行到T.O.P本來諗住係食food court, 但經過見到大將同樂天熊仔餅做緊聯乘, 成個場係都樂天熊仔餅公仔, 好可愛丫 真係好難忍到唔入去丫!!!一入到餐廳, 就會見到好多樂天熊仔餅擺設, 仲有好多打卡位丫, 令整個用餐環境更加可愛有趣~~最後仲可以攞住自己DIY嘅熊仔餅雪糕窩夫影相留念, 好適合同朋友一齊嚟打卡!!!而家凡係惠顧「日本北海道和牛上肩肉」或「爆膏大閘蟹」放題套餐, 仲可以免費獲贈樂天熊仔餅精品一份~~款式係隨機派發, 有機會係記事簿, 鎖匙扣或者磁石貼等等~ 而每次惠顧都可以以優惠價$6換購一盒樂天熊仔餅, 絕對係樂天熊仔餅愛好者嘅福利為左要樂天熊仔餅精品, 同朋友一齊點左日本北海道和牛上肩肉放題套餐, $468/位~~自助區有多款小食, 拌菜, 炸物~~另外仲有好多蔬菜和火鍋配料~~感覺乾淨衞生飲品都有好多選擇, 冷熱飲咖啡果汁汽水都有~仲有刨冰機添呢!!湯底點左雞白湯&花生沙爹湯~雞白湯味道清淡細緻, 帶有微微甘甜, 感覺滋補又暖胃花生沙爹湯非常濃郁, 有濃厚嘅粒粒花生&沙爹味, 口感滑順日本北海道和牛上肩肉和牛有豐富嘅油花, 入口即溶!!!肉質超軟腍, 食極
 真係好難忍到唔入去丫!!!

款式係隨機派發, 有機會係記事簿, 鎖匙扣或者磁石貼等等~

自助區有多款小食, 拌菜, 炸物~~
另外仲有好多蔬菜和火鍋配料~~
感覺乾淨衞生

飲品都有好多選擇, 冷熱飲咖啡果汁汽水都有~
仲有刨冰機添呢!!

湯底點左雞白湯&花生沙爹湯~
雞白湯味道清淡細緻, 帶有微微甘甜, 感覺滋補又暖胃

花生沙爹湯非常濃郁, 有濃厚嘅粒粒花生&沙爹味, 口感滑順

日本北海道和牛上肩肉
和牛有豐富嘅油花, 入口即溶!!!

肉質超軟腍, 食極都唔會覺得膩, encore左好多碟丫

呢個餐仲有好多海鮮~~ 全部都好新鮮

廣島蠔大大粒, 粒粒飽滿, 質感彈牙~
帶子肉質鮮嫩~~ 黑魚片夠嫩滑!!

終於到我最期待既甜品
 可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫!!!
將蛋漿吱係窩夫機上, 等一陣好快就製作完成~~
再吱上雪糕....然後根據自己喜好添加漿汁同配料

加左樂天熊仔餅係雪糕上面真係cute到暈!!!
窩夫香脆可口, 配上雪糕同配料口感超豐富

今次獲贈既精品係記事簿&磁石貼丫~~
如果你都係樂天熊仔餅嘅粉絲, 一定要嚟呢度食丫, 仲要記得帶埋相機, 影多幾張樂天熊仔餅嘅打卡相!
  • 日本北海道和牛上肩肉
  • 廣島蠔
  • 帶子
  • 樂天熊仔餅
冬天到啦~最愛吃肉嘅我一定係首選火鍋放題✌🏻依家大將仲做緊同樂天熊仔餅Crossover!!!店內有唔少打卡位 同精品 食我呢個套餐就會送一份㗎啦💕重點係可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫添🧇好玩又好味~.今次揀咗海老濃湯完熟🍅蕃茄鍋🍲同日高昆布湯肉類有🇯🇵北海道同澳洲和牛 prime美國牛 牛舌 牛胸爽 熊本豬梅花肉🐷 昆布漬雞肉等等仲有各款海鮮 日本帶子好大粒 啖啖肉自助配料有我最愛嘅🎃南瓜 日本葛粉同麻吉燒麻吉燒入面包住煙煙韌韌嘅年糕🤤太好味了吧.啲肉一上場已經心心眼😍 厚度適中 都幾大塊 尤其係北海道和牛上肩肉!!! 一望已經見到油脂好平均好靚 食落好香 而且好柔軟👍🏻一食就停唔到口牛舌爽口彈牙 昆布漬雞肉都好入味🐓雞腿肉都好正 就算煮得耐左都保持到肉質彈牙.最後一定要自己整下窩夫!!!🧇💁🏻‍♀️有晒步驟教你點整 非常容易 之後加雪糕乳酪同自己喜歡嘅配料 再加埋熊仔餅 好靚 又唔會太甜 窩夫嘅蛋味香濃👍🏻新鮮整熱辣辣 encore無難道~
冬天到啦~最愛吃肉嘅我一定係首選火鍋放題✌🏻

依家大將仲做緊同樂天熊仔餅Crossover!!!
店內有唔少打卡位 同精品 食我呢個套餐就會送一份㗎啦💕

重點係可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫添🧇好玩又好味~

今次揀咗海老濃湯完熟🍅蕃茄鍋🍲同日高昆布湯

最後一定要自己整下窩夫!!!🧇
💁🏻‍♀️有晒步驟教你點整 非常容易
之後加雪糕乳酪同自己喜歡嘅配料
再加埋熊仔餅 好靚 又唔會太甜
窩夫嘅蛋味香濃👍🏻新鮮整熱辣辣 encore無難道~
2023-12-01
2023-12-01 64 views
今日去咗旺角嘅大將,店內有好多樂天熊仔餅嘅元素,仲有一個樂天熊仔餅打卡位喺門口,真係好吸引!而我地叫左 $468日本和牛放題。首先和牛嘅質感真係一流,入口即溶。除咗和牛,佢哋仲提供咗多款其他牛肉選擇,每種都有自己獨特嘅風味。另外呢度嘅海鮮選擇都好多,特別一題廣島蠔同帶子,新鮮程度同味道都非常出色,令人食咗仲想再食。更加唔少得提蝦滑同杭州黑魚片,全部都新鮮同口感好。餐廳嘅餐前小食同飲品選擇都好豐富,有日式拌菜同炸物,飲品方面有鴻福堂枝裝飲料,熱飲包括咖啡、牛奶同朱古力,甚至仲有汽水機。打完邊爐之後,甜品區仲有窩夫可以自己DIY,可以加入喜愛嘅樂天熊仔餅,有得玩又有得食!總結嚟講,大將無論係食物質素、環境氣氛定係服務質量,都係唔錯,絕對值得一試。
2023-11-25 58 views
爆膏大閘蟹火鍋放題位於旺角T.P 地庫,一出地鐵站就到,地點好方便環境方面相當闊落,坐得好舒服,仲有熊仔餅舖頭有啲熊仔餅嘅裝飾幾得意佢係做放題火鍋嘅,今次見到有埋大閘蟹,所以再嚟食,特價398,門口寫原價486一入到去就會揀火鍋鍋湯底都有成10種可以揀,今次決定豪一豪佢,加錢轉左昆布清酒大蜆湯,人蔘雞湯,蜆湯好多蜆,全部都冇沙,都鮮甜,人蔘雞湯有驚喜,味道好飲,雞都好滑。呢度落單方式有啲特別係Menu嘅嘢,例如肉同海鮮就要同店員落單,然後出面都有一大堆嘅自助食材區可以拎嘢食,值得一讚嘅係食材區好乾淨蔬菜都好多款,皇帝菜都有另外都有少量餐前小食、炸物、湯大閘蟹!一人五隻,size雖然唔係好大,但全部都好新鮮,隻隻都有膏,好甜,好邪惡上碟嗰下仲要好靚好啱打卡一坐低會送兩碟 和牛胸腹眼同安格斯牛小扒兩碟都正野,多油脂少少,但食落唔會覺得肥,好食推薦安格斯牛板腱昆布漬雞肉沙白呢三樣真係大推,係咁叫牛肉有肉味,雞肉好滑,唔同平時食嘅雞柳,沙白全部都冇晒大大粒好鮮甜甜品區除咗迷你甜品之外,仲有得自製窩夫,呢排仲有熊仔餅做聯乖,可以順便食埋熊仔餅仲有得自製刨冰玩下總結啲牛好靚,唔會走單,食左好多牛同
爆膏大閘蟹火鍋放題
位於旺角T
.P 地庫,一出地鐵站就到,地點好方便

另外都有少量餐前小食、炸物、湯
大閘蟹!

上碟嗰下仲要好靚好啱打卡

一坐低會送兩碟 和牛胸腹眼同安格斯牛小扒
兩碟都正野,多油脂少少,但食落唔會覺得肥,好食
推薦
安格斯牛板腱
昆布漬雞肉
沙白
呢三樣真係大推,係咁叫
甜品
仲有得自製刨冰玩下

總結
啲牛好靚,唔會走單,食左好多牛同沙白
400蚊左右,又靚牛,仲有大閘蟹食,其實唔錯
大將
旺角彌敦道700號Top 地庫R1
2023-11-15
$480 (Dinner)
2023-11-24 150 views
𝕂𝕠𝕒𝕝𝕒𝕤 𝕒𝕣𝕖 𝕔𝕠𝕞𝕚𝕟𝕘 𝕗𝕠𝕣 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕙𝕠𝕥 𝕡𝕠𝕥🐨一年四季都岩打邊爐,都岩香港人打邊爐,呢句實無錯☄️。過去兩個月都無乜機會食蟹,幾乎要同蟹蟹擦肩而過💣,難得搵到呢間火鍋店做緊大閘蟹涮涮鍋套餐🤩,即刻約朋友去。每人5隻新鮮蒸好既大閘蟹 ohhhhh,唔好睇小佢細細隻咁,膏同肉既量都唔惹小架🧜🏽‍♀️。設備齊全,有剪刀✂️、即棄手套🧤、小匙羹🥄,包你可以煎皮拆殼😛。食完蟹蟹都好似4成飽咁🙉,可以開始 shabu shabu了~Crab x Shabushabu Set | $398 pax🦀Hairy Crab | 5 each每人一鍋當然揀兩款唔同湯底 share👯,一個係花生沙嗲湯,濃郁入味之餘仲香噴噴🤏🏽。另一個係黃金壽喜燒湯,非常甘甜👄,食菜食菇食芋絲都超吸味,仲送隻日本生雞蛋襯到絕呀!🥜Peanut Satay Soup🥚Golden Sukiyaki with an Egg | +$10放題任食當然包含任嗌任添既火鍋材料、小食、飲品同甜品💫。食物方面特別喜歡呢幾款:特選牛肩肉、西班牙五花肉片、杭州黑魚片、水魷魚、沙白。牛肉五花肉肉味十足lamlam 👅,魚片超滑

🦀Hairy Crab | 5 each

🥜Peanut Satay Soup

放題任食當然包含任嗌任添既火鍋材料、小食、飲品同甜品💫。食物方面特別喜歡呢幾款:特選牛肩肉、西班牙五花肉片、杭州黑魚片、水魷魚、沙白。牛肉五花肉肉味十足lamlam 👅,魚片超滑幾乎溶掉,沙白新鮮到煮之前仲郁緊🤣;仲有好多蔬菜菇菇🍄可以自己出去攞。

🐂Angus Chuck Flap Tail
🐖Spanish Pork Belly
🐠Snakehead Fish Slice
🦑Squid
🐚Hard Clam
🤙🏽Unlimited refill of hot pot ingredients, snacks, drinks & desserts

汽水甜水我同朋友都麻麻地啦,why not 直接來個清酒放題😈~呢個小瓶裝住冰凍 sake,唔好睇小佢呀🏵️,%都應該幾高架。最後我諗我地都飲左10瓶😂😂,計唔到了,不過打邊爐+吹水係絕對做到👌🏽,所以嗌放題就超級抵!

🍶Sake all-you-can-drink | $48 pax

原來餐廳今期同樂天熊仔餅 crossover🐨,店內擺滿熊仔餅既小板子打卡用,重點係甜品✨自製雪糕窩夫。嚴重體會到整甜品有幾複雜,無論係整窩夫時間精準度定係擠雪糕🍦,DIY 都幾過癮👨🏽‍🍳。加熊仔餅當然係點綴啦,有幾好食唔洗我講😗。

🧇Ice Cream Waffle with LOTTE Koala’s March (dessert DIY zone)

2023-11-24 45 views
今期大將推出樂天小熊餅主題,超級吸引。全場都擺滿可愛的樂天小熊,由餐廳門口開始已經被小熊包圍,小熊有很多不同造型,處處也是打卡位,甚至連餐巾也印上小熊圖案呢~惠顧指定兩款放題套餐,每人還有一份樂天小熊餅精品帶回家!選了期間限定的「爆膏大閘蟹」放題套餐,要捉緊時間吃大閘蟹,不然又要等一年了。這裡的大閘蟹雖然算不上大隻,但卻十分鮮甜,每隻也是公蟹,蟹肉質鮮嫩,帶有細膩口感,還有豐富香滑的白膏,真的回味無窮。 反正時無限點,我就即管放任吃,很盡情~~ 唯一欠缺的是一杯薑茶,希望餐廳以後能增加!火鍋配料保持一貫水準,點了一枱火鍋料,相當豐盛。 肉類當然要點,但沙白和杭州黑魚片也不容錯過,鮮美水潤香甜。整晚最期待的甜品一定是「自家製小熊窩夫」,先即席自製一個窩夫,熱哄哄的帶有蛋香,放上冰淇淋,擠上糖漿,灑上配料,再無限加樂天小熊餅,可愛又美味!餐聽新增了刨冰機,還可配上波子汽水糖漿,下次一定要試一下。

餐聽新增了刨冰機,還可配上波子汽水糖漿,下次一定要試一下。
2023-11-23 27 views
❤️爆膏大閘蟹套餐$398150分鐘任食火鍋 ,每位仲有5隻爆膏大閘蟹 係食大閘蟹都抵啦 隻隻都爆膏架❤️❤️一人一鍋 ✅海老特濃蕃茄湯 真係特濃呀 超濃蕃茄 將打邊爐既食料放入去打邊爐 勁掛湯 ✅椰子雞湯 清清地 有椰子嘅清香 而亦配上新鮮雞件 同揶子 可以享受左個湯 先再打邊爐每位有一份安格斯牛小排 同 和牛空腹眼 ✅嚴選安格斯牛肉雪花分明 牛肉味濃 放入鍋度大約勺十秒 既食 正呀✅安格斯牛板腱牛板腱新鮮 肉味重 而肉質中間含有肉筋,呢個地方有牛肉的鮮嫩口感,同時又可以食到不錯的彈性,並且牛板腱中脂肪含量極低 啱哂健康人士 ✅特選美國牛肩肉我的最愛好嫩滑 脂肪平均 又夠哂食汁 ✅沙白- 新鮮 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜✅花膠 -都幾大隻呀 秋冬食最啱 好滋潤呀 食梗好多骨膠原落肚 正 回本之選✅昆布漬雞肉 -好嫩滑 係雞腿肉黎架 入晒味 追住食呀甜品仲有得自制窩夫 🧇而家仲有得加熊仔餅topping 好正呀 仲有朱古力味/牛奶味新地雪糕 🍦自己鐘意食咩點配搭 自己話事 📍大將 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodY

❤️爆膏大閘蟹套餐$398

✅特選美國牛肩肉
我的最愛好嫩滑 脂肪平均 又夠哂食汁

✅沙白- 新鮮 無沙 放哂d沙白去打邊爐 個湯底好鮮甜

✅昆布漬雞肉 -好嫩滑 係雞腿肉黎架 入晒味 追住食呀

📍大將 (旺角)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫FoodYum R1號檔
呢幾日天氣轉涼,有番D秋天既感覺、特别想打邊爐。但其實已經十一月中,今年未食既大閘蟹都接近尾水。然後咁岩既係,喺旺角TOP商場,有間叫大將既一人一鍋日式邊爐,竟然有埋大閘蟹食,仲要咁岩同樂天熊仔餅做event,可以加熊仔餅落自製WAFFLE度打卡。喺旺角咁方便,一餐仲可以滿足幾個要求,即刻去食番餐。餐廳就腳就唔洗多講,地方闊落,而且都乾淨。呢度係半自助既邊爐,醬汁、野飲、前菜、甜品同大部份邊爐料都係自己拎既。而肉類,海鮮同埋即炸響鈴呢D就要搵店員落單。我地叫左個大閘蟹餐,每人有五隻即蒸大閘蟹,仲有和牛胸腹眼同安格斯牛小排。湯底我地揀左雞白湯同沙嗲湯。然後就出去拎左D前菜。玉子燒好甜,餐廳再用火槍燒D香味出黎。泡菜甜口,不過都幾辣,開胃岩哂。炸野都吾錯,有炸雞同芋蓉波波等等,同埋有用射燈熱住。鍋黎左之後,和牛胸腹眼同安格斯牛小排都黎埋。牛種同特選部位果然係唔同d,肉既質素確賣唔錯。兩種薄片牛肉淥幾下就食得,入口軟冧嫩滑。和牛比安格斯更加有油脂感,安格斯牛比較有牛香,但佢口感都一樣冇咩挑剔。我地另外加左安格斯牛板腱同牛胸爽,質素都非常唔錯,牛板腱軟冧有牛香,牛胸爽比較肥但都更加有口感。至於
呢幾日天氣轉涼,有番D秋天既感覺、特别想打邊爐。
但其實已經十一月中,今年未食既大閘蟹都接近尾水。

喺旺角咁方便,一餐仲可以滿足幾個要求,即刻去食番餐。

餐廳就腳就唔洗多講,地方闊落,而且都乾淨。

而肉類,海鮮同埋即炸響鈴呢D就要搵店員落單。

湯底我地揀左雞白湯同沙嗲湯。

然後就出去拎左D前菜。
炸野都吾錯,有炸雞同芋蓉波波等等,同埋有用射燈熱住。

鍋黎左之後,和牛胸腹眼同安格斯牛小排都黎埋。

我地另外加左安格斯牛板腱同牛胸爽,質素都非常唔錯,牛板腱軟冧有牛香,牛胸爽比較肥但都更加有口感。至於即炸響鈴、丸、炸午餐肉等等都係期待既質素,冇咩失望。

食食下店員就拎左岩岩蒸好仲出哂煙既大閘蟹黎,即刻將邊爐較細火,準備拆蟹。店員一下就同我上左一人五隻蟹,加埋工具、醋同薑,睇落好大陣仗。蟹清一式都係蟹公,岩哂我。
蟹膏既量都唔少,有d仲頂頂地角,蟹膏味道濃郁,而且香味都唔錯。其實兩個人要食十隻蟹,就算唔係大大隻既,都真係唔算少。所以淨低既時間,就係我地兩個人不停咁拆蟹食蟹。
當我地收拾哂十隻蟹將之後,邊爐其實已經可以直接熄火咁滯,因為已經好滯。

不過最後,當然都係要去食下甜品,更加要去試整有熊仔餅既自製窩夫。

甜品既種田唔少,而且細杯細杯,唔洗擔心打完邊爐或者食完蟹,想試多兩樣又怕食唔落。

自製窩夫corner乾淨企理,有齊粉漿、糖漿同配料,仲有熊仔餅既卡板可以影相打卡。自製窩夫都十分簡單方便,但又幾過癮,粉漿倒太少又會整唔到完整既窩夫,但太多又會漏到周圍都係。窩夫機夠力,所以唔洗夾足一分鐘,唔係就會變左朱古力色。
岩岩出爐既窩夫,偏薄身,但口感酥脆又鬆軟。熱辣辣再加埋隔離雪糕機既雪糕,配料同糖漿,係一個好食又好玩既甜品

最後埋單每人唔洗五百蚊,大閘蟹十隻,一人任食邊爐,旺角市中心地鐵站隔黎,真係唔知邊度會有更加抵食既選擇。
2023-11-17 64 views
呢一餐食得好開心,😆有我最喜歡嘅樂天熊仔餅做主題,門口有樂天熊仔餅打卡位,估唔到打邊爐都食到樂天熊仔餅呀🥰大將餐廳主打90分鐘日式火鍋放題,最近推出了爆膏大閘蟹($398/位),套餐包括5隻大閘蟹及火鍋放題,物有所值。旺角T.O.P, 地鐵B3 出口好方便😉,而且環境闊落,用日系木色風格,店員友善及快手,開始會介紹湯底,還好快上菜,頭盤是一份澳牛小排,設有自助區,提供不同的火鍋配料、飲品及甜品等。大閘蟹每人5隻,非常鮮味,隻隻都爆膏的。🥰同朋友食得好開心呀。今次我同朋友點了海老濃湯完熟蕃茄,超開胃,湯底真係好香濃。另外點了一個白雞湯,非常好吃自助區提供蔬菜,丸類,粉麵類。前菜炸物都好吸引,食物提供種類豐富。鴻福堂飲品打邊爐啱曬喇,另外有其他特別嘅飲品,桃味梳打水我第一次飲呀,另外也有其他熱飲如咖啡/ 朱古力/汽水機等澳洲黑毛和牛牛小排牛肉質鮮嫩,油花均勻🤤質感好幼嫩💓花膠充滿骨膠原膠質, 口感滑嫩~~蝦滑新鮮Q彈, 蝦味十足即炸響鈴卜卜脆,甜品有軟雪糕同自定制樂天熊仔餅夾餅

澳洲黑毛和牛牛小排
牛肉質鮮嫩,油花均勻🤤質感好幼嫩💓

花膠充滿骨膠原膠質, 口感滑嫩~~
蝦滑新鮮Q彈, 蝦味十足

即炸響鈴卜卜脆,甜品有軟雪糕同自定制樂天熊仔餅夾餅

• 大閘蟹
2023-11-11 54 views
正直大閘蟹既季節,眼見好多朋友社交平台都po左大閘蟹,搞到我又心思思,甘岩行街見到里間打邊爐放題,仲可以爆食大閘蟹,好似好抵食同吸引😱☑️爆膏大閘蟹套餐 $398熱辣辣啱啱蒸好嘅大閘蟹,雖然唔算大隻,但入面真係有好多膏,啲膏好香,我地一人食左5隻🤣火鍋方面,里到係採用一人一煲嘅方式,唔使驚朋友會搶你嘅嘢食🤣湯底有九款可以揀,我哋就揀咗海老濃湯完熟蕃茄同麻辣味噌湯🍲蕃茄湯底一定唔會錯,好濃郁放咩入去都啱既感覺🤣麻辣味噌湯雖然味噌味唔算好濃郁,麻辣湯底都唔算好辣,小辣人士都食到🌶️坐低就會有兩盆高質嘅牛,分別係和牛胸腹眼同埋安格斯牛小排🐮雖然呢兩款唔係任食,但仲有好多唔同種類任食嘅牛,我個人就好鍾意牛胸爽🥰出面仲有好多唔同種類嘅蔬菜同丸類,都係想食幾多都得😀除咗呢啲打邊爐一定有嘅嘢之外,仲有啲前菜可以拎,例如關東煮,玉子蛋等等,包你捧住個肚走☺️
☑️爆膏大閘蟹套餐 $398

2023-10-29 204 views
開頭係貪呢度多位坐,入到嚟之後就知道點解冇客人,落單嘅時候個店員又唔搵紙記底,最後所有嘢都錯晒同埋亂,唔緊要,我哋再落第二次,第二次都仲可以漏咗兩個餐⋯⋯補番兩個餐嘅食物都係錯,最後甚至係發現連張單都係錯,收多我哋錢,只係好簡單嚟食一個lunch,要反覆咁樣落單同埋要幫埋佢對單,我真係唔知呢度嘅員工要來做乜嘢,係三個員工落單都係錯同埋混亂,垃圾餐廳最後我哋來回對左幾次單,都係唔啱⋯⋯真心小小事都做唔好,啲嘢又唔好食,個湯烏冬嘅湯係無味

2023-10-04 3289 views
大將位於旺角T.O.P, 一出地鐵就係, 地點超方便呢間日式火鍋店嘅環境非常舒適, 裝修得好日本風, 有木質傢俱同埋和風嘅裝飾, 令人好似置身喺日本嘅感覺晚市主打任飲任食火鍋, 有幾款套餐供應, 價錢$188-$468~我揀左食澳洲和牛牛小排x嚴選和牛胸腹眼餐 $388, 平日可食150分鐘火鍋湯底選擇多樣, 今期推介係昆布清酒大蜆湯....自助區乾淨四正, 有多款蔬菜, 丸類, 主食等等~~~仲有餐前小食, 例如日式拌菜&炸物~~飲品主食係鴻福堂枝裝飲料~另外熱飲有咖啡, 牛奶, 朱古力等.....仲有汽水機添海老濃湯完熟蕃茄湯番茄湯底味道非常濃郁, 加上海老既啖啖鮮味昆布清酒大蜆湯 湯底清爽鮮甜, 加埋啲原隻大蜆, 味道鮮上加鮮~大蜆好新鮮, 肉質鮮嫩彈牙澳洲黑毛和牛牛小排和牛肉質鮮嫩多汁, 質感厚實幼嫩~~安格斯牛小排油花均勻, 質感細嫩幼滑, 接近入口即溶呢個餐仲包好多海鮮任食日本帶子鮮甜可口, 而且很有彈性~花膠充滿膠質, 口感滑嫩~~蝦滑新鮮Q彈, 蝦味十足杭州黑魚片肉嫩鮮甜, 完全冇骨自取既配料全部都好新鮮即炸響鈴卜卜脆甜品有軟雪糕 & waffle~軟雪糕冰凍軟綿好鍾意
大將位於旺角T.O.P, 一出地鐵就係, 地點超方便

火鍋湯底選擇多樣, 今期推介係昆布清酒大蜆湯....
自助區乾淨四正, 有多款蔬菜, 丸類, 主食等等~~~

仲有餐前小食, 例如日式拌菜&炸物~~
飲品主食係鴻福堂枝裝飲料~
另外熱飲有咖啡, 牛奶, 朱古力等.....仲有汽水機添

海老濃湯完熟蕃茄湯
番茄湯底味道非常濃郁, 加上海老既啖啖鮮味

昆布清酒大蜆湯
湯底清爽鮮甜, 加埋啲原隻大蜆, 味道鮮上加鮮~
大蜆好新鮮, 肉質鮮嫩彈牙
澳洲黑毛和牛牛小排
和牛肉質鮮嫩多汁, 質感厚實幼嫩~~

安格斯牛小排
油花均勻, 質感細嫩幼滑, 接近入口即溶

呢個餐仲包好多海鮮任食

日本帶子鮮甜可口, 而且很有彈性~
花膠充滿膠質, 口感滑嫩~~
蝦滑新鮮Q彈, 蝦味十足

杭州黑魚片肉嫩鮮甜, 完全冇骨
自取既配料全部都好新鮮

即炸響鈴卜卜脆
甜品軟雪糕 & waffle~
軟雪糕冰凍軟綿

好鍾意呢道有超多topping揀, mochi軟糯Q彈超好味!!!

今餐體驗都唔錯, 侍應好友善, 而且非常勤快, 會主動幫客人添湯同換碟
  • 花膠
  • 帶子
  • 安格斯牛小排
  • 澳洲黑毛和牛牛小排
  • 昆布清酒大蜆湯
2023-09-26 131 views
Shabu shabu吃得多,日式火鍋用人蔘雞湯做湯底還是第一次。大將平日夜晚的火鍋放題可以吃足150分鐘,真是個讓人慢慢品味的好地方。額外加了50元升級人蔘雞湯湯底,這個湯底是用半隻雞煮成的,裏面更釀了紅棗、人蔘、糯米、大蒜和栗子等食材,味道濃郁而豐富,滋補又有營養。我們點了「澳洲和牛牛小排‧嚴選和牛胸腹眼」餐,頭盤每人有一份「牛舌、牛胸腹眼和墨魚」。火鍋當然少不了牛肉。 最推介澳洲和牛牛小排和和牛胸腹眼,片片雪花紋,肉質鮮嫩多汁。除了牛肉,他們還有即炸午餐肉和即炸響鈴,口感香脆可口,可以蘸湯,亦可以作為小食,不錯呢!火鍋配料必點沙白,新鮮超級水潤飽滿,極之鮮甜。 杭州黑魚片帶有鮮美的魚香味,沒有骨,口感滑嫩。一般用來製作酸菜魚,做火鍋又是另一種風味。自助食品區有數十款配料,排列得乾淨整齊,很多選擇呢!最後自製窩夫,配上冰淇淋,與家人或朋友共享,是一個愉快且美味的用餐體驗。惟美中不足是餐廳沒有手機點餐,每次也得麻煩店員下單。

自助食品區有數十款配料,排列得乾淨整齊,很多選擇呢!

惟美中不足是餐廳沒有手機點餐,每次也得麻煩店員下單。
2023-09-24 172 views
火鍋有好多配料選擇,牛肉質素同海鮮都好好,出面都有好多唔同蔬菜、丸、麵可以自己夾仲有炸物小食,飲品都有好多種類食飽仲可以食甜品,仲有雪糕,最正係可以自己DIY Waffle,超多唔同配料選擇

仲有炸物小食,飲品都有好多種類

2023-09-24 101 views
意外發現旺角這家位於TOP地庫的日式火鍋放題店 原來TOP地庫有放題吃是一人鍋的日式火鍋 與朋友來吃也不怕要爭材料 不同喜好吃一鍋更開心呢有幾個套餐可選 我們就選了澳洲和牛牛小排放題套餐 120分鐘任食 $388湯底方面 多種口味的火鍋湯底 最特別有人蔘雞湯 好像很滋補的湯底 +$50人蔘雞湯 真的包含了好大隻人蔘雞在湯底裡 湯底清潤鮮味 帶來溫暖和滋補的感覺蕃茄湯底味道可口 酸酸甜甜 濃郁但不會很膩,喝起來很開胃 個人十分喜愛這湯底 食材多樣 任你選擇其中澳洲和牛小排是絕對不能錯過的 牛肉肉質鮮嫩多汁 油脂亦都幾香此外 也有蝦滑、沙白、日本帶子等各種海鮮選擇 蝦滑則是滑嫩鮮甜沙白及帶子都幾大隻 同樣不錯的 還有自助吧 有蔬菜,丸類,小食,飲品等重點推介 可以自製窩夫!是個好玩好吃的甜品 人人都可以輕鬆做到鬆脆好食的窩夫 而且次數不限外皮微酥 內裡軟綿 搭配上朱古力醬或草莓醬 也可以加旁邊的自助雪糕 有朱古力味及雲尼拿味 自家製造個好食又高級的甜品呢 我都食了幾個總結是個不錯的用餐體驗 任食窩牛 就是狂吃窩夫與和牛都十分滿足!
意外發現旺角這家位於TOP地庫的
人蔘雞湯
真的包含了好大隻人蔘雞在湯底裡
湯底清潤鮮味 帶來溫暖和滋補的感覺
蕃茄湯底
味道可口 酸酸甜甜 濃郁但不會很膩,
喝起來很開胃 個人十分喜愛這湯底

食材多樣 任你選擇
其中澳洲和牛小排是絕對不能錯過的
牛肉肉質鮮嫩多汁 油脂亦都幾香
此外 也有蝦滑、沙白、日本帶子等
各種海鮮選擇 蝦滑則是滑嫩鮮甜
沙白及帶子都幾大隻 同樣不錯的
還有自助吧 有蔬菜,丸類,小食,飲品等
重點推介 可以自製窩夫!
是個好玩好吃的甜品 人人都可以輕鬆
做到鬆脆好食的窩夫 而且次數不限
外皮微酥 內裡軟綿 搭配上朱古力醬
或草莓醬 也可以加旁邊的自助雪糕
有朱古力味及雲尼拿味 自家製造個
好食又高級的甜品呢 我都食了幾個
總結是個不錯的用餐體驗 任食窩牛
就是狂吃窩夫與和牛都十分滿足!