2021-08-24 142 views
終於來到傳說中的好好運,今日好好運唔使排隊!新鋪環境舒適,乾淨企理,侍應態度亦很好叫咗3餸麵$37: 沙嗲牛肉/紅腸/太陽蛋公仔麵,賣相已經好靚仔好吸引沙嗲牛肉份量夠多,花生醬味濃,肉質林,公仔麵仲要係大光麵!要求爽麵,個麵黎到時真係好爽,唔錯!好味!紅腸亦都好厚切,又煎得好香,整體都好味飲品就叫咗凍/熱奶茶,味道就普普通通,不過不失,茶味不濃,但可以接受。性價比高,熱飲$37, 凍飲只需加一蚊!值得回頭!
終於來到傳說中的好好運,今日好好運唔使排隊!

新鋪環境舒適,乾淨企理,侍應態度亦很好

值得回頭!
沙嗲牛肉通腸太陽蛋公仔麵
2021-08-23
$38 (Breakfast)
沙嗲牛肉通腸太陽蛋公仔麵
2021-08-24 259 views
去開荔枝角就專登黎朝聖一下傳說中最好味既沙嗲牛肉麵!牛肉份量多好入味(´∇`) 湯底未算極濃郁但好岩我口味 因為過分濃郁反而會愈食愈滯! 哩個岩岩好😚意粉同麵都好好食 不過麵就會比較掛湯 可以睇大家既喜好去叫‪ꔛ‬
去開荔枝角就專登黎朝聖一下傳說中最好味既沙嗲牛肉麵!
2021-08-21 283 views
由之前舊舖末駛排隊食過,到新舊舖排晒隊,到現在新舖唔需要日日排隊。講返好好運主打係沙嗲牛肉,呢隻沙嗲牛肉係我細細個喺茶餐廳食嗰隻味,花生味、辣味甜味配合一流,非常過癮,回味無窮!紅腸亦都唔係太一般嘅貨色。因為我嗰日去食早餐,又係一個人食唔到太多個麵,餐廳另一個酸辣豬扒麵應該都係好多人讚賞嘅,如果我下一次再去附近冇早餐嘅話我會啊一定會試酸辣豬扒米線。新舖完全係新式裝修,位置可以而且我相信好多人買外賣!
紅腸亦都唔係太一般嘅貨色。
新舖完全係新式裝修,位置可以而且我相信好多人買外賣!
2021-08-17 490 views
今日放假諗住可以行下街 點知遇著大雨🤡第一站已經成對鞋濕晒啦😂好笑嘅係 去緊呢間餐廳係叫好好運🤣呢間號稱最強沙嗲牛肉麵😳👍因為之前舊鋪租約期滿而要結業好彩佢依家重開可以去朝聖一下🤤百搭早餐☀️ ($37)有得揀3款餸 都幾抵食😳👍正常都係雙拼 咁我就梗係鐵膽沙嗲牛肉另外再加腸仔炒蛋🍳 竟然仲可以揀米線😍 湯底夠濃沙嗲味🤤 唔會一掉落個湯就稀哂牛肉份量夠多 仲要舊舊都一大塊 唔會好似一般茶記俾牛肉碎你🥲仲有洋蔥🧅 有冇咁用心呀☺️炒蛋出色 夠滑👍 米線搭配芽菜同樣好味索哂D沙嗲汁 好夾呀😍奶醬多🍞 (+$8)奶醬多夠脆 加8蚊絕對唔會失望👍醬夠多 唔會揸流攤 配埋杯凍齋啡走甜呢個早餐簡直係雨天後出現彩虹🌈 😂😂
今日放假諗住可以行下街 點知遇著大雨🤡
第一站已經成對鞋濕晒啦😂
好笑嘅係 去緊呢間餐廳係叫好好運🤣
呢間號稱最強沙嗲牛肉麵😳👍
因為之前舊鋪租約期滿而要結業
好彩佢依家重開可以去朝聖一下🤤

百搭早餐

百搭早餐☀️ ($37)
有得揀3款餸 都幾抵食😳👍
唔會好似一般茶記俾牛肉碎你🥲
仲有洋蔥🧅 有冇咁用心呀☺️
炒蛋出色 夠滑👍 米線搭配芽菜同樣好味
索哂D沙嗲汁 好夾呀😍

奶醬多🍞 (+$8)
奶醬多夠脆 加8蚊絕對唔會失望👍
醬夠多 唔會揸流攤 配埋杯凍齋啡走甜
呢個早餐簡直係雨天後出現彩虹🌈 😂😂
百搭早餐
2021-08-12 361 views
見到好好運開返一直都想試,加埋成日聽人講lunch開始就會冇晒,終於等到試嘅一日。然後我覺得好似同平時嘅沙爹牛麵屋大分別,同埋份量唔係好夠,特別for男仔,整體感覺就麻麻地啦~唔會特別好想再食。

沙爹牛肉麵
之前呢間係沙嗲牛肉關注組必食推介嘅餐廳,之前聽聞佢要執笠都幾可惜自己未食過🥲 好彩佢係荔枝角又開返啦🥳 終於可以一試究竟😝 湯汁濃味有啲啲花生味,係正宗嘅沙嗲湯底汁!另外揀咗2個餸,分別係紅腸同炒蛋。紅腸切得幾厚,食得出佢有略略煎香過。不過就覺得佢有啲乾身唔算特別好食🥲 另外炒蛋原來同沙嗲牛肉麵都幾夾,炒蛋夠哂滑身有蛋味正🥰最值得一讚當然係牛肉本人啦,每塊肉都厚薄均勻,腌得好有沙嗲味,而且容易入口 juicy😋牛肉麵重點除咗牛肉之外其實仲有個公仔麵底都好欣賞🍜 平時食嘅茶記通常個麵都有啲淋身,但好好運係做到有口感硬身嘅公仔麵,而且麵質掛湯,夠哂彈牙好食😋。記得趁熱食呀,如果唔係麵浸淋左就會冇咁好食咖😆

2021-08-08 274 views
讚1.比起以前排到抽筋果間,新呢間店環境舒服好多2.酸辣豬扒米通份量足,酸辣既味道唔會過火,係剛開胃而唔會食到成身汗果種,米通煙韌,豬扒都鬆化;奶茶夠味、有茶香3.服務係幾好,咁忙既店都好有禮貌彈1.沙嗲牛反而麻麻啫,好鹹

1.比起以前排到抽筋果間,新呢間店環境舒服好多
3.服務係幾好,咁忙既店都好有禮貌

1.沙嗲牛反而麻麻啫,好鹹
2021-08-07 326 views
搬咗之後嘅好好運入口非常隱蔽,好彩之前有谷友教路,唔使我行冤枉路。一場嚟到,當然要叫沙爹牛肉麵,再另加一份紅腸。沙嗲汁勁濃,有花生同洋蔥香味,少辣偏鹹,雖然唔係我最鍾意嘅口味,但係仍然非常高質👍;牛肉軟腍入味,份量亦唔少;紅腸非常厚切,煎得微脆,又 juicy 又香口,同沙牛麵係絕配。至於麵底選用咗頂好特級大光麵,麵質爽滑彈牙之餘,掛汁能力亦強,真係超正😍。如果時間許可,最好早餐時段嚟,因為平十蚊之餘仲可以揀多個餸😂。

2021-08-06 220 views
呢間位於荔枝角青山道538號半島大廈地下3號舖,店名好好運快餐店,呢間店聞名已久,終於揾到店舖位置,點解甘講呢,因為店舖都幾隱閉下,原來在半島大廈停車場內,餐廳不算大,我覺得主打沙爹牛肉麵或飯,價錢都是一搬茶餐廳價錢,今日就試左佢著名嘅沙爹牛肉麵及沙爹牛肉飯,沙爹牛肉麵重可以揀多兩個餸,我揀左紅腸、午餐肉,沙爹牛肉飯會跟多兩隻太陽蛋,包凍或熱飲品,算幾抵,見到隔離枱食咖喱吉列豬扒飯,好似都好好味,下次一定要試下。
2021-08-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2021-08-05 236 views
喺荔枝角打躉咗十幾年都未去過呢間傳說中最好味嘅「沙嗲牛麵」🤣 早兩日朝早有緣經過,就決定入去拜會一下🙏🏼早餐三款餸連熱飲$37 ,凍飲加一蚊。我叫咗碗「沙嗲牛餐肉太陽蛋意份」🥩🥓🍳🍜+ 凍奶茶🧋 味道同一般茶記真係有啲唔同,個沙嗲汁好濃又好杰!鍾意重口味嘅人一定非常喜歡😂 我朝早七點幾去到人唔多,但聽聞中午時間去就要排吓隊……

我朝早七點幾去到人唔多,但聽聞中午時間去就要排吓隊……
2021-08-04 128 views
朋友話呢間野嘅沙嗲牛勁出名,曾經要排成個鐘先食到佢個沙嗲牛麵,今日咁岩係附近搵呢位朋友午餐,佢就即刻帶我去試下呢間傳說中嘅沙嗲牛午餐時間等左一等,就可以食啦,點了個沙嗲牛飯另加雞扒,沙嗲牛汁真係好濃,味道好重,雞扒煎得幾香,成個配答一流最正嘅就係凍飲唔洗加錢,係咁熱嘅天氣下簡直係一大福音而朋友都分左少少豬扒比我試,話都好好味好正,一試,又真係幾香,醃得好入味,同雞扒不相伯仲,下次再食嘅話睇黎要食個雜扒餐

最正嘅就係凍飲唔洗加錢,係咁熱嘅天氣下簡直係一大福音

2021-07-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2021-07-31 409 views
舊店已經食過一次,再開返當然要再試啦,之前要排2個鐘,但新店9點半去食即有坐,新店闊落,坐得舒服,比以前多左位所以好快就有位~沙嗲牛紅腸炒蛋麵紅腸外脆內軟,沙嗲牛好多及好淋,同埋d 洋蔥一齊整,所以有d 甜甜地,炒蛋好滑,d 麵擺得耐d 都唔會發大同淋,依然非常有咬口,沙嗲汁係懷舊嘅味道,非常濃郁嘅牛味,全部料全部都好有沙嗲味~沙嗲牛紅腸雪菜麵雪菜唔會好似出面食嘅味道,好新鮮,有濃郁嘅蒜頭味,肉絲都唔少同唔會好乾,夾埋d 沙嗲牛,湯汁變左蒜香沙嗲牛味,非常濃郁~牛油多士外脆內軟,好有牛油味,平凡嘅麵包都變得不一樣~凍檸茶少冰少甜食完麵黎返杯凍檸茶就最正,茶底唔會好苦,炎炎夏日同埋食完d 濃味嘅麵黎返杯凍檸茶,成餐變得更清新,感覺無咁邪惡

~沙嗲牛紅腸炒蛋麵
沙嗲牛紅腸炒蛋麵

~沙嗲牛紅腸雪菜麵
沙嗲牛紅腸雪菜麵

~牛油多士
外脆內軟,好有牛油味,平凡嘅麵包都變得不一樣
牛油多士

~凍檸茶少冰少甜
凍檸茶少冰少甜
2021-07-31
$50 (Breakfast)
沙嗲牛紅腸炒蛋麵
沙嗲牛紅腸雪菜麵
牛油多士
凍檸茶少冰少甜
  • 凍檸茶
  • 多士
2021-07-29 325 views
沙嗲牛肉麵關注組!!!!果然冇介紹錯。之前舊店倒閉前既人山人海,令到大家都非常注意呢間沙嗲牛肉人氣店。今次突然間經過,雖然都要搵咗一陣間....唔知係咪仲係試業嘅關係,大門口係冇招牌嘅所以都諗咗一陣係咪呢一間特登影張相俾大家睇,見到就入去食啦講返個主菜先,個沙嗲汁係超級濃味嘅我覺得真係好唔錯,如果唔使排隊,真係值得黎試一試㗎。今次我就係平日嘅下午茶時間黎試,所以完全唔多人,希望你哋有機會食到啦👍🏻👍🏻👍🏻

沙嗲牛肉麵關注組!!!!果然冇介紹錯。

今次突然間經過,雖然都要搵咗一陣間....
唔知係咪仲係試業嘅關係,大門口係冇招牌嘅
所以都諗咗一陣係咪呢一間
特登影張相俾大家睇,見到就入去食啦

講返個主菜先,個沙嗲汁係超級濃味嘅
我覺得真係好唔錯,如果唔使排隊,真係值得黎試一試㗎。

• 沙嗲牛肉麵
今日拉埋朋友二訪最強沙牛好好運,但係就留肚轉戰吓佢另一個比較不為人知嘅名物-酸辣豬扒米通。.馳名酸辣豬扒•米通 💲45⭐️3.8/5識食嘅朋友仔成日同我推呢碗酸辣豬扒米通。孤陋寡聞,之前未食過米通所以覺得口感幾新鮮。豬扒略嫌唔夠厚身多汁,湯底清爽型唔係好多油但比想像中辣,入面配料好多。酸菜份量幾多,湯底食到蕃茄、蒜頭、冬菇、薑絲等,應該係落足料去煮。一試無妨,其實我有胃口食哂兩碗名物🤪,但如果只有一個quota嘅話都係選擇返佢哋嘅沙嗲牛肉麵啦更加開心。.同場加映朋友重吃既沙牛麵,依舊好味🤤.不專業食評 nei.foodie
馳名酸辣豬扒•米通 💲45
⭐️3.8/5
同場加映朋友重吃既沙牛麵,依舊好味🤤
不專業食評 nei.foodie
馳名酸辣豬扒•米通
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
馳名酸辣豬扒•米通
2021-07-24 385 views
由佢未搬舖前話想試到今時今日終於的起心肝試佢一下(就一下,因為1: 唔太方便,要轉車 2:個汁的而且確過份濃 不是我期望的味道3: 我希望響傳統嘅地方 ,早餐會係有多士有炒旦火腿果種,呢度新潮過龍)沙嗲牛肉個汁⋯對我黎講真真係太濃,我重見到有洋蔥而我係唔expect 會有。紅腸夠厚嘅。其實我冇問佢可唔可以轉出前一丁😛總結都係太鹹,已經飲凍檸茶,之後要狂飲水😮‍💨😮‍💨😮‍💨點解舊陣時啲好味野唔見晒架😞😞

其實我冇問佢可唔可以轉出前一丁😛

總結都係太鹹,已經飲凍檸茶,之後要狂飲水😮‍💨😮‍💨😮‍💨

點解舊陣時啲好味野唔見晒架😞😞

沙牛紅腸太陽旦面配凍檸茶