2023-06-26 71 views
又到左火星人寫食評的時間。本身都唔係好想出個負評post, 但如果我有廿體驗我都想其他都有可能要知道。廢話少講,因為地區關係,我需要在附近吃晚飯,所以就book左旺角呢間大將(將軍澳有的遠)再試一次,上次是叫日本和牛果個餐,今次見有啲飽,想食的菜就叫左最普通牛果個餐(假日$288)點知就出事。先講服務,我哋安排左係坐入面果個位,後面要加水發現都幾難搵到人加,因為冇同事係果個範圍,等左好耐先有,好在員工都算盡責盡快加左比我地,但呢度都扣左的分數。再見講食物,出面熱食物的選擇很少,前菜又冇8爪魚果的,而且炸雞都5太脆。比起將軍澳果間差好多,出面又冇支裝茶果類,又扣分。其次就係選擇,當我發現佢本身件牛5太好食想叫牛小排(係餐入面),服務員話賣哂得反牛肉粒,喂大哥,你冇哂出面等位就應該要講啦,咁我可以選擇第二個還廿如果個頭盤5啱食,我咪真係要食菜?但你收緊$288 一個人(當假日)要我剩係食菜又冇海鮮我真係接受唔到。而且個牛肉粒上左完全5掂,一陣雪味,之後都冇食到,本身個餐剩係包魚片太少選擇,而且又冇得加錢換蟹柳果類服務,魚片上左之後,個魚片仲要冇乜魚味得個多字。呢下真係嬲,冇樣野係合格。朋友

再見講食物,出面熱食物的選擇很少,前菜又冇8爪魚果的,而且炸雞都5太脆。比起將軍澳果間差好多,出面又冇支裝茶果類,又扣分。其次就係選擇,當我發現佢本身件牛5太好食想叫牛小排(係餐入面),服務員話賣哂得反牛肉粒,喂大哥,你冇哂出面等位就應該要講啦,咁我可以選擇第二個還廿如果個頭盤5啱食,我咪真係要食菜?但你收緊$288 一個人(當假日)要我剩係食菜又冇海鮮我真係接受唔到。而且個牛肉粒上左完全5掂,一陣雪味,之後都冇食到,本身個餐剩係包魚片太少選擇,而且又冇得加錢換蟹柳果類服務,魚片上左之後,個魚片仲要冇乜魚味得個多字。呢下真係嬲,冇樣野係合格。朋友話去反將軍澳好啲。遠就遠的。不過最後完服務員都提一提我地好拿甜品,呢個還好。雪糕都好食。

講住廿多先。

所以今次火星人評分 5/10 只係一般,有很多地方要改進。
$300 (Dinner)
2023-06-25 78 views
第一次去呢個商場搵食😋因為朋友推薦,所以收同Hubby去試新野超級有特色嘅一人一火鍋😆自己鐘意揀咩湯底都得唔使就人地🤭細細鍋,超濃郁嘅湯😋今次我地試最貴嘅Set-日本北海道和牛上肩肉❤️日本和牛上肩肉超靚好均勻嘅肉紋👍🏻肉同脂肪分布得好好口感唔錯,牛味濃郁🤤❤️和牛胸腹眼😍靚牛真係唔同D,入口即溶超正👍🏻❤️特選美國牛肩肉脂肪較少,口感十足,牛肉都好重👍🏻❤️一口牛肉粒紋理好靚👍🏻又係牛味十足❤️五花肉/雞肉切得夠薄👍🏻所以肉質好嫩滑❤️廣島蠔/沙白/帶子濃濃嘅海水味,好新鮮好解甜😋有前菜同熟食小食,全部都好好味🤤❤️有3款味嘅雪糕(朱古力/雲尼拿/混合)好濃味好香,又唔太甜🥰超正除左Menu野食,仲有自助吧有多款蔬菜/丸類可以選擇😍野食種類好多,另外飲品除左枝裝,仲可以自己斟嘅可樂加冰,打邊爐真係絕配👍🏻

今次我地試最貴嘅Set-日本北海道和牛上肩肉

❤️日本和牛上肩肉

超靚好均勻嘅肉紋👍🏻肉同脂肪分布得好好
口感唔錯,牛味濃郁🤤

❤️和牛胸腹眼
😍靚牛真係唔同D,入口即溶超正👍🏻

❤️特選美國牛肩肉
脂肪較少,口感十足,牛肉都好重👍🏻

❤️一口牛肉粒
紋理好靚👍🏻又係牛味十足

❤️五花肉/雞肉
切得夠薄👍🏻所以肉質好嫩滑

❤️廣島蠔/沙白/帶子
濃濃嘅海水味,好新鮮好解甜😋

有前菜同熟食小食,全部都好好味🤤

❤️有3款味嘅雪糕(朱古力/雲尼拿/混合)
好濃味好香,又唔太甜🥰超正

Type of Meal
Dinner
2023-06-21 59 views
大將 (旺角)今次晚餐黎左旺角top入面嘅大將食日式火鍋🍲😍今次我地揀左食澳洲和牛牛小排餐。呢個餐除左有牛肉外,仲有豬牛羊、海鮮及其他選擇!牛肉,我就覺得澳洲和牛小排口感最好,好淋又夠牛味~海鮮方面咁有七款選擇!推介大家試吓蝦滑,爽口彈牙!邊爐放題有大量蔬菜、丸、甜品、飲品揀就基本!我最中意嘅就係我地可以自己整waffle🧇,好玩又好食😋📍旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
大將 (旺角)

今次晚餐黎左旺角top入面嘅大將食日式火鍋🍲😍

2023-06-09 96 views
我哋約咗8:30,等咗20分鐘都未有位,會其實我哋完全冇遲到,真係30分去到。如果係真係冇咁多位,咁點解又俾客人book到位?我哋book咗四位,但係俾兩個兩人位,試問係想點?重要係嗰兩個枱係仲有人坐緊,其實我覺得呢一個point 真係需要改善下。第二,我覺得啲飲品唔係太多選擇,雪櫃啲嘢飲仲要係唔凍既,我唔會再去第二次,我真係唔建議大家去
2023-06-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$328 (Dinner)
2023-06-03 130 views
*大將Taisyou-一人一鍋の首選*放工約朋友去旺角傾計打邊爐,一出地鐵站商場落電梯就搵到,環境衛生乾淨,座位舒適,最啱老友幾個一齊輕鬆Gathering!😝《120分鐘半自助放題》🥘*湯底* 人氣NO.1 🔥🌟黃金壽喜燒經典清甜口味,不敗之選🌟完熟番茄海老濃湯濃郁番茄🍅用料新鮮*澳洲和牛牛小排套餐*🥩🥓✨澳洲和牛牛小排牛肉味香濃,入口嫩滑✨昆布漬雞肉雞肉入味鮮嫩✨熊本豬梅花肉肉質上乘✨特選美國牛肩肉牛肩肉肉質鮮嫩✨西班牙五花肉片肥瘦適中整體黎講覺得肉質唔錯🤭👍*海鮮* ✨日本帶子正常發揮✨蝦滑爽口彈牙👍⭐️自助食品區丸類🍥、菜類🥬、菇類、烏冬 etc選擇種類不算多,基本的都有⭐️冷盤小食區泡菜、酸蘿蔔、炸雞、紫蕃薯 etc其中炸雞肉質嫩滑,驚喜推薦👍⭐️自助飲品區有汽水/咖啡/茶/小枝裝飲品⭐️自助甜品區-日式手工甜品木糠/朱古力奶凍細細杯,可以試下不同口味👍😋⭐️自助雪糕機+自助窩夫機🧇 玩樂味💯今次試左”兩溝”雪糕,但由於太飽冇試到窩夫,下次有機會可以試試🤭服務❤️👍員工細心,經常留意湯底情況,會主動幫手加湯👍收拾前都會禮貌詢問
*大將Taisyou-一人一鍋の首選*

《120分鐘半自助放題

🥘*湯底* 人氣NO.1 🔥
🌟黃金壽喜燒
經典清甜口味,不敗之選
🌟完熟番茄海老濃湯
濃郁番茄🍅用料新鮮

*澳洲和牛牛小排套餐*🥩🥓
✨澳洲和牛牛小排
牛肉味香濃,入口嫩滑
✨昆布漬雞肉

正常發揮
✨蝦滑
爽口彈牙👍

⭐️自助食品區
丸類🍥、菜類🥬、菇類、烏冬 etc
選擇種類不算多,基本的都有

⭐️冷盤小食區
泡菜、酸蘿蔔、炸雞、紫蕃薯 etc
其中炸雞肉質嫩滑,驚喜推薦👍

⭐️自助飲品區
有汽水/咖啡/茶/小枝裝飲品

⭐️自助甜品區-日式手工甜品
木糠/朱古力奶凍細細杯,可以試下不同口味👍😋

⭐️自助雪糕機+自助窩夫機🧇 玩樂味💯

服務❤️
👍員工細心,經常留意湯底情況,會主動幫手加湯
👍收拾前都會禮貌詢問

2023-06-02 94 views
即興想食呢間就打電話問下會唔會有生日優惠雖然即日book位但佢哋都提供到一個小小嘅生日蛋糕比我哋 好好人☺️員工態度好好 餐廳會播生日歌,有紙牌for 影相,幫我哋影相仲曬左張送比我哋,完全估唔到會有,好貼心!下次有人生日都會再黎食👍🏻👍🏻窩夫必食!好好食,好少火鍋店會有👍🏻
即興想食呢間就打電話問下會唔會有生日優惠
窩夫必食!好好食,好少火鍋店會有👍🏻
  • 自製窩夫
2023-06-01 98 views
係旺角TOP地庫原來有好多餐廳,今日我去食左大將和牛火鍋放題,一人一鍋澳洲和牛牛小排,有牛、豬、雞、羊,好多選擇首先我地先揀沙嗲及椰子雞湯湯底,沙嗲味濃,椰子雞湯清甜澳洲和牛牛小排肉味香濃,油脂分布均勻和牛胸腹眼入口即溶,好好食!鮮帶子十分鮮甜,新鮮蝦滑爽口彈牙即炸午餐肉及響鈴夠晒邪惡,熱辣辣好脆口,浸一浸湯一流!仲有幾十款蔬菜及其他火鍋配料,另外仲有日式甜點、雪糕及自制窩夫,飲品選擇亦及,有汽水,樽裝飲品

首先我地先揀沙嗲及椰子雞湯湯底,沙嗲味濃,椰子雞湯清甜

澳洲和牛牛小排肉味香濃,油脂分布均勻

和牛胸腹眼入口即溶,好好食!

鮮帶子十分鮮甜,新鮮

蝦滑爽口彈牙

即炸午餐肉及響鈴夠晒邪惡,熱辣辣好脆口,浸一浸湯一流!

2023-05-29 86 views
服務方面,有求必應的感覺真的很快樂!雖然這間放題火鍋沒有電子下單的功能,是選用傳統人工手寫下單的,但是只要你舉手,店員都會見到以及第一時間過來。最重要的是,下了的單不會缺斤少兩,該有的都會有,這點是做得非常之好的。另外,店員見到湯底不足會自動過來加,不用再舉手示意,也是點睛之筆。食物方面,因為我們選擇的北海道套餐,全部種類的食物都能嘗試到,我會比較推薦大家選擇和牛以及壽喜燒湯底,味道不錯的,其他食材中規中矩吧,種類也很豐富。價錢方面,如果是牛肉世一,建議選擇有和牛的火鍋套餐即可,你懂的~如果喜歡雨露均霑,北海道套餐你值得擁有。環境方面,很乾淨,空間比較寬鬆,坐得很舒服。去拿菜的路上很安全,地板並不油滑。
壽喜鍋及和牛
Other Info. : 我覺得驚喜的地方是原本我只想拜託店員幫忙把蛋糕放在冰箱,但店員不僅幫我放在冰箱,而且還準備了慶祝環節,背景音樂會放搖滾版的生日快樂歌,而且有生日慶祝牌以及贈送的合照,整個體驗感是非常好的,店員的禮貌和笑容真的值得加分,用餐體驗非常好!
2023-05-29
$500 (Dinner)
Celebration
Birthday
壽喜鍋及和牛
  • 和牛+壽喜燒鍋
2023-05-24 106 views
同朋友到旺角找火鍋放題,見到旺角T.O.P.商場地庫有間很多人推薦火鍋,進去見到餐廳以簡單淺色為主,環境氣氛算幾舒服,食品種類超多但價錢尚算較平,味道整體都算高分~🥣鍋底是每人一個的,不用怕影響到朋友。而湯底都有好多款,我們選了完熟蕃茄海老濃湯和雞白湯,兩款都好濃味。🥢澳洲和牛牛小排最終選了$398的套餐。牛肉款式有澳洲和牛牛小排、安格斯牛小排、和牛胸腹眼、嚴選Prime牛肩肉、一口牛肉粒等等,另外豬梅花、雞肉、羊肉同埋7款唔同海鮮。🥩我們都覺得和牛牛小排同牛肩肉最好味。肉味濃郁,油脂分佈平均,煮完入口都覺得夠滑嫩。而羊肉勁大陣膻味,真係好正。🐟海鮮推薦日本帶子,味道夠鮮。沙白大隻沒沙。而必選就一定係黑魚片,因為連煮完入口都真係超級嫩滑🪵另一個重點推薦就是「響玲」上枱還會感受到那份新鮮出爐,即叫即炸的熱力!🌿除點餐海鮮和肉類之外,餐廳自助食品區,更有20多款火鍋配料和超多款不同蔬菜。真係花多眼亂。🍦最後,除了甜品櫃有幾款蛋糕之外,最多人選擇就有非常似谷古味道的雙拼朱古力雪糕,同埋自製即整窩夫

🥢澳洲和牛牛小排

2023-05-19
$438 (Dinner)
2023-05-20 80 views
今次去到旺角TOP地庫嘅大將食呢個日式放題嘅火鍋!整體嘅體驗都唔錯,值得下次同埋朋友一齊再嚟食多次!入到門口有嘅女仔店員叫我揀咗食咩餐先入座,我就揀咗個最頂級嘅日本北海道和牛!然後就有個高高地嘅男仔帶咗我入去坐低,跟住叫我揀湯底,我就揀咗個壽喜燒湯,甜甜地又幾好味,幾乎唔使落太多其他嘅調味料!個帶眼鏡嘅男店員都幾有禮貌,同我好快上咗湯底之後又幫我上咗兩盤肉,有牛有豬同埋雞肉,唔使坐喺度等咁耐,行經過見到我食淨少少又主動問我需唔需要再加嘢食,又主動幫我加湯,服務態度一流!啲肉都有幾種,日本北海道和牛上肩肉、熊本豬梅花肉、澳洲和牛牛小排、安格斯牛小排、和牛胸腹眼、同埋兩種牛肩肉!勁多唔同嘅種類比我揀黎食,就連海鮮都有唔少嘢可以揀,非常滿意!有啲美中不足嘅係,當日自製窩夫機好似無嗮啲蛋漿冇得整好可惜。同埋唔知嚸解係人手落單,見到個男員工喺全場周圍走來走去又幫人落單又幫人加湯又要執枱,我睇到都覺得佢哋幾辛苦。如果用返二維碼落單相信會方便好多!但整體而言,呢間火鍋店係值得下次再回顧!
今次去到旺角TOP地庫嘅大將食呢個日式放題火鍋!整體嘅體驗都唔錯,值得下次同埋朋友一齊再嚟食多次!

如果用返二維碼落單相信會方便好多!

但整體而言,呢間火鍋店係值得下次再回顧!

• 日本北海道和牛上肩肉
  • 嚴選和牛胸腹眼
  • 熊本豬梅花肉
  • 澳洲和牛牛小排
  • 安格斯牛小排
2023-05-18 65 views
D嘢食嘅quality好好 但係portion 就係計人 (肉除外) 要記得order個時唔好1件件咁叫🤣🤣 others than that d dessert selection都比起其他地方特別 絕對值得去試試㗎

絕對值得去試試㗎
  • 澳洲和牛
2023-05-09 122 views
LUNCH經過見到價錢合理,餐牌吸引,就入咗嚟食丼飯首先叫咗一碗「日式烤雞肉丼飯」雞肉幾嫩滑,唔會太濃味,唔錯嘅👍🏻然後另一碗係「雙重溫泉蛋豚丼」啲豚肉係「霉」嘅,口感好差,仲要食食下發現有蛋殼🥲我地加咗$10沙律套餐,沙律偏多芝麻醬嘅,飲品自行出去裝,有唔同汽水揀🥲🥹雞肉丼飯到先嘅,豚丼足足等咗15分鐘先到,仲要口感一半😮‍💨🙆🏻‍♀️大將(旺角店)📍旺角彌敦道700號T.0.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
LUNCH經過見到價錢合理,餐牌吸引,就入咗嚟食丼飯

首先叫咗一碗「日式烤雞肉丼飯」
雞肉幾嫩滑,唔會太濃味,唔錯嘅👍🏻

然後另一碗係「雙重溫泉蛋豚丼」
啲豚肉係「霉」嘅,口感好差,仲要食食下發現有蛋殼🥲

🙆🏻‍♀️大將(旺角店)
雙重溫泉蛋豚丼
日式烤雞肉丼
日式烤雞肉丼
送完飯比亞女又同老公拍拖仔食午飯,老公好耐冇打邊爐,就陪佢食和牛放題,仲有一人一鍋想揀自己喜歡湯底唔煩🤣湯底都有成8款,我地就揀左人氣No1️⃣嘅花生沙嗲湯同完熟蕃茄海老濃湯,兩款湯底都好濃郁,真係唔錯。澳洲和牛牛小排($398一位)🥩牛肉都幾款式,有澳洲和牛牛小排、安格斯牛小排、嚴選Prime牛肩肉、和牛胸腹眼等等,另外仲有西班牙五花肉片🥓、昆布漬雞肉🐔,海鮮都有6種。澳洲和牛牛小排🥩油脂分佈平均,肉味濃郁鮮嫩,昆布漬雞肉肉質嫩,海鮮我都每樣叫左d,推介杭州黑魚片真係好嫩滑。自助區都好大,有好多區,有蔬菜區:多款菜🥬、菇類🍄、瓜類🥒,連蟲草花都有,丸+麵類區,小食區:有炸芋丸、餃子🥟、炸雞、蛋卷、泡菜等等,飲品區:有樽裝飲品之外,仲有咖啡機☕️😍正呀甜品區:有木糠布甸、泡芙、雪糕🍦等,仲可以自製窩夫🧇添,我緊係整番個雪糕窩夫啦😜

澳洲和牛牛小排($398一位)

2023-05-05 81 views
今日特登約左班好耐無見既老友打邊爐順便慶祝朋友生日☺️一直都好想食一人一鍋見到佢晚市放題湯底都多選擇所以就試下✨️✨️生日飯叫佢上蛋糕時佢竟然播生日歌同有張卡仔送逼比壽星公😂😂😂😂超搞笑樓面啲staff幾好服務時不時會主動問收野同加湯~~地理位置嚟講就腳又方便都唔錯🫶🫶會推薦比朋友🤗🤗
今日特登約左班好耐無見既老友打邊爐順便慶祝朋友生日☺️
樓面啲staff幾好服務
時不時會主動問收野同加湯~~
地理位置嚟講就腳又方便都唔錯🫶🫶
會推薦比朋友🤗🤗
2023-05-05 85 views
黎旺角行完top,見到呢間有得打邊爐醒起之前喺將軍澳另一間分店都食過覺得幾好所以就再黎幫襯🫶🏻跟朋友選擇了澳洲和牛牛小排任食的放題套餐,平日來吃是可以吃滿150分鐘 $398😻有澳洲和牛等級、雞、豬同羊肉任食仲有海鮮!!食肉獸既我見到餐牌就已經食指大動湯底選了椰子雞湯底,飲落去真係超級清甜,雞件肉質鮮嫩,難怪係人氣number 1朋友就揀咗蕃茄海老湯,好香濃!自助區有前菜涼拌、熟食炸物等等自取甜品區更有自製軟雪糕同窩夫😻火鍋配料都足足有兩大個櫃,花多眼亂~~~放題既牛肉質素如圖🫢睇油脂分佈就知澳洲和牛牛小排肉質香嫩!牛味出眾~~安格斯牛小排都好唔錯!!$398有呢個雪花紋級數既和牛食真係超抵!海鮮選擇都好多,有帶子、沙白、海蝦、花膠等等杭州墨魚片我encore咗三次,因為魚肉超嫩滑!八爪魚🐙意想不到好食,有咬口得黎又爽口!推介✨✨✨睇下幾豐盛😆呢餐食得好滿意! 打完邊爐我都忍唔住整左個窩夫加兩球雪糕黎食✌🏻
黎旺角行完top,見到呢間有得打邊爐
醒起之前喺將軍澳另一間分店都食過覺得幾好
所以就再黎幫襯🫶🏻

有澳洲和牛等級、雞、豬同羊肉任食
仲有海鮮!!食肉獸既我見到餐牌就已經食指大動

朋友就揀咗蕃茄海老湯,好香濃!

自助區有前菜涼拌、熟食炸物等等自取
甜品區更有自製軟雪糕同窩夫😻

火鍋配料都足足有兩大個櫃,花多眼亂~~~

放題既牛肉質素如圖🫢
睇油脂分佈就知澳洲和牛牛小排肉質香嫩!
牛味出眾~~
安格斯牛小排都好唔錯!!
$398有呢個雪花紋級數既和牛食真係超抵!

海鮮選擇都好多,有帶子、沙白、海蝦、花膠等等

睇下幾豐盛😆呢餐食得好滿意!
打完邊爐我都忍唔住整左個窩夫加兩球雪糕黎食✌🏻

2023-04-27