2023-04-19
🎖 Lobster Espresso侍應們好細心,按著我吔已點嘅菜式來建議我用細杯的龍蝦濃縮咖啡 而朋友則用大杯的龍蝦Macchiato。 我嗰杯龍蝦濃縮咖啡,原來有 2 層,上層是厚厚的龍蝦泡沫,幫我打開味蕾,跟著就係下層是的超濃縮的龍蝦肉湯,鮮味到不得了! 估唔到呢個配搭都夾到! 🎖Starter - Hokkaido Uni, 36-hour US Prime Beef Short Ribs唔好見佢份量細細碟, 其實花嘅功夫非常多。牛小排的肉質非常之嫩滑,沒有渣,牛肉味相當濃厚。 🎖Pan fried veal liver balsamic cream小牛肝嗰汁非常creamy。 🎖Mud Crab Roe & Meat, Garlic Rice是一個蟹肉連蟹籽飯,本來一般蒜蓉飯都巳經無得輸, 連埋蟹的鮮味,令我吔愈食愈多! 🎖Gillardeau, S.A. Abalone, Plankton Seafood Congee綠色的美味蠔粥,為整餐作完美句號。
小牛肝嗰汁非常creamy。
綠色的美味蠔粥,為整餐作完美句號。