廿一前原來係間新開張火鍋放題店,位於大鴻輝中心嘅頂層,留意到餐廳員工普遍都好年輕,而且都好有禮貌,相信係間以客為本嘅食肆。食物方面真係可以用款式多黎形容,絕對食到你好飽都要照食。🔷火鍋放題 - 晚餐時段 💰198 💙85/100🔹廿一前新鮮刺身拼盤一客(三文魚、左口魚裙邊、希靈魚、赤貝、北寄貝、蠑螺片)作為前菜之一嘅刺身以人頭去計件數,基本上都有成6款刺身,刺身質素都唔會比日式放題店比下去,過下刺身口癢引都好唔錯。如果唔夠食嘅話都可以選擇加$128 會有任食刺身添。🔹泰式生蝦配秘製醬汁一客第二款前菜都係刺身嘅一種,不過今次就走泰式路線,餐廳提供埋秘製醬汁都真係幾用心。🔹火鍋湯底 💰98+98 💙85/100(黑松露牛乳湯 + 養生花膠雞湯)基本湯底會包埋而且轉鴛鴦唔洗加錢添,但呢到嘅特式湯底實在太吸引,所以都想試下。果然係值得一食,兩款湯都可以就咁飲,都好濃而且加湯系加反原汁湯,並非清水。黑松露牛乳湯個黑松露味好明顯,呢款湯底好岩配豚肉,飲落都有少少似飲緊忌廉湯咁。花膠雞材料豐富,有雞、花膠、妃子、豆腐、蟲草花等,好有老火湯嘅feel,打邊爐前真係建議飲反碗湯先。🔹海鮮拼盤一客(生蠔、

🔷火鍋放題 - 晚餐時段 💰198 💙85/100
🔹廿一前新鮮刺身拼盤一客
(三文魚、左口魚裙邊、希靈魚、赤貝、北寄貝、蠑螺片)
作為前菜之一嘅刺身以人頭去計件數,基本上都有成6款刺身刺身質素都唔會比日式放題店比下去,過下刺身口癢引都好唔錯。如果唔夠食嘅話都可以選擇加$128 會有任食刺身添。

🔹泰式生蝦配秘製醬汁一客

🔹火鍋湯底 💰98+98 💙85/100
(黑松露牛乳湯 + 養生花膠雞湯)

🔹海鮮拼盤一客
(生蠔、墨魚、帶子、虎蝦)
4款海鮮都係按人頭供應,同樣可以升級會轉任食海鮮嘅,個人比較鍾意帶子同生蠔。

🔹串燒、炸物、炸串
不得不說炸串都幾出色,而且選擇都好多,炸得外皮係吉列嘅炸款,即叫即炸。連蕃薯都有得炸,炸芝士都好掂,有少少咬口咁。而串燒就有3款醬汁燒法可揀,真係樣樣都想食到。

🔹少鍋配料
🔻美國特選牛肉、特選豬肉、雞肉
打邊爐唔少得嘅肉類,雞肉放左落牛乳果邊,又滑又正,牛肉不會太肥,真係恰到剛剛好,另外原來肉都有得升級。

🔻自助餐
由前茶如沙律、螺肉、芝士、麵包到丸類、菜類、麵類,都不得不試。老實講估唔到佢地個麵包我都攞左兩片黎食,丸類就真係要讚下,餐廳提供左多款丸類,尤其係墨魚腐皮卷、豆卜魚腐等,款式一啲都唔old。
2020-10-08 1366 views
荃灣~火鍋放題好耐無食過火鍋,經 openrice booking 有九折優惠, 到位於頂樓,食廿一前,實行滾到滿足😚 出面有minute Bar ~冷盤、Parma Ham 、 生果拼盤, 好似食緊半自助西餐咁, 質素唔差喎🤭除咗火鍋外 ,有埋刺身, 炸物、炸串、串 天婦羅、串燒等 , 串燒還有幾樣醬汁可供選擇,嘢食真係多款到食唔曬👉👈火鍋底選擇都唔少,其中有5-6款手工火鍋底, 揀咗鴛鴦火鍋底,黑松露牛乳湯/ 山盛香菜湯😍湯底一上枱幾吸睛㗎, 噴香嘅黑松露牛乳湯底,真係有幾片黑松露浮喺面😚 另外一邊莞茜都有好多, 滾到最後都唔溶,非一般莞茜👍火鍋配料唔少, 有好多丸類款式都未食過😆 今次目標主攻🐖🐂, 所以叫咗升級版肉肉, 其他嘢食得唔多😜美國頂級牛小排油脂分佈好靚仔,入口即溶巴西鹿兒島頂級黑豚呢個都好正, 肉香味濃, 同黑松露牛乳湯底好夾🤤yummy~
荃灣~火鍋放題

海鮮盤送嘅

美國頂級牛小排

油脂分佈好靚仔,入口即溶

巴西鹿兒島頂級黑豚

呢個都好正, 肉香味濃, 同黑松露牛乳湯底好夾🤤

yummy~

2020-09-15
$310 (Tea)
2020-10-07 325 views
中秋前後要喺荃灣覓食絕對唔係一件易事,到處都人頭湧湧,好在醒目嘅先生一早book定位,呢個假期先可以食返餐好嘅。晚市時段一個價錢就包哂刺身拼盤、泰式生蝦、海鮮拼盤,仲有無限添加嘅串燒、炸物同炸串,自助餐區嘅食物、飲品同甜品亦可以無限自取,超級抵食!點好湯底之後首先送上嘅係刺身拼盤,有三文魚、左口魚裙邊、蠑螺片、北寄貝、赤貝同埋希靈魚刺身,質素唔錯。泰式生蝦每人有兩件,同樣新鮮,配上特製酸辣醬汁,零舍開胃。燒物同炸物選擇雖然唔算多,但勝在新鮮即製,香脆可口。炸串亦非常吸引,特別係冬菇串,外面沾上麵包糠炸得香脆,冬菇仍然保持濕潤彈牙。食完前菜同小食就嚟到今晚嘅重頭戲,火鍋湯底方面我哋加錢揀咗黑松露牛乳湯拼養生花膠雞湯,兩樣都非常吸引。一行入餐廳就俾極度香濃嘅黑松露味吸引住,坐低就即刻問侍應到底係咩咁香,原來係佢哋嘅人氣湯底——黑松露牛乳湯,當然唔可以放過,奶白色嘅湯底面頭係極度香濃嘅黑松露油,表面仲漂住幾片黑松露,貨真價實,入口有好鮮濃嘅菇香,食耐咗依然香氣四溢。另一邊係朋友推薦嘅養生花膠雞湯,花膠超足料,起碼有八大件,配上鮮雞件、蟲草花、蕃茄、豆腐同娃娃菜,絕對係養生之選。除咗鮮甜高質嘅

泰式生蝦每人有兩件,同樣新鮮,配上特製酸辣醬汁,零舍開胃。

燒物同炸物選擇雖然唔算多,但勝在新鮮即製,香脆可口。

除咗鮮甜高質嘅湯底之外,肉類嘅質素亦唔錯,牛肉肥瘦均勻,紋理清晰,入口牛味夠哂重;豬肉片亦唔遜色,口感軟腍,唔會乾爭爭。

海鮮拼盤有新鮮虎蝦、帶子、生蠔同墨魚,質素同樣唔錯。
除咗任叫嘅肉類之外,自助餐區仲有任攞嘅丸類同蔬菜,質素亦唔錯,特別係貢丸,口感彈牙,肉汁豐富。
好耐冇食過質素咁好嘅半自助火鍋放題,食材選擇多元化,而且質素唔錯,價錢亦非常合理,希望疫情快啲過去,可以帶埋一家大細嚟再食過!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$326 (Dinner)
知道荃灣開咗一間新嘅火鍋放題 ,超級鍾意打邊爐嘅我做下孝女帶咗爸爸嚟試下😎!本身平時比較少食火鍋放題,但係呢一間嘅質素真係超高質,座位好舒適,仲有夜景睇添!食材完全冇將貨就價!火鍋配料超多選擇,估佢唔到仲有串燒炸物🍢、刺身、天婦羅、凍食海鮮、芝士🧀冷盤等俾你揀🥰最重要係好乾淨!原來呢度除左平時一鍋一齊恰之外,仲可以選擇一人一鍋,呢個時勢就最岩啦!爸爸就揀咗櫻花龍蝦湯(呢個係侍應哥哥介紹㗎),我就完全唔使諗,一見到黑松露牛乳湯就決定好🤣🦞龍蝦湯同平時飲嗰啲龍蝦湯一樣好濃郁好鮮甜,但又唔會搶咗食材嘅味道。黑松露牛乳湯唔係講笑,未滾之前已經超香黑松露味,湯底好滑,但又唔會好濃味!非常建議加$128升級🥩🥩,睇相都見到啲肉真係靚到不得了,美國頂級牛小排,脂肪分配均勻,肉質鮮嫩,就算煮耐左都仲係好淋身;日本鹿兒島頂級黑豚又係睇個樣都知係好嘢,厚薄啱啱好,sok 埋啲湯底正!另外蔬菜丸類,選擇非常多,丸類食得出唔係普通貨,好多特別嘅款都有,每樣試一粒都包你飽到上心口🤣另外,刺身都試咗少少,好新鮮,原本諗住最後叫多一轉,不過已經飽到食唔落🤣身為酒鬼嘅我點可以冇酒飲,佢地清酒🍶選擇非

身為酒鬼嘅我點可以冇酒飲,佢地清酒🍶選擇非常多,店員哥哥好好心機介紹咗一隻非常易入口同比較甜身嘅清酒俾我,真係好好飲❤️

最後仲有雪糕甜品畫上完美句號🤗 爸爸話非常滿意,等限聚令放寬就帶埋媽咪黎試🤣🤣
2020-10-04 114 views
最近友人推介荃灣大鴻輝中心「廿一前」主打火鍋任食,十一連中秋四天假期,今天星期六,不妨試試,已經預訂了窗邊卡位,環境不錯,邊食邊欣賞夜景,又坐得舒適提早來到 (5:40),原來較為平宜($158)任食兩小時,先奉上1.刺身拼盤,三文魚、赤貝、北寄貝、螺片鮮甜2.泰式生蝦一份,爽口 美味3.海鮮拼盤 肥美生蠔🦪、大大隻虎蝦、大粒帶子及小小墨魚4.嫩滑雞柳、肥牛及豬肉片湯底: 番茄及清湯濃郁番茄🍅肉多多,開胃仍有炸物、串物、串燒甜番薯🍠仔😋炸蝦香噴噴薄燒牛舌串、多春魚、露筍腩肉卷、燒雞翼😋冷盤: 蝦、青口振興 丸類,蔬菜🥬 沙律、等等,款式多仍有生果,甜點及韓國雪糕、雪條總結: 款式多、豐富、吃得飽飽
最近友人推介荃灣大鴻輝中心「廿一前」

提早來到 (5:40),原來較為平宜($158)
任食兩小時,先奉上
1.刺身拼盤,三文魚、赤貝、北寄貝、螺片
鮮甜
2.泰式生蝦一份,爽口 美味
3.海鮮拼盤
肥美生蠔🦪、大大隻虎蝦、大粒帶子及小小墨魚
4.嫩滑雞柳、肥牛及豬肉片

湯底: 番茄及清湯
濃郁番茄🍅肉多多,開胃

仍有炸物、串物、串燒
甜番薯🍠仔😋炸蝦
香噴噴薄燒牛舌串、多春魚、露筍腩肉卷、燒雞翼😋

冷盤: 蝦、青口
振興 丸類,蔬菜🥬 沙律、等等,款式多

仍有生果,甜點及韓國雪糕、雪條

總結: 款式多、豐富、吃得飽飽
2020-10-03
Type of Meal
Dinner
2020-10-02 96 views
食物質素良好,但可惜量太少,而且一個鐘都出唔到兩次侍應太new,沒有服務可言唯獨是老闆自己比較熱情同熟悉食物再好,但唔肯攞出嚟有咩用真係試一次就夠刺身要加錢$128但每一次只出幾小片,一家三口,每次每人只可以食一片每叫一盤,要等20+分鐘最後都等到冇癮最勁嘅係一盤哈密瓜等一個鐘,到我臨走都仲未等到
食物質素良好,但可惜量太少,而且一個鐘都出唔到兩次
侍應太new,沒有服務可言
唯獨是老闆自己比較熱情同熟悉
食物再好,但唔肯攞出嚟
有咩用
真係試一次就夠
刺身要加錢$128
但每一次只出幾小片,一家三口,每次每人只可以食一片
每叫一盤,要等20+分鐘
最後都等到冇癮
最勁嘅係一盤哈密瓜等一個鐘,到我臨走都仲未等到
2020-10-02
$320 (Dinner)
2020-10-02 115 views
就算窗外落雨都唔影響我地的興致荃灣係一個好多美食集中地方今次就試咗午巿120分鐘放題有邊爐剌身、串燒、炸物如果去到好肚餓,食住沙律bar 野食,都唔錯架有唔同特色湯底!櫻花龍蝦湯用了龍蝦🦞、櫻花蝦🦐同埋蕃茜櫻花蝦量真係好多,食火鍋材料都食咗唔少櫻花蝦😂😂但龍蝦味再煮濃一D,出味D更加好推薦個黑松露牛乳鍋,真係濃郁黑松露味道同牛好夾!非常香,迷上!✨仲有其他剌身、串燒不過當日就三文魚賣晒所以冇晒三文魚😭不過好在帶子、八爪魚食物質素都都不錯串燒上咗嚟真係熱辣辣!菠蘿🍍、雞軟骨茄子雞翼全部都好惹味同埋都有醬汁配送!天婦羅都唔會厚粉,熱送入口!肉類方面就一定要食肥牛同埋豚肉我覺得牛肉質素不過不失,唔係雪花肥牛但係呢個價錢已經好抵食啦!豚肉肉香味重,而且湯底好夾!
就算窗外落雨都唔影響我地的興致
荃灣係一個好多美食集中地方

今次就試咗午巿120分鐘放題
有邊爐剌身、串燒、炸物

如果去到好肚餓,食住沙律bar 野食,都唔錯架
有唔同特色湯底!

櫻花龍蝦湯
用了龍蝦🦞、櫻花蝦🦐同埋蕃茜

仲有其他剌身、串燒

天婦羅都唔會厚粉,熱送入口!

肉類方面就一定要食肥牛同埋豚肉
豚肉肉香味重,而且湯底好夾!
2020-10-01 1378 views
今晚同好耐冇見嘅朋友食飯,見最近天氣涼左,就決定去荃灣大鴻輝21樓放題火鍋店「廿一前」打邊爐🍲晚飯時段火鍋放題成人每位$198,另加$128可以將套餐升級,享用更豪華頂級牛小排及黑豚泰式生蝦配秘製醬汁每人有兩隻生蝦,體型比較細小,伴有蒜頭及辣椒🌶️配上秘製醬汁,好惹味廿一前新鮮刺身拼盤刺身拼盤有:左口魚裙邊、赤貝、北寄貝、三文魚、蠑螺片。刺身都幾新鮮甜美火鍋湯底揀咗甜豉油湯,甜甜鹹鹹的,自行加入蔬菜及粟米熬湯後更加鮮甜呢自助餐區有多款火鍋配料、蔬菜、少量芝士及麵包、甜品雪糕等等,好多選擇另外仲點左少量炸物及串燒;金菇肥牛卷及薄燒牛脷,肥美油潤~炸多春魚好惹味哦特選豬肉及雞肉雞肉同豬肉都唔會太肥,肉味濃郁美國特選牛肉牛肉係薄切的,肥瘦適中,油脂分布均勻,質素不錯最後仲有水果、蛋糕及雪糕🍦,選擇豐富,甜度適中,味道質素都不錯,為晚餐畫上完美句號

泰式生蝦配秘製醬汁

廿一前新鮮刺身拼盤

特選豬肉及雞肉

雞肉同豬肉都唔會太肥,肉味濃郁

美國特選牛肉

牛肉係薄切的,肥瘦適中,油脂分布均勻,質素不錯

$200 (Dinner)
{打邊爐配黑松露牛乳湯底就最正👍🏻☺️}今日媽媽難得放假👻就陪佢去荃灣行下街,順便去打邊爐食中秋節飯慶祝一下🤣🤣見荃灣最近開咗間火鍋放題店,決定帶媽媽去試一試🤓🤓一入座店員就會送上一盤刺身船、海鮮拼盤、泰式生蝦拼盤同埋2碟牛肉、1碟雞肉同1碟豚肉.❣️ 自助吧有好多野食🥰海鮮(蝦、青口、青蛤)沙律🥗、丸類、烏冬、拉麵、杏鮑菇🍄、金菇、西蘭花、生菜🥬、蕃茄、南瓜🎃、生根、響鈴!!!!!我覺得最正係杏鮑菇🍄,因為每塊都好大舊又好厚,咬落好正😹.❣️必叫黑松露牛乳湯底個湯底一黎到就嗅到勁香嘅松露牛奶味😻真係估唔到黑松露同牛奶係可以咁夾🤣🤣👍🏻真心推介大家試🙈🙈🙈.❣️串燒串燒/炸物都有好多選擇🤞🏻,牛肉串係勁好食😋啲肉又唔會好老,雞軟骨、牛舌、雞腎都係燒得好好食😋同埋個炸蝦都好好食,仲要脆卜卜😋😋🤭我覺得串燒性價比都好高 鍾意串燒嘅骨友都值都值得一試👻.❣️肉類
牛肉:反而我覺得今日啲牛肉偏肥,但都幾好食😋豚肉:同牛肉都係正常火鍋放題店的水準🙈.📝總結員工服務好好,全部都好友善有禮貌👍🏻👍🏻鋪頭係荃灣大鴻輝嘅高層,望住個境打邊爐真係一流🤪🤪成日人都即刻放鬆曬😋.❣️食完俾分時間❣️🌟食
{打邊爐配黑松露牛乳湯底就最正👍🏻☺️}

❣️ 自助吧
有好多野食🥰
海鮮(蝦、青口、青蛤)
我覺得最正係杏鮑菇🍄,因為每塊都好大舊又好厚,咬落好正😹
❣️必叫黑松露牛乳湯底
真心推介大家試🙈🙈🙈
❣️串燒
我覺得串燒性價比都好高 鍾意串燒嘅骨友都值都值得一試👻
❣️肉類
牛肉:反而我覺得今日啲牛肉偏肥,但都幾好食😋
豚肉:同牛肉都係正常火鍋放題店的水準🙈
📝總結
❣️食完俾分時間❣️
🌟食物: 7/10
🌟環境: 9/10
🌟服務: 8.5/10
🌟打卡: 9/10
🌟推介: 7.5/10
📍 廿一前 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓B號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #打邊爐#火鍋 #荃灣美食 #荃灣
2020-09-30
$200 (Lunch)
2020-09-28 1159 views
同男友慶祝拍拖紀念日當然要搵個地方食餐好架啦!😁出到荃灣見到呢間餐廳新開張,價錢唔貴多選擇評價又唔錯決定一試~我地六點半就去到唔駛等位,但瞬間已經全場爆滿😯晚餐時段$198一位已經包左超多野,包括有刺身拼盤,生蝦刺身,海鮮火鍋配料各一客,仲有任點既豬牛雞火鍋配料,揼本既大埔振X靚丸類,各式串燒,自助吧(有蝦有蠔),蔬菜,甜品etc.... 三個字:“勁抵食!”我哋叫咗個加錢嘅鴛鴦湯底花膠雞同櫻花龍蝦湯, 一滾起已經聞到超級濃郁嘅龍蝦同櫻花蝦味😍 呢個湯底好香好鮮好特別👏🏻 至於個花膠雞都超足料!!有四五嚿大大嚿既花膠,蟲草花,一碟生既雞肉係面頭俾佢慢慢煮, 對比起龍蝦湯呢個比較清甜😋啲刺身同海鮮都幾靚幾新鮮,帶子大大粒👍牛肉幾重牛味,豬肉油脂分布幾靚,雞肉嫰滑~串燒雞腎同牛舌好爽口😀個爆漿三星蔥肉丸同台灣蔥肉餡餅既內餡有九成似,但外層變左超級彈牙既肉丸,好得意兼好好味😆馬蹄木耳貢丸口感就係爽口加彈牙~唯一美中不足係串燒菠蘿唔夠甜,不過都可以證明佢無浸過糖水😂座位闊落感覺乾淨企理,服務仲一流超有禮貌,無得頂呀!👍👍
同男友慶祝拍拖紀念日當然要搵個地方食餐好架啦!😁
我地六點半就去到唔駛等位,但瞬間已經全場爆滿😯

刺身同海鮮都幾靚幾新鮮,帶子大大粒👍

牛肉幾重牛味,豬肉油脂分布幾靚,雞肉嫰滑~

串燒雞腎同牛舌好爽口😀
馬蹄木耳貢丸口感就係爽口加彈牙~

唯一美中不足係串燒菠蘿唔夠甜,不過都可以證明佢無浸過糖水😂
座位闊落感覺乾淨企理,服務仲一流超有禮貌,無得頂呀!👍👍
2020-09-28
  • 雞肉
  • 爆漿三星蔥貢丸
  • 魚豆腐
2020-09-26 137 views
窮遊香港-荃灣高質火鍋放題今日試下一間係荃灣開左唔算好耐任飲任食火鍋放題 刺身 串燒 炸物 甜品都有午市90分鐘 $98起(任食餐牌價錢 可睇圖)晚市120分鐘 $158起 (想食豪啲 可以加錢升級肉類)(冇位啦 全部餐牌可以望openrice)是日晚市 爆場 都算多人.呢間主打特式火鍋 例如黑松露牛乳鍋而我就叫左⭐️養生花膠雞湯 小$98大$118同⭐️櫻花蝦龍蝦湯 小$88大$168👍🏻呢到既湯好足料 而且飲得 我幾鐘意👍🏻可以見到滿滿既櫻花蝦係表面 真係啖啖都有櫻花蝦‼️打邊佬 龍蝦湯夠濃 唔點醬油 都好夠味(絕對唔似平時湯底冇咩味既 一人日式火鍋 ).串燒係第2大賣點 有十多款串燒可以自己選擇 醬燒 鹽燒 味增燒.除此之外 仲有9款刺身 天婦羅 炸物 (但唔係重點)等緊串燒炸物果時 可以係出面食住前菜 沙律 甜品先飲品數量 正常 都係放題常見飲品👌🏻甜品有啲蛋糕仔 幾款雪條 生果👌🏻.#廿一前 (荃灣) @twentyfirst_restaurant 地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心21樓B號舖.⭐️評分:味道:4.5/5 湯底係一大賣點環境:4.5/5 環境乾淨 而且張台算闊
窮遊香港-荃灣高質火鍋放題
今日試下一間係荃灣開左唔算好耐
任飲任食火鍋放題 刺身 串燒 炸物 甜品都有
午市90分鐘 $98起(任食餐牌價錢 可睇圖)
晚市120分鐘 $158起 (想食豪啲 可以加錢升級肉類)
(冇位啦 全部餐牌可以望openrice)
是日晚市 爆場 都算多人
‼️打邊佬 龍蝦湯夠濃 唔點醬油 都好夠味
(絕對唔似平時湯底冇咩味既 一人日式火鍋
串燒係第2大賣點 有十多款串燒
可以自己選擇 醬燒 鹽燒 味增燒
除此之外 仲有9款刺身 天婦羅 炸物 (但唔係重點)
等緊串燒炸物果時 可以係出面食住前菜 沙律 甜品
環境:4.5/5 環境乾淨 而且張台算闊
服務:4/5
抵食:3.5/5
2020-09-25 110 views
早幾日我老婆生日黎食呢間 見好多好評就即管試下 又真係幾正喎 又可以打邊爐 又有刺身食 重有啲串燒 多唔同種類既野食 打邊爐肥牛又靚 唔係出面啲低級牛 湯底又特別 👍今次食麻辣湯 下次要試下佢地推介既龍蝦湯先

2020-09-23
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday
2020-09-24 255 views
豐富湯底,一食難忘!叫左養生花膠雞湯,花膠落左好多舊,煮耐就好淋吸左牛脂雞油同蔬菜味,好滋味,仲有枸杞~最緊要係放題紙叫既串燒好好食,絕對要encore!首推露荀腩肉卷!薄薄一片豬腩片燒得好香,包住嫩口露荀解左腩片既油膩感,食唔停口真係😋 牛肉串叫左醬燒同鹽燒,各有千秋,燒雞翼都係,不妨都來一串!仲送大大粒帶子、肥嘟嘟生蠔🦪、海蝦🦐同魷魚🦑,刺身融雪亦都處理得好好,帶子同北寄貝尤其鮮甜~連火鍋肉丸都係選用貴野大埔振興丸,可以睇到間餐廳好有誠意,豆卜都好有豆香無油膱味,好多邊爐火鍋店無留意既細節都做好,飲品同甜品任拎呢d一定有,選擇都唔少。
養生花膠雞湯
露荀腩肉卷

各類串燒
炸芝士

牛肉串叫左醬燒同鹽燒,各有千秋,燒雞翼都係,不妨都來一串!

各類肉丸

2020-09-23
$140 (Lunch)
養生花膠雞湯
露荀腩肉卷
各類串燒
炸芝士
2020-09-24 117 views
好耐無食放題,又唔知食刺身好定火鍋好,見到呢間新新地既放題,乜都有得食,岩哂我呢d黑洞胃!坐低揀左花膠雞湯,真係好多花膠架!😍雞湯好好味,未打邊爐之前都飲幾淡。要左海鮮火鍋,都幾多選擇,牛肉唔肥又好淋,好好食!🤣另外仲有d自取熱食,串燒,剌身可以任食,三文魚,帶子,貝類,咩都有,都幾新鮮,擺盤都唔求其!🤪最推介係串燒!平時食串燒消費好高,又食唔飽,呢到任叫,而且勁熱辣辣同脆卜卜,尤其係燒雞皮,好脆好正!😍甜品飲品都好多選擇,多到好似buffet,實有款岩食!
坐低揀左花膠雞湯,真係好多花膠架!😍
雞湯好好味,未打邊爐之前都飲幾淡。
要左海鮮火鍋,都幾多選擇,牛肉唔肥又好淋,好好食!🤣
甜品飲品都好多選擇,多到好似buffet,實有款岩食!
2020-09-24 112 views
荃灣新開多元化放題店,地址:荃灣大鴻輝中心21樓,晚餐時段$198/人(未加一),有火鍋🍲/串燒🍡/炸物🍤/刺身🍣/沙律吧🧀..等等。被安排坐中間的梳化卡位,坐位闊落,每人一鍋,我和朋友分別叫了泡菜味/蕃茄味湯底,窗邊梳化卡位則是共鍋的。除了飲品、火鍋配料、沙律吧同甜品外,其他食物都是劃紙仔落單的。鍋底上枱後,店員就隨即送上海鮮拼盤(有蝦/魷魚/帶子/蠔)及肉類拼盤(豬/牛/雞肉)各一。原來呢間放題店所有丸類都是來自大埔振興肉丸的😲,大埔最有名的肉丸店莫過於振興了,所以丸類方面比較高質,之前食放題店都唔會食丸類,因為通常難食,但我今次食丸多過食肉😂,振興丸真心好食,可惜呢間冇提供振興最出名的牛丸。今次刺身種類有三文魚/北寄貝/甜蝦/榮螺片/鯛魚/針魚/希靈魚/帶子/八爪魚,個人覺得刺身唔好食,雪味重不新鮮。炸物炸粉厚,不但唔脆而且炸得太硬。串燒分別可以選擇醬燒/鹽味/味噌三種口味,但串燒得太耐太熟有d硬,刺身炸物串燒需要有很大的進步空間。飲品方面:有兩個雪櫃,但基本上兩個雪櫃的飲品都是一樣的,款式選擇不多。

2020-09-22
$218 (Dinner)