2019-12-10 687 views
呢幾日天氣開始凍 想食一啲熱嘅嘢咁就一於去食燒肉啦!呢間燒肉店鋪非常之近旺角地鐵站 呢間店舖大部份都係卡位 坐得非常舒服 晚市有兩種放題選擇 :A4和牛放題 $438安格斯牛放題 $318 我哋食嗰時就19:30所以就貴啲 ,如果可以早啲食或者宵夜食價錢亦都更優惠有三種醬汁 燒汁蒜蓉汁同檸檬汁最鍾意檸檬汁 夠晒refreshing !飲品是自助的 出邊有個大櫃入邊有唔同飲品 :汽水綠茶應有盡有 我哋就叫咗個A4和牛放題,開始時侍應送上每種A4和牛部位的拼盤給我 再送上一盤刺身 眾多部位之中最愛的是牛三角和牛前肩 口感非常好 雪花好靚 食落去真係好似會溶係口入邊 我不停encore刺身拼盤都好新鮮 如果鍾意刺身嘅可以加$48有刺身壽司放題!另外亦都叫咗不同嘅海鮮 北海道帶子大大隻 配上蒜蓉牛油好滋味 最欣賞的是所有蔬菜基本都放上一個鐵盒到給你 燒的時候不怕蔬菜會過火牛油蒜蓉大啡菇也是超級juicy !這兒坐得舒服 食物質素又好 好適合一大班人嚟聚會或者兩口子食嘅晚飯都可以!
呢幾日天氣開始凍 想食一啲熱嘅嘢
咁就一於去食燒肉啦!

A4和牛放題 $438

安格斯牛放題 $318

有三種醬汁 燒汁蒜蓉汁同檸檬汁
最鍾意檸檬汁 夠晒refreshing !

眾多部位之中最愛的是牛三角和牛前肩

刺身拼盤都好新鮮 如果鍾意刺身嘅可以加$48有刺身壽司放題

牛油蒜蓉大啡菇也是超級juicy !

2019-12-05 947 views
旺角行完街,想食燒肉就搵下有邊間好食。行行下見到尚八日式燒肉,望埋個menu 係任食任飲燒肉。佢有分兩款燒肉任食,一款係日本和牛,一款係普通日本牛!我就簡左普通既日本牛試下。一坐低就有一盤刺身,每位客人都有!尚八呢度係網燒,掃QR code就可以自己係電話度落單,佢除左牛,仲有蔬菜類、熟食類、海鮮類簡。我地就點牛為主,海鮮都有點!任飲既款類都唔差,有細枝裝鴻福堂既菊蜜同檸檬茶。另外亦有韓國既乳酸飲料簡。食到最後每人都有韓國雪條或者雀巢細杯裝雪糕簡。
旺角行完街,想食燒肉就搵下有邊間好食。
行行下見到尚八日式燒肉,望埋個menu 係任食任飲燒肉。

刺身
日本牛
韓國雪條
  • 刺身拼盤
2019-12-03 549 views
上個月在荃灣的分店吃了燒肉放題後,對這間的A4和牛燒肉放題一直念念不忘。知道旺角也有一間分店,於是又約朋友去旺角的分店吃A4和牛燒肉放題。店內環境不錯,雖然是燒肉店,但是餐廳內不會彌漫著一陣陣的燒肉的油煙味。店內又播放著澳美流行歌曲。由於食物種類繁多,兩個人未能吃得太多,於是這次我們點了一些在荃灣分店沒有點的食物,例如海鮮類的,有鯖魚、花蛤和扇貝等,花蛤和扇貝都很鮮甜,完全沒有沙,鯖魚也不錯,有耐性地慢慢燒,味道一流。
2019-12-02 690 views
港女最愛日本嘢 而且我仲係一個食肉獸嘅港女 今日嚟到旺角呢間尚八到食日式燒肉 網上一面倒好評 要book位先有得食 閒日夜晚嚟到都已經全院滿座 真誇張餐廳係用平板電腦落單十分方便 我哋揀咗和牛放題 價錢都係三百幾蚊加一刺身拼盤已經好有質素 三文魚同油甘魚油花勁靚 仲有超大片嘅加拿大海膽 成個口都係甘香嘅味道A4和牛冧肉 A4和牛胸腹 A4和牛舌 A4一口牛A4和牛三角 A4和牛前肩講多無謂 睇圖最實際 全部都見到油花分佈好靚 而且鮮紅色 證明十分新鮮 貨真價實童叟無欺個人最喜歡a4和牛三角 因為最肥美 而且入口即溶 燒十秒反一反就食得 回本之選食完就馬上再叫一轉 上菜速度夠快 而且數量足 唔錯

食完就馬上再叫一轉 上菜速度夠快 而且數量足 唔錯
2019-12-02 508 views
今日同男朋友去食燒肉因為見到一間餐廳有一個送松葉蟹嘅優惠只要likeFacebook 就有得送但我想講呢隻蟹真係非常之高質蟹肉鮮甜而且啲蟹膏都好正我哋一坐低侍應就俾咗一盤刺身拼盤同埋和牛拼盤 刺身全部都好新鮮尤其是海膽好鮮甜和牛嘅油脂分布亦都好靚 仲入口即溶添所以我哋都encore左好多次除此之外仲有得食呢個牛舌真係超級正口感一流除此之外我哋仲叫咗其他小食全部都好足料同埋好好食最鍾意就係食佢嘅芝麻雞翼火候啱啱好
今日同男朋友去食燒肉

全部都好足料同埋好好食
最鍾意就係食佢嘅芝麻雞翼
火候啱啱好
2019-11-16 716 views
今晚朋友生日,平時有事,佢係第一個出黎幫手的人,所以佢生日,請佢食好啲呢度枱好大,坐位好寬闊,我地兩人,佢都安排一張四人卡位我地選咗A4和牛燒肉放題(一至四)黃金時段$438一位,呢度係用電話掃描QR code 落單,燒肉食物除有和牛A4,亦有調過味的牛肉,豬肉,雞肉等,仲有沙律,海鮮,烏冬,漬物,真係好多野食,飲品放係凍櫃入任攞佢地會先黎刺身,和牛🥢刺身有海膽,帶子,三文魚,甜蝦,油甘魚,吞拿魚,刺身好新鮮,可以冇限追加🥢A4和牛有一口牛,牛冧,牛胸腹,前肩,外腿,牛三角🥢牛前肩,外腿,油脂分布均勻,燒幾秒,肉質鮮嫩多汁🥢牛三角,油脂較多,牛味較重🥢牛冧,,一口牛,牛胸腹,油脂唔算多,但好軟滑,蘸個燒汁,提升唔少牛肉鮮味除和牛,我地都叫咗少量醃過的牛,羊架,雞肉,羊架就真係好正,有微微羊羶味,燒左好耐,入口都仍然鮮嫩多汁🥢凍豆腐,漬淮山,淮山好脆口🥢燒菠蘿🍍,燒過嘅菠蘿提升甜度👍🏻🙄香草加橄欖油浸迷你甜番薯🍠,帶小小咸味,都幾特別。

呢度枱好大,坐位好寬闊,我地兩人,佢都安排一張四人卡位
佢地會先黎刺身,和牛
🥢A4和牛有一口牛,牛冧,牛胸腹,前肩,外腿,牛三角
🥢牛前肩,外腿,油脂分布均勻,燒幾秒,肉質鮮嫩多汁
🥢牛三角,油脂較多,牛味較重
🥢凍豆腐,漬淮山,淮山好脆口
🥢燒菠蘿🍍,燒過嘅菠蘿提升甜度👍🏻
🙄香草加橄欖油浸迷你甜番薯🍠,帶小小咸味,都幾特別。
2019-11-14 18742 views
地方同tw相比既話, 地方好似反而無咁大, 有機會格離要坐住d唔識既人. 不過台既空間照舊好大,唔會覺得窄!今次集中講刺身, 呢到刺身我反而覺得新鮮d, 唔知係唔係隨機問題, 呢到海膽比較甜, 海膽係比較多人關注既食物之一.三文魚刺身呢, 我覺得睇色黎講算係自然新鮮, 因為有d染色既會係好紅, 至少呢到睇落係高質咬落口個厚度帶小小痴牙, 味道清甜, 算係唔錯! 所以唔好掛住食肉, 刺身都係好正!和牛, 每間分店一樣味道, 一d差別都無, 應該係進口貨全部一樣高質!當中其實我覺得中意食入口即溶既可以試下牛三角, 最入口即溶, 其次係牛外腿,之後個d主要係重牛味, 同埋軟硬程度! 佢d非和牛其實真係都好好食, 全部angus 黎, 牛味出名超濃, 口感比較彈牙, 但就無咩入口即溶既感覺, 尚八係我食過咁多間燒肉放題最高質, 可以話係放題,但係有單叫既質素! 最爆既係連下面遊行緊呢間都係爆場!小菜,前菜方面, 豆腐好食, 主要係d汁調得岩岩好, 又唔會話好似味精過重味,清淡得黎又開胃!呢到烏東同出面食既高質烏東一樣, 湯底係醬油湯, 比較傳統風,蛋係溫泉蛋, 味道不錯 打散黎食都別有一番風味
不過台既空間照舊好大,唔會覺得窄!
呢到海膽比較甜, 海膽係比較多人關注既食物之一.
之後個d主要係重牛味, 同埋軟硬程度!
清淡得黎又開胃!
蛋係溫泉蛋, 味道不錯 打散黎食都別有一番風味, 就咁食當然都得!
飲品選擇唔算多, 但唔影響對餐廳評價, 因為主要唔係飲品上!
反而唯一失望小小既位係雪糕我唔影啦, 因為雀巢黎,無咩好影啦,
期望將來會有 哈根,movenpick!
mk店服務反而無tw咁熱情!
2019-11-14
2019-11-11 8746 views
今日母親生日為咗孝敬老母就決定帶佢去食佢最愛嘅日本烤肉料理 ,之前都一直有聽聞尚八嘅和牛烤肉放題非常出色和牛水準唔錯,所以今次同母親喺黃金時段入席 ,享用期待已久嘅和牛晚餐!✨六種唔同嘅和牛部位餐廳一開始就俾咗六種唔同嘅和牛部位俾我哋,俾我哋試勻晒所有嘅部位六種部位,包括一口牛,和牛冧,和牛三角,和牛胸腹,和牛前肩同埋和牛外腹😝每款四件咁樣排晒出嚟,可以睇到肉同脂肪嘅問你清晰可見脂肪分布得非常均勻一睇就知係高質嘅牛肉而我最欣賞嘅就係一口牛,和牛三角同埋和牛前肩三款,呢三款嘅油脂比較多,燒出嚟亦都比較香同埋軟熟,滿口油脂嘅感覺真係好幸福✨雜錦刺身拼盤呢間餐廳除咗黃牛之外其實魚生亦都非常出色,佢呢一份雜錦刺身拼盤每一份刺身都係非常新鮮,入面包括吞拿魚,三文魚腩刺身,帶子,海膽等等,每一塊刺身都係閃閃發光,食到停唔到口✨燒青口,燒帶子放題亦都有好多款海鮮可以選擇,但係我就比較偏愛燒青口同埋燒帶子,帶子用上黑松露嘅醃了醃過,味道顯得格外濃郁!✨番茄豆腐沙律,木魚絲豆腐沙律食咗咁多燒肉咁熱氣當然要食返沙律降下火,我點左呢兩份豆腐沙律,食落味道好清新,份量唔係好多,啱晒放題嘅時候食。到最後嘅時候餐

✨六種唔同嘅和牛部位

✨雜錦刺身拼盤

✨燒青口,燒帶子

✨番茄豆腐沙律,木魚絲豆腐沙律

到最後嘅時候餐廳仲送多一杯雀巢雪糕俾我哋食,為餐飯完美咁作結。
2019-11-07
$450 (Dinner)
最近喺IG見到,尚八日式燒肉店A4和牛燒肉放題,可以任食兩小時,當然咪執輸趕去試試啦。早鳥時段(17:00-19:00),價錢更加優惠,每位$368,二人同行即送刺身拼盤,全部都很新鮮。不同部位的日本A4和牛,包括A4和牛三角、牛前肩、牛外腿、牛胸腹、牛冧、一口牛,各有4塊先試試味道,然後可按個人口味選擇喜歡食的部位再追加。如果想更了解和牛部位,可以參考牆壁上的和牛部位圖,品嚐美食之餘,仲可以增知識。除了主角A4和牛外,還有前菜、沙律、豆腐、黑豚、雞肉、內臓、羊、海鮮、蔬菜可供選擇,我同家姐兩人點了吉烈蠔、清酒者煮蜆、一口芝士、雞翼、七味雞軟骨、支豆、尚八豆腐、汁燒金菇、香草牛油青口、尚八胡麻凍菠菜,個人比較欣賞清酒者煮蜆和一口芝士,蜆味道很清甜,一口芝士超濃芝士香,芝士控必食!飲品方面,除汽水之外,還有一些相對較健康的選擇 - 菊花蜜、綠茶、芒果汁、白番石榴汁。總括而言,我對餐廳感覺都很滿意,價錢適中,地方寬敝舒適,服務良好,食物質素頗高,值得推薦!

刺身拼盤

一口芝士、雞翼、七味雞軟骨
支豆

2019-10-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$368 (Dinner)
刺身拼盤
尚八胡麻凍菠菜
一口芝士、雞翼、七味雞軟骨
支豆
2019-11-06 397 views
日式燒肉放題,周圍都有,但是這裡的每款肉質素都唔錯,水平高於其他放題,性價高。這次不是我第一次到訪,但它的新裝潢設計加分了! 座位比以前的闊落,服務態度又好,員工都十分細心,十分推薦!趁著今日肚餓,同朋友試下尚八的和牛放題,晚市每人$438!價錢唔算平,但勝在係A4和牛任食!飲品是自取形式 雪櫃位置於餐廳後方,十分顯眼 。刺身也有放題,只需每人額外加$48,就可以任叫🤤 刺身亦是高質素!因為我自己比較喜歡吃帶子刺身,雖然重點應放在燒肉上,但刺身太新鮮,所以總共都嗌了3 rounds😚論肉的種類,尚八真的無得輸。店員會先送上一盤頭盤,上面標籤左和牛部位,讓客人選擇自己偏好的部位,其後便能主攻下單該部位。個人最愛是牛前肩和牛外腹,和牛會在口腔內慢慢溶化,接近入口即融!肉質鮮嫩味美!而和牛三角則油脂較多較豐富,食多幾塊會膩🤪當然不能錯過解油膩的蔬菜水果類,當然水果是燒菠蘿。蔬菜便是每次必食的雞脾菇和金菇,燒紫薯也是不錯的選擇。雞脾菇加左牛油蒜蓉,更惹味!另外每人仲會送一條雪條喔!

飲品是自取形式 雪櫃位置於餐廳後方,十分顯眼 。

刺身也有放題,只需每人額外加$48,就可以任叫🤤

論肉的種類,尚八真的無得輸。

另外每人仲會送一條雪條喔!
2019-11-05 306 views
今晚約咗個舊同事食飯,佢係我第一份工的同事,所以真係識咗好長時間😄佢同我一樣,都係鍾意食野,尤其是牛肉,所以今晚佢約出嚟食餐燒肉放題哩度坐位好寬闊,多卡位,入面仲有和式房間,可容納十數人聚餐我地選咗A4和牛燒肉放題,哩度用電話掃描QR code 落單,食物種類好多,有沙律,刺身,燒肉包牛,豬,雞,及其他燒物,烏冬等等坐低,佢地會先黎一盤刺身,同6款A4和牛刺身有海膽,三文魚,油甘魚,吞拿魚,甜蝦,帶子,刺身好新鮮,海膽入口好鮮甜,三文魚,油甘魚肥美,因我兩主要黎食和牛燒肉,所以冇追加刺身A4和牛有前肩,外腿,牛三角,一口牛,牛冧,牛胸腹牛前肩,外腿,油脂分布平均,入口好有牛香味,牛三角,油脂較多,入口較油膩,但牛味較重牛冧,牛胸腹,內質較軟另外,我地叫左豬腸,牛腸,厚切牛舌,同少量海鮮,豬腸醬汁帶點甜味,入口軟身,牛腸較硬,中間有點粉粉地(像豬粉腸裏面個種粉粉地),厚切牛舌,有咬口仲有不可少的菠蘿,同迷理甜番薯,燒過的菠蘿特別甜最要讚的係哩度的服務,店員好勤快,會主動更換燒烤盤,同換碟,收拾也快

哩度坐位好寬闊,多卡位,入面仲有和式房間,可容納十數人聚餐

坐低,佢地會先黎一盤刺身,同6款A4和牛

A4和牛有前肩,外腿,牛三角,一口牛,牛冧,牛胸腹
牛前肩,外腿,油脂分布平均,入口好有牛香味,
牛三角,油脂較多,入口較油膩,但牛味較重
牛冧,牛胸腹,內質較軟

仲有不可少的菠蘿,同迷理甜番薯,燒過的菠蘿特別甜

2019-11-05 259 views
食物高質,而且種類多👍🏻呢度最正係A4和牛任食,真係食一兩轉已經回本。和牛有唔同部位,隻隻入口即溶。個人覺得最正係和牛三角🤩不斷encore!和牛牛柳粒都係我至愛,基本上我已經主攻不斷在叫和牛🙈除左和牛,其實仲有好多其他普通牛都好味,我當然都叫左黎食。有牛胸腹、牛舌、牛肋肉等不同部位。味道有鹽燒、果肉味、醬汁味等,我覺得厚切牛舌是必叫😋 另外,我覺得一定要叫個紫菜飯😋配燒肉真係好正!肉類種類真係有好多:黑豚、雞、羊扒應有盡有。內臟亦有豬大腸、牛腸、砂肝等。食左個豐富嘅刺身拼盤:海膽超甜新鮮😍帶子、牡丹蝦、三文魚、油甘魚全部都好正!仲有其他有刺身、卷物、手卷、壽司等都係任食☺️仲有好多唔同海鮮:蝦、蜆、廣島蠔、帆立貝、魷魚筒、青口、鯖魚、花螺等。基本上有不同菜類;不同口味麵豉湯:味噌及蜆肉。呢度嘅食物真係多到你食唔晒,普通人食一定回本,大胃王簡直係賺😂多款不同飲品任飲🍹甜品仲有雪糕🍦或雪條。

食物高質,而且種類多👍🏻

另外,我覺得一定要叫個紫菜飯😋配燒肉真係好正!

基本上有不同菜類;不同口味麵豉湯:味噌及蜆肉。

多款不同飲品任飲🍹甜品仲有雪糕🍦或雪條。
2019-11-04 344 views
今晚有食神到,同事升職請食飯,去尚八日式燒肉店。有人請梗係食盡啲啦,揀咗比起普通燒肉放題貴只不過$120嘅和牛·燒肉放題【$438】,再追加壽司刺身放題+$48。食足120分鐘,爽。點餐好方便,用手機scan QR code就入到點餐網頁。食物類別、數量清楚表示。點完餐有埋個list,幾時叫都有晒record。呢度上菜速度都幾快,唔駛煮嗰啲,點完五分鐘內就上枱,亦冇發生過漏單情況。刺身拼盤係送嘅!放題除咗和牛之外,仲有沙律、前菜、雞肉、豚肉、蔬菜水果、湯、飯麵。日本A4和牛上碟時有晒牌仔顯示塊肉屬於咩部位,唔同部位嘅肉味、口感、脂肪含量都唔同,啱食嘅部位就之後不停落單。我哋最鍾意脂肪含量最高嘅【牛三角】,油花嘅香口油味加濃濃牛味,好正。雞肉豚肉同樣高質。【尚八芝士角切伊達赤豚】,外面滿佈芝士粉,切粒嘅豚肉夠厚,食落有口感,肉味濃郁。【柚子薄切黑豚】上面搽咗柚子醬,柚子嘅香甜同豚肉好夾,好特別。【香草汁雞腿肉】嫩滑雞腿肉再加香草嘅清香,食得多都唔怕膩。唔好掛住食肉,一定要留肚食海鮮呀。【燒蜆】係季節限定,勁大粒,燒完仲好大隻水汪汪,記得要早啲叫多啲,否則好快冇晒。【香草牛油廣島蠔】成個錫

刺身拼盤係送嘅!

唔好掛住食肉,一定要留肚食海鮮呀。【燒蜆】係季節限定,勁大粒,燒完仲好大隻水汪汪,記得要早啲叫多啲,否則好快冇晒。【香草牛油廣島蠔】成個錫紙兜上,熟完就蘸香草牛油醬食,又鮮味又香口。其他帆立貝、虎蝦都唔可以錯過。

食完肉就食咗蔬果調劑吓。【菠蘿片】同【粟米】燒出嚟又甜又有香烤味,加倍好味。

食完每人仲有雪糕或雪條贈送。我就推介蜜瓜雪條,韓國好出名嗰隻嚟,食到香甜鮮蜜瓜味,食咗成晚燒肉都感覺透心涼。
2019-11-03 285 views
朋友今日早放,約埋一齊食飯啦 想放肆啲大魚大肉 ,一於食燒肉放題啦!! 我地揀左 日本宮城 和牛 💕💕 食最好既 !!和牛既種類有6種甘多架 , 一口牛啦 和牛冧啦 牛三角啦 等等...... 😆😆除左和牛之外 其他普通少少既牛肉都可以食到 一個價錢食到兩種肉 ,仲有海鮮添 。和牛 真系好正 好好食 我最愛和牛 牛三角 牛肉味重 食落充滿油香 真系好正 。海鮮都幾新鮮下 ,蝦🦐 都五會柴架 實肉既 ,扇貝 就比較鮮甜啲 ,仲有辣螺 食落五辣架 好入味添 好值得一試架 。
朋友今日早放,約埋一齊食飯啦
想放肆啲大魚大肉 ,一於食燒肉放題啦!!

我地揀左 日本宮城 和牛 💕💕 食最好既 !!

除左和牛之外 其他普通少少既牛肉都可以食到
一個價錢食到兩種肉 ,仲有海鮮添 。

和牛
真系好正 好好食 我最愛和牛 牛三角
牛肉味重 食落充滿油香 真系好正 。

2019-11-01 600 views
午市放題108加一,除咗牛都任食任飲,佢Facebook有餐牌可以睇。雖然冇得任食牛但一開頭佢都送咗個頭盤比我地,有蝦、廣島蠔、蜆、A4和牛、仲有好多款牛💦 頭盤都幾多野。尚八嘅燒肉質素絕對唔差,全部都好Juicy,調味調得好,肉質唔差。108加一呢個價絕對抵食!