2021-04-24
呢間cafe以前仲係荃灣返工成日都去食,食物質素高又坐得舒服,窗邊仲可以睇到海景,見到佢fb最近新推出咗Afternoon Tea Set好吸引,即刻約個舊同事聚下舊兼食好西Afternoon Tea Set ($288/ for two)鹹點總共5款包括北海道帶子一口酥、香芒海蝦紅菜頭撻、牛油果蛋沙律多士、黃金雞肉條同自家製冰梅浸串茄帶子鮮甜彈牙,酥皮好鬆化香芒海蝦紅菜頭撻顏色豐富,充滿夏日氣息雞肉條配泰式辣醬有食緊麥當勞脆香雞翼嘅感覺甜點總共6款,包括自家製英式鬆餅、夏日芒果熱情果慕絲蛋糕、英式柑橘伯爵茶慕絲蛋糕、柚子芝士蛋糕、經典石板街朱古力蛋糕同自家製班蘭意式奶凍鬆餅有原味同夾雜著提子乾,口感外脆內鬆化,牛油香味好濃郁奶凍入口滑溜,充滿淡淡嘅班蘭葉清香慕絲蛋糕用咗唔同嘅生果或者伯爵茶組合而成,感覺非常清新,mousse香濃幼滑飲品包甘草薄荷花茶/伯爵茶/即磨咖啡,或者用半價價錢轉餐牌上嘅飲品,熱情果菠蘿梳打(+$18)酸酸甜甜,夏天飲非常清爽
鹹點總共5款
帶子鮮甜彈牙,酥皮好鬆化
香芒海蝦紅菜頭撻顏色豐富,充滿夏日氣息
雞肉條配泰式辣醬有食緊麥當勞脆香雞翼嘅感覺
鬆餅有原味同夾雜著提子乾,口感外脆內鬆化,牛油香味好濃郁
奶凍入口滑溜,充滿淡淡嘅班蘭葉清香