2021-12-10 103 views
平日嘅下午茶入黎見三文魚丼只係64蚊即刻一戰try try!黎到雖然係薄切三文魚😿不是很滿足但幾肥美幾新鮮嘅連加一64蚊性價比都ok可接受嘅Overall有機會都會再食下嘅
平日嘅下午茶入黎見三文魚丼只係64蚊
即刻一戰try try!
黎到雖然係薄切三文魚😿
不是很滿足
但幾肥美幾新鮮嘅
連加一64蚊性價比都ok可接受嘅
Overall有機會都會再食下嘅
近期旺角/尖沙咀開左好多主打親民價omakase既壽司店,而藤就係其中一間唔錯既,師傅們全部都好後生又健談,好有拼勁,得閒會去支持下🧑🏻‍🍳【藤& Teng • $328】見到有omakase set就即刻叫左。佢個display好有心思,係樓梯形,點排法同埋食既次序就睇師傅啦。8件壽司(由左至右,下而上咁食):帆立貝(加左柚子皮)、甜蝦、真鯛、深海池魚、鮫鰈(上面係燒過既魚邊)、銀鱈魚、海膽同拖羅;仲有白子,甜品方面有紅豆最中餅同櫻花水信玄餅配黑糖。簡單講下感覺,呢個價錢又有得打下卡算係咁💁🏻帆立貝同甜蝦:整體鮮甜。甜蝦咬落有d起膠既感覺,之後有少少澀,不過都唔錯既銀鱈魚:爽口同埋油脂重鮫鰈:火炙過魚邊配上新鮮既魚肉帶出層次感海膽:食到中後期有d苦……作為重點既海膽,有進步既空間白子:係鱈魚白子,裝住白子既小碗入面加左酸汁,食落酸酸地幾creamy紅豆最中餅同櫻花水信玄餅配黑糖:略嫌甜左少少【岩手縣令和の怪物 • $118】本身我好少食生蠔,但今次都試左黎自岩手縣大船渡灣既令和の怪物,整體隻蠔好鮮甜,蠔身好飽滿,不過可能我唔小心飲左太多海水(?)所以覺得有啲鹹。另外,仲有叫到:三文魚

【藤& Teng • $328】

簡單講下感覺,呢個價錢又有得打下卡算係咁💁🏻
銀鱈魚:爽口同埋油脂重
鮫鰈:火炙過魚邊配上新鮮既魚肉帶出層次感
海膽:食到中後期有d苦……作為重點既海膽,有進步既空間
紅豆最中餅同櫻花水信玄餅配黑糖:略嫌甜左少少

【岩手縣令和の怪物 • $118】

另外,仲有叫到:
三文魚腩刺身三切(限定)($88):每一件都堅係腩位,好肥好滿足
北海道秋刀魚刺身/壽司兩件($118):呢個時間一定要試而家season既秋刀魚,好肥美。刺身重口味有少少鹹,壽司配香蔥同薑蓉,正常配搭
江户前小肌壽司($48):純粹個人口味唔太鍾意小肌…

總括黎講,去開旺角都會去,其他壽司/丼飯/炸物都好食同抵食。
藤& Teng
岩手縣令和の怪物
秋刀魚壽司
小肌
岩手縣令和の怪物
秋刀魚壽司
2021-11-26 123 views
旺角日本菜 只開了5個月嘅 藤 試吓唔錯可以再來 $148.5/人晚餐我哋食平就各人叫了丼,三文魚親子丼$78 & 角切魚生丼 $68 ,材料幾新鮮,不過三文魚唔夠鮮甜,沒想到用赤醋飯,整體這價錢都有驚喜。叫丼可有免費麵豉湯,好味😋味濃口感不錯,如海帶或豆腐多點更好明太子雞翼$28,幾好食啖啖明太子👍🏻 反而另外叫的加州卷$38就覺偏散一夾比較易爛門面講真唔似咁抵食,成日經過忍唔住嚟試,座位得10吧位偏細,但可以直接同師傅傾計不錯,星期五八點來不用等❤️

2021-11-23 992 views
旺角近廣華醫院附近開了一間食omakase 餐廳,餐廳座位唔係好多,不過每位客人都能夠見到壽司師傅製作食物!藤之壽司八貫,淨係擺盤都已經好靚,師博係根據時令吸予新鮮的海鮮,而且味道由淡至濃!而當天的壽司包括有牡丹蝦、赤貝、左口魚、池魚、深海池魚、鯛魚、汁煮鮑魚、海膽和大拖羅!牡丹蝦爽身鮮甜,赤貝爽口彈牙,左口魚入口即溶,海膽爽身鮮甜,大拖羅入口即溶,好有魚甘味!最後還有水信玄餅和紅豆蓉夾餅作甜品,非常滿足!北海道厚岸真蠔,生蠔非常大隻,肉地好厚身,口感爽身鮮甜,而且師傅加了柚子汁,味道更鮮甜!藤之極上魚生丼,這個魚生丼用上牡丹蝦、油甘魚、池魚、海膽和帶子!刺身都好厚身,海膽比較creamy,味道都好甜!整個丼飯份量都好多,好飽肚!藤之三文魚壽司盛合,整個三文魚盛合包括有三文魚、三文魚腩、火炙三文魚、辣味三文魚軍艦、三文魚籽軍艦、三文魚小卷,非常適合中意食三文魚的朋友,而且三文魚都好新鮮,三文魚籽粒粒脹卜卜,非常美味!
2021-11-15
Type of Meal
Dinner
2021-11-17 103 views
好耐都冇出去同朋友食餐飯啦,今次朋友仔揀左日式壽司店類似Omakase,但價錢非常之貼地而呢間餐廳喺旺角地點夠晒方便,下次可以再嚟試吓其他。藤の壽司首先一嚟就上咗野菜豆乳湯超級香醇濃厚又鮮甜的豆乳湯搭配上娃娃菜、洋蔥一起煮成,搭配得宜擺盤顏值相當高牡丹蝦鮮甜味美,而且口感爽甜白子外貌貌似腦花,細膩唯美口感帶滿滿Creamy。真鯛口感爽口,偏清甜深海池魚厚切既池魚脂厚肉香,入口甘香細膩。帶子帶子上加上柚子皮,更加帶出帶子嘅鮮甜。馬糞海膽分量一啲都唔吝嗇,鮮甜美味歷久不散。池魚肉質呈透明狀,相對上油脂口感冇咁重。三文魚壽司盛合三文魚是我朋友既最愛色澤鮮艷又有光澤,而且紋理清晰看起來頗為新鮮,沒有魚腥味。極上魚生丼份量十足,多樣化又性價比高。厚切既刺身魚令人食慾大增不同既魚生在口中咀嚼時,不同既口感在口中特別是海膽鮮甜軟綿最適合選擇困難症的朋友而呢間餐廳喺旺角地點夠晒方便,下次可以再嚟試吓其他。
好耐都冇出去同朋友食餐飯啦,今次朋友仔揀左日式壽司
類似Omakase,但價錢非常之貼地

而呢間餐廳喺旺角地點夠晒方便,下次可以再嚟試吓其他。

藤の壽司

首先一嚟就上咗野菜豆乳湯
超級香醇濃厚又鮮甜的豆乳湯
搭配上娃娃菜、洋蔥一起煮成,搭配得宜

擺盤顏值相當高

牡丹蝦
鮮甜味美,而且口感爽甜

白子

外貌貌似腦花,細膩唯美
口感帶滿滿Creamy。

真鯛
口感爽口,偏清甜

深海池魚
厚切既池魚脂厚肉香,入口甘香細膩。

帶子
帶子上加上柚子皮,更加帶出帶子嘅鮮甜。

馬糞海膽
分量一啲都唔吝嗇,鮮甜美味歷久不散。

池魚
肉質呈透明狀,相對上油脂口感冇咁重。

三文魚壽司盛合

三文魚是我朋友既最愛
色澤鮮艷又有光澤,而且紋理清晰
看起來頗為新鮮,沒有魚腥味。

極上魚生丼

份量十足,多樣化又性價比高。
厚切既刺身魚令人食慾大增
不同既魚生在口中咀嚼時,不同既口感在口中
特別是海膽鮮甜軟綿
最適合選擇困難症的朋友

而呢間餐廳喺旺角地點夠晒方便,下次可以再嚟試吓其他。
2021-11-16 75 views
旺角打卡壽司店🍣 餐廳係廣華醫院對面,座位唔多,全部都係bar 台位置,第一次食試左個藤之壽司8貫 ($328)👌🏻一開始首先係飲個豆乳湯,味道好濃郁,幾好飲!壽司一上就好吸睛😂佢嘅賣相真係唔錯,食嘅時候記得跟師傅嘅次序去食!全部壽司質素正常,冇乜邊款令我印象最深刻🙈 個個醬油八爪魚好食👍🏻 甜品賣相好得意,係熊仔形狀嘅餅加紅豆,仲有櫻花水玄餅🥰 晶瑩剔透真係好靚🙈整體黎講,打卡唔錯,如果唔食黎個打卡set 仲有其他壽司set/ 魚生飯,都算係性價比高嘅壽司店👌🏻

一開始首先係飲個豆乳湯,味道好濃郁,幾好飲!

今日去旺角行街,肚餓想食個下午茶,咁啱經過見到廣華街有間日式料理小店,下午茶好似幾抵食,$48-58有個魚生丼飯雖然舖頭細細,大約得10個位,不過整潔衛生,擺碟亦好靚好整齊我哋三人行就叫咗三款唔同嘅魚生丼飯試吓,每位奉送麵豉湯,飲品另外加$10藤之海鮮丼 $48:下午茶雖然飯量輕量,不過海鮮嘅質素同份量絕對唔馬虎,非常豐富,有三文魚,油甘魚,鯛魚,辣味三文魚,碎吞拿魚腩,飛魚子,蟹棒燒玉子;魚生全部都新鮮鮮味,三文魚,油甘魚和鯛魚都冇筋,魚生飯唔係單純醋飯,應該係用醬油煮過 藤之雜錦魚生丼 $48: 呢個角切魚生飯材料都好豐富,有三文魚,吞拿魚,玉子,蟹子等等,而且都係即叫即切,保證新鮮火山三文魚丼 $58師傅原來唔記得加三文魚子,後尾食食吓先記得補返,三文魚有6塊厚切,另外中間有啲辣味三文魚,第一次食到,味道好特別,似係漬醃三文魚,有啲辣辣地嘅味道好開胃,三文魚子都好新鮮,粒粒爆汁卜卜脆

藤之海鮮丼 $48:

火山三文魚丼

藤之海鮮丼
藤之雜錦魚生丼
火山三文魚丼
高橋涼介…你幾時同我走返轉呀?如果你可以贏哂「藤」裡面所有既師傅,咁我同你走返轉呀。劏魚?係握飯;全個「藤」既壽司飯。咁由聽日起…你由早更開始,我由夜更開始,每日同唔同既師傅鬥,睇下邊個握得多,好無呀?你唔係落埸咖咩?落埸?都係返工好玩d。👇📌壽 司 盛 合 - ▪ 藤 · Téng - $328 ▫ 佢地呢個set係每次都由廚師發辨,先黎八件壽司比你慢慢嘆先,「真鯛」有種說不出的油香,面頭落左三文魚籽,口感細緻;「北海道帆立貝」夠鮮甜,加左黃柚子皮有多一份回甘;黎自北海道既「牡丹蝦」,肉質爽甜,加埋櫻花蝦碎,口感豐富好多;「金目鯛」同埋「池魚」肉質爽口,池魚加左薑蔥點綴 ,唔會太寡;「鮫鰈」亦姐係右口魚,面頭放左火灸過既魚邊,食落層次更加到位;「大拖羅」一定係留返後少少先上,呢個位置比較近魚鮫位,所以食落特別肥潤,入口油香瞬間爆發,相當滿足;最後「馬糞海膽」每一啖都好creamy,滿足感爆升!仲有一碗豆腐湯、一碗麵豉湯,隨餐附送,誠意十足。跟住就係到「白子」啦,就算你明知係鯛魚既精囊,我都唔介意,我係超鍾意食,呢個白子加左係底部既酸汁,口感順滑之餘酸酸甜甜,你一定接受得到;而甜品環節
高橋涼介…你幾時同我走返轉呀?如果你可以贏哂「」裡面所有既師傅,

咁我同你走返轉呀。劏魚?係握飯;全個「」既壽司飯。

📌壽 司 盛 合 -
藤 · Téng - $328

藤 · Téng

呢個位置比較近魚鮫位,所以食落特別肥潤,入口油香瞬間爆發,
仲有一碗豆腐湯、一碗麵豉湯,隨餐附送,誠意十足。
藤 · Téng

跟住就係到「白子」啦,就算你明知係鯛魚既精囊,我都唔介意,
你一定接受得到;而甜品環節就有個鹽漬櫻花味既「水信玄餅」,
藤 · Téng

賣相睇落晶瑩剔透,味道微甜入口即化,打卡岩哂呀;
另外呢個好似熊仔餅既日式甜點「最中餅」,底部落左紅豆蓉
做到外脆之餘,口感帶微微潤濕,甜而不膩,唔錯。

籐の極上吞拿魚壽司盛 - $178
籐の極上吞拿魚壽司盛

▫ 跟住黎多個「籐の極上吞拿魚壽司」,一次過食哂「赤身」、
大拖羅」、「中拖羅」、「碎蔥吞拿魚腩」、「鉄火卷」。
籐の極上吞拿魚壽司盛

最鍾意佢果個碎蔥吞拿魚腩,食起黎有油香外,又唔會覺得太膩;
鉄火卷亦姐係吞拿魚小卷一啖一件,口感最Fit。

📌季 節 限 定 -
北 海 道 厚 岸 真 蠔 - $98/隻
北 海 道 厚 岸 真 蠔

▫ 師傅推介左呢個11月-12月盛產既「北海道厚岸真蠔」望落大大隻,
整體質感鮮甜creamy,帶淡淡海水味,感覺夠哂refresh。
📌丼 飯 -
籐 の 極 上 魚 生 丼 - $188
籐 の 極 上 魚 生 丼

▫ 最後整多個極上魚生丼,一次過食哂「深海池魚」、「油甘魚」、
北海道帶子」、「牡丹蝦」、「加拿大海膽」,每款刺身都相當新鮮,
籐 の 極 上 魚 生 丼

而且佢個醋飯飯粒口感夠結實,唔會太鬆散,呢間值得二訪!
2021-11-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
籐 の 極 上 魚 生 丼
想食呢間好耐,擺盤靚得黎,聽聞質素唔差晚市Omakese 咁都只係3百幾,仲要好就腳係旺角廣華對面,不過佢竟然係無得book位架,唯有平日放工即刻飛奔博下walk in, 又俾我博到,好開心!.餐廳係好日系既木色裝修,有張omakese 餐廳必備既bar枱,俾食客可以一路食,一路欣賞師傅整壽司🍣,亦可以同師傅互動。同返佢ig講,佢全部食材都係日本空運到港,連餐具都係購自日本__________________________🔹藤之壽司八貫 $328👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌首先display已經好有心思,師傅會教你食既次序,由左到右,上到下味道會由淡到濃,哈哈,好似食生蠔盤咁除左8款壽司,仲有湯品,前菜醬漬八爪魚,同兩款甜品.壽司都係師傅根據時令當造咁揀,所以每次黎都可能有少少唔同。.不過當然喇,港人最中意食既海膽拖羅呢啲鐵腳就一定有既,今次黎有既係真雕,帆立貝,加咗青檸同蝦膏既甜蝦,銀雪魚,右口,沙甸魚同海膽大拖羅.壽司除左擺得好精緻之外,真係好鮮味同都算幾厚切大大件,我講既係件刺身大件,壽司飯相對黎講份量算細,對於唔好澱粉質既我,非常貼心。.赤
想食呢間好耐,擺盤靚得黎,聽聞質素唔差

__________________________
🔹藤之壽司八貫 $328

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
Keto friendly: ❌
首先display已經好有心思,
師傅會教你食既次序,由左到右,上到下
味道會由淡到濃,哈哈,好似食生蠔盤咁
除左8款壽司,仲有湯品,前菜醬漬八爪魚,同兩款甜品

壽司都係師傅根據時令當造咁揀,所以每次黎都可能有少少唔同。
赤醋壽司飯本身已經好有味,問過師父係用左4款赤醋先mix到酸度岩岩好既味道,真係好講究

兩款甜品分別係漬櫻花水信玄餅同熊仔紅豆脆餅。水信玄餅口感好咬得黎,唔會太軟淋淋或者太煙靭,又係師傅慢慢調配出黎既傑作
🔹藤之極上吞拿魚壽司盛合 $178

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
呢個真係好高質,首先佢係有齊大拖,中拖,赤身同葱吞拿魚碎,同鐵火卷。
每一款都食得出好明顯既分別,大拖中拖入口即溶,又無筋,赤身就有返多小小吞拿魚鮮味。

最驚喜係鐵火卷,紫菜夠脆又好有紫菜味,裡面既吞拿魚係由頭到尾,每一舊都切到好粗條,肯定粗過青瓜卷既青瓜,勁dum本足料

個餐除左免費配既味噌湯,我加強烈推薦加$20要佢個豆乳湯。用左日本純豆乳,洋蔥娃娃菜,加左啲鰹魚水,帶小小甜味同好香濃既豆乳味,入口好舒服,連個湯都好用心整,唔係最大路既味噌湯
🔹藤之特上魚生丼 $138

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
呢個飯性價比好高,刺身同樣新鮮肥美,呢個價錢有日本海膽,拆好左既松葉蟹肉蟹膏,三文魚腩兩切,三文魚籽,大甜蝦兩隻,仲有火炙魷魚
所有食材mix埋一齊好match, 最正係三文魚腩夠肥,油脂係口入面溶化
香箱蟹
  • 藤 & Teng
2021-10-25 139 views
今日我去到呢間日本店食晚餐! 座位雖然只得u型吧檯, 但已經很舒服!好清楚見到師傅整的日本刺身及料理~ 店舖職員個個都很有禮貌 ,仲一起說笑 ,十分親切!食物方面 單上掃QR code 掃完之後便可以見到餐單! 內有幾款88蚊嘅晚餐set, 十分超值! 個set包括有麵豉湯丶 一個櫻花蝦烏冬丶 三嚿大蟹籽卷物丶 兩件吉列炸蠔及兩件炸雞 !熱辣辣非常好味又新鮮~ 店舖有一碟叫做鮫鰈刺身,非常特別及好味~ 我們食多一個賣相好靚的叫做"水信玄餅" 真係好似去咗日本咁!加埋刺身壽司就更好食! 呢餐日本野掂~ 價錢仲物超所值!有機會帶埋家人來吃!

2021-10-25
$310 (Dinner)
2021-10-09 158 views
Bookmark左好耐要去食既壽司店因為無得book位所以趁黑雨過後就去搏下有無位8點左右去到 好好彩等5分鐘就有位喇店入面大約10個座位左右 都係圍住個吧枱有2個師傅係吧枱度整食材 你係完全睇到佢點整店員有禮貌 2位後生既師傅都好好傾☺️藤之特上壽司盛盒 $328池魚 帶子 甜蝦 油甘魚 火炙金目鯛 火炙銀鱈魚 海膽 拖羅 汁煮八爪魚 水信玄餅 小熊餅配紅豆蓉野菜豆乳湯 超級好飲🤤飲落口勁滑仲要甜甜地 有娃娃菜洋蔥同菇壽司要由左至右 上至下咁食 淡味到濃味真係好新鮮 同埋壽司飯本身已經有味呢個價錢真係無得輸 無咩要挑剔呢一個set真係好值得試😍藤之三文魚壽司盛盒 $88三文魚子軍艦出色 粒粒都脆卜卜晶瑩剔透 真係好新鮮😉火炙金目鯛壽司$48牛油火炙紋甲烏賊壽司 $18鰻魚壽司 $18呢三件必嗌 👏🏻👏🏻👏🏻松葉蟹肉蟹膏手卷 $58呢度既蟹肉係撈左蟹膏因為係師傅即刻整 即刻係雪櫃拎出黎所以一食落啲蟹肉太凍😳應該要攤一陣先食會比較好但係好足料 食到尾都仲有蟹肉日式炸雞 $38雞肉juicy 係個炸粉比較厚炸吉列蝦反卷 $38火炙三文魚壽司 $9最後都係忍唔住開左2隻蠔令和之怪物 $118海
Bookmark左好耐要去食既壽司

令和之怪物 $118
海水味重 蠔肉飽滿 帶子位超甜
  • 藤 & Teng
2021-10-04 227 views
#藤 | #旺角 | #japanese | follow me @elephantstummy .Sushi Téng 壽司八貫,吸睛打卡之選,但食下來感覺沒什麼特色,食材又不覺得特別新鮮。感覺應該點選丼可能CP值會較高。甜品的熊仔皮也是軟身,不脆口,感覺放了好一段時間。師傅於上菜亦未有作任何介紹。.環境方向,舖頭空間偏小,大概有十個座位,全面向師傅,和隔離座位的客人亦十分近。全程聊天都不敢大聲,一來一大聲會全店也知道聊天內容,二來師傅不斷和我們有眼神交流,十分尷尬。其間都頗多人點選外賣,所以左邊不斷要讓給店員及師傅出餐之用。.總結就是這個價錢配上以上環境及服務覺得不值得。.人均消費 HK$328 加一 | 自助下單,沒有服務可言 | 入座限時90分鐘.值得再去指數 🌕🌕🌑🌑🌑 (5🌕為滿分).#sushi #sushiteng #omesake #foodiehk #foodie #hongkong #mongkok #foodiegram
總結就是這個價錢配上以上環境及服務覺得不值得。

值得再去指數 🌕🌕🌑🌑🌑 (5🌕為滿分)
Omakase喺香港唔難揾,但係亦都唔平,閒閒地都過千,想試但又財政緊絀嘅我真係唔捨得。見到呢間壽司出左親民價omakase,就即刻想試。餐廳唔算好大,大約有10-20個位,每個位都可以見到師傅整壽司,坐得都舒服。呢到嘅omakase係一次過上嘅,上嘅時候廚師會介紹同建議食嘅順序,食嘅時候記住啦。————————————————🍣 藤&Teng, $328(4/5)個set 包湯、壽司、煮物同甜品。湯係豆乳野菜湯,由日本豆乳、娃娃菜同洋蔥煮成,湯有豆乳嘅濃郁又有菜嘅甜味,而菜就入口即溶,簡單又好味。壽司有八件包括真鯛、甜蝦、北寄貝、金目鯛、中拖羅、池魚、日本白海膽同秋刀魚。每件壽司嘅飯都用左赤醋調味。比較印象深刻係中拖羅,無根而且有好香嘅油脂味。不過唯一挑剔嘅地方係海膽有少少苦味。煮物為軟煮八爪魚,八爪魚有口感得嚟又唔韌,而且入晒甜醬汁嘅味道。最後嚟到甜品嘅水玄信餅同紅豆最中。水玄信餅加左黑蜜調味,味道稍甜。而紅豆最中嘅餅殼欠缺香脆嘅口感,甜味亦蓋過紅豆嘅味道,有啲失望。————————————————🛎 如果鐘意我個post,希望你可以follow我個IG @whattoeat.hk

————————————————

🍣 藤&Teng, $328(4/5)
個set 包湯、壽司、煮物同甜品
最後嚟到甜品嘅水玄信餅同紅豆最中。
————————————————
🛎 如果鐘意我個post,希望你可以follow我個IG @whattoeat.hk。你嘅支持係我寫Post嘅動力💪🏻。
2021-09-21 174 views
上網見到係打卡熱點 於是同阿媽去食係人都知道手卷外面嗰個紫菜放耐左會淋我阿媽就開口同我講話叫住四個手卷先跟住個店員即刻話 我地嘅食材保證新鮮我同阿媽呆左 大佬你連我地講緊乜都唔知就咪插嘴啦跟住呢件事之後個店員不停喐身喐勢仲不時向我地個方向皺眉頭同擰頭有性格嘅餐廳好多人都鍾意 但係可唔可以比啲禮貌
上網見到係打卡熱點 於是同阿媽去食
仲不時向我地個方向皺眉頭同擰頭
有性格嘅餐廳好多人都鍾意
但係可唔可以比啲禮貌
2021-09-17 864 views
因為之前已經睇咗好多唔同日本餐廳個人非常之為食最後選擇左呢間本身諗住預約book位但原來只可以Walk in唔緊要最緊要好食等對我來講唔係一個問題.我同老公一齊喺附近行吓街先一路等位佢有一個好好嘅地方就係拎咗飛之後有得網上check排到邊個號碼我哋大概7:30到就入到.去到之後個感覺係麻雀雖小五幢俱全基本同去日本嘅餐廳感覺一樣佢係有個好似吧枱咁嘅物體然後裏面有三位壽司師傅外面就圍住一圈嘅客人.我哋坐低之後直接數QR code可以喺嗰度order.我哋就嗌左1. 3xx 個set2. 灼燒蟹棒壽司3. 三文魚壽司4. 牡丹蝦壽司5. 吞拿魚軍艦6. 炸蝦卷7. 鰻魚壽司8. 即開蠔.因為真係好想食赤貝俾個師傅發現咗師傅好好咁話平時喺個set裏面係見唔到嘅今次見我咁想食特登整俾我,好開心.嚟到之後首先佢有個湯俾我哋個湯個味道相當濃郁重點係飲完之後唔會口乾顧名思義即係唔係味精湯唔錯唔錯.個set真係好震撼首先我真係好鍾意佢嘅setting佢啲碟碟杯杯都滲透住貓奴嘅感覺作為貓如既我鍾意到不得了而壽司師傅亦都會有介紹由左至右下至上咁食同埋介紹每款係咩黎有d 咩壽司本身唔洗點太多豉油幾體貼同專業.
因為之前已經睇咗好多

價錢我覺得都好合理
推介大家可以去試吓
2021-09-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$394 (Dinner)