2022-01-07
北海道豆乳石狩鍋 (豬骨湯) $92有豬骨湯 / 味噌湯底選擇,石狩鍋足料~大大嚿煎香三文魚頭~有魚香之餘,魚鮫位魚肉好嫩滑!仲有日本火鍋常用的的葛絲 (類似闊身少少的粉絲)~火炙黑松露3點 (鵝肝, 帆立貝, 左口魚邊) $78黑松露醬,味道幾濃~鵝肝唔會太油,所以食完唔覺得膩濟! 帆立貝唔腥~ 左口魚邊經過火灸,魚油香味爆發!咖喱鹽燒三文魚腩 $35經火灸的三文魚腩本身已經充滿魚油香,再加埋咖喱少同幼鹽粒調味,幾惹味芒果三文魚蟹籽沙律 $78好食!大碗!約2-3人份量,芒果甜!仲有海量的蟹籽沙律醬,食極都仲有好多蟹籽粒粒~ 三文魚剌身粒亦唔少!沙律醬唔過酸、配埋青瓜絲調味適中又開胃!南瓜番薯天婦羅 $55天婦羅炸衣薄,唔膩!口感鬆脆! 南瓜同番薯甜! 特別是南瓜天婦羅,唔洗蘸天婦羅汁都已經好夠味!係天然新鮮蔬菜甜味!千迴火鳥 $423隻外皮燒得香口的燒雞翅,燒烤時間掌握得好,熟得嚟唔乾身,一邊食仲一邊咬落有雞汁!JUICY!芝士厚燒玉子 $48少少甜的厚燒玉子面層再配埋火灸芝士,甜甜地又有D芝士鹹香~___________________和氣食堂 (屯門)屯門良德街11號寶怡花園
有豬骨湯 / 味噌湯底選擇,石狩鍋足料~
火炙黑松露3點 (鵝肝, 帆立貝, 左口魚邊) $78
黑松露醬,味道幾濃~
咖喱鹽燒三文魚腩 $35
芒果三文魚蟹籽沙律 $78
南瓜番薯天婦羅 $55
千迴火鳥 $42
芝士厚燒玉子 $48
少少甜的厚燒玉子面層再配埋火灸芝士,甜甜地又有D芝士鹹香~
___________________
和氣食堂 (屯門)
屯門良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖
___________________