Restaurant: U IZAKAYA
Terms & Details:
今日1月5經Openrice book左15:15,當日收到餐廳Ws 提醒last order 15:30 坐到最遲16:30建議我地早小小到,十分貼心於是我就提早到2:30鐘到,今日約咗媽咪食lunch,佢話想食日本嘢,但食過出面omakase都麻麻 無話想再去食既感覺 就上網搵到呢間主題海膽餐廳試下,點知十分有驚喜 我哋都10分喜歡我哋揀咗lunch set set D 688 $/1,餐廳而家做緊套餐九折,單點正價食品7折套餐包括嘅海膽茶碗蒸 十分鮮甜,配搭得好好,除咗海膽上面仲有兩塊火炙三文魚好香口!之外,仲要讚吓壽司六貫,除左海膽,其他魚類都好新鮮,左口魚邊入口即溶,帶子完全包裹住舊飯,十分滿足甜美另外串物有牛舌,厚切的 完全不硬,讚一讚回音豚肉蘋果 十分有創意 蘋果燒完好甜好夾!甜品:柚子雪吧,比起外面冰沙感佢偏向傑身雪糕感!岩哂唔鐘意食冰類既我除套餐我仲單點2客海膽手卷,新鮮!海膽滿滿!最後讚讚餐廳服務,服務員待客有禮 吧位有2個海膽模應好可愛 吧位師傅好親切,整體感覺好舒服 今次用餐愉快一定會再黎試埋其他款食品推薦埋唔好海膽既朋友 因為佢魚生刺生都真係好新鮮!串物都好食

除套餐我仲單點2客海膽手卷,新鮮!海膽滿滿!

一定會再黎試埋其他
款食品
推薦埋唔好海膽既朋友 因為佢魚生刺生都真係好新鮮!串物都好食!
2023-01-05
$750 (Lunch)
  • 海膽茶碗蒸
  • 黑松露帶子壽司
2022-12-29 22 views
最近朋友生意大成功,為了好好慶祝一下,我帶他來銅鑼灣新店 U izakaya試一試。 餐廳才剛開業,但8時多基乎全滿,生意非常好呀!經理有禮又有善,服務超好,值得讚賞。在經理的推介下,我們選了好多食物,飽腹而歸呀! 竹炭麵包配海膽醬$38 香脆的竹炭麵包,蘸點招牌海膽醬,即時好有層次! 油甘魚薄切刺身$128 薄切油甘魚,魚肉鮮甜又肥美,與清酒很合襯! 原條針魚刺身$298 原條針魚賣相出眾!針魚結質又有彈性,蘸點酸汁,更加清新。 風乾火腿拼盤$128 鹹香的風乾火腿,是下酒佳物。牛油果沙律幼滑,好吃! 五花腩$42 蘋果豚肉串$48雞軟骨串$42 三條串燒各有特色,五花腩比較鹹香,富士蘋果串就比較惹味,雞軟骨就最有咬口!

在經理的推介下,我們選了好多食物,飽腹而歸呀!

竹炭麵包配海膽醬$38

香脆的竹炭麵包,蘸點招牌海膽醬,即時好有層次!

油甘魚薄切刺身$128

薄切油甘魚,魚肉鮮甜又肥美,與清酒很合襯!

原條針魚刺身$298

原條針魚賣相出眾!針魚結質又有彈性,蘸點酸汁,更加清新。

風乾火腿拼盤$128

鹹香的風乾火腿,是下酒佳物。牛油果沙律幼滑,好吃!

五花腩$42

蘋果豚肉串$48

雞軟骨串$42

2022-12-28
你愛吃海膽嗎🙆🏻‍♀️?! 新開幕的🇯🇵U izakaya主打港人大愛的海膽😍,愛海膽的朋友仔不能不試呀!! 店家選用日本直送海膽,再創作出超過20款的日西創意料理,新奇又特別,是慶祝和慶生的好地方哦~ 餐廳地方寬敞,環境型格舒適,並設有室外、室內和吧枱坐位。服務貼心又有禮,用餐感覺非常良好唷~ 「 海膽炸豆腐✨$188 」 超有趣的海膽炸豆腐😳,是餐廳招牌之一。用上超鮮甜赤海膽,配上外酥內軟的炸豆腐,口感一流呀~ 「 波士頓龍蝦海膽醬🦞$698 」 打卡一百分的波士頓龍蝦海膽醬😚,龍蝦肉不但彈牙,而且相當新鮮。醬汁濃香惹味,超喜歡的哦~ 「 三文魚子海膽杯💕$298 」 亮晶晶的三文魚子非常吸引😎! 三文魚子好鮮甜,而海膽則幼滑可口,再加點黑魚子,太豪華了~ 「 海膽魚子醬帶子意粉🍝$238 」 招牌之一的海膽魚子醬帶子意粉,質素同樣不錯。天使麵軟彈,每條都充滿海膽醬香。帶子則又香又軟,好吃哦~ 「 海膽雪糕🍦$68 」 最後有店家自家製的海膽雪糕,配上最中餅更有層次感。

「 海膽炸豆腐✨$188 」

「 波士頓龍蝦海膽醬🦞$698 」

「 三文魚子海膽杯💕$298 」

「 海膽魚子醬帶子意粉🍝$238 」

「 海膽雪糕🍦$68 」

最後有店家自家製的海膽雪糕,配上最中餅更有層次感。
2022-12-27
2022-12-26 33 views
銅鑼灣出名多餐廳,今日來到呢一件日式fusion餐廳,餐廳環境好闊落舒適,充滿格調。前菜-海膽醬竹碳多士竹碳多士香脆,查上香濃海膽醬,超讚!刺身盛盒八款刺身盛盒好多款式,包括活北寄貝,牡丹蝦,黃北海道海膽,帶子,松葉蟹,三文魚籽!最愛帶子,大大粒好鮮甜;三文魚籽同樣出色,魚油juicy。清酒300ml鈿女-天女之舞食刺身,當然要配清酒,由於天氣好凍,餐廳特意幫我地暖酒,第一次飲熱的清酒,感覺酒味梗濃烈好暖胃,後勁十足。鐵板活帆立貝鐵板燒帆立貝,夠曬惹味!帆立貝好新鮮,燒完仲覺得好嫩。波士頓龍蝦伴海膽醬另外點了這個波士頓龍蝦伴海膽醬,原條龍蝦上好興奮啊,龍蝦啖啖肉,淋上海膽醬,十分夾。龍蝦頭仲會熬成湯,嚐盡精華!白酒牛油煮蜆呢道白酒牛油煮蜆酒味較濃厚,蜆完全無沙,烹調時間掌握得好,十分鮮嫩。最後到串燒出場啦!有雞心、雞肝、紫蘇雞腿肉、蘋果豚肉卷、白鱔和厚切牛舌心。要睇間餐廳係咪出色,串燒敢整內臟就可以看出,相當有信心,完全無腥味,燒得好好。而咁多款串燒入面,我最喜歡係呢個蘋果豚肉卷,兩者味道好相配,甜甜的,令人忍唔住一口接一口。串燒配上清酒好嘆啊。如果你也喜歡fusion菜式,十分推薦你

前菜-海膽醬竹碳多士
竹碳多士香脆,查上香濃海膽醬,超讚!

刺身盛盒八款

清酒300ml鈿女-天女之舞

鐵板活帆立貝

鐵板燒帆立貝,夠曬惹味!帆立貝好新鮮,燒完仲覺得好嫩。

波士頓龍蝦伴海膽醬
龍蝦頭仲會熬成湯,嚐盡精華!

白酒牛油煮蜆

最後到串燒出場啦!

如果你也喜歡fusion菜式,十分推薦你來這裡嚐嚐看,一定會找到驚喜。
同好姊妹慶祝相識十年,book左呢間提供多種海膽菜式料理既日式餐廳,整體好滿意!!!當晚比較凍,如果唔係既話,坐室外仲好feel~慶祝要盡慶,我地聽左店員既熱心推薦後,先要左兩款小食沙律同刺身,仲要左杯吟釀高興下~海膽多士既海膽醬係由新鮮海膽整,食落鮮味滿分!!沙律以牛油果同蝦肉為基底,調味清新開胃~刺身方面要左一份5款既刺身盛合魚生鮮嫩肥美,貝類鮮爽~特別欣賞呢度既海膽茶碗蒸,蒸蛋嫩滑又配上香濃既海膽,食落特別滋味!!最估唔到係呢度既主菜同串燒都好出色呢款雞肉串同鐵板海膽大蝦都獲得我地既一致好評~墨汁意粉雖然唔係海膽系列既主食,但都好有水準,麵條既質感同調味都剛剛好~甜品要左菠蘿雪芭,好姊妹做送左個驚喜俾我,就係請師傅喺甜品碟上寫上字句~最後追加既特飲都好睇又好飲,好開心搵到間食物味道正之餘又可以打卡既高質餐廳!!!

當晚比較凍,如果唔係既話,坐室外仲好feel~

海膽多士既海膽醬係由新鮮海膽整,食落鮮味滿分!!

沙律以牛油果同蝦肉為基底,調味清新開胃~

刺身方面要左一份5款既刺身盛合

魚生鮮嫩肥美,貝類鮮爽~

最估唔到係呢度既主菜同串燒都好出色

呢款雞肉串同鐵板海膽大蝦都獲得我地既一致好評~

2022-12-23 24 views
前幾天跟朋友慶祝相識十週年,到了一家滿滿意的餐廳!!!不僅環境讚和服務好,食物質素也很高,所以真心推薦,特別要跟情人或朋友去慶祝~店家有提供甜品版畫畫家的服務啊,可以給情人或朋友驚喜呢!!!食物方面整體都很不錯,特別是海膽料理真的很到位,由前菜、主菜主食,甚至甜品都可以融入海膽,創新又好吃!!配上帶有果香的吟釀就得合搭喔配上沒有酒精的特調也不賴~私心必吃:海膽茶碗蒸(滑溜鮮香)私心必吃:刺身盛合(超新鮮)私心必吃:三文魚籽海膽杯(足料鮮濃)derrr!!!!其實除了海膽菜式和私心推薦之外,甜品跟串燒也是很到位,我和朋友全都很滿意呢xpp點了這三款串燒也很有水準!!這款紫蘇雞腿肉特有驚喜,肉質很嫩,跟紫蘇的味道超夾配~而主菜的這個鐵板虎蝦配海膽醬更是朋友的大力推薦菜呀(平日不算很愛吃虎蝦的我也覺得很不錯嘛)xppp
前幾天跟朋友慶祝相識十週年,到了一家滿滿意的餐廳!!!

配上帶有果香的吟釀就得合搭喔

配上沒有酒精的特調也不賴~

私心必吃:海膽茶碗蒸(滑溜鮮香)

私心必吃:刺身盛合(超新鮮)

私心必吃:三文魚籽海膽杯(足料鮮濃)derrr!!!!

點了這三款串燒也很有水準!!

這款紫蘇雞腿肉特有驚喜,肉質很嫩,跟紫蘇的味道超夾配~

2022-12-23 18 views
難得今日放早同朋友去食返個午餐,好好享受吓,我哋揀咗最平嘅套餐試吓、套餐都相當豐富。我哋散叫咗一個磯煮花螺$98,醬汁甜甜地、花螺爽口,做前菜不錯。午餐A$298/位首先有竹炭麵包配海膽醬。竹炭麵包好特別,竹炭顏色深灰色,配海膽醬濃郁鮮味。野菜沙律濃雞湯-呢個清清地,但係雞湯味幾香,我覺得清得來幾好飲!飲完個湯就到海鮮茶碗蒸,茶碗蒸有三文魚,而且蒸蛋夠滑。串燒有兩串,雞肝串燒及雞肉大蔥串燒。雞肝幾香,而且有啲咬口。雞肉大蔥串燒,雞肉大大件,多汁好味。黑蒜椰菜仔爽爽地,細細粒。主菜揀咗烏魚籽墨汁魷魚意粉,墨魚汁夠香濃,配埋烏魚子調味更好。飲品揀咗Fruit body,甜甜地果味唔錯!

午餐A$298/位

野菜沙律

濃雞湯-呢個清清地,但係雞湯味幾香,我覺得清得來幾好飲!

飲完個湯就到海鮮茶碗蒸,茶碗蒸有三文魚,而且蒸蛋夠滑。

黑蒜椰菜仔爽爽地,細細粒。

飲品揀咗Fruit body,甜甜地果味唔錯!

2022-12-23 27 views
U izakaya 見銅鑼灣間餐廳,環境唔錯,有無面男打卡位,仲大玩海膽做唔同菜式,所以就去左食啦~ 今次就揀左Lunch Set B & D兩個餐都跟左竹炭麵包,點埋海膽醬一齊食,好惹味。Set B個餐好豐富,每款賣相一啲都唔馬虎,由角切魚生沙律、濃雞湯 、海鮮茶碗蒸、雞腎串燒、雞翼串燒 、黑蒜椰菜仔到海膽魚子醬帶子意粉,每款都整得好精美。其中重點推介海膽魚子醬帶子意粉,海膽加魚子醬入口鮮味無窮,再配上微温嘅帶子意粉,真係好好味!Set D 同樣有7道菜,比set B豐富啲,除左黑蒜椰菜仔同樣外,其他分別有有松葉蟹肉沙律 、壽司六貫、馬窕魚湯、海膽海鮮茶碗蒸、蘋果豚肉老串燒、厚切牛舌心串燒。厚切牛舌心串燒,真係好厚切,切開中間仲係粉紅色,好好味!Cocktail就揀左forest 同summer Fiesta 最後甜品,分別有海膽雪糕同柚子雪糕,第一次食海膽雪糕,估唔到真係有海膽味又幾好食
U izakaya

兩個餐都跟左竹炭麵包,點埋海膽醬一齊食,好惹味。

Set B

Set D

厚切牛舌心串燒,真係好厚切,切開中間仲係粉紅色,好好味!

2022-12-23 22 views
U izakaya 去到銅鑼灣見到有間新開餐廳,係日式fusion菜,仲以海膽做主打,就去左試下個lunch set! 今次就揀左Lunch Set B 同Set D兩個餐嘅前菜都有跟竹炭麵包同海膽醬,竹炭麵包爆到外面好脆,再點埋啲新鮮海膽醬食,好夾Set B個餐包左7道菜,每款都整得好精緻,分別有:角切魚生沙律、濃雞湯 、海鮮茶碗蒸、雞腎串燒、雞翼串燒 、黑蒜椰菜仔同海膽魚子醬帶子意粉。其中海膽魚子醬帶子意粉,意粉軟硬適中,海膽魚子醬嘅配搭,好令人回味。而Set D 同樣地好豐富,分別有松葉蟹肉沙律 、壽司六貫、馬窕魚湯、海膽海鮮茶碗蒸、蘋果豚肉老串燒、厚切牛舌心串燒同黑蒜椰菜仔。馬窕魚湯,魚味好濃郁,好入味。蘋果豚肉老串燒,平時好少會食到咁嘅配搭,好特別。Cocktail就揀左兩杯好特別嘅forest 同summer Fiesta 最後甜品,仲送左海膽雪糕同柚子雪糕。
U izakaya

今次就揀左Lunch Set B 同Set D

馬窕魚湯,魚味好濃郁,好入味。

蘋果豚肉老串燒,平時好少會食到咁嘅配搭,好特別。

最後甜品,仲送左海膽雪糕同柚子雪糕。
2022-12-21 175 views
大人生日食好嘢🎂🥂🍸🍹🍻,一間海膽主題居酒屋😋海膽控嘅我哋大滿足喔😍#竹炭麵包配海膽醬#海膽炸豆腐#海膽茶碗蒸#海膽帶子手卷#海膽手卷#海膽天婦羅#海膽雪糕🍦服務及食物都很好👍❤️ 環境座位都好舒適仲有好多嘢食未試刺身、串燒🥹會再來😙餐廳有outdoor 環境好正❤️
2022-12-08
海膽天婦羅
厚燒牛舌心   /燒白鱔
復心群肉
海膽雪糕
  • 海膽炸豆腐  海膽天婦羅    火炙帶子海膽手卷  海膽茶碗蒸
2022-12-21 17 views
呢間日本料理主打海膽料理,所以有好多唔同嘅海膽菜式,午市套餐有四款、亦可以散叫。我揀咗午市套餐C $538,加$38轉左mocktail 🍸▶️竹炭麵包配海膽醬竹炭麵包烤得香脆,點埋個海膽醬先至係重點。海膽醬味道香濃,真係好好味😋▶️牛油果虎蝦沙律配黑松露蜜糖我呢個沙律底下有好多牛油果食落去有啲似薯蓉,口感相當唔錯,入邊仲有虎蝦好爽。沙律菜新鮮口配上黑松露,鍾意黑松露嘅我覺得非常香,而且甜甜地味道真係唔錯!▶️馬賽魚湯呢個湯非常之濃郁,有蜆及蝦~ 味道有海鮮味!▶️海膽海鮮茶碗蒸茶碗蒸充滿海膽味道,而且面上仲有海膽、三文魚等,更加提鮮。▶️雞肉丸串燒、雞心串燒雞肉丸,串燒點生蛋食味道更加滑。雞心味道都唔錯,串燒夠多醬汁。▶️黑蒜椰菜仔。椰菜仔夠爽口,充滿黑醋甜甜地,又有蒜香味。▶️三文魚籽海膽杯呢一個真係好新鮮,好多海膽😍望到已經流口水🤤海膽配上三文魚子又鮮又甜。▶️甜品轉左海膽雪糕🍦味道真係好特別,海膽味好突出,第一次食估唔到都係咁特別。▶️另外散叫咗個海膽卷一個係紫蘇葉包住,一個係紫菜包住,各有風味,入邊係滿滿嘅海膽😍

▶️竹炭麵包配海膽醬

▶️牛油果虎蝦沙律配黑松露蜜糖

▶️馬賽魚湯
呢個湯非常之濃郁,有蜆及蝦~ 味道有海鮮味!

▶️海膽海鮮茶碗蒸
茶碗蒸充滿海膽味道,而且面上仲有海膽、三文魚等,更加提鮮。

▶️雞肉丸串燒、雞心串燒

▶️黑蒜椰菜仔。
椰菜仔夠爽口,充滿黑醋甜甜地,又有蒜香味。

▶️三文魚籽海膽杯

▶️甜品

▶️另外散叫咗個海膽卷

2022-12-18 19 views
早排友人介紹我黎銅鑼灣食好西,佢話呢邊開咗間新嘅餐廳好好食!我睇完網上嘅評價都係一致好評,所以今日就特登過嚟試吓!上到去環境好舒服,裝修都唔錯!竹炭麵包x海膽醬麵包微微烘過,再配上海膽做既醬真係好配合!令我對呢一餐很期待刺身盛合(八款)入面有北寄貝,牡丹蝦,北海道海膽,帶子,松葉蟹肉,三文魚籽,拖羅同油甘魚睇相都知道非常新鮮!擺盤精美完全冇腥味 舊舊都好鮮美!蝦頭仲會一陣間用嚟整個湯鐵板活帆立貝非常勁嘅刀工,燒一燒外層但入邊仲係鮮嫩,加埋個秘製醬汁唔錯!波士頓龍蝦伴海膽醬龍蝦肉爽口彈牙,海膽汁令到個層次昇華而且非常足料!成個鉗肉係保留返喺度白酒牛油煮蜆蜆肉煮致緊緊熟,咬落去仲係軟淋淋好似半生熟咁,但其實係已經熟咗㗎啦牛油味又唔會蓋過蜆肉嘅味!雞心+雞肝(串)內臟我非常愛食,呢度嘅雞心同肝真係燒到剛剛熟,但係又好食!同埋做到冇腥味 大推!紫蘇雞腿肉✨雞肉嫩滑,仲有大量紫蘇葉陪襯蘋果豚肉卷✨豚肉包住蘋果肉幾特別,味道意外地夾白鱔✨燒到剛剛好,鮮嫩得黎仲有肉汁鎖係入面厚切牛舌心✨嚟到見到真係好厚切,未食之前真係有啲驚,但一咬落去真係有驚喜!非常鬆化 真係我食過最好食嘅牛舌 馬養魚湯用剛剛蝦頭

上到去環境好舒服,裝修都唔錯!

竹炭麵包x海膽醬

刺身盛合(八款)
睇相都知道非常新鮮!擺盤精美
完全冇腥味 舊舊都好鮮美!蝦頭仲會一陣間用嚟整個湯

鐵板活帆立貝
非常勁嘅刀工,燒一燒外層
但入邊仲係鮮嫩,加埋個秘製醬汁唔錯!

波士頓龍蝦伴海膽醬
龍蝦肉爽口彈牙,海膽汁令到個層次昇華
而且非常足料!成個鉗肉係保留返喺度

白酒牛油煮蜆
蜆肉煮致緊緊熟,咬落去仲係軟淋淋
好似半生熟咁,但其實係已經熟咗㗎啦
牛油味又唔會蓋過蜆肉嘅味!

雞心+雞肝(串)

紫蘇雞腿肉✨雞肉嫩滑,仲有大量紫蘇葉陪襯
蘋果豚肉卷✨豚肉包住蘋果肉幾特別,味道意外地夾
白鱔✨燒到剛剛好,鮮嫩得黎仲有肉汁鎖係入面

馬養魚湯
用剛剛蝦頭整嘅一個海鮮湯,入邊有蜆同蝦
飲落非常濃郁!

總結,無論係食物質素,服務態度都係一等一!對得住個價錢,絕對會再嚟食
2022-12-13 20 views
優質嘅海膽,鮮而味美;如果以海膽做主題嘅餐廳,用海膽大玩 fusion style, 除咗係啖啖鮮味帶嚟新鮮感,仲會係完全唔同嘅新鮮感!位於銅鑼灣嘅 U IZAKAYA ,餐廳超過二十款創意海膽料理,以不同種類海膽拼搭出小食、壽司、燒物以及唔同嘅日式料理等菜式!一坐低,已經眼前一亮!.↬ 竹炭麵包 ( 配新鮮海膽醬) - 加入竹炭成份嘅麵包,黑黑地但烘到脆脆地,加上幼滑海膽醬 (質感類似流質蟹黃),滿口鮮香!↬ 季節時令魚刺身 (原條金目鯛) - 廚師以火炙輕輕燒一燒魚身表面, 魚油香稍為滲出,加上魚肉新鮮,滿滿層次感,肉嫰而口感!↬ 原隻日本響螺刺身 - 鮮得嚟口感比較充實,有啲咬緊軟骨嘅感覺,加少少 washiba 更提鮮。↬ 海膽炸豆腐 - 作為店舖特式菜之一,以紫膽同黃膽兩款海膽做對比,不同嘅濃郁感;配上炸到外脆內滑嘅豆腐,有種口感爆發嘅感覺。↬ 串燒拼盤 - order 咗雞軟骨、白鱔(配生椒好香)、蘋果豚肉卷 (勁爆汁好正)、五花腩(配京蔥絲消膩),整體表現都唔錯!↬ 鐵板北寄貝 - 貝肉新鮮而且肉質彈牙,入口有滿滿牛油香,有蘑菇南瓜做配料,加上紫蘇花獨有香味,滋味之選。

↬ 海膽魚子醬帶子意粉 - 因為本身都好靚,隨便影張相就食 😂 意粉彈牙配上帆立貝、海膽同魚子,幾種唔同嘅層次,高質👍

↬ 海膽雪榚 - 甜品時間,海膽雪糕最近唔少餐廳都有,但好食嘅見人見智,而呢間係帶有雪糕甜香的 (終於食到間唔係咸嘅海膽雪榚),令到我覺得佢係甜品,加分。

最後點少得杯 Purple Hearts,偏甜,主要係打卡用,由 Butterfly pea, yuzu puree, cranberry juice, soda 炮製而成,靚呀。
呢間係🚇銅鑼灣新開🎊咗幾個月嘅🇯🇵日式 fusion 🍸酒吧🥢餐廳🍣主打各式海膽菜式,尤其係佢嘅海膽雪糕🍨超有驚喜🤩!餐廳好大裝修雅致🥰,服務周到👍,有酒吧🥃區又有半開放式廚房👨‍🍳,仲有戶外用膳🍽️區添!呢度有多款酒🍶供應,亦都有唔少 cocktails 🍸 同 mocktails 🍹我叫咗杯 Purple Hearts mocktail,入面有🦋蝶豆花、柚子蜜🍯、紅苺汁同埋梳打,味道香甜有層次😍。餐廳主打🥰海膽菜式,我就首先揀咗個🎋竹炭麵包🍞配海膽醬😋做前菜,個海膽醬十分之🤩香濃而且口感有少少🤏似泡末嘅感覺,配合埋烤🔥得外脆內軟嘅🎋竹炭麵包🍞,係一道好好嘅開胃🤤菜式。佢哋仲有😍季節時令魚🐟刺身供應,今期係原條🍁秋刀魚,好新鮮甜美😋,配上特製酸汁一齊食鮮味就更加突出🤩!呢度亦都有多款壽司🍣,我今次揀咗🦐牡丹蝦壽司、🐟吞拿魚壽司、🔥火炙吞拿魚腩筋壽司同埋👨‍🍳磯煮鮑魚壽司,全部都十分之高質👍!尤其係🔥火炙吞拿魚腩筋壽司🍣,出面比較少見,入口十分之油潤甘香🤤,而且鮮味十足!法式🇫🇷馬賽魚湯🥣好鮮甜,入口有少少🤏蕃茄香味。而且入邊用料👍十足,除咗蜆之外仲有蝦🍤,啖啖魚🐟鮮味,濃厚好飲😋。鐵板

法式🇫🇷馬賽魚湯🥣好鮮甜,入口有少少🤏蕃茄香味。

鐵板🔥活帆立貝亦係 fusion 之作,入邊加入咗牛油🧈忌廉汁,上面配上花穗紫蘇🥰,滿滿嘅🇯🇵日🇫🇷法風味,而且仲有🎃南瓜同埋🥔薯蓉餅做配菜,十分之豐富🤩!

最後甜品🍮當然要試佢最有特色😍嘅海膽雪糕🍨,入口充滿海膽味🤤之中有淡淡🥛奶香,口感有少少🤏似雪芭,十分之特別又好味😋,原來海膽都可以甜食😆!

餐廳🥢嘅戶外用膳區仲有個一比一嘅🙈無臉男,大家可以同佢影吓相📸。
U Izakaya🧡Seachin Featured🧡 Feast🥳🥢..銅鑼灣新開海膽主題店😍,餐廳以西式摩登居酒屋🏮為設計風格,亦設有西式酒吧枱,2者結合既時尚亦滿有格調,來一趟浪漫精緻晚餐🍽吧!🇯🇵 海膽入饌:超過20多款創意海膽料理【海膽精選 Seachin Featured 】大玩fusion 菜式🧡,鮮味十足! 不同品種海膽配搭出不一樣既美食,如壽司、燒物 & 日式料理,亦不失西日fusion菜式🥢,帶來味蕾新衝擊,一次居酒屋新體驗🥳!🔸竹炭麵包 + 新鮮海膽醬 $38先來一客小食:竹炭麵包🍞 烘過後香脆,蘸點鮮味十足既海膽醬,不失為一款滋味餐前小食。🔸季節時令魚刺身 (原條) $688一客兩食:原條金木鯛🐟,經火炙後魚油更焦香🖤 更顯鮮味!魚生刺身超新鮮,魚肉帶黏亦鮮甜,一口連一口,很快吃光光😋!而炸後既魚骨超香脆,輕輕用鹽帶出味道,可連骨吃掉!🔸日本響螺刺身 (原隻) $398另一款鮮味十足既刺身🐚,通透感十足,新鮮爽脆又鮮甜。🔸海膽炸豆腐 $188Signature 菜式之一🧡,double Urchin (紫膽 & 黃膽) 海膽新鮮多重鮮味 +豆腐炸得外脆內嫩滑,而

🔸竹炭麵包 + 新鮮海膽醬 $38

🔸季節時令魚刺身 (原條) $688
一客兩食:原條金木鯛🐟,經火炙後魚油更焦香🖤 更顯鮮味!

魚生刺身超新鮮,魚肉帶黏亦鮮甜,一口連一口,很快吃光光😋!

而炸後既魚骨超香脆,輕輕用鹽帶出味道,可連骨吃掉!

🔸日本響螺刺身 (原隻) $398
另一款鮮味十足既刺身🐚,通透感十足,新鮮爽脆又鮮甜。

🔸海膽炸豆腐 $188
Signature 菜式之一🧡,double Urchin (紫膽 & 黃膽) 海膽新鮮多重鮮味 +豆腐炸得外脆內嫩滑,而且份量多、鮮甜味十足,一口吃滿滋味!

🔸串燒拼盤 $180
串燒價位界乎 $42-$48 點選左:雞軟骨 (香脆有咬口)、白鱔 配生椒 (肉質爽脆 生椒醬帶出味道)、蘋果豚肉卷 (勁驚喜😍 估唔到咁夾 味道非常清新)、五花腩 配京蔥絲。

🔸鐵板北寄貝 $208
貝類同樣新鮮,肉質彈牙😋!輕輕炒香已滿有牛油香💛,配料有蘑菇 & 南瓜,而調配既牛油醬汁好香,加上紫蘇花💐 獨特香味更特別。

🔸海膽魚子醬帶子意粉 $238
fusion 菜式不能少既意粉,每條彈牙意粉都沾上鮮味十足既海膽醬😍!加上炙燒過既肥美帆立貝🐚 更顯鮮甜,外加份量滿滿既海膽 & 魚子醬,呢個意粉不得了啊啊啊!

🔸Mocktail – Purple Hearts $78
一杯視覺效果十足既夢幻特調🍸 (Butterfly pea, yuzu puree, cranberry juice, soda) 蝶豆花🦋 令賣相很美。另有熱飲可供選擇🤗。

🔸海膽雪榚 $136
最後一頓西餐當然不能少既甜品,fusion 海膽雪糕🍨,滿有鮮味亦不失雪糕既甜度,呢間既製作有驚喜,味道夾!
×××[U IZAKAYA]×××