2020-02-23 1338 views
係香港夜晚食比較高質嘅omakase至少過千😢 Lunch食會抵好多🤩 鮨幸都唔例外,夜晚價錢由1100至1600不等,但lunch最平只係300幾💰 午市選擇多,除咗有丼飯、壽司、懷石料理等,仲有廚師發板套餐任君選擇🍴價位由300至1200不等。全部食材每日由日本新鮮運到🇯🇵,保証新鮮。.【Omakase Sushi Lunch Set🍣】HKD448最受歡迎壽司套餐之一🌟呢個set有沙律、茶碗蒸、麵豉湯、12件精選壽司、卷物、布丁蛋、松露蛋、稻庭烏冬同甜品,好豐富🥰。.壽司包括:銀鱈魚 / 帶子 / 鰤魚 / 秋刀魚 / 甜蝦蝦膏 / 白子 / 鮟鱇魚肝 / 馬糞海膽 / 中吞拿魚腩 / 燒吞拿魚腩 金箔拖羅蓉手卷.壽司🍣好新鮮,每款都好食🙈 燉蛋一啲都唔馬虎,有魚肉、蝦、冬菇,好足料🥚 松露蛋幾特別,質感好似蛋糕,散發松露香露。整體味道不錯,好滿足,性價比高,會encore喔😗lunch time長期full booking,記住去前要book位呀😉📞
壽司包括:
2020-01-29 1121 views
dinner 過來,價錢在market price範圍內, 以香港標準來說, 不特別便宜但也沒有特別偏貴。裝修、環境、服務與食物質素綜合考慮,也是市場接受範圍內吧------ 直白地說,就是沒有特別驚喜,但也沒有驚嚇。 所以, 想不到去什麼餐廳時,這間餐廳也是合格的, 亦可以再嚟。但當然,如果真的要客觀批評,也是可以批評這店的食物的分量偏少,反正 這個價位在其他一些香港一線日本食店可以吃到更加多的份量,而水平也不比這個差。 但話又說回來,要看你自己什麼心態, 這餐廳的份量其實也是夠飽的。 結論:ok啦,合格。

結論:ok啦,合格。

早前見到這一間壽司店,全都是金箔和很多不同種類海膽的照片,而且來過的人都大讚,就bookmark 了。可是這間壽司店的師傅全都是香港人,所以我又有一點卻步,到底值不值得我付這個價錢來這邊吃飯呢。一直拖拖拖,直到年三十晚,想吃號一點,又想不到到哪裏吃午餐,就相約了朋友到這裏吃。午餐menu 有十分多的選擇,價錢不算十分便宜,除了壽司,廚師發板,還有其他粉面飯等等的套餐。壽司午餐,有九件、10意見和15件選擇,我這一次選了12件壽司+1個手卷的壽司午餐。由於第一次來,來之前已經看了OpenRice食評,其中一個資深食評價說要搵man師傅,所以我在定位的時候已經指定要了這個師傅。師傅首先叫侍應想沙律和蒸蛋,然後逐一上12件壽司,當中已少甜蝦配蝦膏和燒過的吞拿魚腩最好吃,其他池魚左口魚等等的壽司普普通通。吃完壽司後會有一個紫蘇葉吞拿魚腩手卷,師傅細心地問我們喜不喜歡紫蘇葉的味道。手卷弄好了之後,師傅還取出一件金泊在手卷上放上。手卷非常之好味,紫蘇葉跟吞拿魚腩的味道十分夾。吃完手卷後原來還有一個細碗的烏冬和面試湯,最後還有一個雪糕。整體來說,我覺得味道不錯,壽司新鮮,我應該會再來這邊吃午餐。畢竟

午餐menu 有十分多的選擇,價錢不算十分便宜,除了壽司廚師發板,還有其他粉面飯等等的套餐。壽司午餐,有九件、10意見和15件選擇,我這一次選了12件壽司+1個手卷的壽司午餐。

整體來說,我覺得味道不錯,壽司新鮮,我應該會再來這邊吃午餐。畢竟已午餐的質素來說,我覺得他很高分,但是晚餐的要求我會再高一點,希望下一次可以試到晚餐的質素。

2020-01-24
$500 (Lunch)
  • 紫蘇葉吞拿魚腩手卷
2020-01-20 627 views
可能我嘅朋友highly recommend...所以睇高左少少。食材都係近期流行的正常高級廚師發板壽司刺身之類,冇乜特別。都算係新鮮,不過硬係欠缺左些少感覺。可能第一次幫襯,唔係好熟個師傅。服務態度唔錯,價錢方面可以接受,裝修都靚。不過銅鑼灣區有更多樓上高級日本料理,有時競爭。希望以後有機會再試吓啦。
希望以後有機會再試吓啦。
$1680 (Dinner)
2020-01-06 676 views
經朋友介紹到Sushi Kou午膳,說是全港十大Omakase 料理之一! 過然明不虛傳,而且正值社會動盪時期,價錢定得非常抵吃呢!午餐用料非常高質,全是上乖新鮮的魚,更有一大片金箔手卷呢!我們選了$400 多元的午市壽司套餐,包括有沙律前菜、魚湯、茶碗蒸旦、12件壽司(海膽、甜蝦、中拖羅、安康魚乾、銀雪魚等等上乖食材)、一件金箔碎拖羅手卷、烏冬、雪糕、黑松露甜蛋..... ,吃到捧著肚子,非常滿足,非常性價比高!

2019-12-31 538 views
這天約了牙醫在銅鑼灣做深層清潔,在麻醉後不能吃東西之前,當然要先吃一餐好的。這次來到銅鑼灣的鮨幸。由於是臨時預約,壽司吧枱已滿座,這次是坐餐枱。午市壽司選擇有9、12、15貫,這次點了15貫。是日款式如下,*者佳:右口魚縞鰺間八銀鱈*甜蝦海胆*帆立*鱈場蟹寒鰤*喜之次*鮟鱇魚肝三文魚子吞拿魚醤油漬中拖羅大拖羅玉子卷物冧酒雪糕*蜆麵豉湯右口魚、深海池魚、間八是應有水平但未算頂級。銀鱈魚很好,魚味甚濃。甜蝦做法像白蝦,但鮮甜度差一點,又失了口感。用蝦膏跟花瓣調味想法不錯,但始終未能挽回甜蝦本身應有味道。海胆跟帆立用料不俗,自信十足不必調味。鱈場蟹也不錯。晚市現開時應是鮮甜肉嫩,但午市當然差一點點,可以理解。寒鰤十分肥美,時令之選。這件寒鰤切得肥厚,口感十足,貪心點想它大件一些就完美了。喜之次炙過,本身是白身魚所以算是油而不膩,相比一般鮨店選用金目鯛而言,誠意滿分。鮟鱇魚肝,三文魚子相比之下有點普通。鮪魚三食不算太突出,赤身漬差一點魚味,大拖羅差一點肥美,但也是不錯的。蛋糕跟黑松露蛋不錯,如現製的話應該很美味。卷物是碎吞拿魚,但附上金箔。應該有客人喜歡吧,我個人是喜歡平實一點。冧酒雪糕以附送

是日款式如下,*者佳:
右口魚
玉子
卷物
冧酒雪糕*
蜆麵豉湯

右口魚、深海池魚、間八是應有水平但未算頂級。

銀鱈魚很好,魚味甚濃。

海胆跟帆立用料不俗,自信十足不必調味。

鮟鱇魚肝,三文魚子相比之下有點普通。

蛋糕跟黑松露蛋不錯,如現製的話應該很美味。

冧酒雪糕以附送的甜品來說很出色。雪糕幼滑冧酒味香。

午市好像不是主師傅主理,刀功跟壽司飯跟頂級鮨店相比仍有一定距離。

但以15貫568+10%而言,份量很夠,整體感覺是誠意十足。銀鱈、鱈場蟹、喜之次都是高價選擇,海膽、帆立、寒鰤選材亦高質。

誠意很重要。以這價位而言,刀功等細節不出大問題其實差別不算大,反而食材大方更值得回頭。4星。

同價位下
5星:即使排隊亦要一試再試
4星:甚佳,可以一試
3星:同價位有不少更佳選擇

2019-12-26 606 views
個人覺得都幾surprise 同幾creative 因為個金泊吞拿手卷真係好eye catching hahahha 其他omakase 都好新鮮 味道都夠既 同好夠飽 無論你叫咩set lunch 佢都會送前菜/湯etc我覺得好好啊但環境分差小小 因為都幾多人食 所以有d嘈
個人覺得都幾surprise 同幾creative

但環境分差小小 因為都幾多人食 所以有d嘈
2019-12-23 559 views
難得係星期日,同好姊妹去左銅鑼灣行下街,又就黎聖誕節睇吓有咩買haha本身book左呢間omakase 行到咁上下就上去醫肚☺知道係新開就一心諗住試下一入到去個感覺就好舒服 簡約嘅裝修 好有係日本咁啊,staff 都好friendly !!我地叫左兩個set~首先上左前菜先 佢有幾樣野,菠菜明太子汁,蕃薯蓉黑豆,公魚甘露煮 三樣嘢都好精致咁嘅,佢佢蕃薯真係好甜 好開胃,好重蕃薯味架,同個魚 佢係咬開都有好多汁架,每咬一啖都有汁之後就刺身有仿彿魚,佢好爽口好新鮮,仲要有一舊係包住海膽食架,正!北海道口岸蠔佢都幾大隻,好creamy 好濃郁好有鮮味都好夠海水味呢個秋刀魚配薑蔥豉油都好鮮甜啊 係因為點左薑蔥豉油逼出個鮮味北海道馬糞海膽呢個簡直係世界級!佢d海膽真 係好新鮮好香,一食就知係高級!配埋紫菜一流!香湘蟹 蟹湯配海膽呢個湯好鮮甜,佢嘅蟹肉係根根分明,好有蟹味,呢個好暖胃啊醉中餅呢個好得意啊,十分應節,佢係一份脆餅,加埋安鱇魚肝嘅壽司一齊食,好有口感!跟住就係壽司,獅魚,喜之次,北寄貝,針魚,雪場蟹,拖羅!件件都好好食,拖羅好出色,有入口即溶嘅感覺!最後有有和歌山富有柿同沖繩波蘿,兩份

我地叫左兩個set~

北海道馬糞海膽

香湘蟹 蟹湯配海膽
呢個湯好鮮甜,佢嘅蟹肉係根根分明,好有蟹味,呢個好暖胃啊

醉中餅

跟住就係壽司,獅魚,喜之次,北寄貝,針魚
,雪場蟹,拖羅!
件件都好好食,拖羅好出色,有入口即溶嘅感覺!

最後有有和歌山富有柿同沖繩波蘿,兩份水果都好甜好juicy !!!

淨體都十分之好,師傅同staff 都好好人好細心!值得推薦!
2019-12-19 524 views
第一次喺香港食咁高檔次嘅日本野;第一次同料理師傅有咁近嘅接觸,又好細心介紹每道菜嘅分別、部位等,令人好舒服自在;第一次食到咁滿足嘅日式餐,而且食左2個半鐘,同朋友飲下野,同師傅傾下計,又不停食下刺身壽司,歡暢!室內設計以木色同白色為主,比人一種休閒嘅感覺,好經鬆,而且有外設雅坐嫁,想同朋友靜靜地出去傾下心事都得嫁!我同朋友都叫左個「幸」嘅SET:前菜︰波菜明太子醬、松葉蟹昆布啫喱、甜等茶巾、公魚露煮呢個前菜我稱佢為一個藝術品,雅致嘅擺設點綴左整個菜式,店員好細心介紹,而且建議我地十字咁食(松葉蟹昆布啫喱>甜等茶巾>波菜明太子醬>公魚露煮),味道由淡至濃刺身︰福岡唐泊蠔、北海道馬糞海膽、深海池魚薄切、鱈魚、白子、雪場蟹、九州赤鮑。唔洗講嘅係,全部都超級新鮮,海膽、蠔、赤鮑又解又甜,特別想提嘅係今日試左人生第一件白子(食完皮膚會變靚,哈哈!),係幾特別!壽司︰魚肝配最中餅、手釣喜之次、北海道甜蝦、針魚、吞拿魚腩金箔手卷、赤身、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩、玉子。第一次食魚肝配最中餅,好好味,一件小壽司連同小米餅一齊食,又脆又軟嘅感覺好好!師傅為我地介紹左赤身、中吞拿魚腩、
我同朋友都叫左個「幸」嘅SET:

前菜︰
波菜明太子醬、松葉蟹昆布啫喱、甜等茶巾、公魚露煮

師傅為我地介紹左赤身、中吞拿魚腩、大吞拿魚腩同一塊肉但唔同部位,我記得佢講過中吞拿魚腩油脂較少,而赤身即油脂分佈較多,所以食落會唔同口感!
吞拿魚腩金箔手卷入面有紫蘇葉黎襯托,佢同吞拿魚好夾,提升左成個手卷嘅層次。

熟食︰梭子魚板燒
魚肉蝦肉蛋 、布丁蛋: 兩款蛋入面都加咗蝦肉,個布丁蛋食落真係好似布丁架,好滑,令外好似蛋糕咁款嘅魚肉蝦肉蛋其實係無放麵粉,師傅話係用左日本嘅「大山芋」黎代替麵粉,呢個係日本非常傳統製作方法。

湯︰甘鯛蕪清湯
食左咁多唔同口味嘅刺身壽司,呢個清甜嘅湯好適合放喺甜品前,為我地迎接最後嘅甜品

甜品︰和歌山富有柿、長野縣香印提子
2019-12-10
Type of Meal
Dinner
2019-12-16 360 views
鮨幸真係好岩收工約fd想膝足詳談又想食好嘢慰勞下自己嘅好地方! 呢間曰本野由菜式、師傅手藝、氣氛環境、服務態度都好高質!我地叫左三個dinner set ,一黎前菜就已經好驚喜,擺碟好有心思仲建議我地食嘅次序。刺身方面有福岡生蠔 北海道馬糞海膽 ,講真自己去旅行都去過呢個地方嘅魚生市場食 係好好食,呢到嘅都無令人失望 新鮮就基本啦~完全無腥味好鮮甜好幸福😂好想叫一打生蠔咁食,講起個份量我覺得鮨幸別有用心,即使係女仔 每一次上菜個份量恰到好處 唔會好快飽左食唔落。然後陸續到深海嘅白肉魚 去到濃味d嘅紅肉嘅拖羅赤身 中拖 大拖食落去,你會睇到真係有講究返刺身應有嘅食法 唔會好似出面啲連鎖壽司店任食亂唒次序。非常之欣賞師傅每一道刺身壽司都會講解返咩食材當造緊,建議咩刺身點咩醬汁會最夾,其他waiter又會好細心清反走D碟 提供返濕紙巾抹手 (我估係尊重反有啲食客喜歡按照傳統徒手食壽司) 總之成個感覺好貫切壽司文化,彷彿去左日本咁 !-一定會再黎食拖羅壽司!有一款金箔吞拿魚手卷都係非常之深刻,有賣相又好食。如果你想試新奇啲口味,黎鰭幸就岩哂,例如鱈魚白子、松葉蟹配昆布啫喱,仲有日本「最中餅」
一定會再黎食拖羅壽司!有一款金箔吞拿魚手卷都係非常之深刻,有賣相又好食。如果你想試新奇啲口味,黎鰭幸就岩哂,例如鱈魚白子、松葉蟹配昆布啫喱,仲有日本「最中餅」配魚肝,原來係日本傳統宮廷甜點。所以呢間餐廳係刺身部分非常之重視食返魚生本身嘅味道 配搭簡單調味、海鹽等等,而係配菜方便就會max and match令你試到唔同口感上嘅層次 視覺上嘅驚喜。
最後嘅甜品竟係香印提子同埋和哥山嘅柿,好甜好滿足,清新返之前食嘅魚味。
2019-12-04 445 views
[🇭🇰香港- 銅鑼灣].十二件壽司lunch set有筯子,池魚,赤貝...同上次晚餐都有嘅赤身,中拖羅,大拖羅同海膽;最愛都係白蝦配紫蘇花同海膽❤️另外極力推介另加嘅左口魚,超肥,好重油香!.🔻🍽 鮨幸📌 地址: 銅鑼灣渣甸街66號Aura on Pennington 6樓.#tummysready #tummysreadytoeat #tummysreadyinhongkong #tummysreadyatcausewaybay #tummysreadyforomakase #tummysreadyforsushi #tummysreadyforjapanese
[🇭🇰香港- 銅鑼灣]
🔻
🍽 鮨幸
慶祝完屋企人生日🎂過後,就輪到好友生日,經朋友介紹下,嚟咗呢間阿叔👨🏻想幫襯好耐、喺銅鑼灣新開無幾耐嘅日式壽司料理店🍱。.係人都知如果喺香港夜晚食餐好嘅Omakase ,閒閒地至少都要過千😅,於是乎食下晝就相對抵食好多喇!呢度午飯時間除咗提供不同丼飯🍚外,更有多款廚師發板套餐任君選擇,價錢由三百幾蚊至千二蚊,阿叔揀咗12件壽司🍣加卷物,精選壽司包括:· 右叫魚· 銀鱈魚· 帶子· 鰤魚· 秋刀魚· 甜蝦 + 蝦膏 + 紫蘇花· 白子· 鮟鱇魚肝· 北海道鹽水馬糞海膽· 中吞拿魚腩· 燒吞拿魚腩· 金箔紫蘇葉吞拿魚手卷呢度嘅食材全嚟自日本🇯🇵,每日新鮮✈️運到,款款魚生都非常鮮甜,當中阿叔極力推介當中嘅吞拿魚腩🐟同埋海膽,剩係睇魚生顏色就知幾新鮮😍。另外,套餐亦包前菜沙律、蒸蛋、足料麵豉湯、稻庭烏冬同埋甜品。以呢度嘅魚生質素、飽肚程度、餐廳服務,套餐價錢$448一啲都唔貴,係好值得幫襯!😙
· 右叫魚
· 中吞拿魚腩
· 燒吞拿魚腩
· 金箔紫蘇葉吞拿魚手卷
2019-11-29 3551 views
感恩節又係時候慶祝啦 haha 每次都有唔同嘢慶祝,就快食到窮啦。今次呢間omakase 好似都係開咗半年左右咋,位置係銅鑼灣,好方便,只係選擇中間個"和"set 已經好滿足。不過見到其他人叫"幸" set, 我覺得都值得喎,睇得出啲料又靚啲1. 蟹肉配豆腐汁,南瓜蒸,銀杏 (taste like 鹽白果),醃蘿蔔2. 右口魚 (沖繩海鹽) 馬糞海膽3. 秋刀魚配薑葱鼓油: 魚味好濃,如果唔鍾意太濃嘅朋友記住同廚師講呀…不過我自己就ok, 秋刀魚刺身都幾特別4. 馬糞海膽: 😱😱 啲海膽多到瀉呀... 咁食法都食到4件,好足料呀5. 甜蝦配caviar & 金箔: 好甜好鮮 😍 切到細細粒咁好方便,食落仲有啲黏口😋 正呀6. 木魚7. 熱食 - 赤魚: 師傅連伴碟嘅醬汁都好講究,左邊係用蜆打到起泡,味道好鮮甜,右邊係海膽醬,2隻都好特別8. 佐賀金星豚肉三文治: 同和牛三文治style 有啲似,不過用咗豚肉,好juicy 好肥美9. 日本米整嘅威化餅 (紅酒甜煮)鮟鏮魚肝: 個熊仔餅幾得意喎,唔好俾佢呃咗,食落絕望唔係一般威化餅10. 野生Bully (鰤魚): 原來佢係油金魚嘅大人牌

2. 右口魚 (沖繩海鹽) 馬糞海膽

6. 木魚

10. 野生Bully (鰤魚): 原來佢係油金魚嘅大人牌
11. 燒Kinki (喜之次): 好少omakase 有得食kinki 😁 架
12. toro: 😋😋
13. 燒toro
14. 魚肉蝦肉蛋 (無麵粉) & 布丁蛋 (有蝦肉): 唔好以為omakase 食蛋咁簡單呀,2款蛋入面都加咗蝦肉,個布丁蛋食落真係好似布丁架,好滑

15. 木錭魚湯
16. 沖繩菠蘿/北海道蜜瓜
17. 柚子雪葩
2019-11-13 507 views
今次為咗慶祝好朋友生日,專登上網搵左呢一間高級日本野試一試lunch set。 一去到環境超優雅,店員亦都勁好禮貌,安排左我哋坐卡位,座位都闊落好舒服,成間餐廳都採用好多大玻璃,光線十分充足,另外都見到吧枱位揀,有靚仔師傅坐鎮。之後揀咗一客照燒鵝肝丼,一客12件壽司加手卷madmadmad一黎就有個開胃沙律🥗仲有蒟蒻係入邊添冇特別。之後就嚟咗個燉蛋,係我哋平時食嘅燉蛋,到嘅燉蛋好足料入邊仲要有舊魚肉。另外,我好欣賞佢嘅托盤羹位下面有個窿。excitedexcited好特別嘅設計啊,除咗美食之外仲好欣賞佢嘅環境同埋餐具。 店員知道我哋有朋友生日,送咗幾杯有汽冇酒精嘅飲品俾我哋,好sweetheart照燒鵝肝飯:一嚟到已經香到爆,鵝肝有3塊,兩大一細,將成個飯撈埋嚟食,鵝肝唔會話太肥太油,簡直係人間極品。12件壽司:店員亦都會介紹食飯因為要由淡味去到濃味,而且佢介紹佢哋嘅姜係自家製,平時出邊嘅我都唔會食都係好怕嗰陣 辣味,但呢個佢話係自家製咁我就試吓啦,點知都幾易入口酸酸地。壽司好新鮮好鮮甜,尤其是海膽呀crycry呢個麵豉湯入邊仲有隻大蜆,又係好鮮甜。總括嚟講,呢度嘅性價比超高。真係一分

2012 views

一黎就有個開胃沙律🥗仲有蒟蒻係入邊添冇特別。

壽司好新鮮好鮮甜,尤其是海膽呀crycry

呢個麵豉湯入邊仲有隻大蜆,又係好鮮甜。

總括嚟講,呢度嘅性價比超高。真係一分錢一分貨。極力推介鵝肝飯,又唔肥唔油,入口即溶正呀正呀kiss 最後仲會有雪糕埋尾。十分圓滿的lunch。
2019-11-08 358 views
繁忙的工作加上社會沉重的氣氛,確實令人缺乏胃口!過去2-3個月都只會收工後在家附近的小店消費,只為生存而吃飯,而不是追求什麼佳餚美酒。好不容易碰上了一個契機,好朋友要結婚了,實在要搵一間高質餐廳賀一賀,當然我朋友亦非善男信女,對餐廳有嚴謹要求,口中的無所謂,當然是謊話,我深信一般餐廳都不能令她滿意。小弟有丁點運氣(多謝食神眷顧) ,碰上了水準什高的Omakase。日系和式裝修,柔和的感覺,久違了這種朋友飯局,無所不談的歡欣。當日亦有幾位女士慶祝生日,加上我祝賀好朋友結婚,仲唔係好事成雙,香港人,開心,香港人,沖喜!開心要飲酒,唔開心都係要飲酒,我地叫左一枝梵Gold Sake,比較易入口,米味不重反而果香較濃,比較清新。飲Sake當然要選擇一隻襯自己的清酒杯,彩虹正是我今日的心情。頭盤有芋頭蓉+燒凡立具+炸蟹仔,賣相無得頂,有高有低,有紅有黃,層次感豐富,日本人的食物味道賣相同樣重要。芋頭蓉當然不似台飲的那一種死甜,而是純天然芋頭香那種。我當日選了「和」的餐單,前菜後有5款刺身,幾款都令我相當滿意。這個日本馬糞海膽當然非常新鮮,沒有半點腥臭,我有理由相信佢係剛過身的,非常挺身而且並未有

這個日本馬糞海膽當然非常新鮮,沒有半點腥臭,我有理由相信佢係剛過身的,非常挺身而且並未有任何出水的狀態。另一款刺身是秋刀魚,意外地戀上了,因為小弟比較怕腥,今次不但沒有,而且口感奇特,十分Q彈。鰤魚當然有點腥,但絕對可接受,時令食材真係無得輸,又肥厚又嫩滑,差D以為食緊大拖羅。

食完冰冷嘅刺身,有熱食當然最好,鵝肝釀雞翼有驚喜的,鵝肝肥美但不太多油,似是經過一番處理,燒雞翼用上秘製醬汁,這似是居酒屋的專業,竟在這裡碰上。
熱食往往比起刺身壽司多功夫,似是天婦羅酥炸的脆皮口感與南瓜的口感相當大對比,這就是料理的難度,不只照顧味道,還照顧口腔內的強烈起伏。

6款壽司再有馬糞海膽當然非常滿足,今次仲有熊仔威化與海膽一齊食。大拖羅與炙燒大拖羅壽司,大家相片中看上白色脂肪比較少,但其實是油脂平均,脂肪精華味道濃郁,亦不會太油膩,令人吃不下其他食物。喜之次壽司,膠 質 豐 富 、 近透 明 的 魚 肉 , 肉 質 嫩 滑 , 魚 脂 平 均 分 佈,尤其與sake產生默契!

滿足,好的服務,好的氣氛,好的食物,欠缺是好的時代。香港人,開心。