2025-01-27 179 views
餐廳主打多款壽司、刺身、日本料理和omakase,選用omakase食材,每款壽司都好鮮甜。餐廳面積不大,設吧檯座位,又有table seat。壽司拼盤$480壽司拼盤的呈現非常精緻,色彩繽紛,令人垂涎。每一款壽司都展現了新鮮的食材,特別是吞拿魚和油甘魚,肉質鮮甜,口感滑順。(吞拿魚、油甘魚、帶子、三文魚 、甜蝦、鯛魚、葱吞拿魚腩、三文魚腩細卷)明太子玉子燒 $108滿滿明太子,明太子鹹香和玉子燒微甜相得益彰,好滿足。炸軟殼蟹 $108炸軟殼蟹的外皮酥脆,蟹肉鮮嫩,搭配上特製的醬汁,風味十足。三文魚牛油果卷 $48三文魚嫩滑和牛油果完美結合。
餐廳主打多款壽司刺身、日本料理和omakase,選用omakase食材,每款壽司都好鮮甜。

餐廳面積不大,設吧檯座位,又有table seat。

壽司拼盤$480

明太子玉子燒 $108
滿滿明太子,明太子鹹香和玉子燒微甜相得益彰,好滿足。

炸軟殼蟹 $108
炸軟殼蟹的外皮酥脆,蟹肉鮮嫩,搭配上特製的醬汁,風味十足。

三文魚牛油果卷 $48
三文魚嫩滑和牛油果完美結合。

呢間一定係我近期食過最新鮮最好食嘅壽司店🥰返到嚟香港都食到日本嘅味道🇯🇵今次同朋友嗌咗好多款壽司 全部都好新鮮 而我最鍾意就係佢嘅大吞拿魚腩✨脂肪分布好均勻 食落去好肥味🌟仲有當然唔少得海膽軍艦啦 甘甜嘅海膽 真係令人回味無窮🌈除咗壽司之外 其他嘢食都好好食呀🤍譬如蟹籽沙律同埋炸八爪魚 即叫即做嘅炸八爪魚 又脆又新鮮而家仲做緊每月嘅限定優惠添🤩只要follow 社交平台就會送一份甜品啦!大家都快啲嚟上環試吓呢一間sushi masa啦💕📍G/F, 105 Jervois Street, Sheung Wan上環蘇杭街105號地舖

呢間一定係我近期食過最新鮮最好食嘅壽司店🥰

仲有當然唔少得海膽軍艦啦 甘甜嘅海膽 真係令人回味無窮🌈

大家都快啲嚟上環試吓呢一間sushi masa啦💕

上環蘇杭街105號地舖
2025-01-24 197 views
食咗間幾正嘅日式料理,位於上環好近地鐵站好易去每個月都有不同優惠,今個月係冬日限定鍋物🎌🍲和牛壽喜燒鍋 $360壽喜燒底甜甜的,主角和牛油脂分泌平均,食落軟滑,另外好鐘意皇帝菜、娃娃菜,索咗壽喜燒汁好正好好食🤤🥢橄欖油醬汁拌鰤魚 $128平時刺身食唔少,今次用橄欖油醬汁取代豉油,少少似沙律咁,一改平時食法,味道微酸開胃,鰤魚新鮮,整體好正👍🏻🍣鰤魚壽司 $65🍣鰤魚壽司三味 $98幾款部位不同整法不同嘅鰤魚壽司,款款吸引,又鮮又甜、質感好好,高質👍🏻💚抹茶麻糬冰淇淋 $68超好食😍先由最中餅包住麻薯皮,麻薯皮再包住抺茶雪糕,外面嘅最中餅好脆口,麻薯皮好薄,口感一流好好食,抺茶味好香☺️🚩鮨政 (上環) @sushimasa_sheungwan 📍上環蘇杭街105號地舖
食咗間幾正嘅日式料理,位於上環好近地鐵站好易去

每個月都有不同優惠,今個月係冬日限定鍋物🎌

🍲和牛壽喜燒鍋 $360

🥢橄欖油醬汁拌鰤魚 $128

🍣鰤魚壽司 $65
🍣鰤魚壽司三味 $98

💚抹茶麻糬冰淇淋 $68

🚩鮨政 (上環) @sushimasa_sheungwan
2025-01-23 181 views
鍾意食壽司或刺生嘅朋友🉑以到呢間日式料理一試,食材都真係好新鮮👍🏻而且仲有每月限定優惠,今期係Follow餐廳IG 即送一客甜品蟹子沙律口感清新,蟹子嘅鮮甜加上青瓜絲嘅爽脆,食落好開胃呢度嘅深海池魚更加係我嘅至愛,入口十分鮮甜三文魚子軍艦、火炙蟹柳、火炙帶子➕加州卷都好高質美味鰻魚飯都好好食,鰻魚色澤好靚,肉質肥美、搭配香甜嘅鰻魚汁一齊食,非常可口雜錦天婦羅有大蝦、蟹柳、冬菇、茄子🍆及番薯🍠,酥脆嘅外皮炸到好香口,點上醬汁食就更添滋味燒三文魚腩比想像中多,食落肉質鮮美,油脂適中茶碗蒸蛋🈶青豆、冬菇粒及魚片,入口超香滑

蟹子沙律口感清新,蟹子嘅鮮甜加上青瓜絲嘅爽脆,食落好開胃

呢度嘅深海池魚更加係我嘅至愛,入口十分鮮甜

三文魚子軍艦、火炙蟹柳、火炙帶子➕加州卷都好高質美味

燒三文魚腩比想像中多,食落肉質鮮美,油脂適中

茶碗蒸蛋🈶青豆、冬菇粒及魚片,入口超香滑
2025-01-20 252 views
鰤魚壽司三味,正所謂不時不食,冬天當然要點寒鰤,正是鰤魚最肥美的季節。整體新鮮、脂膏豐腴,美味!薯仔沙律質感細膩,綿密中帶著小顆粒的口感,再加上流心蛋增添了層次,也同時添了蛋香。香蔥吞拿魚細卷,吞拿魚蓉細緻,香蔥帶來清新。豪華海鮮飯是每日限量的,大大的一盤,二人份有餘啊,感覺十分豐盛!飯面上鋪滿了色彩豐富的刺身。茶碗蒸滑嫩如絲,不錯!明太子玉子燒不過不失。店舖空間偏小,幸好慣了每餐都早吃才即時有枱,沒多久已滿座,後來有沒預約的客人到來已被告知客滿了。餐廳看來相當受歡迎,有興趣一試的提早訂枱較穩妥。

香蔥吞拿魚細卷,吞拿魚蓉細緻,香蔥帶來清新。

茶碗蒸滑嫩如絲,不錯!

明太子玉子燒不過不失。

位於上環既鮨政由日本師傅主理,開放式counter座位可以讓客人一邊欣賞師傅刀工,一邊享受壽司鮮味🍣 今次初訪見到做緊不同優惠,除左指定款式日本酒買一送一,follow店家IG仲可以免費享有朱古力泡芙一客🤩🔸鰤魚刺身首先最吸引目光嘅一定係期間限定寒鰤魚祭menu✨寒鰤魚每年12月至1月最當造,呢個餐牌上有壽司、刺身及carpaccio等一應俱全,可以全方位品嚐肥美鮮味!鰤魚刺身一客有四塊,厚切大塊提升口感,肉質柔軟而脂肪比例剛好,鮮味十足🤤🔸鰤魚壽司三味刺身可以試到食材本身鮮味,壽司三味就係師傅創作既變奏版,一樣咁好味!用上明太子、柚子胡椒調味,亦用上火炙等方法處理,配搭新穎但唔會蓋過寒鰤魚鮮甜🥰🔸真鯛魚頭麵豉湯另一款期間限定菜式,用上整顆真鯛魚頭煮既麵豉湯鮮甜入味,魚肉煮至柔軟,暖胃又飽肚🔸壽司單點幾款壽司,其中海膽同北海道產帶子鮮味濃郁,三文魚腩同油甘魚就帶肥美脂香,香蔥吞拿魚腩軍艦及火炙鰻魚都係大件又好味,性價比好高!🔸炸日本廣島生蠔用上來自鹿児島既生蠔,表面炸至金黃但裡面保持juicy,配上他他醬及中濃醬汁超級惹味

🔸鰤魚刺身
首先最吸引目光嘅一定係期間限定寒鰤魚祭menu✨寒鰤魚每年12月至1月最當造,呢個餐牌上有壽司刺身及carpaccio等一應俱全,可以全方位品嚐肥美鮮味!鰤魚刺身一客有四塊,厚切大塊提升口感,肉質柔軟而脂肪比例剛好,鮮味十足🤤

🔸鰤魚壽司三味

🔸真鯛魚頭麵豉湯

🔸壽司

🔸炸日本廣島生蠔
喜歡食好野嘅朋友推爆!新一年終嚟黎試到啦!之前社交平台 見到周潤發已經好想去!不過今次見唔到發哥!反而意外見到好多日本🇯🇵人同遊客嚟食!壽司併盤 🍱🍣超值都一個set !!! 一次過試齊8款壽司!日本🇯🇵師傅現場手握製作!由佢將手放入冷水先手握壽司一刻,已知道他們對品質執著!帆立貝壽司仲jumbo size 而且新鮮肥美, 三文魚🍣色彩光澤,蔥吞拿魚腩壽司油脂分布平均,每一口都肥美無比!絕對好似日本🇯🇵魚市場食一樣!三文魚親子丼🍚新鮮的三文魚肉質鮮嫩而而入口即化!配上粒粒鮮明的生文魚子!新鮮食材就是皇道!依家只要Follow餐廳社交平台 就會送精緻日式甜品一客!🍽️鮨政Sushi Masa📍上環蘇杭街105號地舖#SushiMasa #鮨政 #上環 #上環美食 #香港美食 #廚師發辦 #壽司 #SUSHI #香港壽司店 #日本師傅

壽司併盤 🍱🍣

三文魚親子丼🍚

依家只要Follow餐廳社交平台 就會送精緻日式甜品一客!

🍽️鮨政Sushi Masa

2025-01-09 361 views
真係估唔到上環原來有間咁正嘅日本嘢早排收工就同朋友食啦呢度裝修環境舒服,真係好有日本feel呀日本廚師主理食到真正嘅日本原味道啊上菜都好快我好鍾意飲湯,佢個真鯛魚湯成個鯛魚頭喺度真係好足料啊同埋佢小炒都好好食😋仲要勁香隔離係咁問我呢個係咩嚟個豬豬又平又好食~佢呢度啲刺身真係好新鮮㗎食完一碟又叫咗碟一樣既🤣🐘每月都有限定優惠😍🐘💖 海膽💖 壽司拼盤💖 一品料理💖 味噌豚肉炒野菜佢個味噌豚肉炒野菜真係大推炒得好香口送酒寫嗰啲字字試吓啱晒我另外自己DIY 啲海膽放落啲刺身度真係好好食
真係估唔到上環原來有間咁正嘅日本嘢
早排收工就同朋友食啦
呢度裝修環境舒服,真係好有日本feel呀
日本廚師主理食到真正嘅日本原味道啊
上菜都好快
我好鍾意飲湯,佢個真鯛魚湯成個鯛魚頭喺度真係好足料啊
同埋佢小炒都好好食😋
仲要勁香隔離係咁問我呢個係咩嚟
個豬豬又平又好食~
佢呢度啲刺身真係好新鮮㗎

Dinner
Dining Offer
Coupon
  • 味噌豚肉炒野菜
係上環想食間好啲既日本壽司,即刻諗起#鮨政,入到去就有好大個Sushi Bar,又靚又和風,望住壽司師傅握壽司特別有味道🥳除左壽司仲有好多居酒屋食物👍🏻🍣壽司時間🍣 北海道產帶子,唔係一粒仔咁,超厚無切口,口感⼀流超鮮甜🌟甜蝦壽司,好大隻,夠鮮又濃蝦味,三文魚壽司都唔錯,油甘魚,肥美鮮,滑身好味🫶🏻火炙三文魚壽司,魚油好香,夠滿足,中拖呑拿魚腩,肉嫩鮮,魚味濃👍🏻香葱呑拿魚軍艦,爆料睇到流口水,超滿足既魚蓉,紫菜香脆,好味🤤三文魚親子飯🐡好吸引🤩三文魚鮮而肥美,大大粒魚子再係口入味爆發,正到爆,最驚喜係個飯,已經有調味,三合一勁勁勁好味😋推!真鯛魚頭麵豉湯,季節限定,真係好新鮮既魚頭,好嫩好鮮既魚肉👍🏻茶碗蒸,滑溜又濃香,高質🤞🏻高質壽司店,師傅講住日文包壽司,氣氛正😘每月仲要有唔同既限定優惠,多啲黎都唔會悶💟

葱呑拿魚蓉軍艦

三文魚親子丼
茶碗蒸
真鯛魚頭麵豉湯
2025-01-07 221 views
平日係上環做完gym我都會喺附近搵嘢食今日經過鮨政佢哋嘅午市套餐超豐富嚟呢度食lunch嘅人都好多 師傅席前準備壽司刺身 午餐都好有儀式感我就揀咗五點刺身配迷你鰻魚飯有沙律有麵豉湯仲有熱辣辣嘅蒸蛋五款刺身,包括有三文魚、帆立貝、牡丹蝦、吞拿魚同埋油甘魚件件都超大件切得好厚身 而且好新鮮鮮甜我自己仲加咗三點刺身 同樣有三文魚、帆立貝同埋吞拿魚 雖然冇咁厚切但係都係好新鮮鰻魚飯燒得好香 肉質好嫩滑 食到咁好食嘅lunch之後再去工作真係充滿活力鮨政 📍上環蘇杭街105號地舖鮨政

平日係上環做完gym我都會喺附近搵嘢食
今日經過鮨政佢哋嘅午市套餐超豐富
我就揀咗五點刺身配迷你鰻魚飯
有沙律有麵豉湯仲有熱辣辣嘅蒸蛋
五款刺身,包括有三文魚、帆立貝、牡丹蝦、吞拿魚同埋油甘魚
件件都超大件切得好厚身 而且好新鮮鮮甜
鰻魚飯燒得好香 肉質好嫩滑
食到咁好食嘅lunch之後再去工作真係充滿活力

鮨政
📍上環蘇杭街105號地舖鮨政
2025-01-02 171 views
Blingbling美食推介✨📍上環🍣鮨政上環人氣高質壽司店🥰💠💠💠💠💠💠💠💠呢排心情麻麻,所以特登去左鮨政食dinner,好好慰勞下自己,哄哄自己💕鮨政係全日本師傅主理,食材亦都係新鮮空運到港,環境乾净企理,可以好好享受🥰今晚坐bar檯,可以睇住師傅握壽司~ 鮨政另外都有卡位~ 如果多人可以預早book位~💠 壽司拼盤(三文魚、吞拿魚、甜蝦、油甘魚、鯛魚、帶子、蔥吞拿魚腩、三文魚腩細卷六件)$480食材好新鮮,食到每一件壽司都好鮮甜!!魚生色澤紋路分布好均勻!特別想讚下帶子!厚度十足,一d都唔乾,好滿足!!甜蝦都比一般既甜蝦大,好鮮甜!💠 炸日本廣島生蠔 $80好多地方既炸生蠔都係用預製既炸生蠔做,但鮨政唔係~ 外皮炸到金黃酥脆,生蠔好多汁,依然好鮮嫩!搭配上他他醬,超夾!💠 鰻魚飯 $148鰻魚好大條!燒到外皮好香口,再加埋鰻魚汁,好好味啊~餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰💰/5鮨政📍上環蘇杭街105號地舖
Blingbling美食推介✨
📍上環

🍣鮨政
上環人氣高質壽司店🥰

💠💠💠💠💠💠💠💠

💠 炸日本廣島生蠔 $80

💠 鰻魚飯 $148
鰻魚好大條!燒到外皮好香口,再加埋鰻魚汁,好好味啊~

餐廳環境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰💰/5

鮨政

• 壽司拼盤
2024-12-31 213 views
同女朋友拍拖拖暖胃胃,一煲香噴噴嘅韓式泡菜蜆肉豬肉鍋,蜆肉鮮甜,豬肉嫩滑,浸在濃郁嘅泡菜汁裏。泡菜汁嘅香辣味道滲入食材,帶出咸鮮同濃厚嘅層次感。👍🏻👍🏻再嚟幾片新鮮嘅刺身,鮮嫩嘅魚肉搭配緊嘅豬肉同蜆肉,形成一個完美嘅對比。同一時間享受兩種截然不同嘅口感同味道,係味蕾上一場非凡嘅體驗。每月有限定優惠! 麻煩向職員查詢! 😋🍲由地鐵站行五分鐘內可到嘅日本料理餐廳,設計簡約,座位不多,充滿家庭式嘅溫馨感覺,讓人覺得好似回到家一樣,享受地道嘅美食。

每月有限定優惠! 麻煩向職員查詢! 😋🍲

• 蜆肉鍋
2024-12-27 433 views
機票太貴返唔到鄉下,唯有去食日本菜一解思鄉情懷。約埋朋友一嘗人氣日本壽司店鮨政師傅為全日本人質素保証期間限定鰤魚,有多款料理選擇特別點了鰤魚幽庵燒一試果然要肥美魚種先食到啖啖肉,好味食日本菜當然要配埋日本生啤先夠盡興飲酒緊係要有小食配襯,炸八爪魚好香口,送酒一流耶講明日本壽司店,當然要試埋手扼壽司拼盤我們點了特上拼盤,魚生好新鮮肉質肥厚飯量亦剛剛好,食完都唔會話好滯,2個人食剛好,好滿足最後點多個炸軟殼蟹,為呢餐劃上完美句號炸物唔會話好多炸粉,食落去食到軟殼蟹味道夠香夠脆相當高質,果然是正宗日本壽司店出品聽講午餐都有不同優惠,下次中午又嚟再encore
機票太貴返唔到鄉下,唯有去食日本菜一解思鄉情懷。
約埋朋友一嘗人氣日本壽司店鮨政

師傅為全日本人質素保証
期間限定鰤魚,有多款料理選擇
特別點了鰤魚幽庵燒一試
果然要肥美魚種先食到啖啖肉,好味

食日本菜當然要配埋日本生啤先夠盡興
飲酒緊係要有小食配襯,炸八爪魚好香口,送酒一流耶

講明日本壽司店,當然要試埋手扼壽司拼盤
我們點了特上拼盤,魚生好新鮮肉質肥厚
飯量亦剛剛好,食完都唔會話好滯,2個人食剛好,好滿足

最後點多個炸軟殼蟹,為呢餐劃上完美句號
炸物唔會話好多炸粉,食落去食到軟殼蟹味道
夠香夠脆相當高質,果然是正宗日本壽司店出品
聽講午餐都有不同優惠,下次中午又嚟再encore

2024-11-28
$550 (Dinner)
和牛壽喜燒鍋+烏冬而家天氣開始凍冰冰當然要食番鍋物暖暖肚啦醬汁比較甜👍🏻和牛吸晒啲精華再加埋生蛋漿☺️絕對滿足滿足---------------鰤魚壽司🍣三味一次過可以滿足晒你三個願望有選擇困難症既朋友都唔洗怕-------------------鰤魚刺身厚切新鮮刺身👍🏻好難會唔好食食落都幾鮮甜最緊要唔會腥-------------------三文魚牛油果🥑卷香港壽司店🍣不敗既選擇唔太食生野既朋友仔都可以嘗試下巨峰乳酸汽水🥤正正常常無特別☺️唔會太甜--------------------------每月會有唔同特別優惠‼️Follow 佢地社交平台仲可以送御手洗糰子一客
和牛壽喜燒鍋+烏冬

--------------------------
每月會有唔同特別優惠‼️
Follow 佢地社交平台仲可以送御手洗糰子一客
2024-12-17 39 views
呢間Omakase超級出名,不過今次介紹呢度CP值高又有質素嘅LUNCH SET,定食本身已經包埋沙律、前菜、日式蒸蛋、味噌湯,非常豐富。F餐 蝦天婦羅+壽司6貫定食 $208一個定食有齊我最喜歡嘅食物,感受一口壽司嘅美味,壽司維持着Omakase嘅質素,食材好新鮮,蝦天婦羅唔只得蝦、仲有番薯、茄子、蟹柳、香菇,烏冬爽口都彈牙。K餐 炸雞定食 $138炸雞香脆,入面一啲都唔乾,咬落去仲有啲肉汁,好好送飯。Follow餐廳社交媒體網站即送一客甜品

F餐 蝦天婦羅+壽司6貫定食 $208

K餐 炸雞定食 $138
炸雞香脆,入面一啲都唔乾,咬落去仲有啲肉汁,好好送飯。

Follow餐廳社交媒體網站即送一客甜品