2018-11-16 770 views
約左從英國回來香港嘅朋友仔見面兼晚飯聚下,地點安排左荃灣方便我兩,而我選嘅西餐廳,係比它們的豪華海鮮拼盤2人套餐吸引左,價錢算合理$600還有找添。餐廳外圍亦好有情調,除室內還有室外坐位供客人選擇,好有外國feel 室內掛起大大細細月亮燈,裝飾好浪漫下!餐具也較特別的不規則既碟~~重點海鮮拼盤多款式選擇,有半隻龍蝦,鮮蝦,蜆,藍青口帶子刺身,生蠔同翡翠螺等,質素尚可,始終白灼要配埋cocktail醬汁,醋汁同豉油提鮮。輕煎吞拿魚芒果莎莎 芥末蛋黃醬芝麻賣相靚如畫食物材料豐富又美味,非常欣賞,芒果沙沙甜甜香香同煎吞拿魚又配合到,蛋黃醬撈埋多種口感!湯可選是日餐湯或者可選黑松露野菌忌廉湯是日餐湯係南瓜湯,不過我較喜愛黑松露同野菌嘅味道同香味,個湯好濃口感豐富,每口都係滿滿野菌味,微微菌碎但仍然滑口夠creamy。餐包也不錯,香脆送湯最正!繼續海鮮停不了,就係熱盤西班牙海鮮炒飯,飯炒得較乾身,味道控制也惹味,飯面海鮮鋪滿晒熱辣辣青口,蜆同已退殼虾肉。

室內掛起大大細細月亮燈,裝飾好浪漫下!

餐具也較特別的不規則既碟~~

輕煎吞拿魚芒果莎莎 芥末蛋黃醬芝麻

湯可選是日餐湯或者可選黑松露野菌忌廉湯

餐包也不錯,香脆送湯最正!

2018-11-15
2018-11-16 94 views
荃灣- Thirty First of May: 澳洲M5和牛肉眼扒二人餐($588+10%)最近如果經過荃灣廣場後面,大壩街果頭,一定會留意到一間外觀鶴立雞群既新餐廳,名字都好特別,叫Thirty First of May,唔知有咩深意呢。-餐廳入面裝修都好有情調,最吸睛的是兩個月球燈,為氣氛增色不少。我點了和牛二人餐,三文魚牛油果沙律新鮮,黑松露湯香濃、配上表皮烤脆微熱的麵包和黑蒜蛋黃醬,非常滿意。特別一提,呢度既餐具都好賞心悅目!鍾愛扁意粉既我想都不用想就揀了蟹肉露荀扁意粉,口味偏淡,食到一塊塊蟹肉,露荀嫩脆無渣,意粉口感彈牙。重點M5和牛,留意番同一般食開既厚切安格斯牛係兩樣野黎嫁,呢塊和牛係薄切牛,油香重而牛味淡,配上香草蒜油提味,肉眼肉質軟淋,餐廳還很貼心地幫你切開埋方便share食,配菜牛油薯蓉份量頗多,充滿蒜香,非常滑溜。最後以一杯咖啡作結💓浪漫的一餐。-餐廳枱與枱之間空間唔多,勝在樓底夠高,而且服務細心,是晚閒日夜晚都滿座,隔離枱點既海鮮二人餐狀甚吸引,忍唔住偷影了一張相🤣🤣🤣

2018-11-14 240 views
約咗朋友去荃灣食飯,佢話想試下新野,所以就周圍行下睇下有咩新餐廳,行到荃灣廣場附近,見到有間新開、裝修幾靚嘅餐廳,就入去試下。餐廳裏面佈置得好好,有幾頂好靚嘅吊燈,環境好舒服,好啱同朋友傾計談心。餐牌有兩款嘅set dinner(海鮮同和牛)最後決定揀咗澳洲M5和牛肉眼扒2人套餐新鮮三文魚,牛油果配脆包粒配蜜糖芥末汁湯都有兩款,可以揀黑松露或者粟米湯蟹肉露荀扁意粉,個sauce好味M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉,塊牛扒都幾大塊,煎得啱啱好,好多汁,好香,仲可以加啲牛油上去,好好味😋環境同食物都抵讚👍👍

餐牌有兩款嘅set dinner(海鮮同和牛)
最後決定揀咗澳洲M5和牛肉眼扒2人套餐

新鮮三文魚,牛油果配脆包粒配蜜糖芥末汁

湯都有兩款,可以揀黑松露或者粟米湯

蟹肉露荀扁意粉,個sauce好味

環境同食物都抵讚👍👍

2018-11-11
2018-11-14 161 views
知道荃灣廣場附近開咗間新既西餐廳,當然要試下啦。門面好grand好靚,坐落好舒服,可以望著街景同朋友吹下水,另一邊牆用不同既酒黎裝飾。餐牌都幾多選擇,為咗可以試多啲唔同既野,我地叫咗個海鮮set dinner。話明海鮮set,頭盤係我最愛既海鮮拼盤!龍蝦尾雖然係半隻,但勝在夠肥美,又多膏。另外蜆真係值得一讚,好。大。隻!仲好貼心俾咗三種汁(醋、cocktail汁、豉油),不過啲海鮮鮮甜到都好多時我都唔記得咗點汁前菜仲叫咗三文魚薄片及三文魚籽,配檸檬辣根汁,好fresh好開胃。湯就要咗一個黑松露野菌忌廉湯,一個是日餐湯(粟米薯仔湯),飲得出湯係真係用攪拌機打出來,因為仲食到粒粒菇。到主菜,西班牙海鮮飯。侍應特登同我地介紹,呢個海鮮飯係比較乾身,係煮完再烘,口感一流。海鮮仍然係大大隻,好抵食,好似食多次海鮮拼盤咁。整體黎講好滿意,值得encore!

整體黎講好滿意,值得encore!
2018-11-11
2018-11-13 210 views
荃灣廣場今期既主題係布丁狗,專程入黎行街再食飯係大壩街竟然見到一間店面頗有意景既餐廳,同朋友入左黎試下!一入門口對住bar台,閃令令既酒杯好搶眼,見到靚野令人好放鬆再望上d set左一個酒架放酒板,幾特別最靚既係佢頭頂呢兩個波波,人每見到自然景觀,身心都真係會特別放鬆雖然只係一個發光既球體,但星球與星球間既距離,已經令我身心治癒menu無詳細睇太多,但都有近十頁,好多選擇同朋友見呢個和牛人餐幾岩食就點左沙律要左三文魚沙律,比較少見用新鮮三文魚而唔係煙三文魚除左沙律菜仲有牛油果,配上honey mustard sauce,有別於一役會放沙律醋可以話新鮮三文魚同牛油果真係perfect match! 牛油果本身夠smooth夠香植物油味,加上三文魚既魚味同油香雙重幼滑!口感100分,食完好開胃!餐湯係忌廉蘑菇湯,蘑菇打得幾幼,但幼中帶粗仲有少少粒狀入口香濃同時feel到粒粒蘑菇,但忌廉可以再多少,令個湯更厚身更creamy!餐包係香草麵包,焗得幾脆,而且夠熱夠香,唔錯蟹肉露荀扁意粉其實都唔係太多餐廳會做扁意粉,可能大眾口味上都係偏向普通意粉/天使麵蟹肉唔算多,但勝在夠香夠濃,加上芝士粉,撈

荃灣廣場今期既主題係布丁狗,專程入黎行街再食飯
係大壩街竟然見到一間店面頗有意景既餐廳,同朋友入左黎試下!

再望上d set左一個酒架放酒板,幾特別

menu無詳細睇太多,但都有近十頁,好多選擇
同朋友見呢個和牛人餐幾岩食就點左

沙律要左三文魚沙律,比較少見用新鮮三文魚而唔係煙三文魚
雙重幼滑!口感100分,食完好開胃!

餐湯係忌廉蘑菇湯,蘑菇打得幾幼,但幼中帶粗仲有少少粒狀

餐包係香草麵包,焗得幾脆,而且夠熱夠香,唔錯

蟹肉露荀扁意粉
蟹肉唔算多,但勝在夠香夠濃,加上芝士粉,撈好之後香味十足!
驚喜在於露荀既味道! 扁意粉完全吸收到~一黎可能落得多,兩黎可能用牛油煮出露荀既味道再放意粉
意粉入口有啖啖露荀香~加上些許蟹肉既味,又甜又清新

M5和牛 medium 仲有一份份量頗多既薯蓉
送餐既時候店員仲特別介紹佢地特製既香草蒜香牛油,牛油加左香草同蒜頭去煮,聞落的確幾惹味!

和牛扒可以話係perfect!

靚既和牛我覺得medium岩岩好,油脂燒左出黎夠香又唔會太熟,medium rare個人覺得無咁香
和牛主要食油香,牛味唔重,所以餐廳加左少少seasoning上面,粗粒鹽,份量岩岩好,唔會搶過和牛香
香草蒜香牛油既味道幾有趣! 自己平時食牛,好少食蒜味既牛油汁,加左牛油令和牛油脂味更香更濃,而且多左蒜香,非常搭配!
  • M5和牛肉眼扒
  • M5和牛肉眼扒2人餐
2018-11-13 100 views
早幾日,陪老細食完飯,離開時,佢部車俾人 hi 花咗,之後拎咗部車去荃灣大霸街補油。今晚,陪佢去攞車,見車房隔籬有間好嘢,佢就捉埋我入去食飯,食咩飯? 咪食西班牙海鮮飯囉。入到去,環境很不錯,燈光柔和,唔嘈。一雙一對來的,比比皆是。老細係個精打細算的人,經佢觀察過隔籬左右食咩,同研究一輪餐牌之後,最終,佢認為最抵食的就係海鮮拼盤2人套餐。點樣抵食法? 先說這個 “輕煎吞拿魚、芒果沙、芥末蛋黃醬、芝麻”,上碟的賣相好似一幅畫咁,上面有幾件特厚切的吞拿魚,經輕煎後,外層多了脆口感和甘香味,內層就是豐膩的魚肉,真的是外脆內軟,配搭埋拌碟的芒果沙沙和醬汁,又非常開胃。跟住就要講呢個海鮮拼盤就更加可以理解到如何抵食。拼盤內有龍蝦、帶子、生蠔、翡翠螺、花蛤、青口和海蝦。每樣都非常新鮮,每樣都有其獨特的鮮味。而最利害的,莫過於係龍蝦,肉多之餘,仲有好多膏。吃完個海鮮拼盤,都已經飽咗一大半。之後,就係餐湯,黑松露忌廉湯有好強烈的黑松露味,入口之後要過一陣才會散去。蕃茄忌廉湯係有點酸的,所以飲落好醒胃。配上特色的意大利麵包,感覺非常不錯。最後是西班牙海鮮炒飯,飯粒是較硬身的,這是正正宗宗的西班牙炒飯的造

配上特色的意大利麵包,感覺非常不錯。

最後是西班牙海鮮炒飯,飯粒是較硬身的,這是正正宗宗的西班牙炒飯的造法和特色,所以會軟有咬口。

鐵鑊是燒熱咗,用來載飯,可以保持飯的溫度,慢慢食都唔怕會咁快凍。

個飯有很多海鮮,鮮蝦、青口、花蛤、蜆仔,海鮮的精華滲到飯粒內,至緊要係要搾些檸檬汁落去啲飯來食,咁就perfect。

仲有,茶餐可以選咖啡、紅茶、檸水、檸茶。成個餐6百都唔使,咁高質嘅食物,當然係抵。
2018-11-12 57 views
保險公司送了兩張戲飛作為生日禮物,趁放假,就去了荃灣百老匯睇番場荷里活大製作。睇完戲出番嚟,個天已經全黑,呢個訊息表示,係時候食晚餐。無幾遠見到間Thirty First of May,以前未見過,係新餐廳,門口外邊有人研究餐牌,我哋就無理咁多,單刀直入。裡面環境good,好有格調,又有酒吧位,樓底又高,唔侷促。職員推介海鮮套餐和澳洲M5和牛肉眼扒套餐,朋友愛吃牛,所以我們就選了澳洲M5和牛肉眼扒套餐。餐湯選了【黑松露野菌忌廉湯】。黑松露味道非常濃郁,野菌蓉混和在忌廉湯內,口感細滑又豐厚。跟餐的是意大利麵包,搽些蛋黃醬來食,味道幾特別。【三文魚牛油果沙律】賣相吸引,有很多色彩。材料新鮮。牛油果香,三文魚文理清晰很肥美。【卡邦尼意粉,日本蛋,24個月巴馬臣芝士】標榜是用日本蛋和24個月巴馬臣芝士來做的,食落果然感受到濃濃的芝士香味,個汁都零捨creamy。【M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉】要了6成熟,因為個人覺得這個生熟程度是最理想。餐廳好體貼,將M5和牛肉眼扒預先切開,然後上檯,方便人客享用。牛扒真的很鮮嫩,又腍又香。職員建議可以先嚐原味,然後再點些香蒜牛油來吃,味道更加出色。個人認為兩個食

裡面環境good,好有格調,又有酒吧位,樓底又高,唔侷促。

跟餐的是意大利麵包,搽些蛋黃醬來食,味道幾特別。

【三文魚牛油果沙律】

【卡邦尼意粉,日本蛋,24個月巴馬臣芝士】

【M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉】

個人認為兩個食法都好,最好就給我多一塊牛扒慢慢品嚐就更好 (發夢時間早咗添)。

薯蓉加了牛油來造,好香滑。

吃個飽之後,嘆番杯香濃咖啡,真的寫意滿足。
Type of Meal
Dinner
2018-11-12 78 views
今日同男朋友行開荃灣,經過千色廣場附近見到呢間感覺幾舒服嘅西餐廳決定入嚟試吓!侍應好有禮貌帶我哋入座,抬頭望想天花時有兩盞好靚嘅月球燈,環境亦夠安靜。入座時留意到好多人都揀咗海鮮餐,仲話生蠔夠Creamy 。不過我地鍾意食牛多啲,就俾佢款M5和牛套餐吸引左。一開始嚟咗碗三文魚蕃茄沙律,裏面仲有牛油果同脆麵包粒,食材全部都夠新鮮,夠清爽。之後就係甘筍湯同黑松露野菌湯飲落口夠幼滑,好好飲。再嚟就係用日本蛋、蛋黃醬整成嘅卡邦尼意粉,佢啲芝士都算落得幾勁量下,芝味濃郁,意粉硬度亦剛剛好。壓軸出場就係M5和牛啦!肉質幾嫩,掃上碗蒜油,味道很好!埋單大概每位$300,食到咁多野,物超所值!

入座時留意到好多人都揀咗海鮮餐,仲話生蠔夠Creamy 。

不過我地鍾意食牛多啲,就俾佢款M5和牛套餐吸引左。

之後就係甘筍湯同黑松露野菌湯
飲落口夠幼滑,好好飲。

壓軸出場就係M5和牛啦!
肉質幾嫩,掃上碗蒜油,味道很好!

埋單大概每位$300,食到咁多野,物超所值!
2018-11-11 105 views
難得星期六休下午,自己去咗睇番場戲先,係公司附近有間百老滙戲院,散埸後,係隔離街間餐廳食埋飯先走,坐下睇完餐牌,叫咗一個牛扒餐加多杯凍咖啡,牛扒味道唔錯,六成熟啱啱好,沾埋嗰汁,別有一番風味,但咖啡就差啦,冇乜咖啡味,下次轉飲其他比較好,食完埋单走人。

,牛扒味道唔錯,六成熟啱啱好,沾埋嗰汁

2018-11-11 87 views
難得一個星期六唔使返工,就約咗嗰朋友行山,唔知係咪太耐冇去運動,一吓子要行成六個鐘,真係好難頂,好在可以同嗰朋友一路行一路倾,不知不覺已完成,係回程嘅時候,送埋嗰朋友回家,佢住係荃灣,就問佢有乜好介紹,佢話付近開咗一間新歺聽,叫Thirtfirstofmay,就一齊去睇吓有冇位,因為成日满座,好在重有少少位,埋位後,睇完歺牌,叫咗嗰澳洲M5和牛肉眼扒2人套餐,套餐重有兩杯飲料,我揀咗凍咖啡,朋友要了熱O水,先上凱撒沙律,味道特別,2人份量啱啱好,餐湯係黑松露野菌忌廉湯,味道正,再來就係蟹肉露荀扁意粉,蟹肉又多,扁意粉軟硬適中,跟住到M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉,之前侍應推介五成熟可以了,超过就唔係咁好,先食薯蓉先,煮得非常好,M5和牛肉眼扒果然五成熟係最正,加埋嗰汁,簡直係絕配,嚟埋兩杯歺飲就完美,埋单價錢都O K,下次要再來过。

,睇完歺牌

,朋友要了熱O水

,先上凱撒沙律

,味道特別,2人份量啱啱好,餐湯係黑松露野菌忌廉湯

,味道正,再來就係蟹肉露荀扁意粉

,蟹肉又多,扁意粉軟硬適中,跟住到M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉

,之前侍應推介五成熟可以了,超过就唔係咁好,先食薯蓉先

,煮得非常好,M5和牛肉眼扒果然五成熟係最正

,加埋嗰汁,簡直係絕配,

嚟埋兩杯歺飲就完美,埋单價錢都O K,

下次要再來过。
2018-11-10 155 views
呢間西餐廳環境一流,食物一流,服務一流,食過一次係會有下次,讚!讚!讚!(講三次,明啦)正門係呢到,唔好睇錯,一向蝦碌既我又亂沖亂墥地以為後街有個位可以入來,原來只係一度假門好有feel呀,後面一排櫃放滿不同既酒,中間有個月亮好靚,係室內賞月中好靚靚既餐具,仲不時幫忙換碟,服務我倆二人叫左呢個set⋯真係好抵呀,仲要係海鮮黎,分量係大份嫁個海鮮併盤冇得輸,有龍蝦,蠔,帶子,蜆,螺,青口,全部都非常鮮味同肉厚呀,龍蝦超正,好肥美,仲好細心,個鉗剝埋殻龍蝦爆膏多肉同好鮮甜頭盤簡左意式三文魚,加左個檸檬辣汁,酸酸辣辣好開胃餐湯係黑松露野菌忌廉湯,唔會好‘杰’,好香菇菌味西班牙海鮮飯,太足料啦,滿滿既海鮮,大愛呀海鮮多到係睇唔到d飯,我平時係大餸之人,即係鍾意多餸少飯,佢完全滿足到我餐飲叫左冰奶茶同熱朱古力好開心食到好西,今晚好愉快同滿足,會再來亦會推介比朋友

好靚靚既餐具,仲不時幫忙換碟,服務

龍蝦爆膏多肉同好鮮甜

頭盤簡左意式三文魚,加左個檸檬辣汁,酸酸辣辣好開胃

餐湯係黑松露野菌忌廉湯,唔會好‘杰’,好香菇菌味

西班牙海鮮飯,太足料啦,滿滿既海鮮,大愛呀

餐飲叫左冰奶茶同熱朱古力

好開心食到好西,今晚好愉快同滿足,會再來亦會推介比朋友

2018-11-09
$300 (Dinner)
荃灣大壩街有唔少可以食西餐邊嘆邊傾既餐廳,今日行過呢度,見到街巷有間店面風格幾簡潔優雅既西餐廳,感覺吾錯,決定入去試下。店員帶我同朋友去到餐廳內的角落位,我地揀左澳洲M5和牛肉眼扒2人套餐。餐廳內的傢具和裝修主要用上灰、黑藍和木材,感覺幾和諧。抬上頭最浪漫既事情發生左,竟然有兩顆極像真實的月球係天花,好適合同男女朋友望住月球撐枱腳呀!三文魚、牛油果沙律配脆包粒所有材料都好新鮮,蕃茄夠酸甜,麵包粒真係超脆口,再配上蜜糖芥末汁,非常醒胃。甘筍湯甜甜地好飲黑松露蘑菇湯佢將蘑菇打碎左再加上忌廉煮成湯,打碎左蘑菇味十足,再有黑松露令整碗湯的濃郁味好正,好想飲多幾碗!卡邦尼意粉用上日本蛋、24個月巴馬臣芝士、蛋黃醬製成既卡邦尼意粉,香味濃郁。M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉和牛煎得剛好,吃上口多汁,仲有牛油薯蓉一齊食,非常滿足。能夠以588元呢個價錢食到沙律、餐湯、多芝士既意粉、m5和牛,每人300元都不用,真心抵食!而且餐廳有留意客人食完一樣先再上另一樣,夠曬細心,好適合鍾意慢慢食慢慢傾既朋友仔黎食。

餐廳內的傢具和裝修主要用上灰、黑藍和木材,感覺幾和諧。

三文魚、牛油果沙律配脆包粒

甘筍湯
甜甜地好飲

黑松露蘑菇湯

M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉
和牛煎得剛好,吃上口多汁,仲有牛油薯蓉一齊食,非常滿足。

2018-11-09 147 views
荃灣西站附近新開復古懷舊西餐廳,環境舒適,同埋都幾有情調下,2人套餐$588。三文魚牛油果沙律材料好新鮮,個醬好正好好味,同好鐘意佢用木碗去裝沙律,好靚。黑松露野菌忌廉湯好濃一黑一松露味,啖啖碎菇,加上好大碗,飲完已經好飽啦!南瓜湯濃濃南瓜味,對比黑松露感覺比較清d。卡邦尼意粉我食過之中最健康既卡邦尼,唔油膩,食完都唔會制,愈食愈有蛋香味。澳洲M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉塊扒唔差既 只係個厚度同我想像中有少少出入,由於上菜後會有個香草蒜油俾你淋上面,所以order時可以叫生d。

荃灣西站附近新開復古懷舊西餐廳,
環境舒適,同埋都幾有情調下
,2人套餐$588。

三文魚牛油果沙律

黑松露野菌忌廉湯
好濃一黑一松露味,啖啖碎菇,加上好大碗,飲完已經好飽啦!

南瓜湯
濃濃南瓜味,對比黑松露感覺比較清d。

澳洲M5和牛肉眼扒配牛油薯蓉
2018-11-05 243 views
好耐冇出過荃灣,竟然發現新驚喜。同朋友行行下街,喺荃灣廣場邊見到一間裝修幾靚仔嘅西餐廳,咪入去試試。見到餐牌上面有兩款二人餐,就點左個海鮮套餐試試佢。頭盤上左個冷海鮮拼盤,有青口,帶子,蝦同半隻龍蝦。個人非常欣賞,非常新鮮,一啲都唔腥。再黎個香煎呑拿魚,煎得啱啱好,唔會太熟,仲配上適量嘅芥末醬,兩個字:絕配!之後上左個黑松露野菌餐湯,非常鮮甜,有黑松露但又唔會帶走磨菇嘅鮮味,可以話係非常難得。最後上個西班牙海鮮飯,未上菜前離遠已經聞到一大陣香味,啲海鮮舖滿成碟飯,可以話係色香味俱全。同我喺西班牙食到嘅海鮮飯可以話係不相伯仲,實屬難得。最後埋單六百蚊唔洗,以高級西餐廳黎講唔算好貴,而且侍應服務周到,不時詢問有冇乜問題,以依家香港餐廳嘅服務態度黎講可以話係非常誠懇!我下次一定會再翻黎食!

2018-11-02
2018-11-03 601 views
今晚嚟到荃灣,因為呢排都食左唔少東南亞同日本餐,所以想轉下口味,食西餐。經過荃灣廣場,發現對面新開左一間新嘅西餐廳,就入去一試。menu 推介兩款2人套餐,我地就點左澳洲M5和牛肉眼扒餐。 頭盤揀左三文魚牛油頭沙律 🥗啲沙律菜同煙三文魚都好新鮮,而honey mustard sauce同整個沙律ge 口味都出奇地夾。餐湯就揀左黑松露野菌湯。個人好鐘意黑松露,而呢到湯陣黑松露味十分濃郁,好正!main course 除左牛扒,都有得揀多個飯或意粉。我地就點左carbonara 意粉軟硬度適中,做到 al dente。啲蛋黃包住每一條意粉,再加parmesan cheese , 口感味道十足!最後,當然唔少得壓軸嘅m5和牛肉眼扒。肉質非常嫩滑,亦非常juicy。另外亦有一碗薯蓉配搭,味道亦不錯!整體來說,食物質素不俗 。另外餐廳環境亦不錯,上菜速度很好,唔會不停上哂所有菜,最啱同朋友聚會及拍拖約會!
經過荃灣廣場,發現對面新開左一間新嘅西餐廳,就入去一試。
頭盤揀左三文魚牛油頭沙律 🥗

三文魚牛油頭沙律

黑松露野菌忌廉湯
隨餐湯嘅提子包,非常鬆軟。

意粉軟硬度適中,做到 al dente。
卡邦尼意粉

最後,當然唔少得壓軸嘅m5和牛肉眼扒。
澳洲m5和牛肉眼扒

三文魚牛油頭沙律