已經好耐冇食到內地特色燒烤,見到網上係咁推介呢間,話可以食到淄博燒烤!真係好想喺香港試吓到底係咩味道!果然不負眾望,我同朋友都覺得味道唔錯,環境亦都坐得好舒服,同埋最緊要嘅係唔會成間舖頭都好濃油煙味,食完連頭髮都係燒烤味!🌟奶香牛油粒 雖然好細粒,但係燒牛油真係好香!一口咬下去,油脂完全喺個口入邊爆發出嚟!超級上癮!🌟霸王肥腸 烤出來的肥腸既多汁又有燒烤的香氣,咬下去時會有微微的焦糖香和肉質的鮮美,同埋店家對肥腸嘅處理都好有研究,我哋食嗰時都好乾淨,唔會話食到啲乜嘢奇怪嘢或者異味🌟新疆羊肉串 羊肉串的味道帶有一絲淡淡的羊腥味(個人非常鍾意呢種羊嘅獨有味道!),同時也帶有烤燒的香氣,入口後羊肉香軟多汁,帶有烤燒的風味。🌟淄博燒餅呢個同烤羊肉串簡直係天作之合!卷上大蔥同埋羊肉粒,配埋特色醬料,同埋孜然粉,真係超級推介!!!🌟渣男五花肉 - 五花肉片烤得好香脆,咬落去有少少好似薯片咁嘅口感,但係有淡淡嘅肉香🌟大大大茄子 - 茄子經過烹飪後,保持了脆嫩的口感,伴隨著濃郁的蒜香🌟椒麻小蘇肉 - 小蘇肉炸得香脆,帶有麻辣調味,每一口都充滿了辛辣的麻感和香料的風味,朋友10分鍾意呢道菜,表示要enc

🌟奶香牛油粒

🌟霸王肥腸

🌟新疆羊肉串
🌟淄博燒餅

🌟椒麻小蘇肉 - 小蘇肉炸得香脆,帶有麻辣調味,每一口都充滿了辛辣的麻感和香料的風味,朋友10分鍾意呢道菜,表示要encore

🌟網紅爆汁菬皮
爆餡菬皮外皮酥脆,一咬爆出豐富的湯汁,入邊嘅餡料同埋口感其實有少少似,平時食粉果嘅感覺,但係係用烤嘅形式同埋比較多汁!

🌟紅糖冰粉
內地網紅甜品,味道帶有紅糖的微甜,不會過於甜膩,讓人感受到清新的口感,配上小料,口感豐富

🌟手打鴨屎香
茶入面帶有檸檬和鴨屎香的清新口感,口感搭配得宜,我哋叫咗少甜,覺得啱啱好,
唔會話好酸咁
2023-09-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 淄博燒餅
2023-09-25 6 views
有專人同你燒,枱上有個爐暖住d燒好左嘅食物,入面係點咗蠟燭,暖暖地,又唔會令食物過熟,真係好貼心,可以舒舒服服,涼住冷氣食燒烤。餐廳提供的食物款式有好多,真係好難取捨。肉類方面,我哋揀咗燒鮮牛肉、燒雞軟骨、燒豬大腸、雞翼說、燒豬頸肉、燒墨魚丸、牛丸,仲有牛舌、金菇牛肉卷同埋韭菜豬肉卷。另外,叫咗燒多春魚,仲有一個娃娃菜煲煲。最吸引嘅係燒豬大腸,外脆內軟,調味亦相當適中,中間入口即溶嘅感覺,好好味。雞翼我哋揀咗超級辣味,真係好辣,火候剛剛好,亦都係做到外脆內軟,裏面仲係有肉汁,好新鮮好好味。燒鮮牛肉,啲肉係唔肥嘅,感覺好健康。燒豬頸肉口切,肉質好爽,口感非常好,超正。燒墨魚丸同埋燒牛丸,全部肉丸都好滑,內裏有肉汁,好味。呢餐我俾100分,一定會再來光顧。

燒鮮牛肉,啲肉係唔肥嘅,感覺好健康。

燒豬頸肉口切,肉質好爽,口感非常好,超正。

燒墨魚丸同埋燒牛丸,全部肉丸都好滑,內裏有肉汁,好味。

呢餐我俾100分,一定會再來光顧。
2023-09-25 4 views
西瓜冰天氣咁熱,梗係要杯西瓜冰解暑,非常清甜,非常健康,正!炸雞薯片其實我嗌嗰陣真係唔知咩嚟,但係個名又好似好特別,食落口感外面脆卜卜,真係好似薯片咁,但係入邊有少少煙煙韌韌嘅感覺,好得意!千張金菇卷出邊個肥牛煎到脆卜卜,加埋入邊金菇一齊食,好入味好好味!大大大茄子食串燒係邊叫,茄子上邊好多蒜蓉,非常多汁一啲都唔會乾,軟嫩茄肉配埋蒜蓉,Perfect match!岩鹽安格斯牛肉質夠嫩嘅,加上少少鹽就咁燒,已經可以帶出濃郁嘅牛味,好食!大樹雪花一口牛雪花牛食落油脂感好澎湃,入口好似溶咗咁,仲有好香牛味,好滿足,必食!絕味燒雞皮燒到非常脆卜卜,送酒一流!燒全翼正所謂燒雞翼,係人都鍾意食,外面燒得焦香但係入邊又好juicy,非常惹味!

西瓜冰
天氣咁熱,梗係要杯西瓜冰解暑,非常清甜,非常健康,正!

千張金菇卷
出邊個肥牛煎到脆卜卜,加埋入邊金菇一齊食,好入味好好味!

岩鹽安格斯牛

大樹雪花一口牛

絕味燒雞皮
燒到非常脆卜卜,送酒一流!

燒全翼

2023-09-24 28 views
除左日式串燒,四川串燒都係我既心水之選,燒物都係以獨特香料來調味,非常惹味呢!今次黎到大樹燒烤,覺得環境舒適,一班人食住串燒,傾下計都幾開心😆大樹燒烤串燒分為肉類,海鮮類,丸類,素類,另外仲有鍋鍋燒,小食同甜品,可以揀大/中/小辣度🌶️今次我地就主力叫串燒同小食。餐廳其中一個賣點係每枱都有火爐,可以將廚房燒好既串燒,放係火爐上保溫,咁就可以慢慢食唔怕肉質變凍。食物都非常惹味,另外仲可以自行加入辣椒粉及孜然粉來調味。燒蓮藕片($26兩串)- 香爽而甜新疆羊肉串($19) - 濃郁羊羶,配孜然粉好適合👍🏻豚肉韭菜花卷($28) - 豚肉包住多汁韭菜岩鹽安格斯($68) - 肉質幾軟腍即開即燒大扇貝($35隻)- 調味豐富,有蒜粒蔥粒辣椒,肉質帶鮮甜味避風塘魷魚酥($48) - 避風塘味很適合配海鮮,再經酥炸過的魷魚很香口😙炸雞薯片($38) - 經油炸的香脆外皮包著薄薄的雞肉,食到停唔到口😋菠蘿冰($36) 西瓜冰($36) - 即叫即打,冇落糖水,味道就係水果既鮮甜度🍉🍍

燒蓮藕片($26兩串)- 香爽而甜

即開即燒大扇貝
避風塘魷魚酥
燒蓮藕片
2023-09-21 9 views
happyfriday 梗約人食 燒烤 吹水食嘢正💕 這裏的串燒有大中小辣,我最後就要了小辣,自己再加孜然粉或者辣椒粉就已經好夠味我哋每款都嗌咗少少,再加埋煮食,再加埋各自叫咗一個飲品,每人連+1 $200都唔使,整體味道真心唔錯性價比幾高,而且坐得幾舒服新疆羊肉串臊味唔太重,口感都OK唔會太乾身。因為串燒油脂五花肉,燒晒出嚟唔會覺得好油之餘口感幾軟熟菜就要了2款燒茄子份量都幾大碟,燒得幾香口蒜蓉十足,當然仲有蒜芯炒米粉,味道剛好唔會十分之鹹,二人食剛好,配菜都勁多有點驚喜豬頸肉,都幾大片味道正常。一碟上薄切牛舌,口感冇咁硬身令到更加入味海鮮類叫魷魚鬚,台式香腸普通正常勁脆新鮮炸饅頭,熱辣辣但又唔會話好油身,配上煉奶十分之好味

海鮮類叫魷魚鬚,台式香腸普通正常

勁脆新鮮炸饅頭,熱辣辣但又唔會話好油身,配上煉奶十分之好味
2023-09-21 10 views
一向都好中意食串燒,聽朋友講尖沙咀厚福街新開左間串燒度唔錯,今日就黎試下環境方面,餐廳非常乾淨,仲播放住流行嘅英文歌,有種西式bar crossover中式餐廳嘅感覺,坐得好舒服😌我地2個人,但叫左好多野食,一串又一串停唔到口餐廳非常貼心,會俾個爐烘熱d串燒,確保食物擺入口嘅時候仍然溫暖墨魚丸好彈牙,加埋孜然粉好惹味見到餐牌有個叫:渣男五花肉,即管叫黎試下五花肉香氣濃郁,口感豐富,肉質鮮嫩,油脂香濃,味道醇厚,令人回味無窮,好似渣男一樣令人上癮食得多肉要食番d菜中和下,蒜蓉蛙蛙菜真係好正,蒜味濃郁,蛙蛙菜口感爽脆,令人食指大動。另外仲叫左大大大茄子,係心形ga同樣地有好多蒜蓉,蒜頭愛好者一定會中意海鮮方面,點左蠔同鱔,同樣令人滿意最後仲叫左炸鰻頭做甜品,非常脆!勁香口!必須點嘅菜式!推介推介!

我地2個人,但叫左好多野食,一串又一串停唔到口

墨魚丸好彈牙,加埋孜然粉好惹味

彈牙墨魚丸

見到餐牌有個叫:渣男五花肉,即管叫黎試下

渣男五花肉

蒜蓉娃娃菜鍋鍋燒

另外仲叫左大大大茄子,係心形ga
同樣地有好多蒜蓉,蒜頭愛好者一定會中意
大大大茄子

海鮮方面,點左蠔同鱔,同樣令人滿意

渣男五花肉
大大大茄子
大樹燒烤📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓今日約左個好耐冇見嘅朋友去尖沙咀食飯,想搵一個地方好好傾下計,無意中搵到呢間串燒店,係厚福街H8,地點十分方便😆,一上到去就覺得餐廳氣氛好好😍😍我地夜晚6點左右到餐廳,人唔算多,但係一邊食一邊開始多人黎啦,越夜越多人👍每一張枱上都有一個鐵板爐,令到串燒可以保持溫度👍超級細心🤩🍆大大大茄子 $38/1份茄子真係超大大大條🍆茄子肉十分厚,舖滿蒜蓉,好惹味😆🐮薄切鹽烤牛舌 $38薄切但係牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔會好韌🐮🤩🦑避風塘魷魚鬚 $48一上枱已經聞到好香,魷魚鬚份量大約有十多件,惹味又好食🦑😋開心花甲粉絲 $68/鍋花甲數量好多,粉絲完全索曬啲辣汁,朋友食到舐舐脷😋不過如果粉絲可以再多少少就好啦~宜家每人得兩啖唔係好夠喉🤣🤣🐔燒雞軟骨 $26/2串🥬燒韭菜 $28/2串🥬燒娃娃菜 $26/2串大樹燒烤提供多款燒烤嘅選擇,包括有海鮮、肉類、蔬菜類,因為叫左好多嘢食驚再叫食唔曬,所以就淨係選擇左幾款黎試下,每一款串燒好惹味🤩 有孜然粉同埋辣椒粉味道,而且每張枱上重有放左一盒孜然粉同一盒辣椒粉,如果客人想再重口味d都可以自行再加架~~紅糖爆漿糍粑
大樹燒烤
📍尖沙咀厚福街8號H8 12樓
每一張枱上都有一個鐵板爐,令到串燒可以保持溫度👍超級細心🤩
🍆大大大茄子 $38/1份
茄子真係超大大大條🍆茄子肉十分厚,舖滿蒜蓉,好惹味😆
🐮薄切鹽烤牛舌 $38
薄切但係牛味好出,火喉亦都控制得好好,唔會好韌🐮🤩
🦑避風塘魷魚鬚 $48
一上枱已經聞到好香,魷魚鬚份量大約有十多件,惹味又好食🦑😋
開心花甲粉絲 $68/鍋
🐔燒雞軟骨 $26/2串
🥬燒韭菜 $28/2串
🥬燒娃娃菜 $26/2串
紅糖爆漿糍粑 $42 /1份
最後叫返個甜品作結尾,一份有5件,炸粉好薄好香脆,咬落去有爆漿紅糖,甜甜地好好食😆
百香果冰 $36
竹蔗茅根 $14
百香果冰酸酸甜甜,飲完令人覺得好開胃, 竹蔗茅根就係鴻福堂支裝,可以清下熱氣🤣

整體黎講,餐廳氣氛好好,地點方便,適合同朋友食住串燒飲住酒黎傾計,食物相當惹味又好食,下次會黎再Encore😄

• 紅糖爆漿糍粑
2023-09-15 7 views
實在太耐無食過燒烤,聽朋友講依間燒烤餐廳D食物好好味,今日提早放工終於有時間黎食啦,真心好味😋完全係我鍾意既燒烤口味❤️❤️❤️最令我念念不忘既一定係距既「開心花甲粉絲煲」———味道香濃可口,花甲既鮮美味道十分突出,而粉絲亦完美入味,食完都仲想繼續點。紅糖爆漿糍粑———完全係好有驚喜,糍粑外皮酥脆,內部柔軟濕潤,咬落去爆漿果下好有驚喜。紅糖既甜味同糯米既香氣相互襯托,亦都唔會太甜。燒茄子———表面微焦,內部柔軟,蒜蓉香氣濃郁,超正😋避風塘魷魚———魷魚新鮮、配合避風塘既獨特調味令到魷魚非常野味。😍😍😍串燒種類亦都好多,無論係燒牛舌、雞軟骨、娃娃菜定係韭菜都烤得好香好入味。❤️❤️❤️百香果沙冰———百香果的酸甜味道完全令人變得更加開胃,而且百香果味道好香濃👍👍👍

燒茄子———表面微焦,內部柔軟,蒜蓉香氣濃郁,超正😋

2023-09-14 28 views
朋友生日食咩好,俾我哋搵到間串燒估唔到有驚喜,咩驚喜就要睇落去啦。。首先俾大家睇吓個環境先,呢度都幾大,都算坐得幾舒服,因為我哋好早就到,所以唔算多人。餐牌係自己係紙上點。。未見到樣,見到個圖都已經樣樣都想試吓野飲種類就唔算多,不過都有呢啲選擇。先講個炸曼頭,外脆內軟,好好味,唔算好大個,記得要趁熱食。 來嘅速度都幾快,已經預先燒咗,再放喺爐上面保溫,可以俾我哋慢慢亨用整體都燒得好適中,唔會太乾,又唔會唔熟。加埋佢哋嘅孜然粉一齊食真係好正。呢個茄子真係好有驚喜,我未食過燒得咁好味嘅茄子,味道剛剛好,唔會太咸,叫左小辣,又唔會好辣,又惹味好正。燒牛舌也不差,唔會好韌,夠香口。呢個芝士年糕真係好好味,又係外脆內軟,淡淡芝士香,口感又煙靭,有驚喜。最後叫左兩個煲,份量都唔少,配佢個湯底真係一流惹味。最後一提我真係好鍾意可以自己加味料,每台都有,可以隨時調教自己嘅味道。不錯最後朋友話呢餐生日飯食得好滿意,喺呢度仲可以帶埋蛋糕上嚟慶祝添,滿足的一個晚上
朋友生日食咩好,俾我哋搵到間串燒

估唔到有驚喜,咩驚喜就要睇落去啦。。

餐牌係自己係紙上點。。

未見到樣,見到個圖都已經樣樣都想試吓
野飲種類就唔算多,不過都有呢啲選擇。
先講個炸曼頭,外脆內軟,好好味,唔算好大個,記得要趁熱食。

整體都燒得好適中,唔會太乾,又唔會唔熟。
加埋佢哋嘅孜然粉一齊食真係好正。
好正。
燒牛舌也不差,唔會好韌,夠香口。
最後叫左兩個煲,份量都唔少,配佢個湯底真係一流惹味。

2023-08-15
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-09-13 6 views
突然很想去燒烤,但大熱天時老公話千祈不要揾我,我連忙解釋燒烤不一定要去郊外,尖沙咀鬧市就有一家燒烤餐廳內裡座位寬敞,裝修清雅,配合悦耳音樂,令人感覺輕鬆。翻開餐牌燒烤食物種類頗多,價格也相宜,於是儘情地點菜。首先奉來的墨魚丸、大菠蘿及虎皮青椒放在微温的鐵板上,下面有臘燭保持温度,可讓我們慢慢吃也不怕食物變凍。跟着任性去點的串燒,包括新彊羊肉串、手切肥牛串、雞中翼、雞腎串及烤白鱔也全部奉來放在鐵板上,讓我倆慢慢品嘗。其實這裡也不祇單吃串燒這麼單調,所以我們也點了一份開心花甲粉絲,這個中辣湯底,把花甲和粉絲味道調得恰到好處。如果還嫌不夠辣的話,可加多一份避風塘魷魚,保証要多叫二支啤酒降温。由於老公嗜羊,他特意叫了一份羊架,做法特別之外肉質豐膄,看他吃得相當滿意。最後吃了造麼多種類的食物,結賬才四百元,真是超值。

內裡座位寬敞,裝修清雅,配合悦耳音樂,令人感覺輕鬆。

翻開餐牌燒烤食物種類頗多,價格也相宜,於是儘情地點菜。

最後吃了造麼多種類的食物,結賬才四百元,真是超值。

2023-09-13 3 views
厚福街向來多嘢食,但一直都只留意地面鋪,原來Cotton On 旁邊有一座大廈都係餐廳,今次試咗串燒先😊大大大茄子串燒必叫嘅茄子!呢度嘅size 比一般嘅長同厚,夾落好肉,面頭鋪滿蒜蒜,重口味人士會好鐘意紅糖爆漿糍粑呢個!成餐嘅重點!食落車好驚喜!外表有一層粗糖,糍粑自身好軟糯,重點喺入面有大量嘅紅糖漿,滿滿甜味,食完串燒呢啲重口味嘅嘢用糍粑收尾好滿足! 新彊羊肉串用上比較瘦嘅肉,唔會過亁,羊肉味出,唔想太邪惡可以叫呢款。金菇肥牛卷一份3件,燒到焦香嘅肥牛包上大束金菇,咬落去會有菇嘅水份出嚟,串燒中比較濕潤選擇。簿切鹽燒牛舌如菜名一般喺比較簿身,易咬開,鹽燒好香口原條鰻魚乾雞泡魚干就食得多,鰻魚乾就真係第一次食,食落有油香,都有一定厚度,同雞泡魚干相比冇咁油膩,碎口啲,值得試呀!開心花甲粉絲花甲唔算大件,但有好多隻,粉絲吸哂咸咸辣辣嘅湯汁,好惹味,想要更多! 手打鴨屎香比一般檸檬茶味道偏「青檸」啲,同埋冇檸檬喺底,冇澀味芒果冰甜嘅微微芒果酸,好解渴

紅糖爆漿糍粑

新彊羊肉串
用上比較瘦嘅肉,唔會過亁,羊肉味出,唔想太邪惡可以叫呢款。

金菇肥牛卷

簿切鹽燒牛舌
如菜名一般喺比較簿身,易咬開,鹽燒好香口

原條鰻魚乾

開心花甲粉絲

手打鴨屎香
比一般檸檬茶味道偏「青檸」啲,同埋冇檸檬喺底,冇澀味

芒果冰
甜嘅微微芒果酸,好解渴
2023-09-11 4 views
最近喺香港四川風味嘅串燒餐廳越來越多,裝修同飾物都越來越出色,令人心動不已,而且佢嘅餐牌設計非常精美,充滿誘人嘅圖片,實在令我對食物懷有極高期望。首先,佢嘅新疆羊肉串,羊肉同埋孜然粉嘅絕妙搭配簡直令人回味無窮,油脂比例恰到好處,食完後口中仍然留有濃厚的羊肉風味,真係必食👌🏻!接著,點了手切肥牛串,每片牛肉都散發著濃郁的油脂味,令人垂涎三尺。😋不容忽視的是青椒釀蝦滑,嘴裡的辣椒令味道充滿層次感,搭配著嫩滑的蝦滑,絕對是一道值得一試的小吃,🌶️!薄切燒牛舌油脂味道濃郁,充滿牛味👍🏻!蒜蓉娃娃菜的蒜蓉和辣椒份量剛好,燒韭菜一定係必點🌱。如果喜歡海鮮,一定要點燒鯖魚和烤白鱔,非常新鮮,肉質爽滑彈牙🐟最後,黃金小饅頭不僅外形金黃誘人,還有令人驚喜的流心內餡,絕對是一餐完美的收尾🥰!

薄切燒牛舌油脂味道濃郁,充滿牛味👍🏻!

蒜蓉娃娃菜的蒜蓉和辣椒份量剛好,燒韭菜一定係必點🌱。

2023-09-07 10 views
我喺尖沙咀嘅厚福街,我發現咗一間幾令人驚喜嘅燒烤店 - 大樹燒烤。個裝修格局都幾唔錯,播啲歌又幾啱聽。我試咗佢哋嘅燒烤之後,發現佢啲嘢食都幾唔錯環境:大樹燒烤嘅環境簡單舒適,有種家庭式嘅氛圍燒烤選擇:大樹燒烤提供咗多款新鮮嘅燒烤選擇,包括牛肉、豬肉、雞肉同海鮮。佢哋嘅食材新鮮有質感,令燒烤更加美味。我特別推薦佢哋嘅羊肉串,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出香味但一啲都唔羶。除咗傳統嘅燒烤,大樹燒烤仲有啲特色嘅菜式,例如烤生蠔同蒜蓉蒸扇貝其他美食:我覺得一個好嘅燒烤晚餐唔小得啲小食同酒水。大樹燒烤提供啲豐富嘅小食,例如炸雞翼同避風塘炒魷魚鬚,好啱用啲送酒,啤酒加埋啲小食簡直係絕配,但可惜因為我揸車嚟所以冇得飲酒,唯有嗌杯鴨屎香檸檬茶,飲落都幾香同啲燒烤幾夾,最後仲嗌咗碗冰粉降一降溫總結:總括而言,厚福街嘅大樹燒烤係一個令人滿足嘅燒烤體驗。佢哋提供新鮮嘅食材同獨特嘅風味,令人回味無窮。環境舒適,整個用餐體驗幾愉快。無論係牛肉、豬肉、雞肉定海鮮,佢哋嘅燒烤都好好味,配埋酒飲同frd吹水都幾唔錯

環境:
大樹燒烤嘅環境簡單舒適,有種家庭式嘅氛圍

燒烤選擇:

其他美食:

總結:
2023-09-06 14 views
黎到尖沙咀厚福街食野,有座叫H8既大廈,入面都幾多餐廳,今次去左大樹燒烤。環境好大,裝修都好新潮,坐位好闊落。呢到主要係食串燒,佢有爐熱住,唔怕食物會凍,亦都有調味比你自己落,十分貼心。薄切牛舌份量都唔少,燒到岩岩好,保持肉汁,好香牛味,油脂味重。燒雞腎串 雞腎燒得岩岩好,調味好好,食落爽口彈牙,另外都可以自行再加孜然粉,十分香。新疆羊肉串 羊肉一啲都唔會覺得蘇,而且孜然調味有少少辣,幾好食)燒雞軟骨雞軟骨燒到卜卜脆,好有咬口,調味唔錯。燒得香脆同夠乾身。大大大茄子黎到真係好大個燒茄子,鋪滿左金蒜, 配料仲有葱花,同辣椒。茄子保持入面軟冧,蒜蓉味好濃,好惹味,必食推介。燒韭菜蔬菜好新鮮,見到成即時人手串,唔會好乾身,保持蔬菜濕潤,調味香口。大樹烤活蝦size岩岩好,燒到卜卜脆,頭之外成隻都食得。蝦肉新鮮,肉質鮮嫩,十分推薦。青椒釀蝦滑青椒係辣個種,十分惹味,呢個串燒都係第次食,十分特別。麻辣無骨雞掌無骨食得好爽,成隻就咁食,軟骨位置好食,推薦之一。燒土豆片薄薄一片,燒到半薯片咁,有脆有軟,調味似薯片,加上芝麻好香口,好香薯仔味。粒粒粟米串人手一粒粒串,好好心機。佢係用糯米粟,口感軟糯,

環境好大,裝修都好新潮,坐位好闊落。

薄切牛舌
份量都唔少,燒到岩岩好,保持肉汁,好香牛味,油脂味重。

燒雞腎串

新疆羊肉串
羊肉一啲都唔會覺得蘇,而且孜然調味有少少辣,幾好食)
燒雞軟骨
雞軟骨燒到卜卜脆,好有咬口,調味唔錯。
燒得香脆同夠乾身。

燒韭菜

大樹烤活蝦

青椒釀蝦滑
青椒係辣個種,十分惹味,呢個串燒都係第次食,十分特別。

麻辣無骨雞掌
無骨食得好爽,成隻就咁食,軟骨位置好食,推薦之一。

燒土豆片

粒粒粟米串
人手一粒粒串,好好心機。佢係用糯米粟,口感軟糯,十分有口感。調味香口。有10串左右,好香粟米味,一定要試,唔係到到有得食。

燒魷魚酥
燒到十分香脆,加上惹味調味,食到不停。

西瓜冰
即叫即做既沙冰,天然西瓜味,沙冰唔會太硬,甜度岩岩好,呢個食串燒飲十分岩。

整體食物都好食,都有特色食物,地址方便,環境服務都好
2023-09-05 10 views
兩個人晚上行到尖沙咀厚福街,見到個招牌大樹燒烤幾得意,坐𨋢上十二樓食餐勁。餐廳都幾大,d位都算闊,menu都幾多選擇,我地咩都叫左d黎試下。首先嚟個岩鹽安格斯,香口好味有𡁻口,肉質鮮嫩。跟著嚟個青椒釀蝦滑,D蝦肉新鮮配上辣青椒,口感真的很好,香辣好味,引發流口水。薄切照燒牛舌,牛舌是我的愛好,新鮮好味帶爽。香辣酒花螺,辣酒汁非常好味,花螺新鮮,食到啜啜聲。鮮烤白鱔,新鮮香口,有𡁻口,越𡁻越好味。大樹烤活蝦,蝦有3隻,新鮮香口好味。新鮮魷魚鬚,有3隻,香口,配上啤酒一流。手切肥牛串,香口野味。新疆羊肉串,又係香口冇騒味。最後嚟個韓式芝士年糕,裏面咬落去軟綿綿好好食,非常滿足。整體價錢都合理嘅,尖沙嘴。