量! 以粉漿包裹桶蠔先炸至微微金黃, 再以大量薑蔥爆香, 隻隻肥美又飽滿, 鮮嫩又沒有縮水, 更不會水汪汪的! 清蒸老虎杉斑 ~ 壹條約一斤重! 魚肉很嫩, 肉質細緻甜美! 南瓜西米露 ~ 送的, 熱辣辣, 是南瓜蓉又不太甜, 讚!
海鮮組合 $458!!
南瓜西米露 ~ 送的, 熱辣辣, 是南瓜蓉又不太甜, 讚!
2023-12-11 59 views
平時lunch就成日同同事去呢度飲茶,晚市真係第一次食,最近係見到優惠$168就可以食到全隻片皮鴨,我有冇聽錯?😨我由細到大都好鍾意食片皮鴨,咁優惠當然即刻去試啦~片皮鴨加幾十蚊呢就可以食片皮鴨二食,不過我就無加。雖然我係一個好鍾意食片皮鴨嘅人,但係其實我係麻麻哋鴨肉嘅。🙈以$168一隻嚟講,質素超標!鴨皮酥脆金黃,肉質鮮嫩多汁。每一啖都有濃郁的鴨香味,絕對是一個美味享受,平時都係包甜醬、青瓜絲同埋蔥絲,呢度包嘅呢就唔係蔥絲,而係哈密瓜條,令片皮鴨承諾冇咁油膩,仲好爽甜!我覺得我片皮鴨癮起嘅時候可以一個人去食$88半隻😂西蘭花炒帶子經典菜式,西蘭花爽脆,而帶子鮮嫩多汁,形成了極佳嘅口感搭配。炒製過程令食材保持了一定嘅鮮甜口感,正👍🏻蜜椒薯角牛柳粒超推薦必叫,牛柳粒軟嫩而薯仔煎得外脆內軟,加入蜜糖🍯、黑椒炒至香氣遠飄,超惹味,而且超有鑊氣!

片皮鴨
我覺得我片皮鴨癮起嘅時候可以一個人去食$88半隻😂