昨日經過荃灣廣場,難得這間人氣熱店「圍威喂」在繁忙時間不用等位就能入座,趁機會一試。「圍威喂」店如其名,裝潢色彩分明帶點玩味,走的是年輕新派泰菜/ 星馬菜路線。新派還新派,食物質素能否以新派又青出於藍的廚藝,烹調出經典老菜式?先解說一下肉骨茶這門經典菜式肉骨茶是由多種藥材煲成的湯以當歸、黨蔘、桂皮、川芎等藥材為主配料主要分兩派,新加坡的胡椒味較重,而馬來西亞的即較重藥材味黑醬油被視為肉骨茶的靈魂,由油脂、肉骨與中藥熬燉萃取而成苦中帶甘、甘中有鹹,藥香與肉香交互出豐盛口感「圍威喂」的肉骨茶藥材味較濃,相信是走馬來西亞路線(倒不如說完全沒有新加坡的胡椒味)馬拉肉骨茶配白飯  $75  (6.5/10)「圍威喂」的肉骨茶呈透亮色澤,帶微微的藥材味若以10分為濃郁標準,大概有6分,是味道中上的湯頭可惜肉骨茶的另一位靈魂- 肉骨,口感乾巴巴沒有油脂的肉骨,本身已不能為黑醬油注入油香更不用說肉骨能與黑醬油味道相互交織?你或許認為,區區索價只是$75的肉骨茶,有需要那麼高要求嗎?只要搜尋一下,就知道肉骨茶實屬大馬庶民級別的食物而大刺刺的掛著「新派主意」的餐廳想擴大餐飲版圖的同時,又不會成為被時代淘汰

先解說一下肉骨茶這門經典菜式
肉骨茶是由多種藥材煲成的湯
以當歸、黨蔘、桂皮、川芎等藥材為主配料
主要分兩派,新加坡的胡椒味較重,而馬來西亞的即較重藥材味
黑醬油被視為肉骨茶的靈魂,由油脂、肉骨與中藥熬燉萃取而成
苦中帶甘、甘中有鹹,藥香與肉香交互出豐盛口感

「圍威喂」的肉骨茶藥材味較濃,相信是走馬來西亞路線
(倒不如說完全沒有新加坡的胡椒味)

馬拉肉骨茶配白飯  $75  (6.5/10)
馬拉肉骨茶配白飯

「圍威喂」的肉骨茶呈透亮色澤,帶微微的藥材味
若以10分為濃郁標準,大概有6分,是味道中上的湯頭

可惜肉骨茶的另一位靈魂
- 肉骨,口感乾巴巴
沒有油脂的肉骨,本身已不能為黑醬油注入油香
更不用說肉骨能與黑醬油味道相互交織?

只要搜尋一下,就知道肉骨茶實屬大馬庶民級別的食物
而大刺刺的掛著「新派主意」的餐廳
想擴大餐飲版圖的同時,又不會成為被時代淘汰的「老派」
那必需要在煮藝上花更多心思吧
===============

味道:6/10
環境:7/10
性價比:5/10
2021-02-03
2021-02-03 153 views
又到下午茶搵食時間,在荃灣廣場四圍逛,逛到四樓見到呢間餐廳,名字好得意,叫圍威喂。限敘令不能三五知已圍威喂,只有自己享受下午的悠閒。入去座位任選,下午茶餐有十二款,最平二十六元起。我喜歡吃粉麵,所以選了娘惹喇沙湯麵配熱檸茶。未食先欣賞下張餐紙,粉紅磚片的檯面上鋪墊著一張藝術家與圍威喂聯成作品,畫風趣怪。麵上檯了,大大碗,材料有大蝦一隻、豆卜兩個、魚蛋四粒,糖心蛋半隻,芫茜少許。蝦大隻肉爽口,蝦頭內有豐富醬汁,豆卜吸收湯汁後飽滿好吃,魚蛋就普通沒什麼特別,糖心蛋做得不錯,蛋心滑溜,油麵底爽口彈牙。喇沙湯色澤橙黃,但椰汁味不濃,味道不過不失。檸檬茶有些特別,用了青檸和黃檸來沖,茶底夠濃,好飲,只是份量較少。麵的份量等如一份午餐,吃完飽飽了。
2021-02-01
2021-02-01 5251 views
/圍威喂🇭🇰/#sa荃灣篇 /#sa荔枝角篇➖➖➖<喂喂喂~高質新派星馬泰菜😋> ➖➖➖好耐無食過星馬泰菜啦~係附近好想食喇沙~揾到呢間新舖!Lunch /下午茶都有好多選擇😆有海南雞飯、肉骨茶、串燒等等 而且都幾大份 夠飽肚~除咗正餐都有食小食有機會想再食咖央toast !! ➖➖➖1️⃣圍威喂!無骨海南雞飯 $68 🌟(𝟟.𝟠/𝟙𝟘) (配油飯及油菜) 雞肉份量雖然唔算好多 但勝在肉質夠嫩滑而且無骨 仲有豉油、酸辣醬三種調味✨豉油偏咸 幾鍾意辣醬 幾吊味米飯粒粒分明 乾身唔會好黏笠而且好香雞油味 唔會太肥膩 面頭仲有馬拉盞➖➖➖2️⃣娘惹喇沙湯麵 $59 (𝟟.𝟛𝟝/𝟙𝟘) 好大碗麵✨配料方面有雞蛋、蝦、魚蛋湯底幾有椰香 不過覺得唔夠酸辣🙈粉麵用上黃麵🙌🏻平時都比較少食🤣質感幾q彈➖➖➖3️⃣小食:迷你肉骨茶 $18 🌟(𝟠/𝟙𝟘) 雖然話迷你 但其實都好足料😊亦有幾濃嘅中藥味😝色澤比較深~➖➖➖4️⃣脆卜卜春卷 $28 (𝟟.𝟚/𝟙𝟘) 不過不失~入面有木耳絲✨春卷皮都幾脆口 不過有少少硬➖➖➖5️⃣雞肉沙嗲串燒(兩串) $28 (𝟟.𝟛/𝟙𝟘) 食落甜甜地😝都幾大件~雞肉唔算好乾硬
/圍威喂🇭🇰/
#sa荃灣篇 /#sa荔枝角篇
<喂喂喂~高質新派星馬泰菜😋>
➖➖➖
好耐無食過星馬泰菜啦~
係附近好想食喇沙~揾到呢間新舖!
Lunch /下午茶都有好多選擇😆
有海南雞飯、肉骨茶、串燒等等
而且都幾大份 夠飽肚~除咗正餐都有食小食
有機會想再食咖央toast !!

➖➖➖
1️⃣圍威喂!無骨海南雞飯 $68 🌟(𝟟.𝟠/𝟙𝟘)
(配油飯及油菜)
雞肉份量雖然唔算好多 但勝在肉質夠嫩滑
而且無骨 仲有豉油、酸辣醬三種調味✨
豉油偏咸 幾鍾意辣醬 幾吊味
米飯粒粒分明 乾身唔會好黏笠
而且好香雞油味 唔會太肥膩 面頭仲有馬拉盞
圍威喂!無骨海南雞飯

➖➖➖
2️⃣娘惹喇沙湯麵 $59 (𝟟.𝟛𝟝/𝟙𝟘)
好大碗麵✨配料方面有雞蛋、蝦、魚蛋
湯底幾有椰香 不過覺得唔夠酸辣🙈
粉麵用上黃麵🙌🏻平時都比較少食🤣
質感幾q彈

➖➖➖
3️⃣小食:迷你肉骨茶 $18 🌟(𝟠/𝟙𝟘)
雖然話迷你 但其實都好足料😊
亦有幾濃嘅中藥味😝色澤比較深~
迷你肉骨茶

➖➖➖
4️⃣脆卜卜春卷 $28 (𝟟.𝟚/𝟙𝟘)
不過不失~入面有木耳絲✨
春卷皮都幾脆口 不過有少少硬
脆卜卜春卷

➖➖➖
5️⃣雞肉沙嗲串燒(兩串) $28 (𝟟.𝟛/𝟙𝟘)
食落甜甜地😝都幾大件~
雞肉唔算好乾硬 不過覺得沙嗲汁唔夠辣🤣
雞肉沙嗲串燒

➖➖➖
6️⃣創意珍多冰 $28 (套餐+ $14) (𝟟.𝟝𝟝/𝟙𝟘)
椰味幾濃 入面嘅綠色粉條係斑蘭 質感爽滑
每次餐廳有嘅話都一定會叫✨

➖➖➖
7️⃣星空梳打 $32 (跟餐:$16) (𝟟.𝟚𝟝/𝟙𝟘)
係蝶豆花+檸檬同橙 叫左少甜 比較酸
有漸層顏色 幾靚都幾岩打卡嘅~
梳打好夠氣 飲到好飽😂
見有蝶豆花牛奶都好吸引🥰感覺好夢幻

2021-01-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
圍威喂!無骨海南雞飯
迷你肉骨茶
雞肉沙嗲串燒
今日去開荃灣,突然想食星馬泰菜式。呢間Wai Wai Wai 裝修特別,潮流感十足,打破傳統星馬泰古老傳統嘅裝修!餐牌吸引,食物飲品多元化,決定一試!海南雞+喇沙湯麪,🍲湯很香濃,充滿蝦味🦐!!!如果唔係點了肉骨茶,一定成碗湯飲曬!麪質比拉麵彈牙可口,雞肉入味嫩滑;肉骨茶充滿傳統風味,作為小食很適合!餐牌內有太多野想試,一定會再來幫襯!餐廳光線明亮,食午餐、下午茶都合適,上菜快,服務員態度十分友善😙😙圍威喂📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖

圍威喂
📍荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖

• 海南雞喇沙湯麵
2021-01-29 100 views
唔小心行過你就俾佢個公仔同個名吸引左然後就唔小心入咗去坐又會唔小心叫咗啲嘢食😂入到去坐底就好似睇緊藝術畫展咁😍我哋坐低咗就每人叫咗一個午餐你睇吓連張餐枱墊紙都好有戲最鍾意呢啲咁有Heart嘅鋪頭 而家算係少之又少 實在難得👍🏻👍🏻佢連d menu都好攪笑架你睇吓我杯「求戀期」珍珠奶茶 幾吸晴👀海南雞都做得好嫩滑 一d都無過火👍🏻睇相都睇到係嫩滑既😌你睇下隻蝦 幾鬼大😂冬陰功雞翼又係出色我個人覺得係必食推介你睇吓呢張相係咪色香味俱全呢?雖然我地唔係叫好多野食 但我地兩個真係食到棒住個肚走😂😂報告完畢
唔小心行過你就俾佢個公仔同個名吸引左

睇相都睇到係嫩滑既😌

你睇下隻蝦 幾鬼大😂

冬陰功雞翼又係出色
我個人覺得係必食推介

你睇吓呢張相係咪色香味俱全呢?
雖然我地唔係叫好多野食
但我地兩個真係食到棒住個肚走😂😂
報告完畢
受疫情影響,沒晚市堂食,中午選一間美味的餐廳用膳,成為了疫情下最好的消閒娛樂。這日選了位於荃灣廣場的『圍威喂』和先生午膳,馬來西亞和泰國菜任君選擇。餐廳裝修時尚,座位寬敞,給人一種友善舒服的感覺。我們二人各點了一個午市套餐。無骨海南雞飯 《配油飯及油菜》~海南雞飯,是店內的人氣午餐首選, 幾乎每枱一碟, 木盆整齊擺放好雞肉,油飯和三色醬汁(甜酸醬,醬油和薑蓉)雞肉夠嫩滑,油飯拌入炸蔥, 鹹香可口 ,薑蓉與雞是絕配,非常下飯,連送的油菜也淋上了蔥油,有肉有菜,健康而且性價比最高。紅咖哩牛肋條配白飯~香而不辣的紅咖哩色澤鮮艷,小玉米, 小蕃茄,青豆等配菜,豐富口感之餘,也增加了咖哩的甜味,牛肋條炆得剛好,軟淋不韌,整體充滿東南亞風情。美味得讓我一直偷食先生的牛肋條,連咖哩汁都不放過,用來沾上生菜同食,很惹味。

餐廳裝修時尚,座位寬敞,
給人一種友善舒服的感覺。

炭燒黑糖珍珠鮮奶

牛油果果昔

我們二人各點了一個午市套餐。

無骨海南雞飯 《配油飯及油菜》~
無骨海南雞飯

雞肉看得出的軟嫩,無骨啖啖肉

油菜

紅咖哩牛肋條配白飯~
紅咖哩牛肋條配白飯

美味得讓我一直偷食先生的牛肋條,
連咖哩汁都不放過,用來沾上生菜同食,
很惹味。

$97 (Lunch)
  • 無骨海南雞飯
  • 紅咖哩牛肋條
好耐無出嚟荃灣,門口黃色招牌好sharp好吸睛,Lunch同下午茶款式好多選擇,又坐得舒適。揀咗「泰式濃湯牛肉船河」湯底香濃,直頭想飲埋d湯。「海南雞飯配油飯」仲跟埋生菜好嫩綠新鮮,隻雞啖啖肉,跟埋三款醬汁,同油飯係絕配呀。加咗幾款小食:「冬陰功單骨雞翼」原來外層脆卜卜嘅雞翼,混入冬陰功味道係咁夾。「扎扎跳手打蝦餅」即叫即炸好香脆。飲品都好多特別款式:「榴槤忘返在馬拉」真係有榴槤肉,而且個味好正,一試難忘。每道菜式都有質數,下次食泰國野一定會再嚟

揀咗「泰式濃湯牛肉船河」湯底香濃,直頭想飲埋d湯。

加咗幾款小食:
「扎扎跳手打蝦餅」即叫即炸好香脆。
飲品都好多特別款式:
「榴槤忘返在馬拉」真係有榴槤肉,而且個味好正,一試難忘。

每道菜式都有質數,下次食泰國野一定會再嚟
2021-01-27
Type of Meal
Lunch
  • 榴槤忘返在馬拉
  • 海南雞飯
  • 冬陰功單骨雞翼
2021-01-27 47 views
呢日同屋企人去左荃灣呢間泰國餐廳到食飯,餐廳既環境都唔錯。打開餐牌,見到呢度有啲幾抵食既lunch set!啲飲品都幾有特色。我地點左海南雞飯配油飯,啲雞肉幾嫩滑,配上油飯好香好惹味!啲醬汁調配得好好,味道幾正宗!飲品點左芭堤雅的天空同黑糖珍珠鮮奶,跟餐點野飲有半價優惠,都幾抵。呢杯野飲既名好特別,佢係蝶豆花加奶,望落去係好夢幻既藍色,飲落去甜甜地,味道好特別。另外仲點左經典檳城炒粿條,平時好少見餐廳有呢道菜,佢炒到好惹味,正!魚餅同馬拉盞通菜都唔錯!
呢日同屋企人去左荃灣呢間泰國餐廳到食飯,餐廳既環境都唔錯。
打開餐牌,見到呢度有啲幾抵食既lunch set!
啲飲品都幾有特色。

魚餅同馬拉盞通菜都唔錯!
2021-01-25 55 views
難得黎到荃灣呢個商場又多又方便既地方,餐廳及食肆同樣多選擇.經過荃灣廣場見到呢間個名咁特別既星馬餐廳即刻比佢吸引住,就拉左個同事一齊去試下.娘惹喇沙湯麵娘惹叻沙湯底帶有濃郁咖哩及椰子香味,同時帶有淡淡甜.配上煙韌爽滑油麵,十分惹味.豆卜脹卜卜帶豆香味,輕輕一咬迅間溢出滿滿喇沙湯.配料豐富,白魚旦味香彈牙,大蝦香肉質爽彈.馬拉肉骨茶配白飯採用福建派肉骨茶,湯底顏色偏向深啡色而且講究以藥材入味.味道帶甘香藥膳味,味濃郁但不帶苦澀味,再配上排骨肉香令湯底更鮮味.一字排骨啖啖肉,肉嫩滑香.扎扎跳手打蝦餅炸行金黃酥香,外層鬆化脆口不油膩.內裏蝦滑爽彈唔會粉多過蝦肉.是諗但泰式珍珠奶茶茶底十分濃郁醇香,雖然係泰式奶茶但唔會過甜,珍珠亦彈牙煙韌.紅豆奶奶沙冰混和奶及紅豆既沙冰,入口啖啖紅豆蓉而且唔會打得過爛,入口帶沙沙既口感之餘亦感受到奶香滑味道.

扎扎跳手打蝦餅

是諗但泰式珍珠奶茶

紅豆奶奶沙冰
$100 (Lunch)
  • 紅豆奶奶沙冰
  • 娘惹喇沙湯麵
2021-01-24 55 views
Lunch 黎講呢間都算性價比高,今次黎本來係想食豬手嘅,因為上次朋友食過話好好味,可惜今次佢話已經賣哂。結果叫了海南雞飯同埋牛肉船河。海南雞飯d雞好滑,仲俾左脾部份,喜出望外😋至於個船河就跟埋魚皮的,幾好吖!牛肉都ok, 未係特別鬆化但唔算係至cheap 果d 牛肉,加埋牛丸都算多嘅,湯底好濃下。另外再加左春卷小食,夠熱同鬆脆。坐得都ok, 冇話趕住要你走,服務都正常有禮貌。暫時黎講都唔駛特別要等位。整體都很好,會再黎。
2021-01-21 173 views
圍威喂無骨海南雞飯配油飯及油菜Boneless Hainan Chicken Rice with Vegetables 分量一啲都唔小 海南雞無骨十分之貼心 雞肉嫩滑 一啲都冇overcook 配上油飯 同埋佢三種醬汁 好快就食晒 另外在配左一碟油菜 非常之抵食蝦頭油豬頸肉炒飯Shrimp Oil & Pock Neck Fried Rice呢一個一定係我極力推介,用上蝦頭油炒飯 令到飯嘅香味增加 豬頸肉亦都切成一粒粒 方便入口 另外在加咗兩個小食冬蔭功單骨雞翼Tom Yum Single Bone Chicken Wing雞翼炸得好脆,配埋冬陰功嘅酸酸辣辣味,食完都唔會覺得油膩 馬拉盞炒通菜Belachan Fried Water Spinach 馬拉盞嘅份量都多🥰因爲我食好淡味 所以覺得略微鹹咗啲 金桔話梅蘇打Kumquat Plum Soda酸酸甜甜非常開胃榴槤忘返在馬拉凍Durian and Sugar Cane Juice呢一杯飲品真係好特別,榴槤現在加埋庶汁,出奇地match!裏面再有一舊榴槤肉😍😍😍啱晒我呢啲鍾意榴槤嘅人
圍威喂無骨海南雞飯配油飯及油菜

蝦頭油豬頸肉炒飯

另外在加咗兩個小食
冬蔭功單骨雞翼

雞翼炸得好脆,配埋冬陰功嘅酸酸辣辣味,食完都唔會覺得油膩

馬拉盞炒通菜

• 冬蔭功單骨雞翼
  • 圍威喂無骨海南雞飯
  • 蝦頭油豬頸肉炒飯
2021-01-21 47 views
横掂無得出走✈思鄉病發作🤭起駕🚈去荃灣👀吓可以食啲乜?荃灣廣場4樓多嘢食👍 見有間新開東南亞菜 🌴試新野啦喂😚去食馬拉菜la~餐廳設計新穎整潔😚Lunch Set $59.00 起差不多20款😚娘惹喇沙湯麵 顏色吸引、湯濃惹味👍蝦、魚旦、油麵彈牙👌最正係嗰個豆卜索曬湯汁😋扎扎跳手打蝦餅好厚身,成個波咁😚香脆堅彈牙😋金桔話梅梳打這個好飲😍材料用馬拉咸桔仔, 整杯色澤金黃好靚呀😚 飲咗整個味蕾醒曬😎
横掂無得出走✈
思鄉病發作🤭
起駕🚈去荃灣

👀吓可以食啲乜?
荃灣廣場4樓多嘢食👍
見有間新開東南亞菜 🌴
試新野啦喂😚
去食馬拉菜la~

餐廳設計新穎整潔😚
Lunch Set $59.00 起
差不多20款😚

娘惹喇沙湯麵

顏色吸引、湯濃惹味👍
蝦、魚旦、油麵彈牙👌
最正係嗰個豆卜索曬湯汁😋

扎扎跳手打蝦餅

好厚身,成個波咁😚
香脆堅彈牙😋

金桔話梅梳打

2021-01-20
2021-01-11 54 views
上次去左荔枝角分店幫襯 估唔到隔咗一排就喺荃灣開分店😗裝修望落去幾有活力 菜式有好多選擇 泰國菜嚟講性價比幾高😋/////👉🏻柴蘇肉碎太陽蛋飯($63)柴蘇賣相同質感都似紫菜 幾特别超多肉碎 太陽蛋切開有流心 兩樣配料配白飯一流omg.👉🏻圍威喂!炒金邊粉($72)金邊粉味道酸酸甜甜 幾開胃我食到有少少辣 但朋友話唔多覺🤣最重要係佢炒得亁身又唔油膩!配料有大蝦 雞肉 份量足夠——————- 圍威喂 (荃灣) @waiwaiwai_hk 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
/////

👉🏻柴蘇肉碎太陽蛋飯($63)
柴蘇賣相同質感都似紫菜 幾特别
超多肉碎 太陽蛋切開有流心
兩樣配料配白飯一流omg
👉🏻圍威喂!炒金邊粉($72)
金邊粉味道酸酸甜甜 幾開胃
我食到有少少辣 但朋友話唔多覺🤣
最重要係佢炒得亁身又唔油膩!
配料有大蝦 雞肉 份量足夠
——————-
圍威喂 (荃灣) @waiwaiwai_hk
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場4樓432號舖
2021-01-09
$70 (Lunch)
2021-01-07 2792 views
10月尾的時候好友話我知荃灣廣場開了圍威喂分店,正在搭車出荃灣中的我倆即刻衝去試新嘢!餐廳正是以往美美粉紅色Girl Boss的位置,內裏的裝潢沒有特別大改動只是顏色略為有點改變!門口還加添了飲品的專櫃相信會兼顧埋外帶茶飲生意吧!大約十二時到達試業中的圍威喂還未有很多客人,只見好友一人頭耷耷的吃著粉條!既然好友還在當然衝去跟他一起吃,多了個人就多點兩款小吃開心Share啦!先來的是飲品點上午市套餐可以加$3享用冷熱飲品一杯,車爸爸點了他至愛香港的奶茶$18,車爸爸說味道不過不失啦!而我則散點了巴打檸檬茶$20其實即係青檸檬茶喝下去也挺香茶味我喜歡喔!食物我們只點選了一份主食另外加配兩款小食便足夠了,大家都知啦車婆婆的晚餐永遠也很豐富的所以我還是吃點點便好了!好友看見這兒有他至愛吃的怡保芽菜$38,就點來一客給他解掛念馬來西亞之苦!怡保芽菜外貌跟馬來西亞的相約,可惜好友覺得那清甜味道始終不及當地的好吃!越式蒜蓉牛油雞翼$32炸得頗為香口而且不油膩,味道亦調得恰到好處不錯耶?但我更喜歡這個扎扎跳手打蝦餅$30,上檯時熱騰騰的吃下口感彈牙而且亦有蝦味,沾上甜辣醬一起享用更加滋味。而主食我們只

門口還加添了飲品的專櫃相信會兼顧埋外帶茶飲生意吧!

而主食我們只點了一客檳城福建蝦湯麵$75價錢看上去不算便宜,但我覺得它的質素絕對是值回票價!令我最深印象的是那個蝦湯底,香氣撲鼻之餘喝下去更是味道濃郁最重要是之後不會口渴,其他配料亦都質素尚佳可說是我在香港吃過較滿意的福建蝦湯麵!
2020-10-29
Type of Meal
Lunch
2021-01-04 83 views
唔知食咩好所以試左呢間野同朋友2個人食等位唔係好耐,10分鐘左右就有喇~ 睇餐牌算幾多選擇而且價錢都好合理對於選擇困難症既我諗左好耐真係完全唔知食咩好最尾決定左食喇沙!我朋友就叫左個紅咖哩牛肋條配白飯。 我地額外再加左啲小食,叫左個馬拉盞炒通菜同埋迷你肉骨茶。等左陣啲野食終於黎喇!紅咖哩牛助條配飯賣相好得,味道就不過不失啦我個人口味就覺得有少少淡味 如果再濃啲味會好食啲個喇沙都好好食如果加埋米粉混合應該會完美通菜好夠味好香,如果配飯一齊食簡直係一流肉骨茶都好好飲飲品係跟餐既如果凍飲就加返錢餐牌仲有好多唔同種類既飲品揀下次再黎既話會試多啲整體黎講 cp值都算高味道唔錯,價錢都好合理有機會會再去食
唔知食咩好所以試左呢間野
同朋友2個人食
等位唔係好耐,10分鐘左右就有喇~

睇餐牌算幾多選擇而且價錢都好合理

對於選擇困難症既我
諗左好耐真係完全唔知食咩好
最尾決定左食喇沙!
我朋友就叫左個紅咖哩牛肋條配白飯。
我地額外再加左啲小食,
叫左個馬拉盞炒通菜同埋迷你肉骨茶。

等左陣啲野食終於黎喇!

紅咖哩牛助條配飯

賣相好得,味道就不過不失啦
我個人口味就覺得有少少淡味 如果再濃啲味會好食啲

個喇沙都好好食
如果加埋米粉混合應該會完美

通菜好夠味好香,如果配飯一齊食簡直係一流

肉骨茶都好好飲

飲品係跟餐既
如果凍飲就加返錢
餐牌仲有好多唔同種類既飲品揀
下次再黎既話會試多啲

整體黎講 cp值都算高
味道唔錯,價錢都好合理

有機會會再去食