2023-12-10
鰂魚涌太古坊附近食店琳瑯滿目,有時經過都會選擇困難症,剛好發現一間店名就叫隨心,主打新加坡美食,剛好想食海南雞飯,就同朋友排隊試試。作為鍾意食海南雞飯嘅香港人真心覺得呢間抵食又好味,而且價錢都唔貴,環境亦都好寬闊,夜晚嚟到感覺靜中帶旺,餐牌亦都好多選擇,鍾意食東南亞菜式一定要試吓。海南雞飯海南雞飯雞肉肉質鮮嫩,完全沒有雪藏雞嘅味道,配合埋三種經典醬汁,確係好味。金沙魚皮鹹蛋黃魚皮,味道非常香濃滋味,而且魚皮炸得脆卜卜,份量亦都唔少,顏色望落去金黃,作為小食十分開胃。小食拼盤小食拼盤嘅小食會隨時更改,當日食嘅有炸鮮奶、炸蝦餅、雞肉串燒,有時諗唔到食咩都會點小食拼盤,啱晒同朋友兩個一齊分享,有串燒仲有香脆嘅炸鮮奶,咬落去鮮奶嘅留心甜甜地好滋味,串燒亦都非常柔軟,醬汁入味好吃。
海南雞飯
金沙魚皮