2019-10-30
一向勁鍾意食牛,知道旺角有間可以任食和牛嘅日式燒肉店,緊係諗都唔使諗去試吓啦。入到去抽風系統都幾好,冇乜燒肉嘅油煙味,同埋d座位幾寛,完全冇壓迫感。呢度有2個任食餐,一個係A4和牛任食,另一個係燒肉放題,我專登黎食A4和牛緊係叫A4和牛放題啦。未叫野食前,店員已經攞咗個刺身拼盤同A4和牛拼盤比我地食住先,刺身拼盤最驚喜係有勁大條海膽,海膽非常新鮮,好鮮甜好creamy,其他刺身都係厚切,完全冇腥味,好新鮮。而A4和牛拼盤非常吸睛,全部油花都分佈喺每片和牛果度,好均勻,每款和牛都有牌mark低係咩部位,非常方便再encore,放上網兩面燒幾秒就食得,入口即溶,咬落去d油爆出黎,勁重牛味,點少少岩鹽吊吓味,就食到和牛嘅原汁原味。燒肉除咗A4和牛,豬,海鮮,蔬菜同雞之外,仲有唔少熟食同壽司,因為食和牛已經食到勁飽,熟食同壽司只有叫咗少少,佢地嘅芝麻雞翼同炸雞軟骨都非常好食,即炸熱辣辣,勁香口。出面仲有飲品任飲,呢個價錢任食A4和牛,性價比非常高,食 2 around已經和本。