2022-08-12
忽然想食omakese 但又唔想食下下過千既,諗起之前食過藤,價錢親民,用料仲要非常新鮮有質素__________________________🔹藤&Teng set $328👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌上台真係會忍唔住係咁影,甜品們都真係好cute好精緻,尤其係個熊仔威化,同透明好似水晶球咁既櫻花水信玄餅.個set包左8件壽司,8件都係啲我鐘意食既款,魚鮮十足既金目鯛,鮮甜厚切既帶子,充滿油脂既大拖羅,同埋店家一定知香港人好中意吞拿魚,所以整左個加大碼魚籽呑拿鮮蓉壽司.佢嘅壽司飯都係一大亮點,加入赤醋令壽司飯微酸,帶動到上面既刺身都更鮮味.仲有佢個湯係自家製豆乳野菜湯,豆味出得黎又幾清乖,包左咁多野都係$328, cp值真係非常高.🔹omakese $788👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌包左先付(前菜), 兩件刺身, 14件壽司,手卷,吸物同甜品.前菜係prama ham包住新鮮芒果,上面再放蟹肉蟹膏,配搭幾清新.另一間前菜先係重頭戲,係手掌咁大嘅令和之怪物,即係超巨型日本生蠔😍😍唔重海水味不過超級creamy,
諗起之前食過藤,
價錢親民,用料仲要非常新鮮有質素
__________________________
🔹藤&Teng set $328
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
上台真係會忍唔住係咁影,甜品們都真係好cute好精緻,尤其係個熊仔威化 ,同透明好似水晶球咁既櫻花水信玄餅
個set包左8件壽司,8件都係啲我鐘意食既款,魚鮮十足既金目鯛,鮮甜厚切既帶子,充滿油脂既大拖羅 ,同埋店家一定知香港人好中意吞拿魚,所以整左個加大碼魚籽呑拿鮮蓉 壽司
🔹omakese $788
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
另一間前菜先係重頭戲,係手掌咁大嘅令和之怪物,即係超巨型日本生蠔😍😍唔重海水味不過超級creamy,有啲金屬味,份量大到兩個人分都夠
刺身方面都有心思,鰹魚刺身係你面前即席煙燻,令魚味更有層次更濃郁。池魚微燒過魚皮再灑上薄鹽,食到本身魚肉嘅鮮味,加上脆魚皮加持,錦上添花。 牧丹蝦夠新鮮肉質彈牙,上面加上蝦膏提鮮,又係食過返尋味😜
成餐飯都好滿意,同埋重點係omakese 唔會覺得自己食咗一陣風,真係好食兼食得飽