2023-11-20
1️⃣招牌65度左右慢煮鴨片撈粗(免費加勁辣蝦咪菜脯)-好味道,鴨肉好香好嫩滑,同埋有好多塊,雖然望落細細碗,但我算細食,所以覺得食落都好滿足。免費加嘅菜脯好香,就咁食都幾辣,但佢會分開上,怕辣嘅人可以自行調節落幾多,唔洗擔心太辣。而且有兩條菜🥬,幾大方。不過可改善點係粗麵太太太勁鹼水味🥵如果有興趣嘅人建議叫飯好啲。-2️⃣台式夜市攤鹽酥雞-好味道,黎到熱辣辣好香口,個炸粉薄薄一層啱啱好唔會硬,唔會好似某啲餐廳咁炸粉多過雞肉。鍾意食台灣野嘅男朋友對呢個鹽酥雞讚不絕口👍🏻-3️⃣鴨屎香鴛鴦(少冰)-平時無飲開鴛鴦,我嘅了解鴛鴦係茶溝咖啡,但呢杯飲唔出茶味,似飲普通凍咖啡🤔-總括而言,今次叫嘅菜式味道都唔錯,如果有機會我會有興趣再光顧,值得推薦。但需要注意嘅點係餐廳空間唔大,座位較窄。另外上菜速度較慢,但都可能係因為新開張運作未熟習,希望之後會有改善。
2️⃣台式夜市攤鹽酥雞
3️⃣鴨屎香鴛鴦(少冰)