Restaurant: The Wall Street Bar & Lounge
Info:

今晚再次嚟到華爾街dinner~門外掛著牛頭標誌配上美金的天花板,真係夠哂特色~入內昏暗的環境配上各種燈光效果非常有氣氛~旁邊仲有打咭書櫃牆,其中一面仲係暗門~配上皮革面的梳化夠哂高貴~Hotel California $138店長介紹呢杯cocktail 以泥煤威士忌加上花雕酒及法國藥草酒等調配,入口充滿泥炭煙熏略帶咸味,酒體飽滿餘味悠長,再配上煙燻香腸好夾~整體味道夠哂特別~1664 Blanc H.H $44Happy Hour 第二杯半價真係好抵飲~清新柑橘果香加上小麥香氣,氣泡綿密,口感滑順~Draught beer 更高享受~Slow Cooked New Zealand Lamb Rack $248賣相相當吸引~慢煮羊架肉質細膩柔軟又多汁且香嫩爽滑,簡單調味帶出羊架鮮味👍🏻烤薯仔外脆內軟,加埋新鮮沙律菜平衡整個味道~Carbonara $158濃厚的芝士忌廉蛋黃醬汁掛滿每條意粉中夠哂creamy,配上焦香的煙肉粒真係滋味無窮~整體食物味道相當不錯,環境舒適又有格調,cocktail特別~適合朋友或情人相聚~值得再來~
今晚再次嚟到華爾街dinner~
門外掛著牛頭標誌配上美金的天花板,真係夠哂特色~

入內昏暗的環境配上各種燈光效果非常有氣氛~
旁邊仲有打咭書櫃牆,其中一面仲係暗門~
配上皮革面的梳化夠哂高貴~

Hotel California $138

1664 Blanc H.H $44

烤薯仔外脆內軟,加埋新鮮沙律菜平衡整個味道~

Carbonara $158

• Hotel California
  • Carbonara
2024-04-17 38 views
今晚同朋友嚟呢間「The Wall Street Bar & Lounge」 dinner,呢度嘅氛圍好relax,好啱一班朋友傾下計。🍹 Call Me By Your Name $128意大利酒添上佛手柑、紫蘇、檸檬汁等等,酒感輕盈清涼。🍽️ 慢煮黑毛豬鞍扒 $248 Slow Cook Spanish Pork黑毛豬鞍扒好厚身,肉質鬆軟,配埋醬汁,好味。🍕 意式茄醬芝士薄餅 $138 Magarita PizzaPizza 酥脆,結合咗番茄嘅酸度、濃郁嘅芝士味,口感唔錯呀!

🍹 Call Me By Your Name $128
意大利酒添上佛手柑、紫蘇、檸檬汁等等,酒感輕盈清涼。

🍽️ 慢煮黑毛豬鞍扒 $248
Slow Cook Spanish Pork
黑毛豬鞍扒好厚身,肉質鬆軟,配埋醬汁,好味。

🍕 意式茄醬芝士薄餅 $138
Magarita Pizza
話說我近排放完大假去左新環境反工壓力緊有架啦咁就要約個姊妹出黎呻下吹下水先得咁就去試左間尖沙嘴英倫風酒吧西餐廳呢間餐廳裝修得好靚😚好有氣派 !好有格調!點解話好有氣派😂因為有一大個書櫃係張梳化後面比人打卡📸🦞龍蝦汁海鮮意大利飯 $208龍蝦汁味道濃郁,意大利飯軟硬適中粒粒分明,有大大隻既蜆同青口,都夠鮮味,仲有兩隻爽口彈牙既大蝦,超足料心 口感味道豐富,份量十足🍕黑松露雜菌芝士薄餅 $158一上枱已經聞倒勁香松露味,薄餅底唔係餅乾底,係有少少厚度既鬆軟餅底,黑松露加埋芝士既配搭簡直係我既至愛🤤🍸Call Me By Your Name $128一杯顏色好靚既淺紫藍色 Cocktail,用上佛手柑、紫蘇、檸檬汁同梳打水mix 意大利酒,酒味唔會太濃,輕度酒感🍹Grassy Flash $98因為我唔飲酒,所以叫左杯Mocktail呢杯係用檸檬草、茉莉同青檸溝出黎,味道好fresh🍨冰火朱古力軟餅 $78用一塊鐵板放左一塊朱古力 Brownie,上面仲有球雲呢拿雪糕同忌廉,造成冰火效果,口感豐富🤤上枱之後,Waiter 會淋上朱古力醬,即係會出現一團煙好夢幻😂打卡一流📸
話說我近排放完大假去左新環境反工
壓力緊有架啦
咁就要約個姊妹出黎呻下吹下水先得
咁就去試左間尖沙嘴英倫風酒吧西餐廳
呢間餐廳裝修得好靚😚好有氣派 !好有格調!
點解話好有氣派😂
因為有一大個書櫃係張梳化後面比人打卡📸

🦞龍蝦汁海鮮意大利飯 $208

🍕黑松露雜菌芝士薄餅 $158

🍸Call Me By Your Name $128

🍹Grassy Flash $98
因為我唔飲酒,所以叫左杯Mocktail
呢杯係用檸檬草、茉莉同青檸溝出黎,味道好fresh

🍨冰火朱古力軟餅 $78
2024-04-11
2024-04-16 15 views
Happy Saturday 緊係要去Happy Hour la!經過間餐廳有飲品第二杯半價,再望下間餐廳咁有格調,即刻衝入去😁我地叫左一杯Cocktail 同一杯Mocktail🥂Cocktail:Call Me By Your Name用左紫蘿蘭甜酒,紫蘇甜酒,佛手柑甜酒mix埋一齊, 味道好fresh,而且酒味唔會太濃,係開胃酒黎~而且顏色係紫藍色,好靚!Mocktail:Grassy Fresh 用檸檬華,茉莉花及青檸mix埋,味道好清新帶有姜味~蘋果酒煮紐西蘭青口第一次食呢種煮法,估唔到咁有驚喜!無諗過原來用蘋果酒煮係同青口咁夾,好有新鮮感,而且帶有淡淡嘅蘋果香味,味道出眾,真係好好味!另外叫左個四式什錦芝士pizza,芝士迷真係唔好錯過!仲有叫法式濃蝦湯及慢煮澳洲M4燒肉眼扒share食,份量好大,而且味道都唔錯!除左食物好食,另外要值得一讚嘅係員工們都好nice好細心, 每一道菜都會介紹下,服務非常到位!

我地叫左一杯Cocktail 同一杯Mocktail🥂

Cocktail:

Call Me By Your Name

Mocktail:

Grassy Fresh

用檸檬華,茉莉花及青檸mix埋,味道好清新帶有姜味~

蘋果酒煮紐西蘭青口

另外叫左個四式什錦芝士pizza,芝士迷真係唔好錯過!

• 蘋果酒煮紐西蘭青口
2024-04-08 26 views
📍𝗧𝗵𝗲 𝗪𝗮𝗹𝗹 𝗦𝘁𝗿𝗲𝗲𝘁 𝗕𝗮𝗿 & 𝗟𝗼𝘂𝗻𝗴𝗲 (尖沙咀) 二訪呢個好有氣氛嘅靚靚餐廳~ 💖特別鐘意佢哋嘅裝修風格,以古典歐式書房為主題,有一大個書櫃同英倫風梳化位,可以喺度打卡,今次仲好好彩可以坐梳化位!📕📗📘📙𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️蘋果酒煮紐西蘭藍青口(配法包)($178) 藍青口肉質飽滿,🥰鮮甜帶清香嘅蘋果酒味~▪️慢煮黑毛豬鞍扒 ($248) 豬鞍大塊厚身,經慢煮後肉質好粉嫩,而且唔會好鞋身,鮮嫩多汁🤩!敷上嘅醬汁好特別,酸中帶微辣,好惹味。配料有有好多薯蓉同沙律菜,好豐富。▪️黑松露野菌忌廉扁意粉 ($158) 黑松露味超香,醬汁較濃稠,意粉好有咬口,而且掛汁力好強,啖啖都有好濃黑松露味😆!而且入面有好多野菌!▪️𝑺𝒂𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑮𝒖𝒂𝒗𝒂 ($88) 🍸飲品試咗一杯好特別嘅mocktail~ 以番石榴做base,💚味道超清新,仲帶有少少茶味同一陣鹹味,而且最特別係仲加咗條酸瓜,好有特色!

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️蘋果酒煮紐西蘭藍青口(配法包)($178)
藍青口肉質飽滿,🥰鮮甜帶清香嘅蘋果酒味~

▪️慢煮黑毛豬鞍扒 ($248)

▪️黑松露野菌忌廉扁意粉 ($158)

▪️𝑺𝒂𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑮𝒖𝒂𝒗𝒂 ($88) 🍸
2024-04-06 28 views
尖沙嘴酒吧林立,想飲野happy hour , 又想同朋友食晚飯享受晚餐之聚,再來個網紅打卡酒吧熱點,數一數二一定要試下the Wall Street bar and lounge 📚🍷🍹🍸呢度環境以歐陸風格為主,整個設計及佈置非常有格調,幾個打卡位各有特色。我就鍾意以圖書館📚設計風格的角落,坐下食野感覺自己就在外國一樣,拍照📷也十分好看。呢度主打特色cocktail, 食物也以西餐為主:首先cocktail 第一次是呢杯名為「split 」, 味道係辣辣地好特別好吸引,鍾意辣既朋友岩曬,辣辣地微醺好正的感覺😌小食為: 墨西哥🇲🇽脆片 $98 最鍾意食既小食,呢度好full cheese , 又夠香夠脆。慢煮紐西蘭🇳🇿燒羊鞍 $248 主食好多款,想試羊肉既話,呢份主食最佳選擇😋最後必食甜品,真係好特別第一次見:冰火朱古力🍫軟餅,第一次食點火🔥既雪糕,食到真真正正既什麼冰火相融,玩得食得,味道十佳也是必食架🥳P.S 呢度氣氛很好,很多年輕人都喜歡來這裡吃飯聚餐,而且服務也很好,值得一讚👍🏻
呢度主打特色cocktail, 食物也以西餐為主:
2024-03-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-04-05 48 views
之前已經同朋友嚟食過lunch,感覺唔錯;所以今次嚟同朋友食dinner~夜晚嚟感覺好chill 更有feel,餐廳環境好適合同三五之己靜靜地飲杯聚舊。慢煮黑毛豬鞍扒好厚切,豬鞍扒經過慢煮,肉質彈牙唔鞋口;醬汁辣辣地幾夾;伴碟嘅沙律菜好新鮮,薯蓉亦做得好滑身。特濃卡邦尼意粉坊間好多時食到嘅卡邦尼意粉都係白汁底,呢度嘅做法較為正宗(用煙肉、芝士加雞蛋),味道果然好濃郁,用上扁意粉,且份量多,亦好掛汁,簡單嘅黑胡椒調味已經令味道更有層次感,唔錯!Cocktails同Mocktails Menu都好特別,不過第二日要番工,所以今次點咗Mocktail—Grassy Flash裡面有Lemon Grass, Jasmine, Lime, 感覺好refreshing,可以中和菜式嘅油膩感。另外仲加配咗小食Nachos, 配上肉醬同2種沾醬 (牛油果、Salsa), 好適合送酒!下次嚟會試埋Cocktail!
Nacho

下次嚟會試埋Cocktail!
2024-03-19
Nacho
2024-04-05 15 views
尖沙咀開左個新Plaza,2樓有間Bar and restaurant,裝修夠華麗,食物味道都唔錯呀~🌟Appetizer🌟酥炸魷魚鬚認真唔講笑,好好味魷魚俾出面既大,炸完出黎完全唔un,係爽脆到咬得開,而且外層夠脆口。🌟Weekend Dinner Set🌟🔹️Soup磨菇湯偏濃郁,杰身,舖上食用花,擺盤好靚😊🔹️Caesar Salad🔹️Main慢煮紐西蘭燒羊架(配薯餅千層)羊架差唔多煮到7成,熟度剛剛好。薯餅千層即係lasagne,將意粉變做薯仔製成👍👍🌟Drink🌟🔹️Salted Guava (Mocktail)呢杯mocktail好refresh,配上茶做膽,有番石榴既酸甜,幾岩口味🍸🌟Dessert🌟🔹️冰火朱古力軟餅Brownie用鐵板上,上到枱先淋上朱古力醬,上面配上雲呢拿雪糕球同忌廉。強烈既溫差造成的冰火效果,口感超好😋➡️次次西餐食咁多個course,食到飽飽,行番一個鐘街都消化唔哂呀 😂

🌟Appetizer🌟
酥炸魷魚鬚
認真唔講笑,好好味

🌟Weekend Dinner Set🌟
🔹️Soup
磨菇湯
偏濃郁,杰身,舖上食用花,擺盤好靚😊
🔹️Caesar Salad

🔹️Main
慢煮紐西蘭燒羊架
(配薯餅千層)
羊架差唔多煮到7成,熟度剛剛好。
薯餅千層即係lasagne,將意粉變做薯仔製成👍👍

🌟Drink🌟
🔹️Salted Guava (Mocktail)

🌟Dessert🌟
🔹️冰火朱古力軟餅
強烈既溫差造成的冰火效果,口感超好😋

2024-04-04 12 views
第一次來尖沙咀既Wall Street,樓底好高感覺好開揚,酒吧架及書櫃📚也很有氣派,同朋友坐在梳化扮文青影吓相都幾得意📸,餐廳另一邊既外國Style的佈置很有特色,至於食物亦很棒📸 先來了個鮮蝦焗釀芝士菠菜烤蘑菇,烤得好香蝦亦好新鮮大隻🧡 接著來個慢煮燒牛肉套餐,前盤我地揀咗法式龍蝦湯,特別濃郁,而主菜M4慢煮澳洲M4燒肉眼扒,則非常軟淋,5成熟好有牛味。至於薯餅千層份量很小,適合喜歡芝士味及重口味人仕🤍 最後甜品選擇既蛋糕則很有特色,冰火朱古力Brownie則很濃郁,店員淋上朱古力醬汁打卡一流📸 最後,杯Cocktail Day dream好睇又好飲,酸酸甜甜非常啱飲❤️

先來了個鮮蝦焗釀芝士菠菜烤蘑菇,烤得好香蝦亦好新鮮大隻🧡

2024-03-29 2294 views
最近去了位於尖沙咀這間bar & lounge,想飲野relax下,佢做緊happy hour 第二杯半價,岩晒一班朋友黎飲野聚下~一入到去見到超大個酒架,有各式各樣嘅酒,另一邊係書櫃,仲有個大落地玻璃窗,設計幾古典,比人一種好chill嘅感覺!🔹 Carbonara ($158)先點了Carbonara, 麵條煮得剛好,彈牙有嚼勁,搭配著濃郁的奶油醬和煙肉,味道豐富。醬汁的口感非常順滑,完美地融合在麵條上,每一口都帶來濃厚的奶油和煙肉的風味,值得推薦👍🏻🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)呢個set可以揀食肉眼扒/ 羊架,我揀左慢煮澳洲M4 燒肉眼扒,配龍蝦湯同薯蓉,龍蝦湯好濃郁👍🏻 散發著龍蝦的美味香氣,入口時帶來豐富的海鮮風味。而慢煮澳洲M4燒肉眼扒,肉質鮮嫩多汁,有濃郁的牛肉香,不過比較多筋,搭配薯蓉的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香🔹Pop-Star ($88)由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味

🔹 Carbonara ($158)
Carbonara

🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)
的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。

呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香
龍蝦湯
慢煮澳洲M4 燒肉眼扒

🔹Pop-Star ($88)
由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味和口感
Pop  Star

2024-03-11
Carbonara
龍蝦湯
Pop  Star
  • 傳統意式卡邦尼意粉
2024-03-23 29 views
想找一間酒吧跟朋友喝酒聚一聚,也要食物好吃的,真的不是非常容易做到。本來都是想找有食物吃就酒吧就可以,怎料這間酒吧的食物質素超乎想像😆🚩牛舌三文治 $98雖然餐廳建議這道菜式作為送酒小食,但是作為煮食也非常好,因為份量很多,足足四塊三文治,三文治烘過,配着牛舌很好吃。🚩慢煮澳洲M4燒肉眼扒餐 $388這個餐配薯蓉、沙律及花茶。牛扒的肉質非常鮮嫩,熟度剛剛好。沙律菜的醬汁也調配得很開胃,整個套餐是非常抵吃。花茶還任加水的!🚩朱古力Brownie配雪糕 $78這款甜品是新出的,所以我們決定試一試。朱古力是即席淋上雪糕和Brownie上,在煎pan上又熱熱的,這種凍和熱的融合很夾,就是很值得一試!🍸Cocktail- Day Dream $118這杯Cocktail是用Vodka作為base,在配搭蜜瓜、紅桑子、柚子等水果,上層還用紅桑子製作成泡沫,不但很美觀,而且還很夾整杯飲品。而最上層的脆脆也配搭得很好,像一杯Cocktail也像甜品。

🚩牛舌三文治 $98

🚩慢煮澳洲M4燒肉眼扒餐 $388

🚩朱古力Brownie配雪糕 $78

🍸Cocktail- Day Dream $118
尖沙咀地舖酒吧都太熱鬧,往樓上的找找,環境更悠閒😆這家走英倫風,座位寬闊舒適,打卡友好店員友善,整體體驗更加分 🍴加一服務費:✔ ✿ 慢煮羊架套餐 $388• 芝士凱撒沙律二人分量🤣爽口新鮮,醬汁均勻 • 慢煮紐西蘭燒羊架 配薯餅千層3塊羊架很厚,更逗趣的是附著的骨都很幼小😂應該是因為慢煮,內裡顏色粉紅不腥,口感軟嫩羊味重,少許羶,可拌香草醬平衡薯餅千層芝士味濃,伴碟蔬菜也甜,只是油了些 • Grassy Fresh +$38套餐加配價超划算😍香茅味突出,清新 ✿ 是日蛋糕:芝士蛋糕 $68大推薦! 超大一塊,還附兩顆馬卡龍😍而且芝士蛋糕感覺有乳酪成分,酸甜不膩,像是在吃乳酪雪糕!
尖沙咀地舖酒吧都太熱鬧,往樓上的找找,環境更悠閒😆
這家走英倫風,座位寬闊舒適,打卡友好
店員友善,整體體驗更加分

🍴加一服務費:✔

✿ 慢煮羊架套餐 $388
• 芝士凱撒沙律
二人分量🤣爽口新鮮,醬汁均勻
芝士凱撒沙律

3塊羊架很厚,更逗趣的是附著的骨都很幼小😂
慢煮紐西蘭燒羊架 配薯餅千層

應該是因為慢煮,內裡顏色粉紅不腥,口感軟嫩
慢煮紐西蘭燒羊架 配薯餅千層

羊味重,少許羶,可拌香草醬平衡
薯餅千層芝士味濃,伴碟蔬菜也甜,只是油了些

Grassy Fresh

套餐加配價超划算😍香茅味突出,清新

✿ 是日蛋糕:芝士蛋糕 $68
是日蛋糕:芝士蛋糕

大推薦! 超大一塊,還附兩顆馬卡龍😍
是日蛋糕:芝士蛋糕

而且芝士蛋糕感覺有乳酪成分,酸甜不膩,像是在吃乳酪雪糕!

是日蛋糕:芝士蛋糕
【尖沙咀•The Wall Street Bar & Lounge】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀華爾街酒吧式西餐廳Grassy FlashBaked Corn / Cheese and ButterGrilled U.S. Black Angus Ribeyes Steak(Medium)Chocolate Brownie /Sizzle Pan焗烤玉米搭配上了熔化的奶酪和一線豐腴的黃油,每一口都是對味蕾的溫柔考量。玉米的甜與奶酪的鹹濃味糾纏於舌尖,頓時點亮了晚餐的第一道微光。主菜「Grilled U.S. Black Angus Ribeye Steak(Medium)」的呈現則是極致的肉食饗宴。選用的是美國黑安格斯肉眼牛排,肉質細膩而多汁,中度熟成的程度恰到好處地鎖住了牛肉的鮮甜。經過炭火的烤制,肉面呈現出誘人的焦香,每一口咀嚼都能感受到肉汁與炭烤香氣的交織,是一種令人難以忘懷的滋味。甜點則將晚餐推向了高潮。溫熱的鑄鐵平底鍋裝著一塊外脆內軟的巧克力布朗尼,搭配上冰淇淋,這種溫冷交融的口感令人驚喜。布朗尼的深沉巧克力味道與冰淇淋的甜美在口中綻放
尖沙咀華爾街酒吧式西餐廳

Chocolate Brownie /Sizzle Pan

甜點則將晚餐推向了高潮。溫熱的鑄鐵平底鍋裝著一塊外脆內軟的巧克力布朗尼,搭配上冰淇淋,這種溫冷交融的口感令人驚喜。布朗尼的深沉巧克力味道與冰淇淋的甜美在口中綻放,完美結束了這場美食盛宴。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 640(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #The Wall Street Bar & Lounge #web3尖沙咀
The Wall Street Bar & Lounge
尖沙咀金巴利道40號MW Plaza1樓
2024-03-20 1191 views
the wall street bar & lounge位於尖沙咀金巴利道40號WM plaza 1樓返工好忙,不過我都會同朋友定期聯絡,聚下了解大家近況今晚黎到位於尖沙咀 the wall street bar & lunge因為朋友係社交平台見到人做緊happy hour時段第二杯飲品半價餐廳位於1樓可以行樓梯或電梯前往係門口有餐廳,牛頭造型的裝飾入口位置係調酒師工作的地方同一個裝滿各類酒既酒架,頂上仲有燈,非常靚另一面係放滿書籍的裝,仔細看書架中仲有黑膠唱片機,單鏡相機,音響等非常有型格係天花上有好多用烏絲燈泡的吊燈,非常復古燈光較暗,播放著輕快音樂,令人放鬆肉醬薯仔千層麵$138肉醬帶一點辣薯仔千層麵非常工整底層非常脆拌住黎食好夾四式芝士薄餅$138四式芝士令拉絲效果同芝士分量增多薄餅鬆軟非常美味特濃卡邦尼意粉$138卡邦尼意粉中加點鹹蛋黃碎令意粉帶出鮮味扁意粉分量多麵質彈牙掛滿醬汁非常特別鐵板心太軟雪糕$78鐵板上滿舖朱古力碎的朱古力蛋糕非常香脆雪糕上淋上朱古力醬令人心情變靚的甜品職員有禮貌老闆老闆娘熱情可以慢慢飲慢慢食放鬆

返工好忙,不過我都會同朋友定期聯絡,聚下了解大家近況

因為朋友係社交平台見到人做緊happy hour
時段第二杯飲品半價

餐廳位於1樓
可以行樓梯或電梯前往

係門口有餐廳,牛頭造型的裝飾

非常有型格

係天花上有好多用烏絲燈泡的吊燈,非常復古

燈光較暗,播放著輕快音樂,令人放鬆

肉醬薯仔千層麵$138

老闆老闆娘熱情
可以慢慢飲慢慢食
放鬆

2024-03-18
$138 (Dinner)
  • 特濃卡邦尼意粉
  • 四式芝士薄餅
2024-03-18 39 views
餐廳主打西餐同各類cocktail,每款菜式的分量都唔少!1. 慢煮西班牙黑毛豬鞍扒$248- 經過慢煮,肉質非常嫩滑- 外層再煎香,令口感更香脆- 上碟時有有一條Rose Mary香草,散發住陣陣的香氣- 再配沙律2. 牛油檸檬汁香煎帶子 $138- 帶子煎得外皮些微焦香,內裡保留帶子本身的鮮味- 牛油的油香被檸檬汁中和,令到帶子的鮮味不會被牛油蓋過3.牛油果燒牛肉他他 $138- 牛油果的香同燒牛肉融為一體- 有些少似taco 的調味4. Grassy Flash (Mocktail) $88- 味道薄荷為主- 淡淡地,似detox 飲料總結食物質素有水準,份量大,環境舒適。
餐廳主打西餐同各類cocktail,每款菜式的分量都唔少!

1. 慢煮西班牙黑毛豬鞍扒$248
- 經過慢煮,肉質非常嫩滑
- 外層再煎香,令口感更香脆
- 上碟時有有一條Rose Mary香草,散發住陣陣的香氣
- 再配沙律

2. 牛油檸檬汁香煎帶子 $138
- 帶子煎得外皮些微焦香,內裡保留帶子本身的鮮味
- 牛油的油香被檸檬汁中和,令到帶子的鮮味不會被牛油蓋過

3.牛油果燒牛肉他他 $138
- 牛油果的香同燒牛肉融為一體
- 有些少似taco 的調味

- 味道薄荷為主
- 淡淡地,似detox 飲料

總結食物質素有水準,份量大,環境舒適。
2024-03-02
  • 慢煮西班牙黑毛豬鞍扒