2023-04-09 42 views
這家火鍋店服務真的很好,店員熱情主動,不僅解答問題還會主動幫忙調醬料,讓人感受到賓至如歸的待遇。食材新鮮,湯底味道濃郁,且店家提供多種口味選擇,讓人回味無窮。整體來說,是一家值得再次光顧的火鍋店。
2023-04-09 47 views
這家火鍋店絕對是我最愛的火鍋店之一!他們提供的食材新鮮度非常高,種類也非常豐富,無論是肉類、蔬菜、海鮮還是豆腐類,都能滿足不同顧客的需求。而且,店內的調味料也非常多樣化,讓人可以自由調配出自己喜歡的口味。店內環境也非常乾淨整潔,服務員態度也非常友善熱情,讓人感到非常舒適和放心。此外,他們的價格也非常實惠,不僅價格公道,而且還經常有優惠活動,讓人更加喜愛這家火鍋店。總之,這家火鍋店是一家非常值得推薦的好店,無論是和家人、朋友或同事一起用餐,都能讓人享受到美味的火鍋和愉快的用餐體驗。

2023-04-09
  • 美國SRF和牛
  • 窩夫
  • 蔬菜區
2023-04-02 62 views
相信不少人對火鍋美食特別情有獨鍾,尤其係天氣轉涼相隔一排就有朋友叫我去打邊爐,腦海中可一邊歎一邊滾滾,暖身熱笠品嚐美食深得不少人港人熱愛打便爐主理味道多元化,可以嚐到「椰子雞湯」「麻辣味噌湯」濃郁湯頭之餘、原汁原味為客人一條龍式添趣味 !採用日式一人一鍋方式用餐,提供不同價格牛肉套餐及自助區任食外,乾淨又衛生入口即化肉既部位選擇多達19款特選食材性價比高包含(日本黑毛和牛)、(Prime牛肩肉)油花軟嫩、脂肪甘香分布均勻相對新鮮是嗜牛一族之選,惹味無比

2023-03-29
$477 (Dinner)
夜晚同朋友去咗旺角T.O.P.商場地庫食$428+1 150分鐘日式黑毛牛放題。超多食物擇。我同朋友分別叫咗椰子🥥雞湯同花生沙爹湯底。棷子雞味道香濃,,套餐有美國三筋肉、和牛肩胛肉、牛肉粒、阿古豬梅肉片、海鮮🦐拼盤、蝦滑等任選。黑毛牛雪降油花濃淡分配勻稱,肉味濃郁香嫩,啱哂鐘意食肉嘅朋友。另外,我哋食咗昆布漬雞肉同西班牙五花肉片。五花肉片肉質上乘,油花同瘦肉平均分佈。雞肉軟嫰多汁,入口嫰滑。自助區亦提供各樣蔬菜🥬、小食、日式甜品🍮、牛奶雪糕🍦、窩夫等,令人一飽口福!!😋꧁☬小編食左咩☬꧂ 黑毛和牛放題✅ 椰子雞湯湯底✅ 花生沙爹湯底✅ 美國三筋肉✅ 日本黑毛和牛✅ 和牛肩胛肉✅ 阿古豬梅肉片✅ 一口牛肉粒✅ 杭州黑魚片✅ 海鮮拼盤✅ 蝦滑✅ 西班牙五花肉片✅昆布漬雞肉(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $480♥️

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ 蝦滑
✅ 西班牙五花肉片
✅昆布漬雞肉

(◔◡◔) ♥️ 人均傷害💰:~ $480♥️
大將主打高質日本黑毛和牛火鍋放題, 特色一人一鍋湯底, 可以選擇自己喜歡的湯底,獨享個人口味, 又十分衛生。 價錢由 $298 ~ 498/位,150分鐘內瘋狂任食, 有足夠時間細味品嚐和牛的滋味, 絕對是牛魔王必選 ! 餐廳位置在旺角 T.O.P. 商場地庫, 交通方便, 環境相當舒適寬敞。今日選擇了$ 428蚊/一位黑毛和牛 火鍋放題,湯底有 :▪花生沙嗲湯▪完熟蕃茄輪湯▪雞白湯▪麻辣味噌湯▪日高昆布湯▪麻辣味噌湯▪椰子雞湯底 / 需要另加$10 ▪味噌泡菜湯 / 需要另加$10 ▪黃金壽喜燒 / 需要另加$10 選了椰子雞湯底, 湯底奶白色, 呷一口,比想像中更加清甜,飲下 好䁔胃, 淡淡迷人椰香,令火鍋 食材增添吸引。 朋友選擇了蕃茄湯底 , 酸甜濃郁, 十分開胃。肉類: ▪和牛肩胛▪prime 牛肩胛▪美國三筋肉▪特選牛腹肉▪一口牛肉▪阿古豬五花肉片▪昆布漬雞肉薄切的黑毛和牛,雲石紋滿佈,肉質嫰紅、軟腍, 只需要滾淥十多秒,吸收了椰子上湯,牛味加倍香濃,細膩肉汁散發口腔,不用沾上醬料, 已經十分滋味,讓人食指大動。阿古豬五花肉片, 肥瘦適中, 咀嚼時, 淡淡五花肉的油香, 注

今日選擇了$ 428蚊/一位黑毛和牛 火鍋放題,湯底有 :

▪特選牛腹肉
▪一口牛肉
▪阿古豬五花肉片
▪昆布漬雞肉
薄切的黑毛和牛,雲石紋滿佈,肉質嫰紅、軟腍, 只需要滾淥十多秒,吸收了椰子上湯,牛味加倍香濃,細膩肉汁散發口腔,不用沾上醬料, 已經十分滋味,讓人食指大動。阿古豬五花肉片, 肥瘦適中, 咀嚼時, 淡淡五花肉的油香, 注滿味蕾。昆布漬雞肉, 軟嫩入味, 充滿肉汁。

海鮮:
▪青口
▪小八爪魚
▪大蝦
肥美的青口,挺身彈牙,連同熱湯呷入口,更為提鮮。小八爪魚富彈性, 鮮味帶嚼勁,非常好吃。 大 蝦質感爽彈, 十分鮮味。

蔬菜自助區:
▪粟米
▪冬瓜
▪黑木耳
▪大豆芽
所有蔬菜新鮮翠綠 ,吸收了湯底的精華, 份外滋味。

肉丸類自助區:
▪貢丸
▪牛丸
▪福袋
貢丸及牛丸,特別爽彈,口感一流 ,鮮味十足。 精緻的福袋,柔軟的豆皮,入面包裹著軟糯的年糕, 煙煙韌韌, 讓人喜歡。

小食:
炸雞
▪炸物
▪蜜糖紫薯
每件新鮮炸起, 熱燙燙,香噴噴, 金黃香脆 ,外脆內軟, 滋美得讓人停不了口,仲要係店員不斷 refill 的。

甜品
特別喜歡 DIY 窩夫 ,將粉漿倒入 窩夫夫機 ,調好時間便可,熟了之後,配上自己喜歡的朱古力醬, 再加埋雪糕,在熱燙燙的窩夫上面一起吃, 滋味滿分。

飲品:
主要有冰爽的鴻福堂清涼茶、自家製飲品、各款汽水, 為熱燙燙的火鍋帶來涼快的感覺。

2023-04-01 44 views
<🐳肥肥食記🐳>👧🏻 牛肉放題 $202日本菜/火鍋/日式放題點食都抵返哂⭐️牛肉放題牛肉套餐有鹿兒島和牛、美國SRF和牛等。牛食落入口即化,花紋靚。肥脂均分。餐廳設有自助區,唔夠食嘅朋友可以去拿菜、烏冬等主小食。最正應該是它的紫薯,整得好好食。食完正餐,當然要食甜品。大家可以轉成cafe mode,調配著喜愛香氣咖啡配上自己diy 嘅窩夫同雪糕。今次食得都幾滿足。 就算一人食也不怕。推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐大將📍地址:旺角T.O.P 地庫FoodYum R1號檔
<🐳肥肥食記🐳>
👧🏻 牛肉放題 $202
日本菜/火鍋/日式放題
點食都抵返哂

⭐️牛肉放題
就算一人食也不怕。

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐

大將
📍地址:旺角T.O.P 地庫FoodYum R1號檔
  • 澳洲和牛
2023-03-29 48 views
今日老公接收工,天氣涼涼地又想去打下邊爐。行下行下見到就近有間新野,就一於試下先。7點鐘黎到都8成坐滿了,樓底都幾高,空間感大。擺設幾有特式,木架上既透明盤是放蔬菜和丸子等,架下面放肉類,感覺幾慳位呀。一人一火鍋其實我都幾鍾意,可以揀一個自己想食嘅湯底又唔洗遷就別人。我揀左椰子雞湯底,湯底同雞分開上,雞件比想像中嫩滑,切成一件件,方便進食。日本黑毛和牛,每一都片好似我手掌那麼大,比較罕有,牛肉味香濃,入口即溶既口感。另外右面是美國三筋肉,口感彈牙,油脂分佈均勻,味道鮮甜。和牛肩胛肉,顏色鮮艷奪目,非常新鮮。湯幾秒已經熟透了,完全無縮水,一放入口感覺豐滿充滿肉汁,非常滋味。阿古豬梅肉片,梅肉出名脂肪會多啲,肉質軟嫩,用黎打邊爐原來都唔錯喎。我本身對羊肉一般,不過呢隻羊肉帶輕微既蘇味,我又竟然接受到,還比想像中好食。另外再叫左杭州黑魚片,芋頭丸,芝士丸,冬瓜,粟米,蝦滑,海鮮拼盤,牛肚和牛柏葉。因為樣樣都想試,食完真係好飽了,好滿足。打邊爐會熱氣,所以有涼茶提供,非常細心。竟然有北海道牛奶軟雪糕,岩哂我口味。套餐都分幾種唔同既級數,價錢吸引,緊有一款啱心水。
7點鐘黎到都8成坐滿了,樓底都幾高,空間感大。

套餐都分幾種唔同既級數,價錢吸引,緊有一款啱心水。
2023-03-14
Type of Meal
Dinner
2023-03-28 33 views
今日食呢間係旺角T.O.P樓下嘅大將,因為見佢又黑毛和牛兼且價錢合理唔貴,所以就試吓地方闊落乾淨,環境唔錯,可以喺度慢慢一路同朋友傾偈一路打邊爐呢度蔬菜同埋丸類都係自助形式出去拎,種類都幾多我哋每人嗌咗$428黑毛和牛餐,可以食足150分鐘,都幾抵食,同埋呢度可以一人一鍋,自己可以放鍾意嘅嘢食唔使同人搶😂我哋嗌咗蕃茄海老濃湯同埋椰子雞湯,朋友話椰子雞湯味好清好甜,越食越有味道,我自己嘅蕃茄湯底都好濃郁,真心不錯我哋套餐選擇嘅牛類都有好多,質素都幾好,尤其是黑毛和牛油脂分布平均,食落去好有油香,好正,另外和牛肩胛肉好有牛味,唔同黑毛和牛咁多油香,但係都唔騷夠肉味,我哋起碼encore左三碟😂甜品方面可以自己整窩夫,佢有晒指引教你點整,手殘嘅都可以整得好食🫣,有唔同嘅topping俾你選擇,雖然我整得有啲核突,但係真係幾好食到最後埋單嘅時候服務員同我哋講可以玩一個夾丸放題嘅遊戲,首先佢會俾個膠袋你,3分鐘內你夾到幾多就可以拎走,好好玩😂😂又食又拎

呢度蔬菜同埋丸類都係自助形式出去拎,種類都幾多

2023-03-27 1953 views
剛剛去完越南旅行,發現當地不止華僑就連本土居民都熱愛打邊爐。被勾起吃火鍋的一團火,適逢這幾天總是下雨☔️特別就想烚下烚下令身體暖和。平日也喜歡到T.O.P.搵食,今晚選了這家日式放題,一人一鍋得意又衞生。先選了心儀湯底,今晚我要了完熟蕃茄海老濃湯,朋友要了人氣椰子雞湯,前者開胃香酸,後者湯頭好甜。不得不讚有格格的餐碗,可以保持食物原汁原味,醬料不會愈食愈稀,第一次見。西班牙五花肉片很快熟,半肥瘦,完全不靭。日本黑毛和牛,紅白分明,顏色靚兼具光澤,入口細滑有油花。美國三筋肉口感鬆化,色紅蠻鮮嫩。和牛肩胛肉肉味香濃,厚薄適中。牛肩肉牛味好香,顏色較深,名副其實齒頰留香。牛腹肉和羊肉片肉質細嫩,又帶點嚼勁。其他食物吸收了湯頭也挺美味,少少酸甜的,不掩原味道。其他邊爐食物品種足,質素整體偏高,丸物蔬菜海鮮甜品冷熱飲料,甚至有自助雪糕機和窩夫機可以自己配撘食材,有得食又有得玩。牛丸噴汁有咬口,芝士腸多芝,魚片入口即溶甚出色,芝士豆腐有驚喜,芝士超多,墨丸彈牙,貢丸大粒又滿滿菇香。食後感:店內播著日本歌,卡位十分大很好坐,任飲任食2.5小時,時間上夠食夠傾偈,而且環境不錯,冷氣適中相當舒服,食得回味

西班牙五花肉片很快熟,半肥瘦,完全不靭。

日本黑毛和牛,紅白分明,顏色靚兼具光澤,入口細滑有油花。

美國三筋肉口感鬆化,色紅蠻鮮嫩。

和牛肩胛肉肉味香濃,厚薄適中。

牛肩肉牛味好香,顏色較深,名副其實齒頰留香。

牛腹肉和羊肉片肉質細嫩,又帶點嚼勁。

其他食物吸收了湯頭也挺美味,少少酸甜的,不掩原味道。

食後感:店內播著日本歌,卡位十分大很好坐,任飲任食2.5小時,時間上夠食夠傾偈,而且環境不錯,冷氣適中相當舒服,食得回味。
2023-03-22 56 views
去咗旺角見到間日本餐廳,原來呢間餐廳除左有火鍋放題,仲有丼飯可以叫,我就入去,叫咗個鰻魚丼飯,不過個鰻魚同個飯都未夠熱,我仲食到有少少腥味,而且個飯等咗好耐先有,感覺唔太良好😅
2023-03-21 59 views
今日放假就約咗家姐❤️去旺角買嘢,佢仲帶咗我去呢間食和牛放題火鍋!自助區有好多熟食、前菜、丸類、新鮮蔬菜。種類十分多!大把選擇甜品區都有好多嘢食!有好多唔同種類嘅甜品,仲有得自製窩夫,大人小朋友都岩玩😋湯底方面,簡左兩款,一款係椰子雞湯、另一款係雞白湯!都係超甜既湯底,個人喜愛椰子雞湯,好滋潤嘅感覺!肉類方面:和牛係不二之選!-日本黑毛和牛,肉質鮮嫩,口感極重牛味!除左和牛之外 ,仲有牛肩肉、牛腹肉都好正!碟碟都足夠份量!牛味十足除此之外,豬肉好多選擇!食咗好多款唔同嘅豬肉,又有豬梅片肉、五花肉,正😋

肉類方面:和牛係不二之選!
-日本黑毛和牛,肉質鮮嫩,口感極重牛味!

2023-03-20
$450 (Lunch)
  • 日本黑毛和牛
2023-03-16 57 views
收工餓餓地~ 就想去食個任食😋 好少見150分鐘既任食😙 揀咗個中價位嘅黑毛和牛放題~ 一人一鍋 唔使爭~ 種類繁多😍 有前菜、熟食、自製窩夫、雪糕、甜品 好吸引人!! 就連野飲~都有好多款~有特別既橙味可樂/雪碧😂 有下火既源褔堂~ 超正! 湯底方面~ 我地揀咗沙嗲鍋同埋椰子雞鍋~好香濃既沙嗲同清甜嘅椰子雞~ 一濃一淡🥰 牛肉主要係叫左日本黑毛和牛、美國三筋肉、和牛肩胛肉、嚴選Prime牛肩肉。 就算係再追加嘅牛肉~ 質素仍然不變~ 😍 黑毛和牛既脂肪同油花都好豐富😚😚 滿口油香~軟嫩既肉質令人食唔停口呀❤️ 美國三筋肉既油花雖少但分佈均勻,食落口又嫩又滑~透明嫩筋口感Q彈~有層次感😋和牛肩胛肉既肉質柔軟~牛味都好重Prime牛肩肉有較多既筋同油花,肉質都係軟嫩既⛄️我哋都叫咗海鮮拼盤~ 特別係啲蝦😋 好大隻~好彈牙~ 係新鮮既😍 其實羊肉都唔錯~肉質嫩滑羶味少~ 羊味香濃最後當然唔少得自製窩夫啦~ 仲有牛奶雪糕🍦 再配上唔同嘅toppings同醬❤️ 大滿足

和牛肩胛肉既肉質柔軟~牛味都好重
Prime牛肩肉有較多既筋同油花,肉質都係軟嫩既⛄️

2023-03-14 46 views
餐廳裝修日式小清新既感覺以,裝修新束,光鮮明亮,坐得好舒服,主打和牛放題,好正喔,最近仲推出$18限時任塞火鍋肉丸放題優惠,快閃3分鐘,任裝火鍋肉丸帶回家,有得玩有得食😜湯底有好多款,有沙爹、番茄、海鮮🦞♥️ 最後我要左椰子🥥雞同蕃茄龍蝦🦞原來食到好靚嘅和牛係咁滿足架,仲有牛肩肉,一口牛等等,非常嫩口,直頭一入口就散發左牛既牛脂味♥️♥️仲有其他款式,靚豬靚魚同海鮮☺️非常多款式的蔬菜區, 又有自助軟雪糕,仲有夾餅自己DIY,好funny架,我第一次自己調較計時器,原來好快就整好,再加埋雪糕🍦好食又好玩

2023-03-11 57 views
之前上網見到有人介紹呢間日式任食火鍋店,終於夾到時間同朋友去試~仲要一人一鍋,唔使就朋友食咩湯底😆等緊湯底個陣緊係出去拎野食野飲啦😆自助食品區既款式都好多,有麵、蔬菜、丸等等~仲有d前菜、小食例如炸雞、炸茄子😋今次試左呢度推介既椰子雞湯~湯底用左兩份椰青一份椰皇既比例,無加到水或者湯~唔怪之得個湯底咁清甜,椰香味十足😍另外仲會分開比一份雞你放落湯底度~肉類方面我地揀左日本黑毛和牛放題🤤黑毛和牛雪花平均,每片都好大塊!和牛肩胛肉都好正,脂肪少d,肉味好重😋另外仲叫左個海鮮拼盤,有小八爪魚、青口、蝦~細細份食完都唔會太飽😂呢度d甜品都有好多,例如雪糕、奶凍、tiramisu、木糠布甸~全部都細細杯🥰最特別既係呢隻度有自製窩夫機😍整完之後可以加上唔同既醬料/雪糕同topping,好正啊🤤

2023-03-07 57 views
因為生日的緣故,很想找一間好吃的火鍋店有緣之下便找到這間大將傳資訊給朋友看的時候她已經說裝潢很漂亮而且很被窩夫機吸引來到的時候果然不失所望我特別欣賞那個鍋,非常特別淺淺的,很有日本風味我倆都是要椰子雞鍋,十分推介!非常濃郁的椰子味我們主要吃牛,每種牛都很好吃應該說,基本上它的食物都很高質素然後來到做窩夫了🧇!很興奮非常欣賞他的蛋漿調得很好👍🏻窩夫的成品外脆內軟,忍不住encore了一次最後來到了生日驚喜!店員貼心的為我們準備蛋糕以及影相的物品,主動為我們拍照然後送上「生日驚喜」我先不透露生日驚喜是什麼但是我收到很感動實在太有愛的一間店一定會再來
因為生日的緣故,很想找一間好吃的火鍋
有緣之下便找到這間大將
傳資訊給朋友看的時候她已經說裝潢很漂亮
而且很被窩夫機吸引

來到的時候果然不失所望
我特別欣賞那個鍋,非常特別
淺淺的,很有日本風味
我倆都是要椰子雞鍋,十分推介!
非常濃郁的椰子味
我們主要吃牛,每種牛都很好吃
應該說,基本上它的食物都很高質素

然後來到做窩夫了🧇!很興奮
非常欣賞他的蛋漿調得很好👍🏻
窩夫的成品外脆內軟,忍不住encore了一次

最後來到了生日驚喜!
店員貼心的為我們準備蛋糕
以及影相的物品,主動為我們拍照
然後送上「生日驚喜」
我先不透露生日驚喜是什麼

但是我收到很感動