2021-07-06 92 views
今日介紹比大家既係位於粉嶺的韓國料理——梨泰院,呢間韓國餐廳之前已經來過一次,就係覺得正宗又抵食,所以今次朋友生日就特登來呢度食韓國菜。呢度裝潢簡潔,有個招牌燈牌讓人寧捨醒神,鍾意打卡既就會選擇坐燈牌下面亦得。我們二人主食點了一份芝士烤五花肉,一份牛肉石鍋拌飯。芝士烤五花肉實在有驚喜,厚厚的芝士能拉絲的,而五花肉烤的好香,同芝士配搭撈埋一起真係第一次試,估唔到咁好食啊,有豐富的口感層次,這個真係要必試。牛肉石鍋拌飯上有半生熟的荷包蛋,韓國style 的牛肉同伴菜,同石鍋飯拌在一起真係最正宗不過,熱辣辣甚為好味。夏天熱辣辣,又食熟食,當然要飲返杯清涼的解渴。另外點了兩杯藍莓沙冰,大大杯,冰很幼細,食完熱野飲返啖真係透心涼。最後再來多個香蕉雲尼拿雪糕煎糖餅來做飯後甜品,很特別的煎糖餅,同平時食窩夫口感不一樣,大家可以試試喔。
2021-05-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-07-05 2549 views
今日專程入去粉嶺聯和墟探朋友,原來聯和墟那邊興建了很多新樓,要朋友慢慢帶我遊覽當區。在朋友家坐了一會,打算食個下午茶,邊食邊傾。於是,朋友說要帶我去梨泰院,令我嚇了一跳。梨泰院就在朋友家附近,非常方便,看得出是新開張的餐廳。我們看看餐牌,發覺梨泰院食物不算太貴,而且下午茶餐牌亦相當吸引,諗諗下可以下午茶當作晚餐。∾ 1. 甜辣味炸雞配蒸韓國豬肉餃子下午茶竟然有炸雞食,那就絕對不能錯過。炸雞共有三款口味,我們都是選擇偏韓式的甜辣口味。想不到,下午茶的份量並不細份,我覺得可以供2-3人享用,而且炸雞並不多雞骨,幾乎是啖啖肉。甜辣味更會令人愈食愈滋味,免去了原味炸雞那種油膩熱氣感。除炸雞外,該下午茶餐還附上蒸韓國豬肉餃子,熱盪盪的餃子皮薄肉香,一口炸雞一口餃子,可以相互中和,不會令味覺變向一邊。∾ 2. 吉列豬扒蛋包飯既然我們是下午茶當作晚餐,那就點一個蛋包飯可以飽肚一點。特別的是,蛋包飯的飯底是韓式泡菜炒飯,所以比起一般白飯底會更惹味。而且吉列豬扒亦會配上沙律醬,在調味醬汁方面,梨泰院確實不會單調。∾ 3. 鮮雜果梳打套餐加配特飲只需$18,可以一試。鮮雜果梳打帶濃香果甜,底部充滿不同生果
∾ 1. 甜辣味炸雞配蒸韓國豬肉餃子
蒸韓國豬肉餃子
∾ 2. 吉列豬扒蛋包飯
∾ 3. 鮮雜果梳打
套餐加配特飲只需$18,可以一試。鮮雜果梳打帶濃香果甜,底部充滿不同生果,有得飲,有得食。
鮮雜果梳打
∾ 4. 女神梳打(玫瑰花)
女神就當然要點杯女神梳打襯托自己。玫瑰花紛紛鋪在梳打之上,透明的顏色確實非常適合打卡。味道則帶清香的玫瑰甜味,很易入口。
女神梳打(玫瑰花)
朋友說平時都經常幫襯這間餐廳,相信這間梨泰院一定很受聯和墟街坊歡迎。
2021-07-02
$100 (Tea)
蒸韓國豬肉餃子
鮮雜果梳打
女神梳打(玫瑰花)
光猛明亮又顏色鮮艷o既韓式餐廳,d 檯凳夠晒闊落,坐得好舒服。一坐低,侍應姐姐隨即送上一式三款kimchi 作為餐前小食,係免費的,味道酸辣,先來刺激一下我o既味蕾。韓式蛋包飯有住一層滑蛋,裡面係酸酸甜甜o既飯,諗起都開胃,又夠晒營養~ 呢度o既蛋包飯($68 無加一) 唔係採用將好似火腿洋蔥之類o既碎料同飯一齊炒o既製法,而係有一份主食,可以配吉列豬扒或者雞扒,我配o左豬扒。d 飯帶點糯米飯o既texture,黏度高如同飯團一般。加o左蕃膏去整呈橙色,仲有少少似香茅o既味道,非常惹味,會係小朋友o既至愛,食完人都開心d!單係個飯連埋面頭隻蛋都已經夠晒實淨飽肚,仲有成塊吉豬,CP 值夠晒高~海鮮煎餅($78) 泛起油光,食落同中式薄撐類似,但佢當然足料好多,除o左蔥條之外,隨時一片都兩粒鮮蝦仁,仲有魷魚、青口等料夾雜其中。呢個同頭先個蛋包飯都附有一份沙律仔,蘸上柚子醬,靈舍富韓式風情。叫完主菜加配飲品可有優惠,試o左杯鮮雜果梳打(加$18)。蘊含百香果、芒果同菠蘿,附上薄荷葉,鮮甜清爽,夏天飲最正!
餐前泡菜

吉列豬扒蛋包飯 ($68)

吉列豬扒蛋包飯

海鮮煎餅 ($78)
海鮮煎餅

鮮雜果梳打 (加$18)
海鮮煎餅
鮮雜果梳打 (加$18)
2021-06-27 122 views
經過見到呢個門面都幾吸引,所以餓餓地就入去食個early dinner先!入到去環境都幾吸引,由於唔係lunch或者dinner嘅時間,所以唔算好full,坐得非常舒服!叫咗咁多嘢,都係呢個價錢非常抵食!紫菜包飯~餡料非常多,而且灑上芝麻特別香口!旁邊嘅菜都花咗心思,淋上柚子醬,絕對可以食埋,唔會浪費!韓式炒年糕~呢個係傳統嘅韓式美食,辣度非常恰當,當中亦有魚板同雞蛋點綴,十分好味!泡菜煎餅~泡菜一向酸辣,加埋粉漿香煎成餅狀,仲有特色嘅醬汁調味,完全係開胃之選!飲品方面,為咗迎接呢個夏天,叫咗兩杯都係沙冰,一個係益力多沙冰,另外一個係士多啤梨沙冰,兩個都唔會死甜,而士多啤梨味道都係比較真,絕對冇藥水味!

叫咗咁多嘢,都係呢個價錢非常抵食!

想在附近一帶吃炸雞,搜尋到這間韓式餐廳。這店位於聯和墟邊緣,平日很少行近,若非刻意搜尋都不知道有一間這樣的餐廳。午市套餐價錢合理,我們二人同行,點了韓式水冷麵和甜辣醬韓國炸雞半份。水冷麵麵質爽滑有口感,湯底的味道也不錯,只是麵餸只有少許蔬菜和三小片熟蛋,口味略寡,幸好我們有點了炸雞。炸雞雖說是半隻,但其實大小跟春雞一樣。半隻春雞切開七塊,口感上似烤雞多於炸雞,基本上沒有什麼肉,幸好甜辣醬汁味道濃郁。這店的午餐看似價格便宜,但每個套餐的食材都很少,只可以算是價錢合理。
每枱附送泡菜
韓式水冷麵
甜辣醬韓式炸雞
凍柚子蜜
芒果沙冰
2021-05-23
$75 (Lunch)
2021-06-22 121 views
聯和墟冇咩韓國餐廳 今次就過嚟試試佢一入餐廳地下係黑白格仔大理石裝潢架上有燒酒瓶裝飾 主題色係粉紅色 所以好適合女仔打卡👏🏽 🍴泡菜煎餅 $62煎餅煎得香口 趁熱咬落非常脆 落左好多泡菜👍🏼煎餅有用到青陽辣椒 難怪非常有辣勁 愈食愈辣🔥好爽煎餅配左個柚子蜜糖dressing既沙律好清新開胃🍴韓式水冷麵 $58炎炎夏日最岩食返個水冷麵 夠曬清爽🌬冷麵配有白蘿蔔和青瓜絲 幾新鮮幾脆卜卜冷麵有嚼勁彈牙 加埋芥末和白醋的配搭 同水冷麵的清爽好夾🍴吉列豬扒蛋包飯 $68份量好大方 炒蛋包裹住蕃茄醬炒飯飯粒乾身較有口感🍚🍹雜果梳打($18)有好多百香果~梳打味道比較清爽酸甜 岩曬夏天飲🧊🍹女神梳打($18)梳打上面有少許玫瑰花碎🌹第一啖有玫瑰花香味 味道幾甜 岩曬鍾意食甜野嘅foodie
聯和墟冇咩韓國餐廳 今次就過嚟試試佢

加埋芥末和白醋的配搭 同水冷麵的清爽好夾

🍴吉列豬扒蛋包飯 $68
份量好大方 炒蛋包裹住蕃茄醬炒飯
飯粒乾身較有口感🍚

🍹雜果梳打($18)
有好多百香果~梳打味道比較清爽酸甜 岩曬夏天飲🧊

🍹女神梳打($18)
梳打上面有少許玫瑰花碎🌹
第一啖有玫瑰花香味 味道幾甜
岩曬鍾意食甜野嘅foodie
2021-06-16
Type of Meal
Lunch
2021-06-18 205 views
今晚收工入左粉嶺搵朋友食飯,佢帶左我黎呢間有裝修但價錢親民既韓國菜🤗我地叫左半半炸雞既柚子味同原味,韓式炒年糕,烤原條魷魚,一杯雜果梳打同埋一杯藍莓沙冰~炸雞份量好多,眼見雞鎚雞翼雞背好多位都有齊晒😯 柚子味濃郁,清新唔會太膩,大部分都好嫰滑juicy😋 原味就咁灑左啲檸檬汁係面都好香脆好好食👍 韓式炒年糕面頭有隻微暖既雞蛋,岩晒我呢個無蛋不歡既人😎 醬汁香辣幾岩夏天要黎開胃👍 但年糕就有啲乾身同略嫌唔夠煙韌,反而配料魚糕就相對入味同煙韌😯烤原條魷魚燒得好靚😍 岩岩好唔會太熟夠彈牙,面頭既醬同芝麻令帶有少少焦香味既魷魚味道更上一層樓👏 兩杯飲品賣相都好靚岩晒要黎打卡😂雜果賓治好足料,酸酸甜甜幾好飲👍好彩我地7點就黎到,因為見之後都keep住要等位🙈 呢間餐廳都幾岩靚女們黎打卡拍照,因為裝修得都幾少女心❤️🤣

半半炸雞 (柚子&原味)

柚子味炸雞

炸雞份量好多,眼見雞鎚雞翼雞背好多位都有齊晒😯
柚子味濃郁,清新唔會太膩,大部分都好嫰滑juicy😋
原味就咁灑左啲檸檬汁係面都好香脆好好食👍
韓式炒年糕

韓式炒年糕面頭有隻微暖既雞蛋,岩晒我呢個無蛋不歡既人😎
烤原條魷魚

雜果賓治

藍莓沙冰

兩杯飲品賣相都好靚岩晒要黎打卡😂
雜果賓治好足料,酸酸甜甜幾好飲👍

好彩我地7點就黎到,因為見之後都keep住要等位🙈

呢間餐廳都幾岩靚女們黎打卡拍照,因為裝修得都幾少女心❤️🤣
2021-06-17
  • 烤原條魷魚
  • 柚子味炸雞
  • 半半炸雞
2021-06-17 1260 views
嚟咗呢間韓國餐廳度試吓,因為而家住咗喺新界地區,有時真係好難出去尖沙咀嘅韓國街度食韓國餐廳,見到呢度有一間就試吓,入到去裝修簡潔,坐低咗之後店員就放低Menu俾我哋,仲放低咗一碟前菜,而呢碟前菜都係一般平時韓國餐廳會比你嘅小食,有泡菜啦,芽菜啦,同埋酸蘿蔔,等你開一開為先,如果食晒嘅話佢哋係可以refill俾你㗎,所以唔需要擔心慳住食,因為老公好鍾意食炸雞嘅關係,所以我哋叫咗甜辣炸雞,顧名思義佢唔係完美嗰隻嘅炸雞,而係有甜而少少辣嘅醬汁包喺面嘅炸雞,炸雞入口啖啖肉,粉漿唔會太多,而醬汁甜多於辣,所以唔食得辣嘅朋友都可以試吓呢個,雞嘅份量兩個人啱啱好,然後我哋叫咗芝士辣炒章魚,呢個真係出奇地好味咁樣嘅陪達真係未試過,章魚唔算太辣,而芝士都好多,佢係俾你加章魚一齊食,入口口感不錯,味道亦都好好,幾有特別👍🏻👍🏻👍🏻再嚟就係吉列豬扒蛋包飯,呢一個比較遜色,可能係因為呢個菜式唔係韓國菜嘅關係,豬扒味道一般,蛋唔夠滑,但係誠意搭救,因為每粒飯都係有濃濃嘅茄汁包圍着,賣相好好,飲品我哋叫咗一杯雜果梳打同埋一杯藍莓沙冰,雜果梳打唔會太甜,好清新,藍莓沙冰賣相好靚,味道亦都唔差唔會好甜👍🏻👍🏻👍🏻最後
嚟咗呢間韓國餐廳度試吓,因為而家住咗喺新界地區,有時真係好難出去尖沙咀嘅韓國街度食韓國餐廳,見到呢度有一間就試吓,入到去裝修簡潔,坐低咗之後店員就放低Menu俾我哋,仲放低咗一碟前菜,而呢碟前菜都係一般平時韓國餐廳會比你嘅小食,有泡菜啦,芽菜啦,同埋酸蘿蔔,等你開一開為先,如果食晒嘅話佢哋係可以refill俾你㗎,所以唔需要擔心慳住食,因為老公好鍾意食炸雞嘅關係,所以我哋叫咗甜辣炸雞,顧名思義佢唔係完美嗰隻嘅炸雞,而係有甜而少少辣嘅醬汁包喺面嘅炸雞炸雞入口啖啖肉,粉漿唔會太多,而醬汁甜多於辣,所以唔食得辣嘅朋友都可以試吓呢個,雞嘅份量兩個人啱啱好,然後我哋叫咗芝士辣炒章魚,呢個真係出奇地好味咁樣嘅陪達真係未試過,章魚唔算太辣,而芝士都好多,佢係俾你加章魚一齊食,入口口感不錯,味道亦都好好,幾有特別👍🏻👍🏻👍🏻再嚟就係吉列豬扒蛋包飯,呢一個比較遜色,可能係因為呢個菜式唔係韓國菜嘅關係,豬扒味道一般,蛋唔夠滑,但係誠意搭救,因為每粒飯都係有濃濃嘅茄汁包圍着,賣相好好,飲品我哋叫咗一杯雜果梳打同埋一杯藍莓沙冰,雜果梳打唔會太甜,好清新,藍莓沙冰賣相好靚,味道亦都唔差唔會好甜👍🏻👍🏻👍🏻最後叫咗個甜品,就係士多啤梨雪糕煎糖餅,雪糕係雲呢拿味,而甜品就好似係pancake配搭士多啤梨水果咁樣,暖暖地再加埋凍冰冰嘅雪糕,入口特別,最緊要係唔太甜👍🏻👍🏻
2021-06-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-06-10 134 views
難得今日放假就去搵住喺粉嶺瓏山1號嘅朋友食野。朋友話佢樓下有間叫「梨泰院」韓式餐廳唔錯就去試下。Set lunch吉列豬扒蛋包飯($68)送泡菜同熱飲蛋好香。豬扒有咬口。個飯好大個!要同朋友兩份先食得曬!旁邊重有少少沙律菜。加$18轉「士多啤梨沙冰」特飲最頂唧左忌廉和士多啤梨醬,成杯沙冰呈粉紅色和白色雙間,賣相好靚~少女心滿瀉!😍飲落甜甜地,食埋沙冰透心涼~🥰嗌左個小食——韓式煎鍋貼($42)外皮煎得夠脆,入面有粉絲。點埋旁邊嘅酸汁份外滋味😋加$18嗌「雜果梳打」特飲有d百香果重有雜果粒,一邊飲一邊食,配上梳打,感覺清爽。最後嗌埋個甜品「士多啤梨雪糕煎糖餅」($68)未食過煎糖餅好新奇!雲尼拿雪糕放在煎糖餅上,煎糖餅旁鋪了士多啤梨片,加上朱古力醬,sweet得黎有士多啤梨嘅酸味互相平衡。糖餅煙煙韌韌上面有啲杏仁碎,滿口杏仁香。

Set lunch吉列豬扒蛋包飯($68)送泡菜同熱飲
蛋好香。
豬扒有咬口。
個飯好大個!要同朋友兩份先食得曬!旁邊重有少少沙律菜。

加$18轉「士多啤梨沙冰」特飲

嗌左個小食——韓式煎鍋貼($42)
外皮煎得夠脆,入面有粉絲。點埋旁邊嘅酸汁份外滋味😋

加$18嗌「雜果梳打」特飲
有d百香果重有雜果粒,一邊飲一邊食,配上梳打,感覺清爽。

最後嗌埋個甜品「士多啤梨雪糕煎糖餅」($68)

2021-06-10 1020 views
間中都會係呢區食吓嘢,因為呢到附近有個公園好大,就係比我當行山咁行,同風景都幾靚,一邊行一邊影吓風景,行完又可以去開餐😃—————————-午市套餐:烤五花肉配飯:又係我至愛的烤五花肉👍😋肉質唔會乾..烤得時間啱啱好,有咬口之餘肉質鮮嫩,食多唔會滯,食落無肥油,點埋韓國辣椒醬.食到唔停口😋😂用珍珠米做的飯,吃落煙靭的口感又帶軟熟,飯香又好味😋————————配前菜:泡菜:開胃韓式泡菜😋➕18元配特飲 :藍莓🫐沙冰呢個藍莓🫐沙冰真係好正,濃郁的藍莓🫐味道又不會太甜,冰冰凍凍涼透入心,飲得實在舒暢,🧊冰涼又暢快的感覺👍————————小食:韭菜煎餅🥞:韭菜的烤香、煎餅的軟熟,一吃這些煎餅,腦海總浮現兒時的回憶,兒時在家裏小時侯家人最愛煮的一個食物,吃出童年的回憶就、又是好吃又是令人回味的一個食物。🥳——————————來一個韓式午餐開心🥳⋯⋯就係咁簡單——————————

—————————-
午市套餐:
烤五花肉配飯:
又係我至愛的烤五花肉👍😋
用珍珠米做的飯,吃落煙靭的口感又帶軟熟,飯香又好味😋

————————

來一個韓式午餐
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
——————————
2021-06-09 97 views
噚晚同老公去粉嶺聯和墟食晚飯,最近出街都係食日本嘢,今晚就試下韓國嘢🇰🇷!上網一搵就見到有間叫「 #梨泰院」嘅韓式餐廳,同之前韓劇個名一樣😍,一於試試佢。由於唔係好肚餓,於是我地只係叫咗 #韓式炒年糕,#烤原隻魷魚 同埋 #炸軟殼蟹。最後同老公一人一杯飲品,#雜果梳打 同埋 #藍莓沙冰。韓式炒年糕啲汁好開胃,年糕都炒到好有口感,第一道菜真係食唔停口👅。之後就嚟炸軟殼蟹🦀,好香口,佢同平時食既軟殼蟹有少少唔同,佢係原隻上,大約手掌心咁大到,個味道都調得唔錯,咸香味夠。最後就食埋個烤原隻魷魚🦑,佢一上碟時見到原來係兩隻魷魚,夠晒我同老公食,魷魚烤得岩岩好,好chewy,夾埋佢個燒烤汁,又清碟。飲埋兩杯飲品🍹🍹,我個杯係藍莓沙冰,好靚😍老公就係雜果梳打,味道都幾好,就算唔叫飯同麵都夠晒飽,而且餐廳地點都好方便,喺正瓏山一號地下,好易搵㗎咋!

2021-06-07 102 views
今日黎到粉嶺,試下佢去韓國餐廳梨泰院,門口靚到不得了。叫左個烤五花肉飯 58蚊,每一片烤五花肉都燒得好香,烤既時間完全係岩岩好,恰到好處。如果我有時間真係好想再食多次呢個飯,加埋佢特別調節既汁,真係香到不得了。韓式辣炒年糕 52蚊, 入面一約有一半係年糕有一半係魚糕,年糕好有咬口,魚糕就好彈牙,炒到岩岩好唔會太濕,味就少少辣。韭菜煎餅 62蚊 ,呢個都係好推薦既一味送,佢既韭菜係我既最愛,香脆好味。藍莓沙冰 18蚊 益力多乳酪沙冰 18蚊都係好有細個既回憶。
今日黎到粉嶺,試下佢去韓國餐廳梨泰院,門口靚到不得了。

藍莓沙冰 18蚊
益力多乳酪沙冰 18蚊
都係好有細個既回憶。
2021-06-06 95 views
見佢新開諗住去食炸雞揀咗半隻甜辣味石鍋伴飯揀左牛肉炒年糕間餐廳個個食客都嗌熱隔離食客直頭叫佢地開大啲個冷氣個主管話最盡架喇,話出面太熱炸雞入面大部分都紅色唔夠熟好多碎骨石鍋飯一上枱我地望住啲肉碎呆左仲要食食下個飯我咬到幾舊好硬既骨頭同主管講佢話正常架我食咁多年肉碎都唔會有骨頭囉如果食左落肚咁點算呀大佬同埋韓國唔係用哩啲牛肉佢個menu 勁誤導人炒年糕第一次見係無汁果然圖片只供參考佢餐牌張圖個年糕係連蛋都有汁
見佢新開
諗住去食炸雞
揀咗半隻甜辣味
石鍋伴飯揀左牛肉
炒年糕

間餐廳個個食客都嗌熱
隔離食客直頭叫佢地開大啲個冷氣
個主管話最盡架喇,話出面太熱

炸雞入面大部分都紅色唔夠熟好多碎骨

佢個menu 勁誤導人

炒年糕第一次見係無汁

果然圖片只供參考
佢餐牌張圖個年糕係連蛋都有汁

石鍋伴飯(牛肉)
2021-05-19
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$108 (Lunch)
呢個係餐牌上既芝士奶香炸雞,我期望係有芝士粉係上面同埋會係乾身但點知一泥到係忌廉白汁,啲芝士條仲未溶得哂我以為佢泥錯,即刻問店員,佢確認呢個係芝士奶香食到最尾,啲白汁凍咗一pat野漿住哂,真係好難食佢唔放相係餐牌都好地地如果佢唔係圖文不符得咁利害我都唔會突登上泥講炸醬麵,啲麵淋到一啲質感都冇,又係一pat野人蔘雞湯,咸到死一啲人蔘味都冇,重味精比較ok既係芒果冰,正常味道試過一次唔會再幫襯。。。。。

但點知一泥到係忌廉白汁,啲芝士條仲未溶得哂
我以為佢泥錯,即刻問店員,佢確認呢個係芝士奶香

食到最尾,啲白汁凍咗一pat野漿住哂,真係好難食
佢唔放相係餐牌都好地地
如果佢唔係圖文不符得咁利害我都唔會突登上泥講

炸醬麵,啲麵淋到一啲質感都冇,又係一pat野

人蔘雞湯,咸到死一啲人蔘味都冇,重味精

比較ok既係芒果冰,正常味道

試過一次唔會再幫襯。。。。。

2021-05-29 193 views
實在太興奮喇!粉嶺聯和墟呢邊其實冇咩好嘢食!一直大家都處於一個非常飢餓嘅環境!粉嶺終於終於都有韓國料理餐廳啦!新開小店當然要幫襯一諗起韓國料理最想食嘅一定就係炸雞呢間餐廳炸雞都有好多種口味由於選擇困難症發作咁就揀咗半半炸雞$138 half and half fried chicken 🍗 貪佢一次可以試晒兩隻口味大家都可以試吓咁樣揀海鮮煎餅 $78餐廳完全唔吝嗇地俾咗好多香蔥呢個係高纖維嘅煎餅😍😍芝士鐵板春川雞柳 $138呢個非常推介佢個醬汁好好食😋仲有兩杯飲品,一藍色一紅色情侶去飲打卡都唔錯
實在太興奮喇!
粉嶺終於終於都有韓國料理餐廳啦!
新開小店當然要幫襯

餐廳完全唔吝嗇地俾咗好多香蔥
呢個係高纖維嘅煎餅😍😍

芝士鐵板春川雞柳 $138
呢個非常推介佢個醬汁好好食😋

仲有兩杯飲品,一藍色一紅色
情侶去飲打卡都唔錯

2021-05-29