上年呢食過一次,今日難得有時間,捉咗老媽子同我嚟食☺️特上壽司拼盤 ($258)- 呢個拼盤嘅壽司款式包羅萬有,包括火炙左口魚邊、吞拿魚腩、牡丹蝦、鯖魚、海膽、蔥吞拿魚腩、三文魚籽、魴鮄、赤貝、深海池魚😙- 個人嘅top pick係赤貝、吞拿魚腩同海膽,味道真心一流;赤貝外觀紅燈亮身,咬落清脆爽口,食感真心唔錯,海膽格外creamy,海膽味道係口腔爆發,好濃郁嘅鮮味;吞拿魚腩鮮甜肥美,滑身油香又夠,入口即溶,真心💯12件自選壽司 ($278)- 呢個餐牌係餐廳新出嘅,比客人自由揀選12件啱心水嘅壽司😍叫咗油甘魚腩、深海池魚、魷魚、赤貝、三文魚腩、赤蝦、火炙帆立貝、火炙金線鯛、火炙左口魚邊、火炙三文魚腩、蟹肉蟹膏、海膽,簡直係personal perfect combination ❤️- 火炙左口魚邊口感唔錯,食落仲帶啲火味;魷魚都鮮味十足,口感Q彈;火炙帆立貝都好鮮,仲好重鮮甜味,啖啖都好滋味 😋餐廳依舊雅致得嚟好大體,光線充足,而且上菜都好快,最重要係CP值都好高,人均$300唔洗就食都呢個質素嘅壽司🤩

上年呢食過一次,今日難得有時間,捉咗老媽子同我嚟食☺️

特上壽司拼盤 ($258)

12件自選壽司 ($278)

2022-11-15
$295 (Dinner)
  • 特上壽司拼盤
  • 赤貝
2022-10-31 197 views
香港➰中環今日又帶大家食壽司🍣 呢間曾兩度獲得米芝蓮推薦 一直都想黎試😍終於都有時間過去中環try try佢🥹▶️自選壽司12件 💸$188深海池魚 x 2帆立貝 x 2赤蝦 x 2火炙三文魚 x 2火灸左口魚邊 x 2火灸三文魚腩 x 2 ▶️辣味三文魚壽司 💸$9▶️腐皮 💸$9 ▶️魷魚 💸$22▶️魴鮄 💸$20▶️帶子 💸$27▶️蟹肉蟹膏壽司💸$30▶️蔥吞拿魚腩卷 💸$48💭大概平日2點去到餐廳 都唔需要等 直入餐廳亦有Omakase供應 價錢都相當抵但我就選擇左單碟咁叫 可以食曬自己想食既野😍😍餐廳環境舒服 cp值都好高材料都好新鮮 上菜速度都快魚有魚香 飯既份量都適宜 ❤️❤️值得一試😍😍————————————————————————JMY.FOOD大家可以去比個like同follow埋我地嫁🥰————————————————————————J MY FOOD指數♥️🌤 環境:4/5🤵🏻 服務: 3.5/5🍼 味道: 3.8/5👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️/5
香港➰中環

🌤 環境:4/5
🤵🏻 服務: 3.5/5
🍼 味道: 3.8/5
👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️/5
$250 (Breakfast)
2022-10-25 193 views
今日經過蘭桂坊,男朋友話好耐未食過壽司,見到呢間,門口望入去人地d壽司好似幾好,就入去試吓。呢間鋪細細間,但環境好乾淨舒服,叫左個壽司拼盤同北海丼,上菜都好快,野食一到,最快注意到就係果幾舊吞拿魚腩,d 油脂充分到不得了,所有魚生都好鮮,對得住個價錢,行行吓發現到間咁既好嘢,真係可以再試。北海丼(吞拿魚腩 油甘魚 赤貝 牡丹蝦 海膽 三文魚 三文魚籽)$208壽司拼盤(油甘魚 三文魚 甜蝦 真鯛 帆立貝 三文魚籽 池魚 吞拿魚腩 北寄貝 辣味三文魚) $198

北海丼

壽司拼盤
2022-10-24 163 views
原本我見到都多讚就去試試,行到門口個男侍應,即刻開門問幾位,我一入到去坐,猶豫緊叫咩好,個男侍應成日喺我位附近行嚟行去,不停望我寫未,我諗睇咗7-8分鐘,佢就開聲話兩款點單紙唔同,我夠見到啦,擺明催我囉,上菜就好快呀,呢頭叫完嗰頭9秒9就送到上枱,然後成班職員係咁吹水,差啲漏咗我額外加嘅壽司,我食完,飲咗啖菜,戴口罩,連叫埋單都唔洗,又9秒9即俾單我埋,「趕客」,服務態度非常差差差,唔怪之得無乜客,食到我走都無客到,不過咁,海鮮都算係新鮮,口感唔錯,飯唔算大舊,食物ok, 但咁嘅服務態度,唔會再幫襯囉。
2022-10-24
$336 (Dinner)
2022-10-18 165 views
壽司癮起,放工同老公決定去附近既《雲壽司》食CP值高既Omakase 😋店內以二人枱同吧檯座位為主叫左兩個set 各有10件壽司壽司拼盤 (油甘魚 三文魚 甜蝦 真鯛 帆立貝 三文魚籽 池魚 北寄貝 吞拿魚腩 辣味三文魚)特上壽司拼盤(吞拿魚腩 深海池魚 牡丹蝦 赤貝 海膽 三文魚籽 火炙左口魚邊 鯖魚 魴鮄 蔥吞拿魚腩)我最喜歡火炙左口魚邊,入口即溶、油香慢慢滲出,仲有少少焦香😍另外就係吞拿魚腩,大大件、入口即溶🥰啲三文魚籽超大粒、脆卜卜😋老公當然最鐘意食牡丹蝦同海膽,都係超鮮甜!另外,伴碟既薑都好好味🫢
店內以二人枱同吧檯座位為主

叫左兩個set 各有10件壽司

壽司拼盤

特上壽司拼盤

啲三文魚籽超大粒、脆卜卜😋
老公當然最鐘意食牡丹蝦同海膽,都係超鮮甜!

另外,伴碟既薑都好好味🫢
2022-10-18
$250 (Dinner)
2022-10-12 146 views
今日收工心血來潮想食日本野,openrice 搵搵搵……搵到附近中環雲壽司,佢銅鑼灣都有分店一直都想試下,今日就去中環店試下先,佢而加做緊個限定既二人套餐$680,又壽司又刺身。頭盤係汁煮鮑魚,鮑魚睇得出煮左好耐,食落去糖心味道出哂來,咬口軟熟。番茄沙律配日底沙律汁 , 酸酸甜甜增加食慾壽司 12件 拖羅由其出色油脂分明,食落去魚油 充斥整個口腔,寿司飯粒分明最後仲要來個 拖羅蓉 同鰻魚 日本壽司飯個鰻魚飯又幾好食wo,燒得又幾好wo,又唔會太重醬油味,最怕o個d又甜又濃既鰻魚汁,呢個飯係好食既 唔食飯既我都隊哂成個
今日收工心血來潮想食日本野,openrice 搵搵搵……搵到附近中環雲壽司,佢銅鑼灣都有分店一直都想試下,今日就去中環店試下先,佢而加做緊個限定既二人套餐$680,又壽司刺身

番茄沙律配日底沙律汁 , 酸酸甜甜增加食慾

最後仲要來個 拖羅蓉 同鰻魚 日本壽司

我同媽咪兩個人分享一個二人限定餐🫶🏻🔸番茄沙律及麵豉湯我本人非常喜歡吃番茄🍅酸酸甜甜非常開胃🍅熱湯亦不錯,暖胃溫神。🔸牡丹蝦🦐刺身擺盤精美,凝視半刻,首箸往牡丹蝦下手。肉質滑嫩,唯不失彈性,唇齒間緩緩釋放蝦肉的鮮甜。🔸磯煮鮑魚已細心切好四小粒,一口一粒,非常爽口彈牙,咀嚼時幽幽透有鰹魚片和昆布高湯回味。🔸深海池魚🐠夾起一看便知用料上乘,池魚刺身肥美,脂厚油香,入口甘香細膩。🔸北海道海膽壽司最吸睛當屬它!海膽足料,色澤金黃,入口濃郁,齒頰留香。🔸辣味帶子軍艦🌶️壽司飯的微微甜酸與帶子的辣味相容相兼,十分惹味。🔸油甘魚壽司魚肉是肉眼可見的新鮮,味道清甜,中和辣味實屬不錯。🔸拖羅壽司肉澤粉白,魚油脂紋路豐富,肉質油潤軟滑,入口即融。魚味濃郁香醇,配上溫熱的壽司飯及芥辣的辛香,非常推薦!🔸火灸左口魚邊壽司灸燒後的左口魚尤其味濃,外皮的焦香得到蔥花提味。🔸赤蝦壽司鮮甜的赤蝦用來中和上兩個濃味的壽司,手握的壽司飯飯粒分明,卻不失黏糯,說明壽司師傅的功力深厚。🔸迷你吞拿魚魚腩丼不由再讚多一次雲壽司的壽司飯,無論是溫度還是味道都達高水準。吞拿魚魚腩豐腴細滑,一羹羹送入口,搭配蔥花和白芝麻,油脂香氣四溢。
我同媽咪兩個人分享一個二人限定餐🫶🏻

🔸番茄沙律及麵豉湯

🔸牡丹蝦🦐

🔸磯煮鮑魚

🔸深海池魚🐠

🔸北海道海膽壽司
最吸睛當屬它!海膽足料,色澤金黃,入口濃郁,齒頰留香。

🔸辣味帶子軍艦🌶️
壽司飯的微微甜酸與帶子的辣味相容相兼,十分惹味。

🔸油甘魚壽司
魚肉是肉眼可見的新鮮,味道清甜,中和辣味實屬不錯。

🔸拖羅壽司
火灸左口魚邊壽司

🔸火灸左口魚邊壽司
灸燒後的左口魚尤其味濃,外皮的焦香得到蔥花提味。

🔸赤蝦壽司
迷你吞拿魚魚腩丼

🔸迷你吞拿魚魚腩丼
不由再讚多一次雲壽司壽司飯,無論是溫度還是味道都達高水準。吞拿魚魚腩豐腴細滑,一羹羹送入口,搭配蔥花和白芝麻,油脂香氣四溢。
迷你鰻魚飯

🔸迷你鰻魚飯
鰻魚裹滿蒲燒醬料,在上灑滿白芝麻,一看便令人食慾大開。鰻魚鬆軟,鹹香不膩,誠心之作!
2022-09-28
迷你鰻魚飯
  • 壽司拼盤
  • 海膽壽司
2022-10-02 116 views
今日約朋友去動植物公園同添馬公園玩,玩之前醫飽肚先,好耐無食壽司,去中環雲壽司食個lunch😍😋見到有期間限定特選2人餐,幾抵食,有沙律、刺身、壽司同丼飯,豐富👏。呢度食材每日由日本空運直送香港,超新鮮。💯先黎🍅蕃茄沙律同麵豉湯,開開胃先。刺身有牡丹蝦、深海池魚及磯煮鮑魚。池魚有光澤,紋理清晰。磯煮鮑魚醬料入味,好有驚喜。❤️🍣6款壽司共12件,有拖羅、北海道海膽、 赤蝦、火炙左口魚邊同辣味帶子軍艦。💯最鐘意拖羅同火炙左口魚邊,一樣夠哂肥美,油份豐富,肉質柔軟細膩。迷你葱吞拿魚腩丼同迷你鰻魚丼,比例份量啱啱好,食完飽飽。😍

見到有期間限定特選2人餐,幾抵食,有沙律、刺身壽司同丼飯,豐富👏。呢度食材每日由日本空運直送香港,超新鮮。💯

先黎🍅蕃茄沙律同麵豉湯,開開胃先。

刺身有牡丹蝦、深海池魚及磯煮鮑魚。

池魚有光澤,紋理清晰。磯煮鮑魚醬料入味,好有驚喜。❤️

迷你葱吞拿魚腩丼同迷你鰻魚丼,比例份量啱啱好,食完飽飽。😍

2022-10-02
2022-09-25 116 views
去左中環睇戲🎬睇完後想食日本野就openrice睇下有咩好食,見到有間價錢合理嘅omakase😋我就點左翔set,朋友就點左特上壽司拼盤👍🏻首先講下omakase 有10件壽司🍣一件手卷和有麵豉湯北寄貝好鮮甜肉質鮮嫩又夠厚身,入口夾口滋味北海道牡丹蝦好大隻又新鮮,肉質很彈牙😋金目鯛好肥美又新鮮,肉質很嫩滑深海池魚切得夠厚身,咬落去很有口感又鮮味梳子魚名字很特別第一次食,肉質都很細滑交蝶魚燒香魚邊好香口,魚油出晒黎,滋味十足北海道紫海膽好濃郁嘅海膽味道,帶點苦澀味,又帶出陣陣鮮甜道吞拿魚臉頰口感特別嫩滑可口大拖羅入口即溶化鮮味十足銀鱈魚經火炙後很魚邊更香口美味,魚油帶出的甜味更加鮮味特上壽司拼盤一共有十款壽司🍣當中包括有吞拿魚腩、深海池魚、牡丹蝦、赤貝、海膽、三文魚籽、火炙左口魚邊、鯖魚、魴鮄及蔥吞拿魚腩壽司,每款都很鮮味😋😋😋赤貝肉質爽口,鮮味十足鯖魚就比較少見,質感飽滿,新鮮爽口。吞拿魚腩色澤好粉嫩,質感軟嫩,完全無筋,入口魚油甘香左口魚邊經火炙很有油脂香,入口即溶,非常香口。海膽色澤橙黃,食落飽滿鮮甜,無腥臭味,而且質感軟綿細滑,入口即溶三文魚籽粒粒晶瑩剔透,新鮮爽口,一咬落去就帶

首先講下omakase 有10件壽司🍣一件手卷和有麵豉湯

北寄貝
好鮮甜肉質鮮嫩又夠厚身,入口夾口滋味

北海道牡丹蝦
好大隻又新鮮,肉質很彈牙😋

金目鯛
好肥美又新鮮,肉質很嫩滑

深海池魚
切得夠厚身,咬落去很有口感又鮮味

梳子魚
名字很特別第一次食,肉質都很細滑

交蝶魚
燒香魚邊好香口,魚油出晒黎,滋味十足

北海道紫海膽
好濃郁嘅海膽味道,帶點苦澀味,又帶出陣陣鮮甜道

吞拿魚臉頰
口感特別嫩滑可口

大拖羅
入口即溶化鮮味十足

銀鱈魚
經火炙後很魚邊更香口美味,魚油帶出的甜味更加鮮味

一共有十款壽司🍣當中包括有

赤貝
肉質爽口,鮮味十足
鯖魚就比較少見,質感飽滿,新鮮爽口。

吞拿魚腩
色澤好粉嫩,質感軟嫩,完全無筋,入口魚油甘香

左口魚邊
經火炙很有油脂香,入口即溶,非常香口。

海膽

三文魚籽
粒粒晶瑩剔透,新鮮爽口,一咬落去就帶有陣陣鹹香既鮮味

蔥吞拿魚腩蓉
份量好多,口感軟綿, 配埋蔥粒及紫菜食,味道更香濃~
2022-09-20
Type of Meal
Dinner
平時會與同事係「雲壽司」買午餐外賣,今次都係第一次夜晚坐低食,店子不是很大,但有卡位及壽司吧枱位,座位都幾舒適。我點咗:🍣特上壽司拼盤$268共有10件手握壽司,吞拿魚腩、深海池魚🐟、牡丹蝦🦐、赤貝、海膽、三文魚籽、火炙左口魚邊、鯖魚、魴鮄魚、蔥吞拿魚腩壽司🍣。性價比高,這組合裏面有齊我很喜歡的魚類。肥美嘅蔥吞拿魚腩及新鮮脹卜卜嘅三文魚子,連埋壽司米及紫菜一齊食,味道豐富;赤貝亦爽口彈牙。同事就點咗廚師發板:👨‍🍳翔SHO$380 (包括10件手握壽司🍣、手卷及麵豉湯)廚師安排了伊佐木、海膽✨、秋刀魚、赤鮭、大托羅、銀鱈魚、梭子魚、吞拿魚面肉、鰹魚、鮫鲽魚及蔥吞拿魚腩手卷,好豐富。同事説刺身很新鮮,尤其係大托羅肉質細緻鮮美;秋刀魚及鰹魚則魚香味濃,師傅刺身在上用火槍烤至半熟,味道上更添層次,配埋壽司米放入口中,好滿足😋。

我點咗:
🍣特上壽司拼盤$268

同事就點咗廚師發板:

$356 (Dinner)
2022-09-22 76 views
雲壽司 (德和大廈)啱啱喺離島玩完,搭船出返中環,即刻搵嘢食吓去到蘭桂坊附近,見到「雲壽司」好有日本風味,即刻入去試吓-------------------------壽司拼盤 $198 師傅手握壽司,壽司飯酸度恰到好處,份量同魚生比例啱啱好,屬誠意之作! 壽司拼盤有油甘魚、三文魚、甜蝦、真鯛、帆立貝、三文魚籽、池魚、吞拿魚腩、北寄貝同辣味三文魚壽司。 吞拿魚腩肥美無筋,入口即溶!真鯛肉質嫩滑,魚香味濃!帆立貝大大粒,鮮甜爽口!池魚濃濃魚味,鮮味十足! 北海丼 $208食咗十件壽司唔夠飽,再嚟多個刺身丼,成個丼鋪咗滿滿嘅刺身,好有豪華嘅感覺北海丼有海膽、吞拿魚腩、油甘魚、赤貝、牡丹蝦、三文魚、三文魚籽。 海膽呈金黃色,入口即溶,好creamy非常新鮮,一啲都唔腥牡丹蝦彈牙鮮甜,回味無窮三文魚籽粒粒晶瑩剔透入口一爆開,鮮味滿滿-------------------------雲壽司 (德和大廈)地址🎈中環德己立街17-19號地舖#hk #hkig #hkfoodie #hkfoodshare #hkfood #hkfoodbloggers #hkfoodie_life_港島綫 #hkfo
壽司 (德和大廈)

啱啱喺離島玩完,搭船出返中環,即刻搵嘢食吓
去到蘭桂坊附近,見到「雲壽司」好有日本風味,即刻入去試吓

-------------------------
壽司拼盤 $198
師傅手握壽司壽司飯酸度恰到好處,份量同魚生比例啱啱好,屬誠意之作!

吞拿魚腩肥美無筋,入口即溶!
真鯛肉質嫩滑,魚香味濃!
帆立貝大大粒,鮮甜爽口!
池魚濃濃魚味,鮮味十足!

北海丼 $208

海膽呈金黃色,入口即溶,好creamy
非常新鮮,一啲都唔腥

牡丹蝦彈牙鮮甜,回味無窮

三文魚籽粒粒晶瑩剔透
入口一爆開,鮮味滿滿

-------------------------
壽司 (德和大廈)
地址
🎈中環德己立街17-19號地舖

#hk #hkig #hkfoodie #hkfoodshare #hkfood #hkfoodbloggers #hkfoodie_life_港島綫 #hkfoodlovers #hkrestaurant #hkfoodblog #香港美食 #中環打卡 #foodstagram #hkigers #instafood #hkfoodsnap #食在中環 #德己立街 #雲壽司 #sushi #壽司 #日本餐廳 #刺身 #丼
3K
2022-09-21 69 views
要食壽司不一定要去高級餐廳,只要食材新鮮,去邊度食都不是問題。同事介紹了中環德己立街一間日式壽司店,一排吧檯,還有幾張普通座。價錢非常親民。特上壽司拼盤牡丹蝦,海膽,赤貝,三文魚籽,火炙左口魚邊,鯖魚,蔥吞拿魚壽司,深海池魚,吞拿魚腩,魴鮄有十種款式壽司,午市包括沙律和麵豉湯。白身魚比較清淡。吞拿魚腩夠肥美。赤貝脆口清爽。牡丹蝦有漿口感。三文魚籽,海膽夠濃郁。以一個親民價錢食到這樣質素,相當不錯。

特上壽司拼盤
有十種款式壽司,午市包括沙律和麵豉湯。

白身魚比較清淡。
吞拿魚腩夠肥美。
赤貝脆口清爽。
牡丹蝦有漿口感。
三文魚籽,海膽夠濃郁。

以一個親民價錢食到這樣質素,相當不錯。
2022-09-21
$300 (Lunch)
#日本料理店 #sushi # 魚生刺身日本魚生剌身及壽司是我們的最愛, 特別是即點即做的壽司, 「秒剎」了整盤了。 因為今次先吃了前菜 ~ 新鮮即點即做壽司, 我們心思思想在中環尋找另一美食, 所以點了「特上壽司拼盤」。 之前朋友介紹了這店, 趁在中環逛遊時, 同時回憶數年前; 我們也曾在中環工作, 回想那些年時, 好像昨天的事。 今晚在中環, 也發現中環也有了新變化, 有了新食店……壽司每款很精緻及新鮮, 入口即溶, 不建議點太多醬油, 會蓋過原有味道。今次吃了每款壽司, 除了新鮮, 還有少有的微溫, 今次吃的壽司有了點的微溫, 我比較喜歡此微溫。不像是機械式大量做的冷壽司, 令我們有喉嚨敏感的人, 不會太冷吃….特上壽司拼盤 #吞拿魚腩 #深海池魚 #牡丹蝦 #赤貝 #海膽 #三文魚籽 #火炙左口魚邊 #鯖魚 #魴鮄 #蔥吞拿魚腩壽司 #魴鮄最令我深入及回味的是#魴鮄 : 粉紅與白色交集的魚身肉質紮實,味道清甜及爽口, 點了醬油真的好似沒有味道一樣, 再咀嚼一下, 又口感到清新甜味及爽口感。 位於中環德己立街德和大廈的雲壽司日本料理店,每件
#日本料理店 #sushi # 魚生刺身

#魴鮄

位於中環德己立街德和大廈的雲壽司日本料理店,每件壽司精緻又美麗
,的的色色,顏色配搭精美,打卡位攞滿分
;完美地作為我們餐前菜,壽司師傅手藝精湛

#特上壽司拼盤

#火炙左口魚邊

#鯖魚

#魴鮄

#蔥吞拿魚腩壽司
太快食了,影不及相片

#重拾拍拖情懷
#兩小口
#溫馨滿載
#幸福感原來是很簡單
#幸福滿瀉
#this is a life and not alive in a world
2022-09-18
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$268 (Dinner)
  • 特上壽司拼盤
2022-09-18 52 views
揀咗個OpenRice評價好高嘅壽司店😆為咗試多啲,叫咗兩個唔同嘅壽司拼盤😍食物質素幾高!下次再去試其他(❁´ω`❁)🐷特上壽司拼盤 $268吞拿魚腩、深海池魚、牡丹蝦、赤貝、海膽、三文魚籽、火炙左口魚裙邊、鯖魚、蔥吞拿魚腩、魴鮄🐷壽司拼盤 $198油甘魚、三文魚、甜蝦、真鯛、帆立貝、三文魚籽、池魚、吞拿魚腩、北寄貝、辣味味三文魚✨Overall✨壽司整得好實啲飯唔易散🍣刺身好新鮮,食得出食材本身嘅鮮味🐟咁多款入面最鍾意赤貝、三文魚籽同海膽❤️赤貝肉質爽脆🙈出面好容易食到腥嘅三文魚籽,但係依度嘅三文魚籽好鮮甜,完全唔需要點豉油都剛剛好!海膽嘅份量都好多,完全冇苦味同腥味,鮮甜口感嫩滑,加上壽司飯一齊食,有濃濃嘅海膽甘香😍環境 🐖🐖🐖🐖 4/5 食物質素🐖🐖🐖🐖 4/5店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5✨人均消費 ~$250雲壽司 (德和大廈) (中環)📍中環德己立街17-19號地舖

🐷特上壽司拼盤 $268

🐷壽司拼盤 $198

✨Overall✨

環境 🐖🐖🐖🐖 4/5
食物質素🐖🐖🐖🐖 4/5
店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5

✨人均消費 ~$250

壽司 (德和大廈) (中環)
📍中環德己立街17-19號地舖
2022-09-18 53 views
期間限定,特選2人餐$680深海池魚:池魚肉質緊實而爽口,魚肉帶少少油香,味道鮮甜爽口。磯煮鮑魚:鮑魚切好一粒粒,食起上嚟斯文免煩惱。鮑魚爽嫩不韌,容易入口。牡丹蝦:蝦肉甜美細滑,肉質綿軟又帶彈性,放入口中慢慢咀嚼慢慢融化,慢慢品味蝦肉的甘香鮮甜。北海道海膽壽司:海膽甘甜,順滑口感與壽司飯很夾,食完齒甲留香,仍然保留甘香韻味。辣味帶子軍艦:帶子滑嫩,碎切的一粒粒比米飯大粒的帶子粒,混合加上辣味,辣得來又仍可以感受到帶子的清甜。拖羅壽司:拖羅係厚切的質素,看上去金黃而且油花分布均勻,放入口中油甘香味散發,仿佛上演一場好戲。火灸左口魚邊壽司:左口魚嫩滑多汁,經過火灸之後增加香味和質感。外皮的脆香更加增加食物層次。油甘魚壽司:油甘魚屬於白身魚,比拖羅淡味少少,但肉質更細嫩,魚味更清鮮,又是一種享受。赤蝦壽司:赤蝦很新鮮,沾上wasabi醬油免去腥味,更多的滑嫩和甘香,新鮮值得一試。番茄沙律:番茄新鮮多汁,味道清甜而不俗,與沙律菜一齊吃,味道更為豐富。麵豉湯不止有湯,仲有豆卜充滿嚼口。
期間限定,特選2人餐$680