2023-07-10 463 views
朋友仔生日🥳🥳梗係揾間高質少少既餐廳慶祝啦E間居酒屋無論裝修定食物 都非常高質由材料 去到廚師處理食材既技巧 都感受到廚師用左好多心機❣️❣️推薦前菜❣蟹肉牛油果沙律🥗開開胃口 沙律新鮮好食🥰刺身❣️🫶🏻和牛他他紫菜卷✐必點 超級好食arr 和牛非常柔軟 好好食🫶🏻🫶🏻深海池魚薄切 8切 ✐勁鮮甜🥰🫶🏻拖羅刺身✐油脂超出色 入口即溶炸物❣️吉列流心芝士豚肉卷😳芝士一咬流曬出黎串燒❣️牛臀肉✐彈牙爽口有牛味鹽燒牛舌芯✐彈牙🥰質感好好食汁燒牛面頰✐牛面頰味好濃汁燒牛沙瓜✐👍🏻👍🏻牛第三個胃 爽口 意外好好食蒲燒新鮮鰻魚✐😍超新鮮 鰻魚彈牙好食燒青椒 ✐👍🏻👍🏻燒舞茸 ✐無菇既苦澀味 香燒物❣️汁燒沖繩阿古豬蹄 ✐豬手香到無得頂 骨膠原出曬黎 又好淋🫶🏻北海道銀鱈魚西京燒✐銀鱈魚好香滑 西京燒個汁好香濃野味🥰花膠地雞肉棒✐伴有生雞蛋🫶🏻花膠柔滑包住雞肉棒 再配埋個蛋汁 出色燒柚子味噌飯團✐fresh🥰有特色燒明太子飯團✐飯團外面燒到好香脆 入面就熱既飯團🍙口感💯最後餐廳送左每人一杯雪糕🥰🥰真係超滿足全晚都係味蕾既享受😎
朋友仔生日🥳🥳梗係揾間高質少少既餐廳慶祝啦

燒明太子飯團✐飯團外面燒到好香脆 入面就熱既飯團🍙口感💯

最後餐廳送左每人一杯雪糕🥰🥰真係超滿足
全晚都係味蕾既享受😎
2023-07-06
公司搬咗辦公室步行5分鐘就可以到上環 ,同事介紹話好好食 ,又抵食既Omakase Lunch。{和藏 }廚師發辦午市套餐 Omakase Lunch先付 ,南瓜野菜沙律,沙律汁好清新酸酸甜甜開胃。刺身 時令三點: 吞拿魚、池魚、甜蝦,三款都肥美。蒸し物 海鮮茶碗热,有蟹肉,滑滑蛋。吸物 大和蜆味噌湯蜆肉細細粒但好彈牙。食事 ,胃口細女士啱晒,又可以食飯又又有熱食烏冬。迷你三重吞拿魚丼(拖羅。吞拿魚赤身•拖羅蓉)配 迷你野菜豚肉烏冬 •溫泉蛋 $368 🐮宮崎A4和牛壽喜燒 配 葛絲・溫泉/・洋蔥・白飯 $388 ,牛肉大大塊,伴飯一流。🍧甜品 當日甜品 柚子雪芭· 柿餅片洗手間極乾淨又有牙線比客人清潔,好細心。

{和藏 }廚師發辦午市套餐 Omakase Lunch

先付 ,南瓜野菜沙律,沙律汁好清新酸酸甜甜開胃。

刺身
時令三點: 吞拿魚、池魚、甜蝦,三款都肥美。

迷你三重吞拿魚丼

蒸し物 海鮮茶碗热,有蟹肉,滑滑蛋。

吸物 大和蜆味噌湯蜆肉細細粒但好彈牙。

配 迷你野菜豚肉烏冬 •溫泉蛋 $368

🍧甜品
當日甜品 柚子雪芭· 柿餅片
洗手間極乾淨又有牙線比客人清潔,好細心。

迷你三重吞拿魚丼
  • 宮崎A4和牛壽喜燒
2023-07-06 76 views
經朋友介紹佐一間高質居酒屋👍🏻話一定要試下記得要提前book位,餐廳非常full不得不提,餐廳整體環境非常舒服,有吧台 同普通台,坐吧台,可以睇到廚司整食物,睇到由做到食到,係一件非常享受既事,邊同朋友傾計邊睇廚司整野食👍🏻👍🏻餐廳員工非常nice👍🏻 會推薦餐廳招牌,會好詳細介紹,另外餐廳轉佐新餐牌,之前食過既朋友可以再去試下因為我地都好鐘意食牛、所以叫佐比較多和牛嘗試一下😍 牛小排下肩肉牛臂肉牛小排紫菜芝士卷牛小排蔥卷和牛非常高質,每個部位既口感都唔一樣,肉汁鮮嫩,入口即化,廚師將每個部位的特色發揮得非常之好,非常值得黎試日本令和生蠔🦪每張都有令和出世紙加上魚籽 帶子 柚子酸汁 口咁十足,隻隻都超大隻,肥美飽滿👍🏻同時都有更有時令海鮮,非常值得一試花膠地雞肉棒雞肉棒啖啖肉,仲有小許脆骨口感,配埋蛋黃醬汁 Good👍🏻👍🏻和牛他他紫菜卷(必試)可以加不同配料,嘗試唔同既口感,而且生和牛 一d都唔腥,第一次嘗試他他,好特別,下次會再試😍哩一次既居酒屋 係必推薦,真心唔錯,下次會再黎😍😍
經朋友介紹佐一間高質居酒屋👍🏻話一定要試下
記得要提前book位,餐廳非常full

因為我地都好鐘意食牛、所以叫佐比較多和牛嘗試一下😍
牛小排
下肩肉
牛臂肉
牛小排紫菜芝士卷
牛小排蔥卷

日本令和生蠔🦪
每張都有令和出世紙

同時都有更有時令海鮮,非常值得一試

花膠地雞肉棒

和牛他他紫菜卷(必試)

哩一次既居酒屋 係必推薦,真心唔錯,下次會再黎😍😍

上星期放假去咗呢間位於上環嘅居酒屋,環境比一般居酒屋高雅舒適🤍 佢嘅lunch set 嘅主食有好多選擇(可以掃去最後一張圖睇menu),食物質素同超快上菜速度令餐廳坐滿上班族。西京銀鱈魚煎得外脆內軟,軟嘅程度係入口即溶咁🤤 A4和牛壽喜燒嘅和牛油脂分布平均,葛絲晶瑩剔透,索滿晒湯超和味😍😍😍 ⁂先付 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑠𝑒𝑟 南瓜野菜沙律 𝑃𝑢𝑚𝑝𝑘𝑖𝑛 𝑆𝑎𝑙𝑎𝑑 & 𝑆𝑒𝑎𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑉𝑒𝑔𝑒𝑡𝑎𝑏𝑙𝑒𝑠 ⁂刺生 𝑆𝑎𝑠ℎ𝑖𝑚𝑖池魚、吞拿魚、甜蝦 𝐽𝑎𝑐𝑘 𝑀𝑎𝑐𝑘𝑒𝑟𝑒𝑙, 𝑇𝑢𝑛𝑎 & 𝑆ℎ𝑟𝑖𝑚𝑝 ⁂蒸し物 𝑆𝑡𝑒𝑎𝑚𝑒𝑑海鮮茶碗蒸 𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝐸𝑔𝑔 𝐶𝑢𝑠𝑡𝑎𝑟𝑑 ⁂吸物 𝑆𝑜𝑢𝑝 大和蜆味噌湯 𝑀𝑖𝑠𝑜 𝑆𝑜𝑢𝑝 ⁂主食 𝑀𝑎𝑖𝑛 北海道西京銀鱈魚・白飯 $328𝐻𝑜𝑘𝑘𝑎𝑖𝑑𝑜 𝑆𝑙𝑖𝑣𝑒𝑟 𝐶𝑜𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑀𝑖𝑠𝑜 • 𝑅𝑖𝑐𝑒宮崎A4和牛壽喜燒 配 葛絲、溫泉蛋、洋蔥 及 白飯 $388 𝑀𝑖𝑦𝑎𝑧𝑎𝑘𝑖 𝐴4 𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢 𝑆𝑙𝑖𝑐𝑒𝑠 & 𝐺𝑙𝑎𝑠𝑠 𝑁𝑜𝑜𝑑𝑙𝑒𝑠 𝑖𝑛 𝑆𝑢𝑘𝑖𝑦𝑎𝑘𝑖 𝑆𝑡𝑦𝑙𝑒 𝑤/ 𝑠𝑜𝑓𝑡-𝑏𝑜𝑖𝑙𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔, 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛 & 𝑟

⁂先付 𝐴𝑝𝑝𝑒𝑡𝑖𝑠𝑒𝑟

⁂刺生 𝑆𝑎𝑠ℎ𝑖𝑚𝑖

⁂蒸し物 𝑆𝑡𝑒𝑎𝑚𝑒𝑑
海鮮茶碗蒸 𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝐸𝑔𝑔 𝐶𝑢𝑠𝑡𝑎𝑟𝑑

⁂吸物 𝑆𝑜𝑢𝑝
大和蜆味噌湯 𝑀𝑖𝑠𝑜 𝑆𝑜𝑢𝑝

⁂主食 𝑀𝑎𝑖𝑛
北海道西京銀鱈魚・白飯 $328

𝑀𝑖𝑦𝑎𝑧𝑎𝑘𝑖 𝐴4 𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢 𝑆𝑙𝑖𝑐𝑒𝑠 & 𝐺𝑙𝑎𝑠𝑠 𝑁𝑜𝑜𝑑𝑙𝑒𝑠 𝑖𝑛 𝑆𝑢𝑘𝑖𝑦𝑎𝑘𝑖 𝑆𝑡𝑦𝑙𝑒 𝑤/ 𝑠𝑜𝑓𝑡-𝑏𝑜𝑖𝑙𝑒𝑑 𝑒𝑔𝑔, 𝑜𝑛𝑖𝑜𝑛 & 𝑟𝑖𝑐𝑒

甜品 𝐷𝑒𝑠𝑠𝑒𝑟𝑡
抹茶雪糕 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 𝐼𝑐𝑒 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚

2023-06-24 79 views
用了某個app的五折優惠去光顧,心想平民終於有機會可試試高檔些的食物。自己實太傻,竟然走去被人差別對待。某位女侍應,一開始便說七點交枱,用很差的語氣說我WhatsApp已通知了你。喂,這麼沒禮貌,我有說不走嗎?算數,當我敏感。送茶時她頗大力撞到我們其中一人的手臂,但竟然沒有說不好意思!算數,當她無心。點餐時,我叫了其中一樣食物,她說這不適合你們吃的!?她竟然知道我們的喜好?算數,當她細心。因有些想點的食物沒有供應,我便說想再看看餐牌,再補叫一些,她說要快些叫,七點要交枱,並說你們四人看一份餐牌便可。全場只有三枱客,餐牌這麼緊張要即刻收回?他們上菜慢,至六時五十分左右才上最後的烏冬,吃至七時,非我們的問題,但七時一到,便放下單,說你們要埋單。這定價的餐廳,侍應說話待客這麼沒禮貌,只是茶餐廳的質素。但坐我隔離的兩人,卻不是這樣的。唉,都係食茶餐廳,期望與體驗一致些。
2023-06-23 450 views
位置較近上環站,餐廳開業半年多一直好評如潮,見唔少foodie介紹好吸引😍食材新鮮用料高質,和風裝修得有格調 。炸富山灣白蝦 $98炸物作為前菜幾香口是令生蠔 $128每日新鮮日本直送生蠔🦪當日店員推介嘅令和の怪物,size夠哂大隻又肥美,食落鮮甜濃郁,口感creamy😋😋同時有多款時令刺身魚類,不妨叫返一款夠哂新鮮‼️赤貝刺身 $98味道爽甜,新鮮自然鮮味十足咬落好有彈性 !池魚刺身 $268原條擺盤精緻🤩肉質柔嫩,食落口感順滑鮮甜,點wasabi以外嘅選擇,仲會有自家制酸汁,加入薑蔥,酸酸地更能提升鮮味,level 🆙 梭子魚刺身 $368連皮片成魚片,炙燒燒香魚皮令油香突出,釋出魚油甘香,連帶有質感魚肉一齊食十分滋味😋😋宮崎A4 和牛他他 $128用上宮崎A4和牛,色澤紅潤,入口即溶撈埋蛋黃汁及蔥花,再放上香脆海苔天婦羅上面一齊食口感更豐富,增加層次口感👏🏼福岡和牛雜鍋 $288Sukiyaki成日食,如果同我一樣唔怕食牛內臟可一試,呢款和牛雜冇脂肪肥膩感,清洗得乾淨,不帶騷味及內臟嘅味道;湯頭相當鮮甜,食材包括有牛舌、牛柏葉、牛肝等等,亦有野菜、豆腐等配料吸收湯頭味道,食完各樣食

炸富山灣白蝦 $98
炸物作為前菜幾香口

是令生蠔 $128
每日新鮮日本直送生蠔🦪

同時有多款時令刺身魚類,不妨叫返一款夠哂新鮮‼

️赤貝刺身 $98
味道爽甜,新鮮自然鮮味十足咬落好有彈性 !
池魚刺身 $268

梭子魚刺身 $368

宮崎A4 和牛他他 $128

福岡和牛雜鍋 $288
Sukiyaki成日食,如果同我一樣唔怕食牛內臟可一試,呢款和牛雜冇脂肪肥膩感,清洗得乾淨,不帶騷味及內臟嘅味道;湯頭相當鮮甜,食材包括有牛舌、牛柏葉、牛肝等等,亦有野菜、豆腐等配料吸收湯頭味道,食完各樣食材配料,更可以飲埋湯😋👍🏻正

店員阿Rain 服務親切又可愛,令氣氛更cozy輕鬆愉快
2023-06-08
Type of Meal
Dinner
2023-06-23 52 views
端午节来香港游玩,在Openrice上搜『附近的日料店』就看到这家居酒屋,于是就带着奶奶和妈妈来品尝一下,菜品很棒,味道很好,尤其是Rain小姐的服务态度超棒,很周到,有加分!!印象最深的是那盘超有料的乌冬面,里面有(三文?)鱼籽,海胆,应该还混合了芝士,无论口感和味道都很赞!但是上次速度感觉还有带提高,目前来看有一些些慢,不懂是什么原因,但是个人认为热情的服务有弥补过来如果下次来香港还会选择这家日本菜
Rain小姐
如果下次来香港还会选择这家日本菜
2023-06-23
  • 五卵卡邦尼乌冬
一上到去 門面同裝修都好日式木系為主 好靚入去左手邊有2張枱右邊就係bar枱位置仲有1個櫃展示晒當日時令海鮮掛住彩色燈籠 夠晒簡約美觀每個位都有條熱毛巾呢樣真係唔係間間香港日式料理做得到另外 我張櫈有咕𠱸 啱腰形嗰款加上對住公路好開揚 環境好舒適而且侍應超nice不妨叫吓佢哋推介吓嘢食會好詳細咁介紹服務又係加零一走嘅時候竟然幫我哋撳埋𨋢閂門嗰陣仲要鞠晒躬 超似日本日本生蠔 $128@ 🙆🏿‍♀️每隻都有張令和之怪物嘅出世紙超大隻 好肥美飽滿食落好creamy鮮爽嘅口感 加上餘韻強勁齒頰留香 餐廳另外有加柚子酸汁提鮮梭子魚刺身 $368 🙆🏿‍♀️推!第一次見呢款刺身 即刻叫嚟試吓上面有1小段紫蘇花用嚟提升增次感燒香咗魚油更香 油脂豐腴啲味唔點豉油都出而佢嘅肉質較鮮嫩軟腍有少許筋更添口感花膠地雞肉棒 $98 🙆🏿‍♀️大推!一大片花膠包住整條雞肉棒骨膠原滿滿而雞肉棒除咗啖啖肉入面會有少少軟骨增添口感仲配埋蛋黃同醬汁 可以撈埋一齊食廚師長秘製吞拿魚下顎 $98 🙆🏿‍♀️調味醃料喺晒外面 所以會比較重口味而入面啲肉一出力夾就散 好鮮嫩柔軟而且好多魚油!!!佢嘅骨好大嚿好明顯如果想清新啲仲可以吱檸檬
一上到去 門面同裝修都好日式
仲配埋蛋黃同醬汁 可以撈埋一齊食
廚師長秘製吞拿魚下顎 $98 🙆🏿‍♀️
調味醃料喺晒外面 所以會比較重口味
而入面啲肉一出力夾就散 好鮮嫩柔軟
而且好多魚油!!!
佢嘅骨好大嚿好明顯
口感上成好大對比
燒宮崎A4和牛肉眼 $338 🙆🏿‍♀️
大推!
上面撒上唔少炸蒜
配有馬山椒醬、豉油芝麻漬同青瓜
分別係似wasabi嘅醬、鹹鹹哋又有脆口感嘅芝麻同清新青瓜
和牛肥瘦均勻
入口有滿滿嘅油膩感 但油而不膩
肉質香嫩鮮軟
就咁食/ 配炸蒜/ 山椒醬/ 芝麻漬都有唔同嘅感覺
福岡和牛雜鍋 $288 🙆🏿‍♀️
連爐一齊上 可以邊滾邊食
Keep住個溫度
牛雜包括牛筋、牛腩、牛舌、牛腸、牛肺同牛栢葉
湯味夠濃郁 食完飲完都唔會口渴
而配料有白蘿蔔、豆腐、椰菜同韮菜
索晒啲湯 而且夠腍 好食😋

加分欄
⭕️ 服務
⭕️ 環境
⭕️ 侍應超nice
⭕️ 主動斟茶 (斟得好密)

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座85折
2023-06-13
$832.5 (Dinner)
Celebration
Birthday
2023-06-15 81 views
我們在這家餐廳品嚐了宮崎A4和牛肉眼、宮崎A4和牛壽喜燒、燒阿波尾雞翼和燒番薯。首先是宮崎A4和牛肉眼,這道菜讓我感到驚艷,牛肉的質地非常嫩,口感非常的豐富,而且經過了簡單的燒烤處理之後,讓它的風味更加突出。接下來是宮崎A4和牛壽喜燒,這道菜的味道也非常的出色,牛肉的口感、燒烤的風味和其他的調味料完美地融合在一起,讓人回味無窮。除了牛肉,我們還點了燒阿波尾雞翼和燒番薯,這些菜品也非常的美味。阿波尾雞翼經過了簡單的燒烤處理,口感非常的嫩,而且配上了醬汁,讓整個菜品更加地美味。華味鳥·柚子蘿萄、花膠地雞肉棒、味淋魚乾 、燒番薯也非常值得一提,這道菜品的口感非常的柔軟,而且經過燒烤之後,它的甜味更加地突出。

位於中環地區, 十分方便。 店內環境裝潢好舒適,適合對裝修環境及食物有要求的客人。 服務很周到, 倒茶好頻繁,收碟也很快手。 前菜南瓜野菜沙律,色彩10分繽紛,加埋佢嘅調味料,有一種田園的感覺。刺身三食, 樣樣都好新鮮, 擺盤都好簡潔而優雅, 海鮮茶碗蒸的蛋好滑! 是我食過最滑的蛋了! 入邊的海鮮配料也很足,為滑蛋增添更蛋口感。大和蜆味噌湯很鮮味為我既胃慢慢打開一就大門。主菜宮崎A4和牛壽喜燒雪花分布很細緻,好滑而且有種入口即溶的感覺,以這種極致口感獨占鰲頭。嚐一口,鮮嫩多汁的和牛肉帶來濃郁而甘美的滋味,不愧是和牛。溫泉蛋好抱靚,滑嫩的蛋白與濃郁的蛋黄交織,絲滑口感點和牛十分完美。洋蔥則為此增添層次,使整道菜更為豐富。白飯食的出是日本米。整體而言,宮崎A4和牛壽喜燒是一道和諧且風味獨特的佳餚,讓人陶醉。燒牛肩脊溫泉蛋丼廚師對蛋的處理算是爐火純青, 這個溫泉蛋同樣地好滑, 絲滑口感和牛肉好相配。 相比起上面入口即溶的和牛, 這一個則相對有口感, 但同樣地很滑卻又有咬感,燒得恰到好處,牛味也較重。 我們都是喜牛的人, 今次叫的兩種牛, 都各有千秋, 十分美味。 甜品濃濃嘅抹茶味, 份量剛剛

前菜

主菜

甜品
濃濃嘅抹茶味, 份量剛剛好, 為我們呢一餐作完美結束。
2023-06-07 50 views
今日第一次嚟食晚餐,叫咗個omakase食。價錢好抵,食材都非常新鮮。啲嘢食都好高質,啲職員都好友善,真係感受到佢哋嘅熱情。餐廳環境非常乾淨,餐廳位置都非常方便,出咗地鐵站行幾分鐘就到。每一樣食品都介紹得非常清楚。下次一定會再嚟過!最surprise到我嘅係係佢哋嘅招牌菜卡邦尼烏冬,味道同口感都出乎我意料之外!雖然已經食到好飽,但真係好好食!刺身都非常之新鮮!大家一定要黎試吓啊!強烈推薦大家嚟啊!
2023-06-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$880 (Dinner)
  • 五卵卡邦尼烏冬
2023-06-05 51 views
星期日同男朋友兩個人想搵間未食過既餐廳試一試,就係open rice收藏個度揀左呢間黎book,openrice book位有9折優惠👍🏻事前有做下功課,叫左兩樣其他人都有叫既野第一道上既係和牛他他,加埋洋蔥同醬汁蛋黃撈埋一齊,比想像中好食🤤個天婦羅紫菜都好出色,呢個價位黎講值得一試👍🏻跟住我地叫左$588既壽司拼盤,好似有8舊sushi+3舊卷,魚生唔夠凍所以感覺好一般🫠呢個價錢黎講我expect好一d既質數串燒叫左以下幾款:鹽燒牛舌芯蒲燒新鮮鰻魚花膠地雞肉棒燒秋葵牛舌同鰻魚都好食👍🏻好夠味,不過秋葵比較乾身同埋無乜味最有驚喜係呢樣:花 膠 地 雞 肉 棒 口感唔錯,值得一試主食就叫左:五卵卡邦尼鳥冬感覺無乜特別驚喜,係海膽汁做到既味道,如果特別鍾意食海膽汁既朋友可以一試另外我地仲叫左兩杯野飲,柚子同荔枝益力多梳打,$48杯,無乜特別🥲兩個人最後食左$1288🫠整體黎講用餐感覺ok的,裝修非常新淨,侍應有禮好客👍🏻不過menu唔特別多選擇,希望黎緊會多d野揀🤑

事前有做下功課,叫左兩樣其他人都有叫既野

宮崎A4和牛他他•海苔天婦羅

串燒叫左以下幾款:
鹽燒牛舌芯
燒秋葵

牛舌同鰻魚都好食👍🏻好夠味,不過秋葵比較乾身同埋無乜味

花 膠 地 雞 肉 棒

2023-06-04
宮崎A4和牛他他•海苔天婦羅
花 膠 地 雞 肉 棒
2023-05-26 43 views
平時間唔中都會路過呢邊但唔係有朋友介紹都真係唔會知樓上有間咁隱世嘅居酒屋~-💓季節刺身盛盒四款時令刺身新鮮甜美🤤💓日本令和生蠔呢款係侍應介紹上面加上三文魚籽、帆立貝、柚子酸汁口應勁豐富令人驚喜🤩🤩🤩新鮮得嚟又飽滿彈牙仲有啲海水嘅鮮味~!💓宮崎A4和牛壽喜燒雖然唔係好多片但肉質勁鮮嫩肉汁都好豐富💓吉列明太子雞翼好香脆雞肉夠嫩太子醬又唔會太辣💓鵝肝海膽紫菜卷味道滑順海膽同鵝肝嘅搭配好啱口加上紫菜卷薄脆一啖之間嘅口感層次好豐富~!-除咗食物呢度嘅服務都好好服務員好細心幫我哋推介啲好好嘅菜式令我哋嘅用餐體驗更加完美~
平時間唔中都會路過呢邊
但唔係有朋友介紹都真係唔會知樓上有間咁隱世嘅居酒屋~

💓季節刺身盛盒
四款時令刺身新鮮甜美🤤

💓日本令和生蠔
呢款係侍應介紹
上面加上三文魚籽、帆立貝、柚子酸汁
口應勁豐富令人驚喜🤩🤩🤩
新鮮得嚟又飽滿彈牙
仲有啲海水嘅鮮味~!

💓宮崎A4和牛壽喜燒

💓鵝肝海膽紫菜卷
味道滑順
海膽同鵝肝嘅搭配好啱口
加上紫菜卷薄脆
一啖之間嘅口感層次好豐富~!

除咗食物
呢度嘅服務都好好
服務員好細心
幫我哋推介啲好好嘅菜式
令我哋嘅用餐體驗更加完美~
2023-05-19 66 views
同客食飯,想坐得舒服啲依度係適合嘅!佢嘅午市套餐,包括前菜,沙律,湯,刺身,煮食,同埋甜品,所以一定可以食到飽飽。食材都算係新鮮,包括沙律同三片刺身,都係靚料,包括牡丹蝦。湯就雖然好多了,但係唔算好濃味,甜品係綠茶雪糕,普通啦!講返主菜,我揀咗$298(另加一)嘅串燒,因為見到佢有比較特色嘅鴨棒,同埋一向鍾意食嘅牛舌心,佢都燒得比較乾身,亦都唔係食得出有鴨肉同味,但係整體都豐富。不過對碗白飯,反而個擺法有啲唔滿意,似屋企自己裝嘅飯
同客食飯,想坐得舒服啲依度係適合嘅!

食材都算係新鮮,包括沙律同三片刺身,都係靚料,包括牡丹蝦。

湯就雖然好多了,但係唔算好濃味,甜品係綠茶雪糕,普通啦!

不過對碗白飯,反而個擺法有啲唔滿意,似屋企自己裝嘅飯

2023-05-15 63 views
同事帶我去咗上環角落頭位嘅大廈,試食呢間開業半年左右嘅日本居酒屋,我都想試好耐啦😋睇落價錢都唔平,平均都要280蚊位😦不過就包咗一系列前菜湯等,尚算吸引。好~等我試下好唔好食先!成個套餐有沙律、剌身(牡丹蝦、蜜柑鯛、拖羅)、蒸蛋、湯、主菜、雪糕。蒸蛋用料包括松葉蟹、金目鯛、雞肉。吸物即係個湯,menu 寫係大和蜆味噌湯,比較一般,無乜鮮味無乜味噌味淡淡地🤔主菜我㨂咗香蔥鹿兒島五花豚肉丼,初時我仲以為係五花豚肉薄片🥺味道似食燒味嘅蔥油減鹽版,配煎香嘅五花腩,味道不錯只係略嫌太油,白飯底下有好多油剩呢🫣整體係好豐富而且超級飽,條褲要爆了!

蒸蛋用料包括松葉蟹、金目鯛、雞肉。

$300 (Lunch)