今日放假同朋友去尖沙咀行街同食好西佢推薦左我食呢間泰國菜😋果然無介紹錯呀餐廳氣氛好、空間夠大座位又舒服,食物都又大份又高質,好適合朋友同情侶傾下計架😋😋-麵包焗咖哩軟殻蟹($208)🍞🦀鍾意食麵包同咖哩嘅我呢個係必點😝個麵包焗到脆卜卜唔會浸到軟淋淋,咖哩汁好香椰香味同唔會好水咁、點麵包同軟殻蟹食就啱啱好啦👍🏻-泰式蝦炒金邊粉($108)🦐🍜泰式料理黎講金邊粉都係我嘅另一個最愛,佢呢個打卡度仲要好高添呀😍😍啲金邊粉用蛋漿做嘅網包住😳好神奇呀我同朋友們研究左勁耐都唔知係點整嘅🤣🤣-飛天通菜($75)🥬見openrice熱門菜色有呢個所以叫黎試下,原來係辣椒同蒜蓉炒通菜👍🏻佢有少少辣,食嘅時候夠晒過癮🥰-燒豬頸肉($78)燒得好香,但唔會好dry點埋啲醬食好正🤤🤤
今日放假同朋友去尖沙咀行街同食好西
佢推薦左我食呢間泰國菜😋果然無介紹錯呀

麵包焗咖哩軟殻蟹($208)🍞🦀
鍾意食麵包同咖哩嘅我呢個係必點😝

泰式蝦炒金邊粉($108)🦐🍜
啲金邊粉用蛋漿做嘅網包住😳好神奇呀
我同朋友們研究左勁耐都唔知係點整嘅🤣🤣

飛天通菜($75)🥬
佢有少少辣,食嘅時候夠晒過癮🥰

燒豬頸肉($78)
燒得好香,但唔會好dry
點埋啲醬食好正🤤🤤
  • 泰式蝦炒金邊粉
  • 芒果沙冰
  • 飛天通菜
  • 麵包焗咖哩軟殼蟹
2021-06-24 273 views
我已經係第二次食呢間新泰喇,佢喺尖沙咀已經有兩間分店,非常受歡迎,我去嘅太子集團店舖位好大,坐得好舒適,每張櫈都係梳化櫈嚟,枱與枱之間距離好夠👍🏻🍤 泰式蝦炒金邊粉 ($108)呢個金邊粉擺盤好靚,用一個網狀嘅蛋包住炒金邊粉,仲見到成四五隻蝦😋 食落酸酸甜甜,材料豐富又夠鑊氣,好讚!🦀 麵包焗咖哩軟殼蟹 ($208)軟殼蟹脆脆哋加埋好足料嘅黃咖哩😋 兩樣都好香口,麵包焗到脆邊,外脆內軟,入面位置沾埋超多咖哩食好似融為一體咁,會令人覺得自己唔係食緊包🤤🤤🥬 飛天通菜 ($75)飛天通菜係泰國特色嘅通菜,made with chilli and garlic 🧄 少少辣、多多趣,仲夠晒香👍🏻🐷 燒烤豬頸肉 ($78)豬頸肉好惹味!肉質唔韌,算係半肥瘦☺️🍹 芒果沙冰、菠蘿沙冰 ($38@)食泰國嘢一定要飲沙冰,超級順滑又夠晒香甜。仲見到水吧同事即榨㗎🤩

泰式蝦炒金邊粉

🍤 泰式蝦炒金邊粉 ($108)

麵包焗咖哩軟殼蟹

🦀 麵包焗咖哩軟殼蟹 ($208)

飛天通菜

🥬 飛天通菜 ($75)

燒烤豬頸肉

🐷 燒烤豬頸肉 ($78)
豬頸肉好惹味!肉質唔韌,算係半肥瘦☺️

芒果沙冰
菠蘿沙冰

🍹 芒果沙冰、菠蘿沙冰 ($38@)
2021-06-23
$200 (Dinner)
飛天通菜
芒果沙冰
菠蘿沙冰
  • 燒豬頸肉
2021-06-21 183 views
同朋友慶生佢話想食泰菜諗起呢間都好耐無黎了第一次食係灣仔店之後食呢間店今次應該係第三次黎點左~酸辣鳳爪呢個個汁較得幾好酸同辣都剛好唔會過酸過辣鳳爪口感幾爽口~冬陰功海鮮湯金邊粉海鮮有青口...尤魚同蝦仲有磨姑酸酸地好開胃食落係微辣如果可以再辣DD就PERFECT了金邊粉份量好多下可能又索下湯變到食極都有咁~馬拉棧炒椰菜苗呢個都讚個椰菜苗炒得好香本身個菜都好嫰又細細棵好易HANDLE~椰青沙冰呢個係必點好清香又好特別唔多地方見有超級透心涼熱天飲真心讚
同朋友慶生

唔多地方見有
超級透心涼
熱天飲真心讚
2021-06-12
$230 (Dinner)
  • 椰青沙冰
2021-06-20 198 views
之前係灣仔見過呢間餐廳分店,有成三層高,播住好Chill嘅music,裝修又幾elegant咁。所以今日放工,特登過嚟尖沙咀呢間近啲嘅試一試,睇下係咪真係咁正先~我約咗七點半,一出𨋢已經都幾乎Full house,似乎好受歡迎。呢度地方細啲,枱與枱之間隔得唔算好遠,有少少壓迫感。不過最緊要都係食物質素啫。Menu上面都有好多唔同類型嘅泰菜可以揀。今日想食盡佢 XD 所以叫咗個香芒軟殼蟹紙米卷($88)、沙嗲串燒6串($88)、越南蔗蝦($78),同埋芒果沙冰($38)。軟殼蟹紙米卷好正。呢度啲嘢賣相好得除咗用菜苗之外,上面仲舖咗好多炸蒜,每一啖食落好重香葉,同埋軟殼蟹嘅酥脆質感,芒果反而唔係好覺。要快啲食,唔係軟殼蟹會淋咗。提一提呢度啲醬汁好夾菜式嘅味道例如呢6串串燒真係大推!!除咗沙嗲醬好正之外,今次嗌咗雞、牛、豬各兩串。 全部嘅肉質燒到啱啱好 ,表層有蜜汁的甜同焦脆口感,咬落有肉汁。個人就最鐘意豬,好juicy;然後係雞,好滑嫩。牛都OKAY但要襯熱食,如果唔係凍咗會嚡啲。除咗醬汁之外呢度啲擺盤都好有視覺享受越南蔗蝦有四嚿,咬落好厚實彈牙,膠質感好重,熱辣辣食好新鮮。點埋個泰式辣醬

軟殼蟹紙米卷好正。呢度啲嘢賣相好得

提一提呢度啲醬汁好夾菜式嘅味道

除咗醬汁之外呢度啲擺盤都好有視覺享受
越南蔗蝦有四嚿,咬落好厚實彈牙,膠質感好重,熱辣辣食好新鮮。點埋個泰式辣醬仲正~

食咁多熱氣嘢,真係要嘆番杯沙冰。嘩勁大杯!!係好香甜嘅芒果味。雖然今 餐overeat咗, 但係咁多樣嘢食都好滿意,而且價錢合理,一定會再去其他分店食。
2021-06-15
$321.9 (Dinner)
  • 沙嗲串燒
2021-06-19 206 views
朋友話我同過佢哋去過分店話食過咁多泰國嘢呢間係CP值最高但我真係冇印象我有去過😂😂今次去咗佢嘅分店喺太子集團中心8樓每次泰國菜一定要有咖喱同薄餅,最近愛上左青咖喱個魚好好好好食係份量少咗啲佢配搭嘅沙律都好正 好想食多份椰汁沙冰
朋友話我同過佢哋去過分店
話食過咁多泰國嘢
呢間係CP值最高
但我真係冇印象我有去過😂😂
今次去咗佢嘅分店
喺太子集團中心8樓

每次泰國菜一定要有咖喱同薄餅,
最近愛上左青咖喱

個魚好好好好食係份量少咗啲
佢配搭嘅沙律都好正
好想食多份

椰汁沙冰

2021-06-18 234 views
同朋友睇戲前係尖沙咀附近食好嘢,就揀咗泰國嘢食泰式生蝦 $98生蝦上啲辣椒真係好辣,但辣得有啲過癮,不過唔食得辣嘅最好唔好連埋辣椒一齊食泰式蝦炒金邊粉 $108金邊粉炒得真係好好味,好乾身,而且啲蝦都好大隻,加少少花生碎一齊食,會幾有口感椒鹽軟殼蟹 $78開頭有諗會唔會食到埋咗椒鹽入面個啲軟殼蟹會唔會好鹹,結果又唔會喎,不過就覺得蟹嘅份量有啲少椰青沙冰 $58一上檯個侍應即刻叫我哋快啲飲少少先,因為驚沙冰溶晒出嚟,真係飲到好凍,消暑一流芒果糯米飯 $68一邊黑糯米,一邊白糯米,但上面有椰汁煉奶,令到成個甜品有啲過甜,結果食芒果個時,完全食唔到芒果嘅甜味,有啲失望總結上嘢食速度真係好快,食完收碟嘅速度亦都好快,令到有少少想趕我哋快啲食完快啲走
同朋友睇戲前係尖沙咀附近食好嘢,就揀咗泰國嘢食

泰式生蝦

椰青沙冰 $58

芒果糯米飯
芒果糯米飯 $68

2021-06-17
$257 (Dinner)
泰式生蝦
泰式蝦炒金邊粉
同朋友兩個放完工,去尖沙咀搵嘢食。朋友話想食泰國嘢,於是我哋就食呢間新泰啦。呢間新泰喺北京道太子集團大廈,食呢間係因為方便之後行街街。餐廳喺地牢,環境大,座位寬敞,坐得舒服之餘又有私隱,值得一讚。冬陰功湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)冬陰功湯個冬陰味非常香濃,有少少辣但可以接受,作為前菜可以幫助開胃,刺激食慾。咖喱軟殼蟹包 (⭐⭐⭐⭐⭐)價值$200左右嘅泰菜款式係重點。咖喱嘅濃度啱啱好,唔會好辣,用一個大包盛載。大包挖到空心,剪出黎嘅包就放喺側邊,一舊舊。軟殼蟹有幾條放咗喺咖喱入邊,另一半就向天突咗出嚟。軟殼蟹好鬆脆,咀嚼得津津有味。而咖喱用嚟點包就真係冇得彈。個軟殼咖喱包賣相幾好。嘢飲方面,點左椰汁冰。椰汁冰香滑,濃濃嘅椰汁味非常有泰式嘅感覺。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 新泰東南亞餐廳 尖沙咀北京道12A號太子集團中心8樓推介菜式:咖喱軟殼蟹包 👍🏻環境寧靜 👍🏻泰式風味 👍🏻地點方便

冬陰功湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)
冬陰功湯

咖喱軟殼蟹包 (⭐⭐⭐⭐⭐)
咖喱軟殼蟹包

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
新泰東南亞餐廳 尖沙咀北京道12A號太子集團中心8樓
推介菜式:咖喱軟殼蟹包

👍🏻環境寧靜
👍🏻泰式風味
👍🏻地點方便
2021-06-12
$250 (Dinner)
冬陰功湯
2021-06-12 348 views
今日放工喺尖沙咀然後我個friend突然叫我出嚟食飯吹水,結果佢建議在依間泰國嘢,位置唔錯喺太子集團中心好方便,而且環境亦都好舒適,望到晒成個尖沙咀繁華鬧市,而且環境舒適,啱啱好對住吧枱🤪由於啱啱做完gym 所以叫咗好多嘢食。泰國芒果沙律($78)辣辣地嘅沙律真係第一次食,佢嗰啲我諗係芒果乾嚟,配合微微辣成個感覺好清新,好泰國🇹🇭蒜蓉炒貴妃苗($75)東南亞食物普遍比較重味道所以當然要叫個菜清新一下啦,貴妃苗味道多年感覺清新,再配合埋少少炒蒜蓉簡直係畫龍點睛。麵包焗咖喱軟殼蟹($208)今晚嘅重點係依個咖喱軟殼蟹上面,軟殼蟹口感一流不在話下,而且配合啲咖喱汁簡直味道👍🏻啲咖喱汁本身味道甜甜地仲有啲椰香味,再加埋本身嘅秘製咖喱香料,撈埋落啲麵包同埋印度薄餅上面簡直停唔到口😛印度薄餅($32)泰國街邊豬肉串($68)聽個名就知道好有風味,食落去果然香口,好有我以前喺泰國街邊食過嘅串燒味道,再加埋佢嘅秘製泰式酸辣醬入面仲有少少香草喺度令到成個感覺冇咁膩。👍🏻薄荷梳打($38)&蔓越莓汁($38)最後叫咗兩杯嘢飲薄荷梳打無糖感覺好清新而且薄荷葉亦都很新鮮成個飲品感覺好refreshing,cr

由於啱啱做完gym 所以叫咗好多嘢食。

泰國芒果沙律($78)

蒜蓉炒貴妃苗($75)

麵包焗咖喱軟殼蟹($208)

印度薄餅($32)

泰國街邊豬肉串($68)

薄荷梳打($38)&蔓越莓汁($38)

最後叫咗兩杯嘢飲薄荷梳打無糖感覺好清新而且薄荷葉亦都很新鮮成個飲品感覺好refreshing,cranberry 亦都用新鮮果汁🍹所以唔會太甜亦都好好飲。

而依個位置咁方便嚟計其實個價錢亦都唔算貴而且個環境亦都好舒適非常適合喺度打躉。
前日約咗朋友到依間泰國餐廳大吃大喝,發個個性價比真係好高,地利方面,為處於尖沙咀旺區嘅中間位置,非常方便,而且望出窗外更加可以飽覽到尖沙咀嘅鬧市景色,簡直別有一番風味。然後餐廳環境亦都非常chill前身應該係一間酒吧,非常適合三五知己前來吹水。泰國芒果沙律($78)第一次食辣嘅沙律🥗個感覺幾新鮮,嗰啲應該係芒果乾嚟,所以有啲硬,不過整體來講都充滿泰國風味,係唔錯嘅選擇👍🏻. 蒜蓉炒貴妃苗($75)貴妃苗本身好清新好新鮮,再加上表面爆香左嘅蒜蓉,令新鮮感覺以外+1點味道。麵包焗咖喱軟殼蟹($208)啲咖喱味甜甜哋,亦都充滿椰香味,而且本身的香料亦都非常香口,最適合配麵包或者薄餅,沾上濃濃的咖喱汁,再加上浸住咖喱嘅軟殼蟹,食落去味道濃郁之外亦都好有口感,真係食過返尋味。印度薄餅($32)除咗本身薄餅整得好香口之外配上上面嘅咖喱簡直係100分。泰國街邊豬肉串($68)最後有少少唔夠喉叫咗4串豬肉串,但係驚喜往往係最後,豬肉串除咗有佢嘅秘製醬汁之外,酸酸辣辣再加少少香草🌿,簡直係畫龍點睛,本身豬肉串亦都整得好香肉味,有意外驚喜。Cranberry juice 🥤 ($38)薄荷梳打($38

泰國芒果沙律($78)

蒜蓉炒貴妃苗($75)

麵包焗咖喱軟殼蟹($208)

印度薄餅($32)

除咗本身薄餅整得好香口之外配上上面嘅咖喱簡直係100分。

泰國街邊豬肉串($68)

Cranberry juice 🥤 ($38)薄荷梳打($38)

我自己就飲薄荷梳打本身係無糖嘅,啲薄荷葉亦都非常新鮮香,令成個飲品refresh 一下,我個friend個杯cranberry juice佢話都好好飲。

喺尖沙咀來講依間性價比確實唔錯,環境又唔錯適合同朋友chill住吹水👍🏻
2021-06-11 218 views
最近約咗一個好鍾意食泰國菜嘅朋友食飯,所以毫無疑問地我哋呢一餐都係食泰國嘢。我哋一行四個人送到餐廳就立即叫嘢食,因為當日放工已經成八點,大家都超級肚餓。所以我哋都叫咗好多嘢食,分別有雞腳沙律、生蝦、炒通心菜材、炸蝦餅、軟殼蟹芝士麵包、沙嗲串燒、大蝦炒金邊粉同埋燒魷魚。除咗雞腳沙律同埋生蝦我冇食之外,其他所有食物都好好味😋最鍾意就係食炸蝦餅同埋金邊粉,蝦餅外脆內軟,上菜時仲係啱啱炸好,脆卜卜咁!仲有,食呢啲重口味嘅食物,當然要配返一啲清爽嘅嘢飲,我哋每人叫咗一個椰青,而且味道10分鮮甜,好解渴,超級建議大家都可以試一試。最後,大家都食到飽一飽,但係同行嘅朋友都好想試一試呢度嘅芒果糯米飯,所以我哋都叫咗一個,味道都唔錯,椰汁10分濃郁,都值得推介👍🏻
2021-06-08 176 views
放工約埋三五知己一齊去食泰菜,今次選址嚟到新泰,一入門口,完全係泰國風味,覺得自己去咗泰國咁,幸運地,可以選坐卡位近窗望到街景,一坐低急不及待就叫嘢食,款式多籮籮,當然叫咗我最鍾意食嘅生蝦、串燒、金邊粉、咖喱、芒果糯米飯等等等等,食咖喱嘅時候記住記住要叫埋嗰個印度薄餅啊,配上咖喱汁真係一流,之後仲叫咗一個軟殼蟹,juicy又惹味啊,仲有脆卜卜,唔錯嘅選擇!嘢飲方面,我就揀咗椰青,椰青夠熟夠甜,啲椰肉輕輕一刮,都可以食到,如果鍾意食泰國菜的你,不仿約埋三五知己嚟呢度試一試啊!🥰
2021-06-02
2021-06-07 104 views
今日同一班同事放工一齊去食晚餐,大家不約而同諗到就係食泰國餐廳,於是諗起呢間餐廳🍴當時我哋6:30去到餐廳亦都坐咗一半人。職員安排我哋四人坐咗喺一個窗邊位置,位置闊落好舒服😌張枱夠大放到好多嘢食🍲1.泰式鳳爪(前菜:味道水準還好)2.飛天通菜🥬(水準一流,事關我好鍾意食呢味餸,每次去到泰國餐廳都要必點)味道濃郁🌶岩岩好3.炒金邊粉(味道濃郁,有少少酸酸甜甜嘅感覺好開胃)4.炸蚱(酥脆口感,配合泰式辣醬,味道十足)5.燒烤魷魚🦑(味道都OK,但如果再烤熟多少少會更好😘)6.沙嗲串(牛肉雞肉豬肉)7.咖喱軟殼蟹配麵包(麵包份量好大,咖喱亦都好濃郁不過唔會泰勒)8.椰青水👏(清甜冰凍解暑😝🍦)整體味道水準很好👍會再去食!

1.泰式鳳爪(前菜:味道水準還好)

3.炒金邊粉(味道濃郁,有少少酸酸甜甜嘅感覺好開胃)

4.炸蚱(酥脆口感,配合泰式辣醬,味道十足)

5.燒烤魷魚🦑(味道都OK,但如果再烤熟多少少會更好😘)

6.沙嗲串(牛肉雞肉豬肉)

8.椰青水👏(清甜冰凍解暑😝🍦)

整體味道水準很好👍會再去食!
2021-06-04 332 views
泰國菜係我最愛之一,呢間新泰有幾間分店,於是今次到尖沙咀呢間試一試。今次同同事四個人嚟,有卡位可以坐,仲嗌咗好多嘢食試。燒原隻魷魚💰$98肉質鮮嫩鮮甜,口感偏軟,口感略嫌唔夠彈牙。泰式炸蝦餅💰$68無骨鳳爪沙律💰$68唔鍾意鳳爪沙律無食到,但同事都食曬,應該都唔錯。泰式生蝦💰$98(6隻)價錢略貴,生蝦新鮮。馬拉盞通菜💰$75推薦!開胃前菜一流!泰式蝦炒金邊粉💰$108唔錯👍👍👍芒果糯米飯💰$68推薦!芒果鮮甜,飯的硬度口感剛剛好。串燒(雞、牛、豬六串)💰$88推薦!麵包焗咖喱軟殼蟹💰$208軟殼蟹份量多,麵包鬆軟度適中,搭配咖喱汁啱啱好。印度酥餅💰$32配咖喱汁一流😋😋原個椰青💰$45又大又甜😋整體來講,餐廳食物水準中上,環境舒適,下次一定會再去😆😆

今次同同事四個人嚟,有卡位可以坐,仲嗌咗好多嘢食試。

燒原隻魷魚💰$98
肉質鮮嫩鮮甜,口感偏軟,口感略嫌唔夠彈牙。

泰式炸蝦餅💰$68

無骨鳳爪沙律💰$68
唔鍾意鳳爪沙律無食到,但同事都食曬,應該都唔錯。

泰式生蝦💰$98(6隻)
價錢略貴,生蝦新鮮。

馬拉盞通菜💰$75
推薦!開胃前菜一流!

泰式蝦炒金邊粉💰$108
唔錯👍👍👍

芒果糯米飯💰$68
推薦!芒果鮮甜,飯的硬度口感剛剛好。

串燒(雞、牛、豬六串)💰$88
推薦!

麵包焗咖喱軟殼蟹💰$208
軟殼蟹份量多,麵包鬆軟度適中,搭配咖喱汁啱啱好。

印度酥餅💰$32
配咖喱汁一流😋😋

原個椰青💰$45
又大又甜😋

整體來講,餐廳食物水準中上,環境舒適,下次一定會再去😆😆
2021-06-03
$300 (Dinner)
  • 芒果糯米飯
2021-06-03 212 views
今日屎忽痕,突然想食泰國嘢,經朋友介紹下,就黎到尖沙咀嘅一間泰國餐廳地點好方便!仲要就近地鐵站,行兩步就到食物種類同一般餐廳冇異,應有嘅都有,但選擇睇落就唔少,剩係咖哩都好多選擇,最後叫左泰式蝦炒金邊粉,燒豬頸肉,仲有個麵包焗咖哩軟殼蟹,全部賣相好靚!2杯芒果沙冰都唔會覺得太甜,呢個天氣飲真係透心涼麵包鬆軟易入口,咖哩唔會好辣但好香,軟殼蟹炸得金黃香脆唯一美中不足係金邊粉嘅味道略淡,但加上炒蟹、芽菜等配料都彌補左少少不足燒豬頸肉份量都幾多,配上泰式辣醬真係食到停唔到,肉質爽口彈牙,外皮又燒到脆脆地最後當然唔少得甜品!服務員好好,主動話幫我地後上。甜品就叫左芒果糯米飯,糯米飯暖暖地粘口感適中,配埋鮮甜嘅芒果一流~整體都相當唔錯,希望下次黎可以坐到窗邊位就更好啦~餐廳位於八樓,感覺望出去可以欣賞尖沙咀既夜色
地點好方便!仲要就近地鐵站,行兩步就到

2杯芒果沙冰都唔會覺得太甜,呢個天氣飲真係透心涼

麵包鬆軟易入口,咖哩唔會好辣但好香,軟殼蟹炸得金黃香脆

最後當然唔少得甜品服務員好好,主動話幫我地後上。甜品就叫左芒果糯米飯,糯米飯暖暖地粘口感適中,配埋鮮甜嘅芒果一流~

2021-06-03 147 views
今日同朋友黎到位於北京道既新泰東南亞餐廳,呢到真係長期滿坐,我同朋友大概六點半黎就即時入坐到一打開menu真係花多眼亂,我地叫左兩款主食,一款甜品同一款小食再加兩杯野飲,叫完先發覺咁大份首先係泰式蝦炒金邊粉,每次食泰國野都一定要叫金邊粉呢到既金邊粉用一個蛋絲網網住,入面都係一啲平時金邊粉都食到既配料,大蝦,芽菜等等,但佢既蛋絲令到成碟金邊粉多左層層次,睇得出花左心機,味道都好好,蝦份量都多,而且每隻都大大隻我地叫左個麵包焗咖哩軟殼蟹,佢既擺盆非常吸引,一個個挖空左既麵包裝滿咖哩汁,滿滿既軟殼蟹插係中間,好似一朵花咁,軟殼蟹就算浸左係咖哩汁,咬落口依然好脆,麵包同咖哩好夾,實在係太大份,我地最後食唔哂啲麵包燒豬頸肉配以泰式辣醬,豬頸肉有少少香茅味,又夠彈牙有咬口,外層燒到微脆,肉質嫩滑唔錯最後以芒果糯米飯作結,面頭鋪滿椰汁,飯有紫米同白米,啲飯仲暖暖地,配上凍芒果同椰汁好夾,甜度都岩岩好飲品方面我同朋友都叫左芒果沙冰,呢啲天氣緊係飲沙冰最舒服,沙冰好大杯,面頭仲有芒果肉,味道好真,唔係果汁味,正
首先係泰式蝦炒金邊粉,每次食泰國野都一定要叫金邊粉