2023-08-24
對日式壽司一直都有一定既要求😌今次大推薦呢間日式餐廳🏮真心食材好新鮮,師傅處理得好好,超うまい~ദ്ദി^._.^)· - - · - - · - - · - - ·🔸 壽司拼盤(上)🍱大吞拿魚腩|油甘魚腩|吞拿魚|玉子|三文魚腩|醋鯖魚|左口魚|熟蝦|池魚|深海池魚|三文魚籽|蔥吞拿魚腩|三文魚細卷|🔹 仙鳳趾生蠔🦪🔸 北海道海膽🍣🔹抹茶麻糬冰淇淋🍨🔸 香橙雪葩🍧· - - · - - · - - · - - ·揀左坐係吧枱,比較有儀式感,好彩早一點來到,是日係全場滿座的阿!追加左兩項當天オススメ的食材及兩款甜品💗🔺 一嚟師傅就比左北海道海膽打頭陣🍣一開始就鮮味炸彈衝擊咗我,當日オススメ既海膽非常好食而唔係重甜個種海膽,口感好細滑。試埋佢啲酸薑清一清味蕾,估唔到呢度個薑甜酸度幾平均而個薑味係重,有薑味!🫚👍🏻🔺跟住就到生蠔,有手掌咁大隻🦪配左醬油蔥花~好新鮮~一啖係食唔曬🫢🔺 其實係為了 - 左口魚所以揀左中間呢個set,每件壽司都太 好 食 了~🤤 魚腩類既壽司肥美油香感口感都好好,但唔膩,三文魚籽亦係非常好甜而粒粒係口中爆發,個餐真係大滿足😌🔺 甜品一樣出色,香橙雪葩有啲出乎左我意料
今次大推薦呢間日式餐廳🏮
🔹抹茶麻糬冰淇淋🍨
🔸 香橙雪葩🍧
· - - · - - · - - · - - ·
🔺 一嚟師傅就比左北海道海膽打頭陣🍣
🔺跟住就到生蠔,有手掌咁大隻🦪
配左醬油蔥花~好新鮮~一啖係食唔曬🫢
🔺 甜品一樣出色,香橙雪葩有啲出乎左我意料🍊🍧 有點驚艷🫢
係非常香甜既橙味雪糕一樣,偏清新
個橙蓋掀起仲見到有橙肉,甜品都好細心呢
(っ˙༥˙🍊c)
🔺抹茶麻糬冰淇淋,外層有燒過既脆餅,包住麻糬+紅豆泥+抹茶雪糕,很讚👍🏻🫘🍵🍨
估唔到呢到仲會做外賣,師傅已經滿場做到唔停手🫨🫨
服務同食材同師傅處理食材都係好優質💗
呢排要食多啲日本野,抓住日本食材既尾巴阿(/-᷄ ᴗ -᷅\ *)💦
· - - · - - · - - ·
個人整體評價📝