2024-08-31
餐廳主打omakase👍🏻新鮮日本食材製作。歡迎我哋。入到去環境高檔企理,裝修新淨坐得好舒服,今晚食咗N $1080,入面唔止得壽司,仲有好多刺身、和食,整體性價比高🥰我鍾意佢哋嘅刺身適當調味,唔會過分花巧。❀ 前菜豆腐南瓜🎃好滑溜甜甜地易入口。黑梅貝大根,貝係時令海鮮肉質彈牙。蒓菜蕃茄好特別,蒓菜平時好少見入口滑溜,蕃茄糖度高。❀ 刺身⧐北海道仙鳳趾真蠔師傅洗完之後就直接俾我哋食😀因為好新鮮唔使調味已經好鮮甜,蠔味重口感幾香。⧐甜蝦他他將甜蝦整成他他,用上岩鹽柚子皮調味令佢嘅甜味更突出,配上烘熱的鱈魚乾,入口又軟又脆😋⧐蜜柑鯛刺身調味配搭好特別,配上紫蘇花、松露、醋,三種味道出眾嘅調味混合,又係另外一種享受。松露嘅香加上醋嘅微酸,同魚肉嘅配搭好正。❀ 壽司⧐目張魚屬於眼大嘴大貴價魚,油分適中、肉質嫩滑,口感煙韌。魚新鮮用小小豉油調味已經好正。⧐羽太 白身魚上面落咗小小醬油同辣羅白⧐帶子海膽帶子超大粒,上面配上海膽大滿足,輕輕加少少醬油食佢嘅原汁原味!❀ A4 和牛超鍾意食😋冇諗過呢個價錢都會有和牛,牛肉外層焦香,內裏粉紅色鎖住肉汁。側邊有少岩鹽芥末籽😋加少少已經好好食,側面仲有香煎青
❀ 前菜
⧐羽太
白身魚上面落咗小小醬油同辣羅白
⧐帶子海膽
❀ A4 和牛
超鍾意食😋冇諗過呢個價錢都會有和牛,牛肉外層焦香,內裏粉紅色鎖住肉汁。側邊有少岩鹽芥末籽😋加少少已經好好食,側面仲有香煎青椒。
❀ 酒淆
⧐劍魚腩
超特別嘅製作方法,蛋黃醬油漬配上油脂豐富嘅劍魚腩,口感風翼嘅醬汁襯托住爽口嘅劍魚腩,上面加少炸大蔥做點綴。
⧐煙燻銀鱈魚
好靚視覺效果一流,睇住師傅打啲煙落去獨有嘅玻璃器皿,職員會幫我哋慢慢打開。白色嘅煙慢慢散發出嚟,食落有陣陣獨有煙燻香。銀鱈魚係超肥美嘅魚😍食落油脂充足又有煙熏香。
然後就有一件白粟米,清一清喉嚨就可以食返壽司🙂↔️
❀ 壽司
⧐深海池魚
醬油調味
⧐金目鯛
金目雕嘅漁紋好靚,細緻分明,師傅落咗少少
芥末子醬wasabi 醬油,添加咗香辣感。
⧐中呑拿魚
吞拿魚一向都好好食🥰師傅喺刺身度用刀戒咗幾下防止有筋,上面係芥末籽。
魚湯
魚湯用咗大量魚骨魚肉熬製,所以奶白色😝
甜品
最後就係士多啤梨雪糕😆
Sushi N (銅鑼灣)
銅鑼灣恩平道42號亨利中心12樓