2021-06-09 76 views
好耐無過黎元朗閒逛下,順便試下朋友介紹既呢間omakase. 雖然價錢唔平,但係日本漁市場新鮮直送,而家無機會去日本,唯有用食係填補下個內心。呢度環境乾淨簡約,擺設仲好有日本傳統特色。✨赤貝壽司:食落好爽口鮮甜,滋味滿分,好想食完再食。✨大刀魚天婦羅配龍蝦汁:第一次食大刀魚,原來肉質係咁嫩滑,而且帶點好肥美。粉漿炸得夠薄夠鬆脆,加埋龍蝦汁鮮味更加提升。✨生蟹:鮮甜到不得了,蟹黃蟹膏creamy 濃厚,而且蟹肉都幾多,用黎撈飯食一流。✨沖繩野身吞拿風乾熟成17日大拖:質地鮮甜軟滑,超好味。✨地金目鯛:魚味濃郁,食得出好新鮮。✨室津蠔:入口creamy ,仲有海水既咸味,帶出佢既鮮味,食完個鮮味仲起個口last 左好耐。

呢度環境乾淨簡約,擺設仲好有日本傳統特色。

✨赤貝壽司:食落好爽口鮮甜,滋味滿分,好想食完再食。

✨沖繩野身吞拿風乾熟成17日大拖:質地鮮甜軟滑,超好味。

✨地金目鯛:魚味濃郁,食得出好新鮮。

2021-06-09 7602 views
假日來到元朗,喜歡尋找未吃過餐廳的我,當然不能錯過!這間餐廳的名字吸引了我進去,與舍利子同音!當然名字只是一個gimmick,食物質素及環境才是我被最大吸引之處!由於中午時段肚子不太餓但總要吃點東西,今天便豪一次吃魚生!吃過後更發現這裏的刺身都十分新鮮,不得不值得一讚!池魚,平時我在其他日本餐廳感覺會有點腥,反而他們家的池魚製作方式有點不一樣,配上蔥花及薑絲魚腥去除,反而吃上來帶甜! 地金目鯛口感很好,非常大有點清甜,店員告訴我這個目標是來自千葉縣,其實我對日本地理位置不太瞭解,但既然有這樣的介紹估計相對是地理位置亦有影響漁產的質素! 生蟹我不太敢吃,朋友喜愛至極,據他所說生蟹十分甘口,還有很重的礦物味,回甘回甘! 太刀魚天婦羅,炸出來炸分不算多,所以能夠吃到太刀魚的肉質,而且配上龍蝦汁,將太刀魚味道完全釣出! 禾稈草煙燻鰹魚,這道比較特別,第一次在鰹魚上配上禾稈草,原來禾稈草和煙燻鰹魚配合起上嚟都有另一番風味! 大拖羅更加不得了,據點園所介紹這是沖繩野生吞拿魚,而且風乾熟成17日,所以口感與普通日本料理的大拖羅不一樣!當然味道亦保留吞拿的鮮味! 石

石雕砌出來很考廚師的功夫,薄片同時亦有透明度,這個要配上 wasabi 才能帶出魚香!

岩手縣水雲配靜岡縣蕃茄也很特別,從來在市區餐廳沒有見過,番茄新鮮甜美多汁,番茄酸配上水雲,將水雲礦物味壓制,很不錯的配搭!
2021-06-06
2021-06-08 63 views
好耐冇食omakase喇~~朋友今日請客就帶我黎到元朗舍利鮨食omakase丫!!! 超開心丫~~一黎就梗係要飲下酒傾下計啦~~餐廳用上冷感杯盛清酒冷感杯是隨低溫冷感變色的酒杯~盛完清酒, 杯內既圖案漸漸出黎好靚丫!!清酒細膩輕盈, 柔和也較好入口池魚非常甘香, 油脂分佈好平均, 肉質鮮嫩彈牙完全係清、 甜、爽泥障烏賊+竹炭粉透明光澤的烏賊肉質厚、彈性佳非常鮮美,口感一流~~~北海道海膽鮮味很足而且味型豐富, 口感濃郁,甘甜度中高, 入口即溶生燒鰻魚飯鰻魚肉質細嫩肥美,鮮嫩多汁~~表皮脆脆地,肉好滑好林,外脆內軟,入口即溶醤汁很香濃太刀魚天婦羅配龍蝦汁太刀魚肥厚, 肉質含有豐富的脂肪&優質的蛋白質靜岡密瓜翠綠色的果肉清香撲鼻,入口豐盈而且多汁
好耐冇食omakase喇~~

一黎就梗係要飲下酒傾下計啦~~
餐廳用上冷感杯盛清酒

冷感杯是隨低溫冷感變色的酒杯~
盛完清酒, 杯內既圖案漸漸出黎好靚丫!!
清酒細膩輕盈, 柔和也較好入口

池魚
非常甘香, 油脂分佈好平均, 肉質鮮嫩彈牙
完全係清、 甜、爽

泥障烏賊+竹炭粉
透明光澤的烏賊肉質厚、彈性佳
非常鮮美,口感一流~~~
北海道海膽
鮮味很足而且味型豐富,
口感濃郁,甘甜度中高, 入口即溶

生燒鰻魚飯
鰻魚肉質細嫩肥美,鮮嫩多汁~~
表皮脆脆地,肉好滑好林,外脆內軟,入口即溶

醤汁很香濃

太刀魚天婦羅配龍蝦汁
太刀魚肥厚, 肉質含有豐富的脂肪&優質的蛋白質

靜岡密瓜
翠綠色的果肉清香撲鼻,入口豐盈而且多汁

Dinner
  • 北海道海膽
  • 泥障烏賊
  • 池魚
2021-06-07 86 views
元朗越來越多omakase店,今日就book左好多人讚既新貴 - 舍利鮨試吓🧞‍♂️兵庫縣室津蠔通常都生食,但師傅今次微微煮熟,熟蠔味道都相當鮮甜,夠CREAMY肥美,好有口感,熟左都無縮水,蠔味仲好持久添🧚‍♂️甘筍蘋果汁清一清口腔,甘筍蘋果清爽開胃五日熟成深海池魚睇到都流晒口水,好好味。平時池魚味道比較淡,熟成後味道濃郁左,加埋少許薑蒜好特別🧞‍♂️花竹蝦比較少食,原來肉質好彈牙,蝦膏鮮甜黏口,回味無窮。太刀魚天婦羅配龍蝦汁太刀魚好嫩滑,天婦羅食落口一啲都唔會覺得油膩,最點精係個龍蝦汁,提升左太刀魚嘅鮮味🧛‍♂️沖繩野生中拖羅野生中拖羅入口即化,簡單落啲豉油已經好好食,油份仲好重🧚‍♂️北海道海膽海膽份量點都唔夠多,點都食唔夠喉。超鮮甜幼滑,師傅可唔可以整多件俾我啊🧛‍♂️生燒鰻魚飯呢期師傅話鰻魚當造,整個生燒鰻魚飯我哋嘆下。燒起上枱真係幾香,醬汁調味恰到好處,唔會過甜過咸。鰻魚又夠juicy,好有日本食既味道。今餐好飽飽,有驚喜!🧞‍♂️

兵庫縣室津蠔

甘筍蘋果汁
清一清口腔,甘筍蘋果清爽開胃

五日熟成深海池魚
熟成深海池魚

花竹蝦
比較少食,原來肉質好彈牙,蝦膏鮮甜黏口,回味無窮。

太刀魚天婦羅配龍蝦汁

沖繩野生中拖羅
中拖羅

生燒鰻魚飯

今餐好飽飽,有驚喜!🧞‍♂️
2021-06-03
熟成深海池魚
中拖羅
2021-06-05 84 views
無得去日本🇯🇵唯有又黎舍利鮨解安慰😳呢餐餐廳我真係好鍾意食,師傅會揀啲時令食材,樣樣都好新鮮好味😋,食到我滿心歡喜❤️你哋睇吓師傅幾認真處理我哋嘅食物😎入正題!我哋食左幾款壽司🍣,全部都好正!熟成深海池魚:我係第一次食熟成嘅池魚,口感與別不同,同面頭薄薄嘅醬油好夾😆北海道海胆:海胆好綿滑,入口即化,淡淡海水味充斥口腔☺️生蟹:又係第一次咁食,完全估唔到,一啲腥味都無,而且蟹肉好札實,正!和稈草煙燻堅魚:煙熏味香濃,食得出係心機菜😄新鮮北寄貝:上枱時仲識郁嫁,果然好新鮮👍🏻食啲咁靚嘅壽司梗要配返杯清酒🍶啦,隻杯勁靚,酒亦好清甜,多謝師傅介紹呢😍
無得去日本🇯🇵唯有又黎舍利鮨解安慰😳

你哋睇吓師傅幾認真處理我哋嘅食物😎

入正題!我哋食左幾款壽司🍣,全部都好正!

北海道海胆:海胆好綿滑,入口即化,淡淡海水味充斥口腔☺️

和稈草煙燻堅魚:煙熏味香濃,食得出係心機菜😄

新鮮北寄貝:上枱時仲識郁嫁,果然好新鮮👍🏻

2021-06-03
Lunch
2021-06-03 116 views
岀咗糧梗係要食餐好喇!今日嚟到位於元朗嘅舍利鮨食廚師發板,果然無令人失望,唔單止食材高質,而佢哋嘅服務同裝修都係頂級。食omakesa就一定要坐bar 台先有風味,睇住廚師係面前用心咁製作。先來一碗清甜可口嘅大蜆清湯。睇住廚師成板北海道海膽拎岀嚟,真係流晒口水,仲好鮮甜。沖繩野生吞拿風乾熱成17日大拖羅入口即溶,好細嫩嘅肉質。泥障烏賊和竹炭粉勁爽口。生燒鰻魚飯好精緻,肥質肥味。赤陸魚花竹蝦比平時食嘅蝦壽司更彈牙同有口感。

先來一碗清甜可口嘅大蜆清湯。
睇住廚師成板北海道海膽拎岀嚟,真係流晒口水,仲好鮮甜。
沖繩野生吞拿風乾熱成17日大拖羅入口即溶,好細嫩嘅肉質。
泥障烏賊和竹炭粉勁爽口。
生燒鰻魚飯好精緻,肥質肥味。
赤陸魚
花竹蝦比平時食嘅蝦壽司更彈牙同有口感。
2021-06-02 61 views
今日特登入元朗食晏,揀咗間高級嘅日本餐。上網睇啲相好似好吸引,我都期待咗好耐。優雅嘅門面,好有日式風格,好正宗嘅感覺。北海道海膽 - 賣相超吸引,係成板海膽呀,我都忍不住影咗好多相。味道好鮮甜,一啲腥味都冇。昆布漬櫻鱒魚 -沖繩野生吞拿風乾熱成17日大拖羅 - 係我最欣賞嘅,脂肪分佈平均,有入口即溶感覺。生燒鰻魚飯 - 好大條鰻魚,配上蒲燒汁撈飯食簡直一流。生蟹 - 第一次食,估唔到有驚喜,一啲都唔腥,仲帶甜味禾稈草熱燻鰹魚 - 好精緻,熱燻味濃郁。赤陸魚 - 真係好新鮮,仲好肥美添。

優雅嘅門面,好有日式風格,好正宗嘅感覺。

昆布漬櫻鱒魚 -

生燒鰻魚飯 - 好大條鰻魚,配上蒲燒汁撈飯食簡直一流。

生蟹 - 第一次食,估唔到有驚喜,一啲都唔腥,仲帶甜味

禾稈草熱燻鰹魚 - 好精緻,熱燻味濃郁。

赤陸魚 - 真係好新鮮,仲好肥美添。

2021-06-02 76 views
上年已經黎過一次嫁啦 比佢既omakase吸引到 之後今年都仲味去得日本旅行 就黎回味多次啦餐廳環境真係好舒服 用上淺木色做成放酒既地方等客人一目了然 無浪費位置👍🏼講返食物先 一黎就係 岩手縣水雲配靜岡縣蕃茄水雲外表與口感同海帶相似 烹煮後覺得好柔軟黏滑而靜岡縣蕃茄色澤鮮艷 飽滿鮮甜 真係營養豐富🍅赤陸魚入口即化 肉質細膩 帶幾分鮮甜味沖繩野生吞拿風乾熟成17日中拖羅魚肉味道濃厚 彌補了吞拿魚腩味道不足的丁點不足沖繩野生吞拿風乾熟成17日大拖羅相比細拖羅 大拖羅魚肉的筋軟化 食起來更軟滑生燒鰻魚飯鰻魚肥美肉厚 皮脆焦香 配上珍珠米同埋燒汁 味鮮而不膩 真係想食多幾碗最後甜品 靜岡蜜瓜蜜瓜香甜多汁 甜度高達14度或以上 清甜不膩 貴得有道理今餐真係好滿足 用黎回味日本味都可以為一個唔錯既選擇😬飽飽
餐廳環境真係好舒服

相比細拖羅 大拖羅魚肉的筋軟化 食起來更軟滑

最後甜品 靜岡蜜瓜

蜜瓜香甜多汁 甜度高達14度或以上 清甜不膩 貴得有道理

今餐真係好滿足 用黎回味日本味都可以為一個唔錯既選擇😬飽飽
舍利鮨 (元朗) 📍元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖一早得知元朗開左高級壽司店「舍利鮨」,由前江戶前壽司廚師發辦,食材是從日本🇯🇵漁市場空運直送,質素有保證。努力工作後,老闆話獎勵我地一年努力工作😌裝潢優雅大方簡約系設計,比人一種好舒服既感覺。師傅用心照顧每邊既客人,吧台設計有助增加食客同師傅交流。食物新鮮程度令人難以忘懷。(排名不分先後)生蟹🦀:刺身蟹真係第一次食,起初都不敢試但本著不時不食的心,嚐了一口,何奇鮮甜無比,蟹黃蟹膏鮮美無比,非常濃厚,而蟹肉量十足,富有彈性讓人回味不已。生燒鰻魚飯:高質,就是要趁熱吃!香脆嘅魚皮,鰻魚肉由分飽滿甘香,淋上日本直送鰻魚燒汁味林醬油味香濃,一啖接一啖,幸好細細碗,唔好咁快餐爆肚😎大蜆清湯:入門級別,暖暖胃,蜆肉大大粒,就係要食佢原身的鮮甜,蜆含豐富鐵質,補血效用有助維持新陳代謝,整體湯頭不放太多調味料務求可以食到蜆的鮮味。太刀魚天婦羅配龍蝦汁:太刀魚油脂比例豐富,肉質細嫩柔軟味道和口感最佳,非常適合油炸做天婦羅起嚟甜鹹濃郁回味無窮。沾上龍蝦汁,提鮮!北海道海膽:日本海膽體積比加拿大海膽要細,但一底的海膽好賞心悅目,顏色偏墨綠,食落口感奶滑而
舍利鮨 (元朗) 📍
元朗安寧路38號世宙商場地下6號舖

食物新鮮程度令人難以忘懷。(排名不分先後)

北海道海膽:日本海膽體積比加拿大海膽要細,但一底的海膽好賞心悅目,顏色偏墨綠,食落口感奶滑而濃郁,入口即溶!

兵庫縣室津蠔🦪:肉顏色偏奶白,肉質爽口,蠔身小巧,海水味唔太重,鹹甜適中,滿滿蠔的鮮甜。

千葉縣地金木鯛:肉質Q嫩,食落比較清淡,刺小肥美,全新鮮紅色,口感豐腴。

日熟成深海池魚:熟成可以將如來纖維分解成天然糖分和谷胺酸鹽,提升魚的鮮味,肉質會變得結實,如果配合紫菜是何等美味。

總結:
食材用料新鮮上乘 不時不食
師傅巧手準備佳餚 匠心也應如此
2021-05-14 458 views
臨近母親節,諗住帶從來未食過omakase嘅呀媽好好咁慶祝一下。點知換來一餐三千幾蚊不知所謂,極度失望嘅晚餐體驗!從來冇寫過食評嘅我都忍唔住要帶一篇文,可恨嘅係我唔可以留多幾個負皮🤬!我哋係第二枱客人到達,師傅第一時間就整咗一粒Wasabi,侍應就斟咗啲豉油俾我哋先。呢個位其實我已經有啲疑惑,因為之前食開嘅omakase不嬲已經係飯團調晒味🤔但係接下來嗰幾個菜式完美解釋咗點解要自行調味。。。我阿媽不嬲都已經食得清淡,但呢間餐廳嘅菜式係冇味,係完全冇味呀🤯!呢個時候已經開始有啲失望,但接住落嚟嘅事簡直令我哋心情跌落谷底🥲。坐低食咗30-45分鐘後,又入咗一台客,都係由我哋師傅負責。呢個時候我哋已經食咗幾個菜式,師傅一心不能二用,完全掌握唔到出菜式嘅時間。佢不斷出菜俾新客,而我哋食完一碟就要等成15-20分鐘先可以有下一碟食!諷刺嘅係,因為有一枱客生日所以不斷請各位師傅飲酒。咁師傅呢就不斷行嚟行去,呢頭飲下酒~嗰頭整吓嘢食比新客~雲遊完太空之後先記得整件壽司俾我哋食🙂!隔離遲過我哋到嘅另一枱客,食嘅速度早已超越我哋!隔咗半個世紀之後,我哋同新客嘅出菜進度終於一致,但呢個時候食龍肉都冇味啦!

諷刺嘅係,因為有一枱客生日所以不斷請各位師傅飲酒。咁師傅呢就不斷行嚟行去,呢頭飲下酒~嗰頭整吓嘢食比新客~雲遊完太空之後先記得整件壽司俾我哋食🙂!隔離遲過我哋到嘅另一枱客,食嘅速度早已超越我哋!隔咗半個世紀之後,我哋同新客嘅出菜進度終於一致,但呢個時候食龍肉都冇味啦!師傅仲好幽默咁問我哋會唔會太飽。。。🙃你試吓食一粒壽司,再隔返三個字先食下一粒壽司,唔講以為我食緊減肥餐呀!題外話: 另外一位師傅不斷除口罩飲酒,飲都算但係佢手都冇洗就開始整嘢食,非常時期係咪都應該注意一下衛生呢???🤮

如是者我哋食咗將近三個鐘,一心想快啲結束呢個一個地獄體驗。但呢個時候成餐飯進入咗高潮,亦都係最荒謬離譜嘅位。就係因為夜晚10點堂食限聚令,所以我哋俾人趕呀,飯都未食完嫁大佬,俾人趕出門口呀🤯!眼見隔離枱客食多我哋幾件壽司,條氣真係好唔順!

成餐飯真係好不可思議地荒謬,最荒謬嘅係俾咗咁貴嘅價錢一心諗住好好慶祝母親節,換來嘅係食到一肚氣!越寫越嬲,餐飯嘅體驗仲係歷歷在目🤬。成間餐廳不論係食物,服務定師傅質素都完全不值得一提👎🏻!

Dinner
Celebration
Mother's Day
2021-04-21 494 views
閒日放假,唔知食乜,睇下開飯有乜好食,見到元朗呢間阿媽家姐開咗無幾耐,whatsapp問下,午餐有位,咁就出車,餐廳對面就有露天停車場$20個鐘,只收八達通,行過對面就係,門口無大招牌,行過都唔知,要返轉頭搵咗一陣,入到去八成入坐率,跟住都係師傅問下你有乜唔食嘅流情,每件都有介紹,態度好nice嘅,食下食下都成兩個鐘,老人家,啲魚名講完都唔記得,但大部份都啱口味,埋單連加一$1100一個人,不過佢有啲平啲嘅選擇,三百幾起!佢啲薑幾好食
2021-04-20
$1100 (Lunch)
2021-04-19 256 views
早2個月預先book左星期六lunch,期待很久,果然冇令人失望!準時12:00到達,舖頭啱啱開門。入面環境闊落、舒服,一行幾人都叫左$650位嘅lunch omakase (加一後每位$715)。每一道菜都好喜歡,有12款壽司、3款刺身、茶碗蒸、麵豉湯同甜品。其中最印象深刻係(i)右口魚刺身同燒裙邊、(ii)海膽杯、(iii)油金魚壽司配上柚子碎、(iv)剝皮魚壽司(壽司飯內有魚肝,正到不得了!)一定會再來,師傅有傾有講,態度非常好,presentation亦一流!性價比高,期待下次光臨。

其中最印象深刻係(i)右口魚刺身同燒裙邊、(ii)海膽杯、(iii)油金魚壽司配上柚子碎、(iv)剝皮魚壽司壽司飯內有魚肝,正到不得了!)

$715 (Lunch)
2021-04-18 193 views
已經有一年多冇得去日本旅行, 黎食個高質日本菜當係補償下自己😆一入餐廳覺得裝修幾靚, 是高級典雅路線, 環境乾淨整潔, 今次用餐體驗良好~大拖羅: 滿滿的油脂在嘴內溶化係超滿足, 師傅刀工唔錯, 大拖羅下刀精準無筋位, 同我一樣係拖羅愛好者的話可以一試!拍賣級海膽: 海膽食得多, 呢個海膽係非同凡響,  食落去幼滑而細膩, 一試難忘!車海老: 食落去仍然感受到蝦肉的新鮮彈牙, 好食!白子: 我以前對白子的印象麻麻, 今日一食完來佢一D都唔腥, 反而入口好軟好輕好滑溜!金目鯛: 肉質細緻鮮美, 魚肉呈淡淡櫻花粉色, 賞心悅目

車海老: 食落去仍然感受到蝦肉的新鮮彈牙, 好食!
金目鯛: 肉質細緻鮮美, 魚肉呈淡淡櫻花粉色, 賞心悅目
舍利鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗵𝗮𝗿𝗶 又入元朗啦,三訪舍利鮨🤩!一個幾月前book,今次都係order 季節壽司及刺身推介 (𝗦𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘀𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗛𝗸$𝟲𝟱𝟬) 有前菜,3種刺身,12款壽司,湯同甜品。每次黎都有唔同seasonal dish🤩 每次都好期待🥰舍利一向都用赤醋飯💯 Love it❤️! 個人唔太偏好炙燒嘅壽司,今次十二件得一件係炙燒,啱晒我口味😚今期seasonal item有皮剝魚😜!今次特別嘅地方係有幾款熟成壽司,Toro 同金目鯛 (下圖)🥰,魚味更加濃郁,肉質又嫩又軟,好好食好特別😋 唔怪得某間主打熟成壽司嘅omakase店一開張就咁出名🙃🙂每次都mark實龍師傅!佢好搞笑又friendly🤣 佢終於記得我唔食wasabi啦🤡 舍利鮨遲d七月係銅鑼灣開分店啦🤩🤩好期待!終於唔洗入元朗😜😜Highlight 返依10個dishes俾大家☺️🤗𝑯𝒊𝒈𝒉𝒍𝒚 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒎𝒎𝒆𝒏𝒅𝒆𝒅!!!! 🥰🙌🏼🙌🏼
舍利鮨 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗵𝗮𝗿𝗶

又入元朗啦,三訪舍利鮨🤩!

一個幾月前book,今次都係order 季節壽司刺身推介 (𝗦𝗲𝗮𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹 𝘀𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗛𝗸$𝟲𝟱𝟬) 有前菜,3種刺身,12款壽司,湯同甜品。每次黎都有唔同seasonal dish🤩 每次都好期待🥰

今期seasonal item有皮剝魚😜!

Highlight 返依10個dishes俾大家☺️🤗

𝑯𝒊𝒈𝒉𝒍𝒚 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒎𝒎𝒆𝒏𝒅𝒆𝒅!!!! 🥰🙌🏼🙌🏼
2021-04-11
Lunch
2021-04-10 204 views
好耐都冇去過旅行,特別係日本,好掛住日本既新鮮壽司、刺身。今日去元朗探朋友 ,朋友話帶我食日本廚師發板,我第一時間即刻嗌好。朋友帶我黎呢間喺世宙商場既舍利鮨Sushi Shari。餐廳私隱度高,裝修時尚簡約舒適。師傅係一路食一路介紹,話所有食材都係每日由日本魚市場直送嚟香港,保證新鮮。另外用上特製既赤醋飯,柔滑之餘仲可以提升刺身的魚鮨味。呢餐好滿足呀,食到三文魚子海膽飯、新鮮海膽、中拖羅、 牡丹蝦配蝦膏。呢幾款係我特別鐘意,新鮮得黎,個配搭仲啱啱好。
好耐都冇去過旅行,特別係日本,好掛住日本既新鮮壽司刺身

朋友帶我黎呢間喺世宙商場既舍利鮨Sushi Shari。

餐廳私隱度高,裝修時尚簡約舒適。

另外用上特製既赤醋飯,柔滑之餘仲可以提升刺身的魚鮨味。