2019-10-30 255 views
一向勁鍾意食牛,知道旺角有間可以任食和牛嘅日式燒肉店,緊係諗都唔使諗去試吓啦。入到去抽風系統都幾好,冇乜燒肉嘅油煙味,同埋d座位幾寛,完全冇壓迫感。呢度有2個任食餐,一個係A4和牛任食,另一個係燒肉放題,我專登黎食A4和牛緊係叫A4和牛放題啦。未叫野食前,店員已經攞咗個刺身拼盤同A4和牛拼盤比我地食住先,刺身拼盤最驚喜係有勁大條海膽,海膽非常新鮮,好鮮甜好creamy,其他刺身都係厚切,完全冇腥味,好新鮮。而A4和牛拼盤非常吸睛,全部油花都分佈喺每片和牛果度,好均勻,每款和牛都有牌mark低係咩部位,非常方便再encore,放上網兩面燒幾秒就食得,入口即溶,咬落去d油爆出黎,勁重牛味,點少少岩鹽吊吓味,就食到和牛嘅原汁原味。燒肉除咗A4和牛,豬,海鮮,蔬菜同雞之外,仲有唔少熟食同壽司,因為食和牛已經食到勁飽,熟食同壽司只有叫咗少少,佢地嘅芝麻雞翼同炸雞軟骨都非常好食,即炸熱辣辣,勁香口。出面仲有飲品任飲,呢個價錢任食A4和牛,性價比非常高,食 2 around已經和本。

菜單大全上尤其吃肉控的人士以日式烤燒「尚八綜合放題」去覓食是最好的消磨一眾肉品一應俱全品質上乘嚴選講究,由日本自家農場直送讓你大口大口般滿足,一站式價格/時段清晰列明而嚐味牛肉各個部位都可食完無限追加以A4和牛燒肉 - 黄金時段 ($438未加一)包「和牛/前菜/沙律/冷奴/漬物/牛肋骨肉/牛胸腹/一口牛/壺漬/牛舌/內臟/黑豚/雞肉/羊肉/海鮮/野菜/湯/飯烏冬/自助飲品」基本食二小時通通點一輪後雖然肉品是冷凍但慢熱在爐烤上不僅傳熱快保持食物整體原整沒有黏底,滋滋作響撲鼻油脂不斷四溢,而一口咬下去濃香惹味韌勁十足,從舌尖味上徘徊存來最佳狀態,帶出原汁原味最天然不一樣的地道味覺,間中奢侈一晚歡度的確難念

菜單大全上尤其吃肉控的人士
以日式烤燒「尚八綜合放題」去覓食是最好的消磨

以A4和牛燒肉 - 黄金時段 ($438未加一)

基本食二小時通通點一輪後

2019-10-24
$482 (Dinner)
2019-10-26 423 views
尚八日式燒肉店 #旺角🐄 🐄 🐄 🐄 🐄 之前留意到原來旺角有間專食和牛燒肉放題餐廳,評價都唔錯,果然冇失望!1900-2130 $438/11700-1900 $3182200-0100 $398就咁睇個價錢唔算太平,但係的確物超所值。和牛分別有六個唔同嘅部位,最最最最最正嘅一定係牛三角,脂肪分布最多,入口即溶。其次就係牛前肩同外腿,而最難食就係胸腹。不過雖然話難食,只係相比起其他嗰幾款韌少少,油脂冇咁香,不過整體而言都係高質過平時普通嘅燒肉。Personal Ranking: 牛三角 -> 牛後腿->牛前肩->一口牛 ->牛冧->牛胸腹除此之外佢哋仲有普通牛嘅套餐1700-1900 $2181900-2130: $3182200-0100: $248當然如果你帶和牛套餐嘅話你都可以叫普通牛試吓。我哋當日都揀咗少少普通牛試一試,的確冇咗入口即溶嘅感覺,不過個人認為如果你唔係好嘴刁,要求唔算好高,普通牛其實都好食。除咗呢啲牛之外,佢仲有雞豬羊海鮮蔬菜等等,全部都唔錯!就連佢哋嘅燒甜薯都有加到一啲牛油香草作調味,番薯本身亦都非常綿滑香甜,我嗌咗起碼
尚八日式燒肉店 #旺角

1900-2130 $438/1
1700-1900 $318
2200-0100 $398

除此之外佢哋仲有普通牛嘅套餐
1700-1900 $218
1900-2130: $318
2200-0100: $248

除咗呢啲牛之外,佢仲有雞豬羊海鮮蔬菜等等,全部都唔錯!就連佢哋嘅燒甜薯都有加到一啲牛油香草作調味,番薯本身亦都非常綿滑香甜,我嗌咗起碼10粒。另外佢哋仲有啲熟食,超推介佢哋嘅牛筋,完全會漿住個口!

如果就咁食燒肉唔夠喉嘅話,仲可以加$48配埋刺身壽司,不過當日我哋就冇再加到,但係一開始佢哋都送咗一碗刺身俾我哋食。

不過講真因為和牛嘅脂肪比例都幾高,所以都幾膩,女仔去到就未必食到咁多,但係唔食和牛又冇咁抵,所以建議如果對食物唔係好腌尖嘅話,就咁食普通牛嘅套餐已經好滿足!分分鐘仲抵食過食和牛。不過如果有多少少錢又或者係特別慶祝嘅日子,食和牛嘅享受絕對高好多。

味道:4.7/5
性價比: 4/5
2019-10-24 6825 views
趁著媽媽今天放假,又是星期四,就帶她去食好息!店裏位置還是挺多的,大概七點就坐滿了,要等,所以大家想吃要早點來。我們選了A4和牛放題,黃金時段$438一個人+$48有刺身,這個價格可以吃到A4和牛的放題算是挺划算的了。選好了套餐以後,店員率先上了一碟和牛拼盤。每款牛都有四塊,嘗過以後就可以根據自己的口味再加。刺身也先上一碗,都很新鮮,很鮮甜。片狀的牛我覺得都不錯,油脂多點的燒起來不沾網,油香也更濃郁。瘦點的像牛空腹切得會比較薄,很快熟,嚼起來肉感比較強。燒過的肉有網的格紋,油亮亮的,很吸引人。和牛的標配是白米飯,我們每人點了一碗。豐富的油脂包裹住粒粒分明的米飯,簡直吃到欲罷不能。厚切牛舌也是燒肉比點,燒的時間稍微長一點。燒至四面金黃色以後,用剪刀剪開兩三段,烤熟就可以吃了!厚切牛舌的口感很彈牙,易咬,完全不會韌,口口滿足!後面我們再加了些蔬菜和海鮮,扇貝燒過會出汁,所以不會乾。燒菠蘿有多好吃就不用多說了吧!燒南瓜比較乾,所以後來我們都剪開放到牛油香菜菇裡面一起煮。牛油香草菇很香,牛油和香草的味道濃而不過!清酒煮蜆本來就是熟的,加熱就可以吃。蠔也適合放在邊上慢火煮,嫩嘟嘟的。枝豆味道正常
趁著媽媽今天放假,又是星期四,就帶她去食好息!

A4和牛

刺身

刺身也先上一碗,都很新鮮,很鮮甜。

厚切牛舌

枝豆

枝豆味道正常,等烤肉期間可以點來吃,喝酒也很適合。
芝麻蒜蓉炸雞翼

芝麻蒜香炸雞翼,味道還是很不錯的,顏色金黃,看著就很好吃。

漬淮山和番茄沙律,我比較喜歡番茄沙律,鹹甜鹹甜的,淮山比較鹹,適合配飯。
2019-10-24
$534 (Dinner)
A4和牛
厚切牛舌
枝豆
芝麻蒜蓉炸雞翼
2019-10-22 319 views
A4和牛任食🐮平民價錢 食到高質和牛😍大家都知我本身就超中意食和牛😛而且胃口超好🤫所以一直致力去發掘香港既任食和牛🤤之後比錢實試🥰續上次任食A5之後到A4 反而好有驚喜🥰 日本和牛評分都主要係分四大方面既🐮第一油脂分佈,第二油脂既顔色,第三肌肉既顏色,第四肌肉既狀🐮 日本和牛評分由A1-A5 🐮A5就當然係最肥最油😌 最出色當然要數 日本三大和牛 松阪牛,神戶牛,近江牛🐮 有一日一次要食晒佢地 三大和牛😂.特別想讚一讚佢哋嘅服務姨姨好好人😍會主動同你讚邊隻肉正 又有禮貌🥰 其他放題店都比較少見🙂通常都唔理我地 目無表情🤒-🐮A4和牛任食🐮 ($368) 我地食最早時段 (5-7)所以最平🤤 建議大家學我🙋🏻‍♂️一開始會比個和牛拼盤同一次性刺身拼盤🙋🏻‍♂️有六隻不同既和牛🐖 首推牛三角同牛大腿😆和牛全部入口即融😛雖然牛味唔太重(和牛通病)但係感覺好滿足 係其他牛肉比唔到既味道🤤而且要大讚一下,追加既和牛都保持到質素,全部油花都繼續咁靚😂呢個真係好難得🥰最後推薦大家叫青瓜或蕃茄,可以冇咁油😂繼續食晒佢既和牛🙋🏻‍♂️總結來說 好建議和牛愛好者去食😛代我食晒佢既牛😤-🎈 香港, 旺角山東街38

A4和牛任食🐮平民價錢 食到高質和牛😍
續上次任食A5之後到A4 反而好有驚喜🥰
🐮A4和牛任食🐮 ($368)
一開始會比個和牛拼盤同一次性刺身拼盤🙋🏻‍♂️
有六隻不同既和牛🐖 首推牛三角同牛大腿😆
總結來說 好建議和牛愛好者去食😛代我食晒佢既牛😤
🎈 香港, 旺角山東街38號, 38廣場, 3/F
平均傷害:$400
好味值:8/10
2019-10-07 1238 views
📍尚八日式燒肉店今次已經係我地第三次食A4和牛放題喇🥰證明呢間野真係吾錯架一坐低佢就先為我地送上刺身拼盤作為前菜都幾新鮮架 一啲都吾腥有甜蝦、三文魚、吞拿魚、帶子海膽etc🤤如果想追加壽司🍣刺身放題 要另外加$48架~因為我地主攻和牛所以就冇追加之後就送上一盤A4和牛🥩🤩本餐廳採用🥩既係黎自日本🇯🇵自家農場直送既日高見和牛有和牛冧肉、和牛三角、和牛外腿、和牛前肩、和牛肩胛、和牛胸腹、和牛頸脊、A4一口牛等圈⭕️最鐘意既係A4一口牛一咬落去肉汁係口腔爆發一樣勁juicy🤤好有口感之餘 而且佢既油花分布非常平均👍🏻除左和牛之外 仲有其他肉類、海鮮任食架我地係黃金時段 19:00-21:30 用餐🥢價錢係$438 / each去之前記得book定位喇🤗
📍尚八日式燒肉店
今次已經係我地第三次食A4和牛放題喇🥰
證明呢間野真係吾錯架

一坐低佢就先為我地送上刺身拼盤作為前菜
都幾新鮮架 一啲都吾腥
有甜蝦、三文魚、吞拿魚、帶子海膽etc🤤
如果想追加壽司🍣刺身放題 要另外加$48架~
因為我地主攻和牛所以就冇追加

之後就送上一盤A4和牛🥩🤩
本餐廳採用🥩既係
黎自日本🇯🇵自家農場直送既日高見和牛
圈⭕️最鐘意既係A4一口牛
一咬落去肉汁係口腔爆發一樣勁juicy🤤
好有口感之餘 而且佢既油花分布非常平均👍🏻
除左和牛之外 仲有其他肉類、海鮮任食架

我地係黃金時段 19:00-21:30 用餐🥢
價錢係$438 / each
去之前記得book定位喇🤗

Type of Meal
Dinner
仲有兩個禮拜就去日本玩,去之前諗住試吓香港嘅特色燒肉店,喺網上評論左好多燒肉店,依家係呢排啲出名嘅,因為佢係主打A4和牛任食,之前聽聞長期無位,可能有香港比較冷清d,所以終於book到位啦,仲要係十一假期有位,真係好少何。地方係幾方便因為係香港嘅閙市旺角嗰度咁,上咗樓之後呢其實個環境都唔錯同普遍嘅燒肉店都差唔多個環境闊落,一坐低嗰啲就俾個餐牌我哋就可以選擇一個普通飲食同埋A4任食,咁既然都黎到啦都係架大概$100到就梗係食呢個A4和牛任食啦。佢有好幾種部位唔同選擇嘅咁其他嘅款式都有雞肉啊豬肉啊都有咁但係我哋上次去嘅主力都係食呢個A四和牛。我個人就覺得外腿肉同埋肩膊係最好食嘅,重牛肉味得來又有牛油香味,如果鍾意食油脂香味可以牛三角,唔知依果係甚麼部位但係非常之香口。總結來講其實我覺得呢個餐廳嘅性價比係唔錯因為啲牛肉真係幾靚幾新鮮幾好味,仲要係唔識足兩個鐘真係唔會好似趕頭趕命咁食。但係因為食燒肉唔係好似食8合理因為真係幾油膩,所以都係少食多滋味。

2019-10-05 619 views
Wagyu is really a food that you have to try it once in a life time . It is something that is almost impossible to replace . It tastes really good. Japanese wagyu is graded from A1 to A5. Today I am having A4 all you can eat wagyu. I can choose from 6 difference cut of meat. Highly recommend to go with the one that has the most fat content on it 😂It tastes really good and satisfying . The price is reasonable as well. Highly recommend to have a try with your family But really to make a reservation
But really to make a reservation coz there are a lot of people .
2019-09-20 1232 views
晚餐連加一350元 , 選擇不多 , 主打牛肉 , 但奈何牛肉質素太差 , 牛胸同牛肋骨都係4款 , 鹽燒/燒汁/果味/山葵 , 但講真4款係食唔到有乜大分別 , 但如果你D牛肉夠鮮都冇乜問題 , 咪當佢原汁原味囉 , 但最大問題係佢D牛肉真係空有外表 , 睇上黎有部份都叫有雪花 , 但食落去完全冇肉味  , 如果唔自己點下汁真係食唔落口 , 而且有時都幾靭 ,  因為果D唔係油花 , 係筋黎 . 另外有一口牛 , 更加係靭到不能入口 , 又係冇肉味 , 失敗.350黎講唔算平 , 加多一百去D酒店自助餐都得 , 咁既質素真係冇下次 .
2019-07-26 3297 views
好耐無食過燒肉放題啦。可以任點任食又可以食刺身。今次朋友就帶左我去旺角呢一間放題,諗起都已經勁肚餓,勁想食了以我們咁為食既人,就緊係預早已經打去預約,因為呢間都幾出名,同埋都好爆場架去到都已經勁多人在門口等緊,我們book左位都要等多4,5個字左右才入到場入到去真係全場爆滿,我們就點左D牛同海鮮,都幾新鮮,同點野食都好快就送到來!感覺都唔係,係有點迫促,同焗左DD!個刺身種類都算多同新鮮,仲要有埋海膽係ok,但因為今次主要是想食燒肉,所以只點左一次刺身食到勁飽,仲有雪條送,但款式不多!整體來講都算OK
好耐無食過燒肉放題啦。
可以任點任食又可以食刺身
今次朋友就帶左我去旺角呢一間放題
諗起都已經勁肚餓,勁想食了

以我們咁為食既人,就緊係預早已經打去預約,
因為呢間都幾出名,同埋都好爆場架

去到都已經勁多人在門口等緊,
我們book左位都要等多4,5個字左右才入到場

入到去真係全場爆滿,我們就點左D牛同海鮮,
都幾新鮮,同點野食都好快就送到來!
感覺都唔係,係有點迫促,同焗左DD!

刺身種類都算多同新鮮,仲要有埋海膽

係ok,但因為今次主要是想食燒肉,
所以只點左一次刺身

食到勁飽,仲有雪條送,但款式不多!
整體來講都算OK

2019-07-21 2808 views
屋企人生日原本諗住食返餐日式燒肉開心下,上網見到d食評唔差咪諗住試一次,點知食完之後就好失望,肉既選擇雖然都唔算少,但係質素就好一般,好多都好”un”咬好耐都吞唔到,尤其係牛舌,真係搞唔掂。另外,一開始都冇講邊度可以拎飲品,要自己好尷尬咁喺店裏面周圍行去搵個雪櫃,去到雪櫃飲品選擇都較少。最後雪糕雪條我唔問都唔知原來係有提供,因為餐牌上係冇寫出到出黎的,有冇人講邊度有雪糕。個人認為喺度最好食嘅係燒蜆、蠔。總結一下,個人認為不值呢個價錢,下次我都係行返過去食牛__buffet 算
個人認為喺度最好食嘅係燒蜆、蠔。
2019-07-17 14935 views
好難得約到朋友食放題,今日黎左最多放題既地方旺角,搵到呢間餐廳~餐牌朋友因為塞車遲左,係等緊朋友個時,問員工有咩好推介,D職員既服務好好啊,佢好好人咁推介左以下既食物比我地。好快就上左燒肉刺身拼盤做前菜,好新鮮,海膽完全唔腥,隻蝦好甜,三文魚腩又厚。芒果海老紙米卷,好fresh, 有啲似芒果糯米飯。員工推介燒汁牛胸腹,山葵牛小排,青森蘋果壺漬赤豚肉,岩鹽燒牛舌。初頭以為會好濃味,但其實味道淡淡地,我地就試哂佢啲醬汁(燒汁,檸檬汁,蒜蓉汁)。帆立貝同個香草牛油醬分開上,燒個時先加上去,大大隻又肥美。本身想叫埋燒蜆,但因為係季節限定,所以無,但員工話可能轉頭會有(笑)。不過我地早走左,所以最後都無試到。見到menu到有道菜叫尚八腸,問左先知係豬腸,原本就係熟既,但想入味啲就醃完放雪櫃,燒個時只要輕輕炒下就得。不得不提個雞腎,又薄又有口感,又入味點埋個蒜蓉汁(加玫瑰鹽)一流呀。食放題點可以唔食甜蕃薯同燒菠蘿,甜薯就咁放個兜到唔洗理佢,由佢燒,期間重可以燒下其他野,而燒菠蘿又係要燒好耐既,完全唔洗理佢。最後呢度竟然有韓國雪條!梗係食返條Melona雪條先走啦,正。

餐牌
2020 views

朋友因為塞車遲左,係等緊朋友個時,問員工有咩好推介,
D職員既服務好好啊,佢好好人咁推介左以下既食物比我地。

芒果海老紙米卷,好fresh, 有啲似芒果糯米飯。

帆立貝同個香草牛油醬分開上,燒個時先加上去,大大隻又肥美。
不過我地早走左,所以最後都無試到。

2019-07-11
$350 (Dinner)
2019-07-11 2060 views
🐷🐷🐷本來食燒肉放題只係$318,但齋食燒肉好寡,所以就加埋刺身壽司。前菜方面,一口芝士嘅表現最突出!表皮薄脆,一咬就係滿口流心芝士🤩 芝士控一定要食🤤 燒肉方面,牛肋骨肉一定係首選!3成脂肪7成肉,雪花分佈平均,一燒就香味四溢,雖然好邪惡但忍唔住口自己就食咗十幾塊😭 另外燒牛舌亦都係我嘅最愛🙌🏻雖然我唔食羊架,但朋友話羊肉都好有鮮味。而且因為羊架難燒,所以店員會好細心,見到我哋燒到差唔多程度就會過嚟幫我地剪開做一粒粒羊肉🤝燒海鮮方面,香草牛油廣島蠔同香草牛油帆立貝嘅表現都唔差。最後刺身方面,最impressive既係海膽🤩 好鮮甜而且每次份量不少,可以啖啖海膽🤤其實本身係想去食佢嘅和牛放題,但去到先發現原來旺角呢間尚日式燒肉店係冇呢個套餐🥺 所以都平啲!🤑 不過下次都想去其他分店試埋和牛放題🤤🔸Overall ($366+1/person)📍尚八日式燒肉店 (旺角)旺角山東街38號38廣場3樓
🐷🐷🐷

燒海鮮方面,香草牛油廣島蠔同香草牛油帆立貝嘅表現都唔差。

🔸Overall ($366+1/person)
📍尚八日式燒肉店 (旺角)
旺角山東街38號38廣場3樓
2019-07-11 1574 views
突然燒肉癮起,朋友就介紹我黎呢間人氣烤肉店尚八試下。餐廳位於旺角朗豪坊附近,好易搵。裝修頗有日式風格,而且播放著強勁既音樂,氣氛好high平日夜晚正常時段盛惠$318一個人,以任食黎講不算貴啊菜式選擇真係好多,單單燒牛肉都有20款可以揀😱而且仲有其他前菜、炸物、燒海鮮🦐選擇。一坐下會送上一碟拼盤以及刺身我地點左少量前菜,味道都不錯,不過今晚重點係燒肉,所以我地都冇投入太多落其他地方。牛肉有好多味道選擇,我最鍾意牛胸腹,最淋最juicy最令人驚喜係d海鮮好新鮮,虎蝦彈牙,蜆仲識郁,味道仲非常鮮甜!加48蚊仲可以任食刺身還有飲品任飲,其實真係幾抵除左味道,真係好想讚呢度既店員,全部都好helpful

平日夜晚正常時段盛惠$318一個人,以任食黎講不算貴啊

2022 views

一坐下會送上一碟拼盤以及刺身

牛肉有好多味道選擇,我最鍾意牛胸腹,最淋最juicy

加48蚊仲可以任食刺身

還有飲品任飲,其實真係幾抵
除左味道,真係好想讚呢度既店員,全部都好helpful

2019-07-10 8349 views
今日跟朋友到旺角吃飯聚舊,本來想火鍋,但天氣太熱,我就建議燒肉放題,但要說到日式燒肉放題,我相信一定是這間尚八燒肉店。話說前陣子跟朋友閒談,談到放題,一向大家都覺得眼中的放題比單點的餐廳質量為差,朋友卻反對我這個論點,他推介尚八燒肉,口啤不錯,所以就知道我們今晚來到,店內已經很多人,餐牌有非常多不同的牛肉部位、海鮮、和牛有六款可任叫,刺身方面加$48就可以任叫,飲品是自取,點餐將餐牌內的號碼寫到紙上,再交給侍應。侍應先來一盤刺身,有三文魚、𩶘魚、帶子、甜蝦、吞拿魚、海膽,每款都鮮味十足,個人非常喜歡帶子,一點腥味都沒有,甜蝦沒有黑頭,正!牛肉有不同味道的牛肋骨、牛胸腹、牛小排、一口牛等,配上柚子醬和一小口白飯,入口即溶,油脂散發在口腔內。接著還點了海蝦、香草牛油帆立貝、蠔肉、豚肉、雞腿肉,蠔肉配上牛油蒜蓉汁,非常惹味。另外我們點了和牛漢堡、羊架、燒粟米、胡麻豆腐等等,全部都不錯。最後還有甜品雪條提供。總評:旺角聚舊燒肉熱點

最後還有甜品雪條提供。

總評:旺角聚舊燒肉熱點
2019-07-08
$280 (Dinner)